9 En İyi Antalya Kamp Alanı

0
146
9 En İyi Antalya Kamp Alanı
9 En İyi Antalya Kamp Alanı

Her mevsim ayrı güzel olan Antalya, otel tatili yapmak isteyenlerin yanı sıra kamp yapmak isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği bölgelerden bir tanesi. Yılın büyük bölümünde sıcak olan Antalya, harika denizinin ve etkileyici doğasının birleşmesi ile sizlere bambaşka bir kamp deneyimi sunuyor.  

Antalya’nın farklı bölgelerinde pek çok kamp alanı bulunuyor. Çeşitli manzaralara ve olanaklara sahip olan bu bölgeler arasından seçim yapmak ise bazen zor olabiliyor. Bu yüzden sizler için Antalya’nın en iyi kamp alanlarını derledik. 

İşte Antalya’nın en iyi 9 kamp alanı;

1) Phaselis Kamp Alanı

Phaselis Kamp Alanı
Phaselis Kamp Alanı

Phaselis Kamp Alanı, Antalya’nın Kemer ilçesine yakın bir lokasyonda konumlanıyor. Hem doğanın içinde olmanın hem de denize girmenin keyfini çıkarmak istiyorsanız tam size göre olan bu alan, aynı zamanda diğer pek çok kamp alanına kıyasla sakin. İl merkezine 60 km uzaklıkta bulunan Phaselis Kamp Alanı’nda vakit geçirirken yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de bulunuyor. 

Phaselis Kamp Alanı’nda balık tutabilir ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Kontrollü bir şekilde ateş yakabildiğiniz bu kamp alanının bir diğer artısı ise telefonların rahat bir şekilde çekiyor olması. Dış dünyadan tamamen kopmadan, keyifli bir kamp yapmak istiyorsanız tercihinizi Phaselis Kamp Alanı’ndan yana yapabilirsiniz. 

2) Patara Plajı Kamp Alanı

Patara Plajı Kamp Alanı
Patara Plajı Kamp Alanı

Antalya’nın masmavi denizine karşı, Toros Dağları’nın manzarası eşliğinde yumuşacık kumların üstünde kamp yapmak ister misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise kamp için Patara Plajı Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz. Patara’nın beyaz kumlu sahilinin hemen yakınında bulunan çam ormanına çadırınızı kurabilir ve burada kamp yaparken aynı zamanda Antalya’nın en güzel bölgelerinden birini de keşfedebilirsiniz. 

Patara Plajı Kamp Alanı’nda kamp yaparken kolaylıkla denize girebiliyor olmanızın yanı sıra Patara Antik Kenti’ni gezebilir ve buranın tarihini öğrenebilirsiniz. Ayrıca Antalya’nın en meşhur lokasyonlarından biri olan Patara kum tepelerine rahatlıkla giderek buradan gün batımını izleyebilirsiniz. Etkileyici fotoğraflar çekebileceğiniz, denizin keyfini doyasıya çıkarırken aynı zamanda turistik geziler de yapabileceğiniz bir kamp yapma hayaliniz varsa, hayalinizi Patara Plajı Kamp Alanı’nda gerçeğe dönüştürebilirsiniz. 

3) Avlan Gölü Kamp Alanı

Avlan Gölü Kamp Alanı
Avlan Gölü Kamp Alanı

Antalya şehir merkezine 18 km uzaklıkta bulunan ve Elmalı’da konumlanan Avlan Gölü Kamp Alanı, Antalya’nın en sakin kamp lokasyonları arasında bulunuyor. Deniz seviyesinden 1000 metre yüksekte konumlanan bu alanda herhangi bir market veya restoran bulunmuyor. Alanın yakınında herhangi bir tesis de bulunmadığı için eğer buraya kamp için gelirseniz yanınıza kamp yapacağınız süre boyunca size yetecek kadar yiyecek ve su almanız gerekiyor. 

Avlan Gölü Kamp Alanı’nda kamp yaparken balık tutabilir, sandal gezilerine katılabilir ve dağ bisikleti turlarına dahil olarak el değmemiş doğal güzelliklere şahitlik edebilirsiniz. Ayrıca Avlan Gölü Kamp Alanı’nda karavan konaklaması da yapılabiliyor. Eğer bu alanda kamp yapmayı planlıyorsanız ulaşım için özel bir araca ihtiyacınız var. Çünkü kamp alanına kadar gelen herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. 

4) Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı

Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı
Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı

Kemer, Beldibi’nde bulunan Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı, Antalya şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunuyor. Denize sadece yürüme mesafesinde olan bu alan, harika bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. El değmemiş bir doğanın içinde kamp yapma fırsatı sunan Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı’nın tek olumsuz yanı alan içinde duş, tuvalet ve büfe gibi alanların olmaması.

Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı’nda kamp yaparken bol bol yüzebilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Bölgede bulunan plajın kumu çok ince ve yumuşak olduğu için deniz kenarında uzun süre rahat bir şekilde vakit geçirmeniz mümkün. Kamp alanına giden herhangi bir toplu taşıma olmadığı için buraya özel araç ile gelmeniz gerekiyor. 

5) Geyikbayırı Kamp Alanı

Geyikbayırı Kamp Alanı
Geyikbayırı Kamp Alanı

Antalya’nın etkileyici kamp alanlarından biri olan Geyikbayırı Kamp Alanı, ormanlık bir alanda kamp yapmak isteyenler için harika bir seçenek. Konyaaltı Çakırlar Köyü’nde konumlanan kamp alanı sizlere temiz dağ havasını doyasıya içinize çekebileceğiniz, keyifli bir ortam sağlıyor. 

Burada kamp yaparken yanınızda yiyecek ve suyun olması gerekiyor. Çünkü etrafta alışveriş yapabileceğiniz herhangi bir market ya da büfe bulunmuyor. Ayrıca tamamen doğanın içinde olan bu alanda duş ve elektrik gibi olanaklar da yok. Kamp yapmak için Geyikbayırı Kamp Alanı’nı tercih edecekseniz buraya kadar gelen toplu taşıma araçları bulunuyor. Buraya 521 numaralı otobüs veya 54 ve 56 numaralı minibüsler ile gelebiliyorsunuz. Ek olarak Geyikbayırı, Türkiye’nin en büyük tırmanış alanlarından biri olduğu için burada tırmanış da yapılabiliyor. 

6) Doyran Göleti Kamp Alanı

 Doyran Göleti Kamp Alanı
Doyran Göleti Kamp Alanı

Doyran Göleti Kamp Alanı, Antalya’da kamp yapmak istiyor ama merkezi yerlerden çok da uzaklaşmak istemiyorsanız tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden. Kamp alanı,  Konyaaltı’na oldukça yakın bir lokasyonda konumlanıyor. Bu yüzden ulaşımı da oldukça kolay. Doyran Göleti Kamp Alanı’na toplu taşıma ile gelmek isterseniz 512 ve 522 numaralı otobüsleri kullanabiliyorsunuz.

Göletin etrafında kamp yapabildiğiniz bu alanda ateş yakabiliyorsunuz. Ayrıca temiz su temin edebileceğiniz bir çeşme de alanda bulunuyor. Bunun dışında alanda alışveriş yapabileceğiniz bir yer bulunmuyor. 

7) Saklıkent Kamp Alanı

Saklıkent Kamp Alanı
Saklıkent Kamp Alanı

Saklıkent kamp alanı, Fethiye’ye 45 dakika, Antalya merkeze ise 50 km uzaklıkta bulunuyor. Her yıl pek çok yerli ve yabancı turistin geldiği Saklıkent gerçek bir doğa harikası. Böyle bir doğada kamp yapmak ise bambaşka bir deneyim. Alanda kamp yapacak pek çok alan olmasına karşın herhangi bir özel tesis bulunmuyor. Bölgede alışveriş yapabileceğiniz bir büfe ya da market de olmadığı için buraya kamp için gelirken hazırlıklı gelmelisiniz. 

Bu alanda kamp yaparken uzun bir doğa yürüyüşüne çıkabilir ve çamur banyosu ya da rafting gibi farklı etkinliklere dahil olabilirsiniz. Karavan kampı için uygun olmayan bu bölgenin tertemiz oksijeni ile ciğerlerinize, harika manzarası ile gözlerinize bir şölen yaşatabilirsiniz. 

8) Maden Koyu Kamp Alanı

Maden Koyu Kamp Alanı
Maden Koyu Kamp Alanı

Antalya, Kemer’de bulunan Maden Koyu Kamp Alanı, Antalya’nın en çok tercih edilen kamp alanları arasında bulunuyor. Çadır kampı için çok uygun bir alan olan Maden Koyu Kamp Alanı, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara eşliğinde konaklama fırsatı sunuyor. Alanda kamp yaptığınız sırada doğa yürüyüşleri yapabilir aynı zamanda masmavi denizin sularına kendinizi bırakarak tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Maden Koyu kamp alanına giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi almanızda fayda var. Çünkü tamamen doğanın içinde olan bu alanda herhangi bir büfe bulunmuyor. Ayrıca bölgeye özel aracınız ile gelmeniz gerekiyor. 

9) Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı
Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı kamp alanı, şehir merkezinden 85 km uzaklıkta bulunuyor. Harika bir nehir manzarası bulunan alanda sakin bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem çadır hem de karavan kampına uygun olan alana giderken gerekli bütün yiyecek ve içecekleri yanınıza almalısınız çünkü konaklayacağınız yere yakın herhangi bir büfe ya da market bulunmuyor. 

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı’nda kamp yaparken, doğa yürüyüşü yapabilir ve göl kenarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çok güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bu alanda farklı doğa ve su sporlarını da deneyimleyebilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız