Türkiye’de ve Dünyada Göz Kamaştıran Doğal Yüzme Alanları

0
230
Antik Havuz, Pamukkale

Doğal yüzme alanları, diğer bir deyişle doğal yüzme havuzları doğanın bizlere sunduğu güzelliklerden sadece bir tanesi. Her ne kadar havuz deyince akla mermer ya da fayans kaplı yapay havuzlar gelse de doğada çok daha faydalı ve doğal havuzlar bulmak mümkün. Hem tatlı hem de tuzlu su için doğanın sahip olduğu doğal yüzme alanları görenleri büyülüyor. 

Türkiye ve dünyanın birçok noktasında yer şekillerinin veya akarsuların etkisiyle oluşmuş çeşitli doğal yüzme alanları bulunuyor. Doğa harikası bu yerler hem doğayla baş başa kalmak hem de farklı bir yüzme deneyimi için tercih edilebilir.

1 – Pamukkale Antik Havuz, Türkiye

Antik Havuz, Pamukkale

Türkiye’nin Denizli ilinde yer alan Pamukkale Antik Havuzu, dünyaca bir üne sahip. Termal bir alanda yer alan doğal havuz, eşsiz bir doğal güzelliğin yanı sıra şifalı sulara da sahip.

Tarih öncesi dönemden bu yana bir şifa merkezi olarak bilinen Pamukkale, doğal yüzme alanları için dünyadaki eşsiz örneklerden biri kabul ediliyor. Sahip olduğu eşsiz güzellikte suyu, Antik Havuz’da yüzenleri etkiliyor.

2 – Cenote Ik Kil, Meksika

Cenote Ik Kil, Meksika

Güney Amerika, eşsiz ormanları başta olmak üzere sayısız doğal güzelliğe ev sahipliği yapan bir kıta. Meksika’da yer alan Cenote Ik Kil, dünyanın en çok bilinen doğal yüzme alanları arasında yer alıyor.

İçi yeraltı suyuyla dolu bir obruk olan Cenote Ik Kil, Güney Amerika’nın kadim uygarlıklarından biri olan Mayalar için önemli bir yere sahipti. Bir kurban verme alanı olarak kullanılan bu yer, şimdilerde yerli ve yabancı birçok turistin içinde yüzdüğü doğal bir havuz.

3 – Fairy Pools, İskoçya

Fairy Pools, İskoçya

Kadim tarihi ve dünya üzerinde yeşilin en güzel tonlarını saklayan İskoçya, dünyanın en güzel doğal havuzlarından birine sahip. İskoçya’nın destanlara konu olan Skye Adası’ndaki bu doğal havuz, masmavi suyu ve şelalesi ile dikkat çekiyor.

Fairy Pools yüzmek için tercih edilse de havanın oldukça sert ve soğuk olduğu bir noktada yer alıyor. Bu yüzden sadece ziyaret edebilir veya gölün fotoğraflarını çekebilirsin.

4 – Hamilton Pool Doğal Parkı, Teksas

Hamilton Doğal Parkı, Teksas

ABD’nin batı eyaletlerinden biri olan Teksas’ta yer alan Hamilton Pool, yeşillikler içinde bir doğal yüzme havuzuna sahip. Teksas’a yaklaşık 40 km’lik bir uzaklıkta bulunan bu doğal havuz için 800 metrelik dik bir parkuru yürümeniz, daha doğrusu tırmanmanız gerekiyor.

Yarım mağara içinde biriken bir gölete sahip olan Hamilton Pool, doğayı keşfetmek ve eşsiz fotoğraflar çekmek için ideal bir nokta. Ayrıca gezinizde şelaleyi de ziyaret etmeniz öneriliyor.

5 – Erawan Şelalesi, Tayland

Erawan Şelalesi, Tayland

Asya’nın kadim ülkesi Tayland’ın doğal güzellikleri arasında yer alan Erawan Şelalesi, doğal bir yüzme alanına sahip. Cennetten bir köşe anlamına gelen ismi ile hem çevresi hem de suyu eşsiz bir güzelliğe sahip.

Erawan geziniz boyunca mağaraları keşfedebilir, mağaralarda yaşayan balıkları seyredebilirsiniz. Ayrıca çevredeki eşsiz bitki örtüsünü keşfedebilir, sakinliğin tadını çıkartabilirsiniz.

6 – Cummins Falls Eyalet Parkı, Tennessee

Cummins Falls Eyalet Parkı, Tennessee

ABD’nin Tennessee eyaletinde yer alan Cummins Falls Eyalet Parkı, ülkenin önemli doğal parkları arasında yer alıyor. Zengin doğası ve çeşitli hayvan türlerini gözlemleyebileceğiniz Cummins Falls Eyalet Parkı, yürüyüş yapabileceğiniz büyük bir parkura da sahip.

Etrafı özel kayalıklarla örülü bir göle sahip olan Cummins Falls Eyalet Parkı, yüzülebilir bir göl yapısına sahip. Serin sularında özellikle bahar ve yaz aylarında yüzebilirsiniz. Ayrıca yeşil doğası içinde keyifli bir piknik yapabilirsiniz.

7 – Cyprus Lake Mağarası, Kanada

Cyprus Lake Mağarası, Kanada

Kanada’nın Ontario şehrinde yer alan Cyprus Lake Mağarası, doğal bir mağara gölüne sahip. Koyu turkuaz renkli suları gidenlerin ilgisini çekiyor.

Zaman içinde mağaranın denizden gelen dalgalarla aşınması ile oluşan bu mağara gölünde dilerseniz yüzebilir dilerseniz kano ile seyahat edebilirsiniz. Ayrıca tecrübeli yüzücüler dilerse tüple dalış yaparak gölün su altı dünyasını keşfedebilirler.

8 – Kerpe Doğal Havuz, Türkiye

Kerpe Doğal Havuzu, Kocaeli

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer alan Kerpe Doğal Havuzu, kayalıklarla çevrili bir alana sahip doğal havuz olarak biliniyor. Denize girilebilecek bir alana sahip olan Kerpe Doğal Havuzu, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Kocaeli’ne 50 km uzaklıkta yer alan bu doğal havuz, sahip olduğu berrak turkuaz suları ile dikkat çekiyor. Kerpe doğal havuzuna toplu taşıma ile ulaşmanız mümkün değil. Bu yüzden ihtiyaçlarınızı temin ederek aracınız ile Kerpe’ye ulaşabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız