Çanakkale Kamp Alanları: Doğanın Tadını Çıkartacağınız 11 Harika Yer

0
4835
Çanakkale Kamp Alanları: Doğanın Tadını Çıkartacağınız 11 Harika Yer
Çanakkale Kamp Alanları: Doğanın Tadını Çıkartacağınız 11 Harika Yer

Şehirden uzaklaşmak ve tamamen doğa ile baş başa olduğunuz bir tatil yapmak hangi mevsimde olursa olsun dinlenmek için oldukça güzel bir fikir. Gürültüden ve kalabalıktan arındığınız, harika manzaralar ile çevrelendiğiniz bir tatil ya da ufak bir kaçamak yapmak istiyorsanız rotanızı Çanakkale’ye çevirebilirsiniz.

Doğası, tarihi ve denizi ile ziyaretçilerini derinden etkileyen Çanakkale’de kamp yapılabilecek pek çok alan bulunuyor. İlk kez kamp yapacak olanlardan profesyonel kampçılara kadar herkese hitap edebilecek bu kamp alanlarını sizler için araştırdık.

İşte Çanakkale’nin 11 harika kamp alanı;

1) Akvaryum Koyu, Bozcaada 

Akvaryum Koyu, Bozcaada
Akvaryum Koyu, Bozcaada

Çanakkale’nin en sevilen bölgelerinden biri olan Bozcaada, tarihi, doğası ve şarap bağları ile şehirden kaçışların popüler rotalarından. Bozcaada’da yer alan Akvaryum Koyu ise Çanakkale’de kamp yapılabilecek en güzel yerlerden bir tanesi. Tertemiz ve masmavi deniziyle her ziyaretçisini etkileyen Akvaryum Koyu’nda hem çadır hem de karavan kampı yapabilirsiniz. Ayrıca temiz tuvalet gibi imkanların da var olduğu bu koyda kamp yapmak ücretsiz. 

Ek olarak Bozcaada, rüzgarları ile meşhur olsa da Akvaryum Koyu, etrafı kayalar ile çevrili bir bölge olduğu için sert rüzgar ve dalgalardan korunmuş oluyorsunuz. Denize girmek, doğaya yakın olmak ve harika manzaralara şahitlik etmek istiyorsanız Çanakkale’nin Akvaryum Koyu’nda kamp yapabilirsiniz. 

2) İdagonya Camping, Yenice

 İdagonya Camping, Yenice
İdagonya Camping, Yenice

Kamp yaparken tamamen izole bir ortamda olmak ama aynı zamanda da üst düzey bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız Yenice’nin Aşağıçavuş bölgesinde bulunan İdagonya Camping sizin için uygun bir seçenek olabilir. Yemyeşil doğanın içinde bulunan İdagonya Camping, şelaleye yakın konumu ile farklı bir kamp deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Akşamları konumdan dolayı serin olabilen bu alanda bungalov tarzı yapılar da bulunuyor.

İster bungalovda kalabileceğiniz isterseniz de çadırda kamp yapabileceğiniz İdagonya Camping, sizlere rahat bir kamp süreci sağlarken aynı zamanda sakin ve izole bir ortam da sunuyor.

3) Ayazma Tabiat Parkı Kamp Alanı, Bayramiç

Ayazma Tabiat Parkı Kamp Alanı, Bayramiç
Ayazma Tabiat Parkı Kamp Alanı, Bayramiç

Bayramiç, Evciler istikametinde yer alan Ayazma Tabiat Parkı Kamp Alanı, Çanakkale’nin en sık ziyaret edilen lokasyonlarından biri. Ağaçların gölgelerinde kalmış yürüyüş parkurları, dere manzaraları ve şelalesi ile nefes kesici bir ortamı olan Ayazma Tabiat Parkı’nda doğaya yakın bir kamp keyfi yapabilirsiniz. Yaz sezonlarında günübirlik ziyaretçilerin de geldiği Ayazma Tabiat Parkı, sezonsal olarak kalabalık olabilse de el değmemiş bir doğanın içinde kamp yapma şansını değerlendirmek için harika bir rota seçeneği olabilir.

Ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz Ayazma Tabiat Parkı’nda uzun yürüyüşlere çıkabilir, temiz havayı ciğerlerinizde hissedebilir ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Özellikle yazın sıcak günlerini geçirmek için oldukça uygun olan bu güzel bölgede yemek yiyebileceğiniz çeşitli işletmeler, temiz su ve tuvalet gibi ortak kullanım alanları bulunuyor. 

4) Gelibolu Yarımadası Kocadere Plajı Kamp Alanı, Gelibolu

Gelibolu Yarımadası Kocadere Plajı Kamp Alanı, Gelibolu
Gelibolu Yarımadası Kocadere Plajı Kamp Alanı, Gelibolu

Kocadere Plajı, Çanakkale’nin popüler bölgelerinden bir diğeri. Pek çok otel ve pansiyon seçeneğinin yanı sıra Kocadere kamp yapmak için de oldukça uygun bir bölge. İnce ve yumuşacık kumlu upuzun sahillerinin büyük çam ağaçları ile buluştuğu noktaya çadırınızı kurabilir, deniz kenarında huzurlu ve uzun uzun vakit geçirebilirsiniz. Dinlenmek için harika bir bölge olan Gelibolu Yarımadası Kocadere Plajı’ndan kısa bir yürüyüş ile daha merkezi noktalara da gidebilirsiniz. 

Tertemiz denizde bütün gün yüzebileceğiniz ve etkileyici manzarası eşliğinde gün batımına tanıklık edebileceğiniz bu harika konumda temiz su, kafe ve market gibi çeşitli olanaklar da bulunuyor.

5) Gargara Camping, Ayvacık

Gargara Camping, Ayvacık
Gargara Camping, Ayvacık

Özel bir işletme olan Gargara Camping Çanakkale’nin Ayvacık bölgesinde konumlanıyor. Kamp yapmak isteyenlere hijyenik ve huzurlu bir ortam sağlayan Gargara Camping, harika konumu ile muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor. 

Özel araçları ile kamp yapmaya gelenler için ayrılmış bir otoparkı olan Gargara Camping aynı zamanda kendi çadırı olmayan misafirlerine çadır kiralama fırsatı da sunuyor. 

6) Assos Kadırga Koyu Camping, Ayvacık

Assos Kadırga Koyu Camping, Ayvacık
Assos Kadırga Koyu Camping, Ayvacık

Çanakale’de denize sadece yürüme mesafesinde olan Assos Kadırga Koyu, kamp yapmak için tercih edebileceğiniz en güzel bölgeler arasında bulunuyor. 7’den 70’e, gençlerden ailelere kadar herkese hitap eden bu bölge aynı zamanda ilk kez kamp yapacaklar için oldukça uygun. Çevresinde market ve büfelerin bulunduğu Assos Kadırga Koyu, aynı zamanda misafirlerine 24 saat sıcak su, elektrik ve internet gibi fırsatlar da veriyor. 

Assos Kadırga Koyu’nda kamp yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Deniz bu bölgede bazen çok dalgalı olabiliyor. Bu yüzden acemi yüzücülerin ve çocukların önlem alarak yüzmesi ve çok dalgalı günlerde denize girmemeleri gerekiyor. 

7) Mıhlı Şelalesi Kamp Alanı, Küçükkuyu

Mıhlı Şelalesi Kamp Alanı, Küçükkuyu
Mıhlı Şelalesi Kamp Alanı, Küçükkuyu

Çanakkale Adatepe’de bulunan Mıhlı Şelalesi, Türkiye’nin meşhur doğal alanlarından. Etkileyici manzaralara şahitlik eden Mıhlı Şelalesi bünyesinde doğa fotoğrafçılarını ve günübirlik ziyaretçileri ağırlamasının yanı sıra kampçılara da harika bir alan oluşturuyor. 

Kalabalıktan uzak keyifli bir kamp tatili yapmak istiyorsanız Mıhlı Şelalesi Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz. Ayrıca burada doğa yürüyüşleri yapabilir, fotoğraf safarilerine çıkabilir ve  olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz bu alanda kontrollü ateş yakma alanları da bulunuyor. 

8) Sualtı Milli Parkı Kamp Alanı, Gökçeada

Sualtı Milli Parkı Kamp Alanı, Gökçeada
Sualtı Milli Parkı Kamp Alanı, Gökçeada

Çanakkale’nin popüler tatil noktalarından biri olan Gökçeada’da keyifli bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz harika bir yer bulunuyor. Sualtı Milli Parkı Kamp Alanı, sakin konumu ve denize sıfır lokasyonu ile özellikle yaz aylarında kamp yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir kamp alanı. 

Dalış gibi çeşitli aktiviteler yapabileceğiniz Sualtı Milli Parkı Kamp Alanı, ulaşımı biraz zor bir konumda. Bu özellik kamp alanının hem artısı hem de eksisi aslında. Çünkü ulaşımı zor olduğu için Sualtı Milli Parkı Kamp Alanı genellikle oldukça sakin bir yer oluyor. Bu yüzden eğer burada kamp yapacaksanız alana gelmek için özel aracınızı kullanmanızı ya da araç kiralamanızı tavsiye ediyoruz. 

9) Kabatepe Orman Kampı, Eceabat

Kabatepe Orman Kampı, Eceabat
Kabatepe Orman Kampı, Eceabat

Çanakkale’de kamp yapmak aynı zamanda da sosyal hayata yakın olmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz Kabatepe Orman Kampı, oldukça popüler olan Kabatepe Plajı’nda bulunuyor. Restoran, kafe ve eğlence mekanı gibi yerlere oldukça yakın olan Kabatepe Orman Kampı’nda kamp yaparken hem Çanakkale’nin eğlenceli hayatında hem de doğasına yakın hissedebilirsiniz. 

Kabatepe’de kamp yaparken Anzak Koyu, Gökçeada Kilisesi ve 57. Alay Şehitliği’ne yürüyerek kolayca ulaşabilir, kamp yaptığınız süre boyunca etrafı keşfedebilirsiniz. Ek olarak burada kamp yaparken bol bol bisiklet sürebilir ve harika manzaralara şahitlik edebilirsiniz. 

10) Dalyan Göleti Kamp Alanı, Ezine

 Dalyan Göleti Kamp Alanı, Ezine
Dalyan Göleti Kamp Alanı, Ezine

Dalyan Göleti Kamp Alanı, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bulunuyor. Dünyada yalnızca 8 adet bulunan ve kalp şekline benzeyen pembe bir gölete ev sahipliği yapan bu kamp alanında havanın sıcaklığı ile renk değiştiren gölü gözlemleyebilir ve çeşitli su sporlarını deneyimleyebilirsiniz.

Doğaya yakın olmak isteyenlerin tercih edebilecekleri bu keyifli kamp alanında gölün yakınında bulunan denize de girebilirsiniz. Dolu dolu ve aynı zamanda sakin bir tatil hayal ediyorsanız Dalyan Göleti Kamp Alanı kamp yapmanız için doğru bir nokta olabilir.

11) Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı, Gökçeada

Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı, Gökçeada
Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı, Gökçeada

İki tarafını saran sarp kayalarla doğal bir liman olarak görünen Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı, doğanın içinde vakit geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Kaleköy’e yürüyüş mesafesinde yer alan koy, Gökçeada’nın kuzey ucunda konumlanıyor. 

Sakin bir denize sahip olan koyda kamp yaparken, market, restoran ve kafe gibi yerlere de yakın olabiliyorsunuz. Modern olanaklara ulaşımın kolay olduğu ama doğaya da yakın olduğunuz bir kamp deneyimi yaşamak için Yıldız Koy Arkadia Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz.

Önceki İçerikBalayı Otel Önerileri: Romantik ve Konforlu Oteller
Sonraki İçerikİzmir Kamp Alanları: İzmir’de Kamp İçin Nokta Atışı Yerler
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız