Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çokça karşımıza çıkıyor ‘konak oteller’.
Tarihe tanıklık etmiş bu yapıların bir kısmı yakın geçmişte büyük ailelerin eviyken şimdilerde pek çoğu otel olarak hizmet veriyor. Siz de devasa modern otellerde konaklamaktansa nostaljik atmosferi ile insanı etkisi altına alan, tarihe tanıklık etmiş otantik yerlerde kalmayı tercih edenlerdenseniz bu yazı tam size göre.
obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Türkiye’nin konak otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.
Türkiye’nin en keyifli konak otellerine doğru mini bir keşif turuna çıkmaya ne dersiniz? İşte Türkiye’nin Konak Otelleri’nden bazıları:
İçindekiler
Mezopotamya’nın görkemli manzarasını seyretmek, efsunlu havasını solumak ve Mardin’in tarihine dokunmak istiyorsanız konaklamak için en güzel alternatiflerden biri Mardius Tarihi Konak olacaktır.
Mardin’in en eski yapılarından biri olan Mardius Tarihi Konak’ın geçmişinin 1400’lü yıllara dayandığı söyleniyor.
Mardius Tarihi Konak etkileyici bir konaklama deneyiminin haricinde restoran bölümünde Mardin mutfağının en muhteşem lezzetlerini deneyimleme imkanı da sunuyor.
19. yüzyılda Adliye Sarayı olan geniş avlulu tarihi taş yapı günümüzde tüm ihtişamı ile misafirlerini ağırlıyor.
Üç farklı sokağa açılan üç farklı kapısı olan ender konaklardan biri olan Tarihi Selçuklu Konağı’nda her bir odanın ayrı bir ismi var.
Adını Artuklu hükümdarlarının isimlerinden alan bu odalar şehrin kalabalığından uzakta Mezopotamya Ovası’na karşı keyif yapmak isteyenleri bekliyor.
Şanlıurfa’nın en karakteristik yapılarından biri olan Fırfırlı Cami ya da 12 Havari Kilisesi olarak da bilinen yapının müştemilatı olarak inşa edilmiş olan Elçi Konağı Butik Otel geçmişin izlerine dokunabileceğiniz bir konaklama deneyimi vaadediyor.
Tarihi avlusunda keyif yapabileceğiniz Elçi Konağı Butik Otel Şanlıurfa’da konaklayabileceğiniz en keyifli en tarihi adreslerden biri.
Kışın sıcak yazın serin tutması özelliği ile bilinen Şanlıurfa’ya özgü kalker taşından yapılan Türkmen Konağı’nın 12. Yüzyılın sonlarında inşa edildiği düşünülüyor.
Güneydoğu Anadolu sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Türkmen Konağı tarihi mekanlarda konaklamayı sevenlerin Şanlıurfa’daki favori adreslerinden biri.
Sonradan otele dönüştürülen tarihi Osmanlı konaklarından biri de 1800’lü yıllardan kalma Has Cave Konak.
Mistik havası olan otelleri seviyorsanız Has Cave Konak’ın mağara odaları tam size göre.
Has Cave Konak’ta kalırsanız Ürgüp manzaralı terasında Kapadokya’nın yöresel şarapları eşliğinde keyif yapmayı da ihmal etmeyin derim.
Yunan Mimarisi’nin hakim olduğu 250 yıllık bir kilise de konaklamaya ne dersiniz? Cevabınız evetse istikametiniz Türkiye’nin en mistik noktalarından biri olan Kapadokya’daki Sacred House olsun.
Antikalarla süslü otelde zaman geçirirken insan kendini Orta Çağ’a ışınlanmış gibi hissediyor.
Gaziantep’in en eski hanı olan Hışvahan geçirdiği restorasyon sürecinin ardından otel olarak hizmet vermeye başladı.
16. yüzyıl’da inşa edildiği söylenen ve eskiden kervansaray olarak kullanılan Hışvahan Gaziantep Kalesi’nin eteklerinde yer alıyor.
Şık dekorasyonu ile göz dolduran Hışhvan’ın Antep mutfağının öne çıkan lezzetlerini tadabileceğiniz keyifli bir restoranı olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.
Geçmişin izlerini daha yakından görmek için tarihi bir otelde konaklamak lazım diyenlerdenseniz 1700’lü inşa edilen ve günümüzde otel olarak hizmet veren Rahmi Bey Konağı Butik Otel tam size göre.
Otelin içinde bir mağara ve tarihi bir sarnıç olduğunu söylemem ne denli tarihi bir mekan olduğunu anlatmak için yeterli olacaktır sanırım.
Aslına uygun olarak restore edilmiş. Tarihi bir Rum evinde, şehrin keşmekeşinden uzakta doğayla iç içe bir kaç gün geçirmek isterseniz istikametiniz İzmir’in en tatlı köyü olan Şirince‘deki Şirince Taş Konak olsun derim.
Taş ve ahşabın bir arada kullanıldığı Şirince Taş Konak’ın odalarının her biri Yunan tanrı ve tanrıçalarının adını taşıyor.
Antakya’nın merkezinde 1800’lü yıllardan kalma bir konakta kalmaya ne dersiniz?
Envai çeşit turunçgil ağacının bulunduğu avlusundan yayılan kokular ile insanı bir anda etkisi altına alan Jasmin Konak Hatay’ın en keyifli otellerinden biri.
2002 yılından beri otel olarak hizmet veren Mehmet Ali Ağa Konağı halk arasında ‘Koca Ev’ olarak da biliniyor.
Mehmet Ali Ağa Konağı yemyeşil bahçesi, keyifli odaları ve huzurlu avlusu ile denize girmeden de Ege’de keyif yapmak mümkün diyenleri bekliyor.
Bir Safranbolu klasiğidir konaklar. Siz de Safranbolu’ya gittiğiniz de geçmişin izlerini taşıyan tarihi bir konakta kalmak isterseniz Dadibra Konak en keyifli alternatiflerden biri.
Dadibra Konak aynı zamanda Safranbolu’nun “En İyi Restore Edilen Konağı” ödülünü almış, benden söylemesi.