Doğu’nun İncisi Van’ın Bilinmeyen Plajları

0
3054
Van Gölü

Türkiye’nin doğusunda yer alan Van, Türkiye’nin ilgi çekici detaylarından birine sahip. Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’ne ev sahipliği yapan bu şehir, iç kesimde bulunmasına rağmen sahip olduğu plajları ile biliniyor.

Van Gölü’nün sahip olduğu büyüklüğü ve suyunun girilebilir olması gölün birçok noktasında göl plajlarının ortaya çıkmasını sağlıyor. Türkiye’nin birçok noktasından gelen turistler için gölde yüzme deneyimi sunan Van Gölü, eşsiz plajları ile sizlere farklı bir deneyim sunuyor.

1 – Çakıl Adası Plajı

Van Gölü plajları arasında sakinliği ile bilinen Çakıl Adası Plajı, merkeze 120 km uzaklıkta yer alıyor. Van şehir merkezinden plaja aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Gölün sığ tarafında konumlanan bu plajda eşsiz göl manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Yılın hemen hemen her gününde hizmet veren bu plajda yüzmek istiyorsanız yaz aylarını tercih etmeniz öneriliyor. Kum plaja sahip olan Çakıl Adası Plajı’nda gölün serin sularının tadını çıkarabilir veya kumların üzerinde güneşlenebilirsiniz.

2- Kampüs Sahili

Van merkeze yakınlığı ile bilinen Kampüs Sahili, şehir merkezine tam olarak 15 km’lik bir uzaklıkta konumlanıyor. Şehir merkezinden Kampüs Sahile toplu taşımayla veya özel aracınızla ortalama 10 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sakinliği ile dikkat çeken Kampüs Sahil, aile ve arkadaş grupları için ideal bir ortam sunuyor. Dilerseniz göle girebilir dilerseniz piknik yapabilirsiniz.

3 – Dilkaya Plajı

2017 yılından bu yana hizmet veren Dilkaya Plajı, halka açık plaj şeklinde hizmet sunuyor. Kumluk bir plaj olan Dilkaya, yılın her ayında ziyaretçi kabul ediyor. Şehir merkezine oldukça yakın bir noktada bulunan Dilkaya, deniz kenarını aratmayan bir yapıya sahip.

Plajın bulunduğu alanda plaj voleybolu oynanabilecek bir alan da yer alıyor. Ayrıca soyunma odası ve kafeteryalar da plajın diğer parçaları arasında yer alıyor.

4 – Molla Kasım Halk Plajı

Van’ın merkezine yaklaşık 40 km’lik bir uzaklıkta konumlanan Molla Kasım Plajı, Van’ın mavi bayraklı plajları arasında yer alıyor. Ayrıca bölgenin ilk mavi bayraklı plajı olma özelliğine de sahip.

Plaj kumluk olup plajın etrafında piknik yapılabilecek yeşil bir alan da bulunuyor. Ek olarak özel aracı ile gelenler için otopark hizmeti de bulunuyor. Duş ve tuvalet kısmı da mevcut. Ayrıca yüzme alanı ve su sporlarının yapıldığı alan ikiye ayrılmış durumda.

5 – Ayanıs Plajı

Molla Kasım Halk Plajı’na oldukça yakın bir konumda bulunan Ayanıs Plajı, özellikle kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği sakin bir plaj olarak biliniyor. Ayanıs Plajı’nda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu yüzden bu plaja gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor.

Ayanıs Plajı’nda dilerseniz piknik yapabilir dilerseniz Süphan Dağı’na karşı gölün suyunun tadını çıkarabilirsiniz.

6 – Bienya Camping & Beach

Van’ın Gevaş ilçesinde yer alan Bienya Camping & Beach, kampseverler için ideal bir Van Gölü konaklama alanı sunuyor. Mavi ve yeşilin bir arada olduğu Bienya’da dilerseniz aileniz veya arkadaş grubunuz ile keyifli bir piknik yapabilir, dilerseniz gölün serin sularını deneyimleyebilirsiniz.

Tesiste çadır kurulabilecek alan mevcut. Ayrıca karavan ile gelenler için park yeri bulunuyor. Eğer çadırınız olmadan gelirseniz tesis bünyesindeki çadırları kiralayabilirsiniz. Ayrıca tesis bünyesinde ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz market ve tuvalet bulunuyor.

7 – Van’ın Saklı Kalan Koyları

Van Gölü sahip olduğu özel ve halk plajlarının yanı sıra doğal şekillerde oluşmuş birçok özel koy bulunuyor. Bu koylara kara yolu ile ulaşım ne yazık ki yapılamıyor. Bu yüzden tekne turları ile Van Gölü’nün saklı kalan bu hazinelerini keşfedebilirsiniz. Ağin, Altınsaç ve Deveboynu koyları, Van Gölü turunuzda keşfedebileceğiniz doğal koylar arasında yer alıyor. Mavi ve yeşilin eşsiz ahenginin bulunduğu bu koylarda sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız