Kategoriler Seyahat İpuçları

Sevgiliyle Seyahat Önerileri

Aşk bu hayatta yaşadığımız en tutkulu şey. Derin duygular beslediğimiz o kişiyle birlikte geçirdiğimiz her bir saniye oldukça özel ve önemli.

İlişkideki heyecanı üst noktalara taşımak, stres atmak, eğlenmek ve değerli anılara bir yenisini daha eklemek için sevgiliyle güzel bir seyahate çıkmak gibisi yok. 

Sevgiliyle Seyahat Önerileri

Duyguların en güzelini beslediğiniz hem arkadaşınız hem aileniz hem de diğer yarınız olan özel insanla seyahate çıkmak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz örnekler eminiz ki işinize yarayacak.

1) Yeni Şeyler Deneyin

Sevgiliyle seyahat etmek elbette güzel ancak seyahatiniz esnasında yeni şeyler denemek çok daha güzel. Seyahat rotanız neleriyle ünlü, oraya yolculuk yapan insanlar neler yapıyorlar bunları iyice araştırın ve sevgilinizle birlikte çeşitli deneyimler elde edin. Böylece hem seyahatiniz eğlenceli hale dönüşecek hem de birlikte geçirdiğiniz yolculuğunuzu unutulmaz kılabileceksiniz.

İnanın şu an biriktireceğiniz yeni anılar ilişkinizi güçlendirecek, birbirinize sıkı sıkıya bağlanmanızı sağlayacak ve uzun, güzel bir ilişkinin yapıtaşları olacaklar. 

2) Plansız Hareket Etmeyin

Seyahatin olmazsa olmazı elbette plan. Tabi ki spontane gelişmiş bir seyahat de birbirinize sahip olduğunuz için keyifli geçecektir ancak unutulmaz bir yolculuğa yelken açmak istiyorsanız planlama en büyük yapı taşınız olacak.

İyi planlanmış bir seyahat programıyla beraber gezinizden maksimum verimi alacak, ufak tefek tartışmaları minimuma indirecek ve harika bir tatil yaşayacaksınız.

3) Açık Açık Konuşun

Her şeyde olduğu gibi bir seyahat planlamasında da en önemli şey iletişim. Sevgilinizle seyahate çıkmadan önce isteklerinizle ve bütçe durumunuzla oturup açıkça konuşun.

İki tarafın da seveceği aktiviteleri araştırın. İlgili aktiviteleri gerçekleştirdiğinizde birbirinizin gözlerinin içine bakacak ve ne kadar şanslı olduğunuzu düşüneceksiniz. 

4) Bütçe Durumunuzu Değerlendirin

Bütçe durumu da seyahate çıkmadan önce açık açık konuşulması gereken meselelerden bir tanesi.

İki tarafın da bütçesine en uygun planlamayı yapmalısınız. Böylece seyahatinizi stresli bir hal almaktan kurtarmış olacaksınız.

5) Bol Bol Fotoğraf Çekin

Ve son olarak elbette fotoğraflar. Anılar zihnimizde ve biriktirdiğimiz anılar onları net olarak hatırlamasak da ilerleyen dönemde ilişkimizin sağlığını etkileyecek ciddi faktörlerden bir tanesi. Bu anıları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekinin.

İleride anılar silinmeye yüz tuttuğunda karşınıza çıkacak ufak bir kare yüzünüzdeki gülümsemeye neden olacak ve aşkınızı tazeleyecek.

6) Fikir Ayrılıklarının Olabileceğini Unutmayın

Fikir ayrılıkları hayatımızın bir parçası ve sevdiğimiz kişiyle de fikir ayrılıkları yaşamamız oldukça doğal.

Seyahat esnasında bu fikir ayrılıkları ufak gerginlikler yaratabilir. Birbirinizin fikirlerini anlamaya çalışın ve ortak bir yol bulmaya çalışın.

7) Baş Başa Vakit Geçirin

Birlikte planladığınız yolculukta birbirinize vakit ayırmak, baş başa romantik anlar geçirmek seyahatiniz için oldukça önemli.

Yalnızca yola ve gideceğiniz yerlere odaklanmayın. Önemli olan birbirinize odaklanmanız ve geçirdiğiniz vakitleri özel kılmanız.

8) Yeni Arkadaşlar Yeni Deneyimler

Gittiğiniz yerlerde arkadaşlar edinin. Farklı kişilerle sohbet etmek ilginç deneyimler edinmenize ve tatilinize hareket katmanıza olanak tanıyacaktır.

Sevgilinizle farklı ortamlara girmek, farklı insanlar tanımak yapacağınız aktivite sayısını arttırabilir, keyifli sohbet etme fırsatı sunabilir ve belki de bazı şeylere karşı bakış açınızı bile geliştirerek ilişkinize katkı sağlayabilir.

9) 20’ye Kadar Sayma Kuralı

Sizi gerenlerle gerilmeyin. Onların kabalıklarıyla yolculuğunuza leke sürülmesine izin vermeyin.

İleride baktığınızda başkalarını değil birlikte geçireceğiniz anıları hatırlayacaksınız. Birbirinize odaklanın. Huzurunuzu kaçıran diğer etkenleri unutmanız oldukça kolay. Biraz durun, bekleyin, onlarla münakaşaya girmeyin.

İçinizden 20’ye kadar sayın ve kötü anılar yok olsun.

10) Bir Elmanın İki Yarısı Olun

İlişkinizde olduğu gibi seyahatiniz süresince de birbirinizi tamamlayın. Hepimiz insanız ve hepimizin güçlü ve zayıf yönleri var.

Related Post

Birbirinizin güçlü yönlerini efektif şekilde değerlendirin ve seyahatinizin tadını çıkarın.

Sevgiliyle Seyahat İçin Türkiye’de En Uygun Rotalar

Türkiye romantik bir tatil için sevgililere çok çeşitli lokasyonlar sunuyor. Gelin birlikte sevgilinizle gidebileceğiniz noktalara birlikte bakalım.

Masallar Diyarı Kapadokya

Kapadokya harika manzaralara sahip, doğası ve tarihiyle büyüleyen Türkiye’nin en romantik lokasyonlarının başında geliyor.

Masal diyarı Kapadokya’da balonla manzaraya yükseklerden doyabilir, Peribacaları’nı ziyaret edebilir, mum ışığında romantik yemekler yiyebilir ve şarap deneyebilirsiniz.

Rüya Şehir İstanbul

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul, yapılabilecek aktiviteler yönünden de oldukça zengin bir şehir. İstiklal’de yürüyebilir, Galata’ya çıkabilir, sarayları gezebilir, gece hayatının akışına kendinizi bırakabilirsiniz.

Pierre Loti Tepesi’nde eşsiz boğaz manzarası eşliğinde romantik anlar yaşayabilirsiniz.

Doğanın Kalbi Bolu

Bolu doğasıyla ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Sevgilinizle Yedigöller’de sonbaharda kamp yapmak, çıtır çıtır yanan ateşin başında birbirinize sarılmak kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?

Abant Gölü, Gölcük, Gölköy de görülmeyi bekleyen doğası harika yerler arasında yer alıyor. Mengen’in ünlü aşçılarının ellerinden çıkan menüler tatilinizin havasını değiştirecek.

Safranbolu’da Romantik Bir Tatil

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş bir yerde sevgilinizle baş başa vakit geçirme fikrini düşünmek bile heyecanlanmanıza sebep olacak cinsten bir durum.

Safranbolu evlerini görebilir, cam terasta manzarayı seyre dalabilir, çeşitli ekstrem sporları gerçekleştirebilir ve hareketli olduğu kadar huzur dolu bir yolculuk yapabilirsiniz. 

Uludağ’da Kış Tatili

Kayak denildiğinde akla ilk gelen lokasyonlardan biri olan Uludağ, sevgilinizle seyahat etmek ve tatil yapmak için oldukça iyi bir seçenek. Uludağ’da harika manzaralara tanıklık edebilir, teleferiğe binebilir, kızakla kayabilir, kartopu savaşının keyfini çıkarabilir ve soğukta sıcak şeyler içerek içinizi ısıtabilirsiniz. Kısacası Uludağ’da oldukça keyifli bir kış tatili geçirebilirsiniz. 

Bursa’ya gitmişken bu büyük ve yeşil şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezmeden dönmek olmaz. Sevgilinizle seyahat planınızın sınırlarını geniş tutup harika bir yolculuğa yelken açabilirsiniz. Tophane’ye çıkabilir, Ulu Cami’nin tarihi ve manevi dokusunu hissedebilirsiniz. Mudanya’ya, Trilye’ye, Kumyaka’ya, Armutlu’ya ve Bursa’nın denizi olan güzide ilçe ve mahallelerine uğrayarak huzuru yakalayabilirsiniz. Bursa’nın ünlü kebapçılarında İskender ile akşam yemeği yiyebilir, Bursa’nın meşhur tatlısı süt helvası ile tadınıza tat katabilirsiniz.

Ege ve Akdeniz Rüyası

Kalbim Ege’de kaldı diye boşuna dememişler! Ege ve Akdeniz’in sıcak iklimi ve sıcak insanları bu bölgeleri ziyaret etmenizde önemli bir etken.

Masmavi deniz, yemyeşil ağaçlar, gezilecek antik kentler, tadılacak yemekler, tertemiz ve Maldivler’i anımsatacak koylar ve çeşitli eğlenceler Türkiye’nin güneyinde sevgilinizle birlikte güzel bir yolculuğa çıkmanız için sizleri bekliyor. Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde bulunan milli parkları da değerlendirebilirsiniz.

Ege ve Akdeniz tatilleriniz için uçak biletinizi tatilinizi planladığınız dönemden daha erken almanız bilet fiyatının daha ekonomik olmasına imkan verecektir. 

Karadeniz Turu

Karadeniz doğasıyla başlı başına ayrı bir dünya. Birkaç gün sürecek güzel bir turla mis gibi havayı ciğerlerinize doldurabilirsiniz.

Efsane manzaralara sevgilinizle birlikte bakmak, yağmur sesi eşliğinde mis gibi Karadeniz çayı yudumlamak kulağa oldukça romantik geliyor. 

Bol Yemeli Bir Yolculuk

Gaziantep denildiğinde akla hemen yemek gelmesinin bir nedeni var. Sevgiliyle bol lezzetli bir yeme tatiline çıkmak… Kulağa hoş geliyor değil mi? O zaman rotayı Türkiye’nin güneyine çevirebilirsiniz. Baklavadan beyrana, kebaptan katmere daha pek çok yöresel lezzetiyle Gaziantep sevgilinizle oluşturacağınız rotalar arasında yerini alıyor. 

Doğu Ekspresi

Uzun bir tren yolculuğu, eşsiz manzaralar ve güzel yerler keşfetmenin en güzel yolu Doğu Ekspresi.

Sevgiliniz ile 1300 kilometrelik yolu yemekli ve yataklı vagonlarda birlikte almak oldukça iyi bir fikir.


Romantik seyahatler için aşağıdaki yazılara da mutlaka göz atmalısınız:

Paylaş
Ebrar Büyükkapucu