Adıyaman Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
1072

Şehir içi ulaşım sisteminin gayet iyi olduğu Adıyaman’da trafik yoğunluğu da pek söz konusu değildir.

Şehir içi ulaşım sisteminin büyük bir bölümünü oluşturan belediye otobüsleri sayesinde dilediğiniz her noktaya ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra dolmuş ve minibüsler ile de ulaşımınızı sağlamanız mümkün.

Şehrin en merkezi noktalarında karşınıza çıkacak olan taksi duraklarından taksi çağırabilir ve daha konforlu bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde demir yolu ile ulaşımı imkanınızın olduğu şehrin Güzelyurt Köyü’nden ise feribot seferleri gerçekleştiriliyor.

Eğer şehre iş amaçlı gidecekseniz, araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırarak havalimanından aracınızı teslim alabilir ve konakladığınız süre boyunca daha konforlu bir seyahat sürdürebilirsiniz, tercih size kalmış.

Adıyaman Şehir İçi Ulaşım Hakkında

Adıyaman Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Adıyaman Havalimanı’na vardıktan sonra şehir merkezine gitmek için çok sayıda alternatifinizin olacağını hatırlatalım.

Adıyaman’daki oteller, seyahat acenteleri ve tur şirketlerinin sağladığı transfer araçlarının yanı sıra Türk Hava Yolları’nın havalimanı servislerini de tercih edebilirsiniz.

Şehir merkezine sadece 22 km uzaklıktaki Adıyaman Havalimanı’ndan şehre yapacağınız ulaşım maksimum 30-35 dakika sürecektir.

Dilerseniz havalimanından araç kiralayabilir ya da havalimanı taksilerini kullanabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

Havalimanı Servisi

Adıyaman Havalimanı’ndan şehir merkezine en uygun ulaşım yöntemi Türk Hava Yolları’nın hizmet kapsamında olan havalimanı servisleridir.

Ayrıca konaklayacağınız otel veya seyahat acentesi – tur şirketinizin transfer araçlarıyla da şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Adıyaman şehir merkeziAtatürk Bulvarı Tali YoluAdıyaman Müzesi şeklinde güzergahı olan Türk Hava Yolları Adıyaman Havalimanı servislerini arayarak, yolculuğunuz öncesinden yerinizi ayırtmak faydanıza olacaktır.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Adıyaman Havalimanı’nın hemen dışındaki Kahta taksi durağı uçuş sonrası ilk uğrayacağınız yer olabilir.

Havalimanından indikten sonra terminal dışına çıkın ve taksi durağının yolunu tutun. Ardından sizi gayet konforlu bir yolculuk bekliyor olacaktır.

Adıyaman Havalimanı ile şehir merkezi arası 22 km olduğundan taksiyle ulaşım, gideceğiniz yere bağlı olarak 80 – 100 TL arasında bir ücret tutabilir.

Hem konforlu hem de güvenilir ulaşım imkanı sunan havalimanı taksilerine ulaşmak için 0416 244 22 12 numaralı hattı aramanızı öneriyoruz.

Araç Kiralama

Adıyaman Havalimanı’nda ofisi bulunan Avis araç kiralama firması ile irtibata geçebilir, uçuş öncesinde veya sonrasında araç kiralama işlemlerinizi hızlıca tamamlayabilirsiniz.

Kiraladıktan sonra yaklaşık 20 – 25 dakika süren bir yolculukla Adıyaman şehir merkezine ulaşmanız mümkün.

Trafik yoğunluğu, park yeri bulma, caddelerin genişliği açısından araç kullanımı için inanılmaz uygun bir şehir olan Adıyaman’da şayet birkaç günden fazla kalmayı düşünüyorsanız araç kiralamak sizin için en ideal seçenek olacaktır.

Ayrıca Adıyaman dışında başka şehirlere geçiş yapacaklar da araç kiralayabilir. Araç kiralama rezervasyonunu gerçekleştirirken araç alım ve teslim noktalarını Adıyaman Havalimanı olarak işaretleyebilirsiniz.

Transfer

Adıyaman’da konaklayacağınız otele danışabilir veya bir tur / acente ile şehre gidiyorsanız, firma yetkilileri ile görüşerek Adıyaman Havalimanı’ndan şehir merkezine gidiş yönteminizi belirleyebilirsiniz.

Özellikle şehir merkezindeki otelin birçoğunun havalimanı transfer hizmetinin olduğunu hatırlatalım.

Şehir merkezinden Adıyaman Havalimanı’na nasıl gidilir?

Adıyaman Havalimanı’na yaklaşık 22 km mesafede bulunan şehir merkezinden yapacağınız ulaşımlarda toplu taşıma araçlarını kullanabileceğiniz gibi araç kiralama, taksi ve transfer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Şehir merkezinden Adıyaman Havalimanı’na ulaşmak yaklaşık 25 – 35 dakikanızı alacaktır.

İşte şehir merkezinden Adıyaman Havalimanı’na giderken tercih edebileceğiniz ulaşım yöntemleri:

Toplu Ulaşım Araçları

Havalimanı Servisleri

Şehir merkezinden Adıyaman Havalimanı’na ulaşmanın en hesaplı yolu şüphesiz havalimanı servislerini kullanmak olacaktır.

BAY-TUR Turizm firmasının hizmet kapsamında olan havalimanı servisleri sayesinde yaklaşık yarım saatte Adıyaman Havalimanı’na varmanız muhtemel. Bu hizmetten faydalanmak için uçuş saatinizden 1 – 1,5 saat önce Demokrasi Parkı’nda olmalısınız.

Adıyaman Havalimanı’ndan gerçekleştirilen uçuş saatlerine göre ayarlanan BAY-TUR Turizm havalimanı servis saatleri muhakkak sizin uçuşunuza da uyacaktır.

444 2 807 numaralı hattı arayarak yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Daha konforlu bir ulaşım yöntemi tercih edecek olanlar şehir merkezinden Adıyaman Havalimanı’na taksiyle gidebilir.

22 kilometrelik mesafeyi bineceğiniz yere bağlı olarak 80 ila 100 TL arasında değişen bir ücret ödeyerek taksiyle kat edebilirsiniz.

Havalimanı taksileri ile ulaşımınızı sağlayacaksanız şayet 0416 244 22 12 numaralı hattı arayabilir veya diğer taksi firmalarını değerlendirebilirsiniz:

  • Adıyaman Taksi Durağı (0535 612 13 22)
  • Konak Taksi Durağı (0416 725 91 00)
  • Otogar Taksi Durağı (0416 725 62 64)
  • Saray Taksi Durağı (0416 216 12 98)
  • Yolaç Taksi Durağı (0530 357 29 02)
  • Gülin Taksi Durağı (0416 213 04 66)
  • Yıldırım Taksi Durağı (0416 213 38 69)
Araç Kiralama

Taksilere göre daha avantajlı ve konforlu bir ulaşım yöntemi olan araç kiralama seçeneği, Adıyaman’da birkaç günden fazla konaklayacaklar için daha uygun bir alternatif.

Adıyaman ve çevresindeki illere de seyahat edecekseniz kendi aracınızın olması çok daha hesaplı olacaktır.

Şehir içinden araç kiralamak istiyorsanız aşağıdaki firmalara göz atabilirsiniz:

  • Avis (0530 142 43 53)
  • Çınar Rent A Car (0416 214 12 20)
  • HG Rent A Car (0416 214 79 81)
  • Bulvar Rent A Car (0416 213 14 52)
  • Poyraz Rent A Car (0532 704 58 25)
  • Çevikler Otomotiv Kiralama (0533 935 48 21)
  • Demirşah Rent A Car (0542 274 02 02)
  • Yiğit Rent A Car (0546 202 60 93)
Transfer

Adıyaman’daki otel veya seyahat / tur acentelerinin bir kısmı havalimanına ulaşım – transfer hizmeti sağlıyor. Siz de bu hizmetlerden faydalanmak için hizmet aldığınız şirkete danışabilirsiniz.

Transfer araçları ile de Adıyaman Havalimanı’na ulaşmanız ortalama 25 – 35 dakika sürecektir.

Adıyaman Havalimanı Hakkında

22 Mayıs 1998 tarihinde açılan ve 15 Mayıs 2015 tarihinden beridir de “Geçici Hudut Kapısı” olarak kabul edilen Adıyaman Havalimanı’ndan sadece iç hatlar değil, aynı zamanda dış hat uçuşları da gerçekleştiriliyor.

Ankara – Adıyaman, İstanbul – Adıyaman, Adıyaman – Ankara ve Adıyaman – İstanbul uçuşları ile aktarmasız bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Şehir merkezinden sadece 22 km uzaklıktaki Adıyaman Havalimanı’nın otoparkı ise tam tamına 295 otomobil, 7 minibüs ve 5 otobüs kapasitesine sahip.

23.011 metrekare büyüklüğündeki terminal binası olan ve 5 uçak kapasiteli apronu ile dikkat çeken havalimanı her geçen yıl yenilenmeye devam ediyor.

Hac ve umre seferlerinin de gerçekleştirildiği havalimanındaki VIP salonları, banka ve kargo hizmetleri, market, alışveriş mağazaları, dinlenme salonları, yeme içme mekanları gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.

Diğer büyükşehirlerden İstanbul veya Ankara’ya aktarma yaparak Adıyaman Havalimanı’na ulaşmanız mümkün.

Tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek nitelikte bir havalimanı olan Adıyaman Havalimanı’na sadece İstanbul Havalimanı değil, aynı zamanda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da aktarmasız seferler düzenleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız