Çin’den Alınabilecek Hediyeler

0
2056

Dünyanın yeni süper gücü olmaya aday Çin, hem köklü tarihi hem de farklı kültürel yapısıyla en ilgi çekici rotalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu kalabalık ülkeye geldiğinizde gezip görülecek yerlere ayırdığınız zamanın bir o kadarını da alışverişe ayırmalısınız.

Dünyanın adeta üretim üssü olan Çin’de hediyelik eşya denilince bin bir çeşit ürün ortaya çıkıyor. Çeşitli fiyat aralıklarında her bütçeye hitap eden hediyelik eşyalarla dönüş bavulunu dolduracağınızdan eminiz.

Çin’e geldiğinizde elektronik eşya alışverişinin yanı sıra farklı ve kültürel unsurlardan bir hediyelik eşya seçkisiyle karşınızdayız.

1) Çin Çayı

Çin Çayı

Çin denilince bu ülkenin kültürüne işlemiş ilk unsur olarak meşhur çayı karşımıza çıkıyor. Buradan evinize çay almadan kesinlikle dönmemelisiniz.

Hem kendiniz hem de ülkenizdeki yakınlarınız için çeşit çeşit çay satın alabilirsiniz. Pure, Te Guanin, Longjing, Baihao, Bilochun ve Maofeng burada bulunan çay türleri arasında yer alıyor.

Geleneksel çay dükkanlarından dilediğiniz miktarda çay paketleterek dönüş valizinize ekleyebilirsiniz.

2) Çaydanlık

Çayı ile meşhur olan Çin’de hem dökümden üretilen hem de seramik üzerine yerel motiflerin işlendiği otantik çaydanlıklar turistlerin beğenisine sunuluyor.

Annenizin seveceği hediye seçeneği bir adet çaydanlık neden olmasın?

3) Nakışlar ve İpek Ürünler

Çin İpek

İpek üreticiliğinin ana vatanı olan Çin’de ipekten üretilen kumaşlar, gömlek ve pijama gibi giysilerden oluşan çok sayıda hediyelik eşya seçeneği bulunuyor.

Buna ek olarak el sanatlarıyla bilinen Çin’in nakışlarından gözlerinizi alamayacağınıza eminiz.

Nakışın dünya üzerinde ilk kez yapıldığı yer olan Çin’den birbirinden orijinal nakışlardan satın alarak annenizi, kız kardeşinizi sevindirebilirsiniz.

4) Antika Eşyalar

Çin Antik Eşyalar

Çin antika eşya yönünden oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip. Buradaki yerel mağazalarda antikaya dair çok sayıda alternatife rastlayabilirsiniz.

Satın alırken pazarlık yaparsanız oldukça düşük fiyatlar ödeyerek birbirinden değerli antika eşyayı dönüş bavulunuza ekleyebilirsiniz.

5) İnci

İnci üretiminde dünyanın birinci ülkesi olan Çin’de inciye dair neredeyse her şeyi bulabilirsiniz. Burada yalnızca incinin satıldığı pazarlar bile kuruluyor.

Deniz veya nehirden çıkarılan, siyah, altın veya beyaz renkli çok sayıda doğal inciyi satın alabilirsiniz.

Ayrıca inciden üretilen takılar da en iyi hediyelik eşya fikirleri arasında bulunuyor.

6) Elektronik

Pek çok kişinin Çin’e yalnızca elektronik eşya ve teknoloji ürünü satın alabilmek için geldiğini biliyoruz.

Hal böyle olunca Çin ziyaretinizden önce eş dost herkesin size elektronik alet siparişi vereceğini tahmin edebiliyoruz.

Uygun fiyata yüzlerce marka alternatifi arasından siz ve sevdikleriniz için elektronik eşyalardan satın alabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra Çin mutfağının ayrılmaz unsuru olan chopstick, porselen mutfak eşyaları, biblolar, ejderha heykeli, geleneksel kostümler, kimyonlu peynir, Lailas çikolatası ve siyah ekmek de Çin’den ülkenize taşıyacağınız diğer hediyelik eşyalar arasında sayılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız