Mayıs Ayında Nereye Gitmeli? Mayıs Ayında Keşfetmeniz Gereken 10 Rota

0
488
Mayıs Ayında Nereye Gitmeli? Mayıs Ayında Keşfetmeniz Gereken 10 Rota
Mayıs Ayında Nereye Gitmeli? Mayıs Ayında Keşfetmeniz Gereken 10 Rota

Bahar mevsiminin son ayı olan mayıs, bütün doğanın tam olarak canlandığı ve havaların iyiden iyiye ısınması ile herkese enerji aşıladığı bir dönem. Güneş kendini en güzel şekilde göstermeye başlamışken sizin de içiniz kıpır kıpır oluyorsa ve nereleri gezsem diye düşünüyorsanız sizler için harika rota önerileri hazırladık. 

İster yurt içi ister yurt dışı hangi rotaya doğru yola çıkmak isterseniz isteyin önerilerimiz arasında hayalinizdeki seyahate en çok uyan destinasyonu bulabilirsiniz. İşte sizin için seçtiğimiz mayıs rotaları;

1) Gönen – Isparta

Gönen - Isparta
Gönen – Isparta

Mayıs ayı için güller ayı da deniyor. Eğer güller ayında içinizi açacak bir rotaya doğru yola çıkmak isterseniz Isparta muhteşem gül bahçeleri ile sizi bekliyor. Isparta’nın her bölgesinde gül bahçeleri bulmanız mümkün. Fakat Isparta’da gül bahçelerinin pek çoğunun bulunduğu bölge Gönen ilçesi. Bu ilçede mis gibi kokulu rengarenk güllere doyabilir ve keyifli bir gezi yapabilirsiniz.  

Gönen’de bulunan Güneykent Kasabası’na giderek gül bahçeleri içinde yürüyüş yapabilir, hem tarihi hem de modern gül yağı fabrikasını gezebilirsiniz. Mayıs ayı sonu ve haziran ayı başında olan gül hasadına denk gelirseniz kendi gül yağınızı üretme şansınız da olabilir. 

Ayrıca burada daha çok vakit geçirmek istiyorsanız gezebileceğiniz çeşitli yerler de bulunuyor;

  • Conana Antik Kenti
  • Eski Hamam
  • Yunus Emre Türbesi
  • Demirci Mehmet Efe Konağı
  • Sinan Dede Türbesi

2) Akgöl – Sinop

Akgöl - Sinop
Akgöl – Sinop

Ciğerlerinize tertemiz havanın dolduğu, harika bir doğanın içinde olduğunuzu düşünün. Eğer bu düşünce sizi mutlu ettiyse Sinop, Akgöl’e doğru yola çıkabilirsiniz. Sinop’un en güzel bölgelerinden biri olan Akgöl, Ayancık ilçesinde konumlanıyor. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu güzel lokasyonda kamp yapma şansınız da bulunuyor. 

Profesyonel bir kampçı ya da ilk kez kamp yapacak biri de olsanız bu bölgede büyük bir keyifle konaklayabilirsiniz. Yapay bir göle ve harika bir doğaya sahip olan Akgöl’de şehrin gürültüsünden arınabilir ve tamamen dinlendiğiniz bir tatil yapabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken kendinize Sinop’ta gezebileceğiniz yerlerden oluşan bir seyahat rotası oluşturabilirsiniz. 

3) Urla – İzmir

Urla - İzmir
Urla – İzmir

İzmir’in yaz tatilleri için en çok tercih edilen lokasyonlarından biri olan Urla, bahar ayları için de oldukça güzel bir seçenek. Mayıs ayında doğanın canlandığı Urla’da, bölge daha da kalabalık olmadan, ufak da olsa bir tatil yapmanızı öneriyoruz. Urla’da konaklama yapabileceğiniz çok keyifli oteller de bulunuyor. Bu yüzden konaklama yapacağınız yeri kolaylıkla seçebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra gezebileceğiniz çeşitli lokasyonlar da var tabii. Malgaca Pazarı, Köstem Zeytinyağı Müzesi, Klazomenai Antik Kenti, Arkas Sanat Urla, Urla Sanat Sokağı, Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi gibi yerleri gezebilir, Urla plajlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ek olarak Urla’da bulunan bağ rotalarını keşfettiğiniz bir seyahate de çıkabilirsiniz. 

Urla’ya yakın bir konumda bulunan Sığacık da gezebileceğiniz keyfi seyahat rotalarından bir tanesi. Urla’dan Sığacık’a gitmek istiyorsanız ve buraya özel aracınız ile gelmediyseniz araç kiralayarak macera dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

4) Aladağlar – Kayseri

Aladağlar - Kayseri
Aladağlar – Kayseri

Mayısta macera dolu etkinlikler yaptığınız aynı zamanda da yeni yerler keşfettiğiniz bir seyahat planı yapmak istiyorsanız rotanızı Kayseri’de bulunan Aladağlar’a çevirebilirsiniz. Kaya tırmanışı, dağcılık, doğa yürüyüşü ve dağ bisikleti gibi etkinlikleri rahatlıkla yapabileceğiniz Aladağlar’da, kamp yapabilir, kuş gözlemciliği gibi daha sakin etkinlikleri de planınıza ekleyerek unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Bahar mevsiminin en sıcak aylarından biri olan mayısı farklı ve keyifli bir tatil yaparak geçirmek isterseniz kendinize bir Kayseri rotası oluşturabilir ve bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz.

5) Bozcaada

Bozcaada
Bozcaada

Genelde yaz aylarında tercih edilen bir rota olsa da Bozcaada’yı bir de bahar aylarında görmelisiniz. Yaz aylarına kıyasla çok daha sakin olan Bozcaada, tertemiz havası ve Polente Feneri gibi harika manzaralara sahip lokasyonları ile size yazı müjdeleyecek. 

Hem eğlenebileceğiniz hem de dinlenebileceğiniz bu güzel adada, isterseniz kamp yapabilir isterseniz de güzel bir otelde kalabilirsiniz. Bozcaada’nın keyifli restoranlarında uzun sohbetlere daldığınız keyifli yemekler yiyebilir sonrasında ise bölgenin renkli sokaklarını keşfettiğiniz yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

Mayıs ayı için uzun bir tatil yerine, ufak bir hafta sonu kaçamağı düşünüyorsanız 48 Saat 1 Rota: Bozcaada yazımızı okuyarak iki günlük bir Bozcaada planı da yapabilirsiniz. 

6) Olimpos – Antalya

Olimpos - Antalya
Olimpos – Antalya

Mevsim ne olursa olsun en sevdiğiniz rota Akdeniz ise mayıs ayı için size harika bir rota önerimiz var. Olimpos. Antalya’da bulunan Olimpos’u gezmek için en güzel dönemlerden biri bahar ayları. Aşırı sıcağın olmadığı bir havada bu tarihi bölgeyi keşfetmek isterseniz, keyifli bir Antalya yolculuğuna çıkabilirsiniz. 

Doğası, plajı ve tarihi ile Türkiye’nin en etkileyici alanlarından biri olan Olimpos’a yakın konumda bulunan kamp alanlarını değerlendirerek burada kamp yapabileceğiniz gibi yine bölgeye yakın konumdaki otellerden birinde konaklayabilirsiniz. Keyifli bir Olimpos gezisi yapabilmeniz açısından bu bölgeye kendi aracınız ile gitmenizi ya da araç kiralamanızı öneriyoruz.  

7) Gelibolu – Çanakkale

Gelibolu - Çanakkale
Gelibolu – Çanakkale

Mayıs ayında kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için özel bir bölge seçmek isterseniz Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret edebilirsiniz. Ailecek yapacağınız geziler için de harika bir rota olan ve tarihe doyacağınız Gelibolu’da gezebileceğiniz pek çok önemli alan ve müze bulunuyor. Bu alanların pek çoğunun açık alan olduğunu düşününce de Gelibolu’yu gezmek için en iyi zamanlardan biri mayıs ayı diyebiliriz.

Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Harp Müzesi’ni, Kilitbahir Kalesi ve Kilitbahir Kale Müzesi’ni, 57. Alay Şehitliği ve Anıtı’nı, Conkbayırı’nı, Rumeli Mecidiye Tabyası’nı ve Bigalı köyünü gezebilirsiniz.

8) Lahey – Hollanda 

Lahey - Hollanda 
Lahey – Hollanda 

Mayıs ayında yurt dışına açılmak ve güzel havaların keyfini uzak diyarlarda çıkarmak isterseniz sizin için önereceğimiz ilk rota Hollanda olacak. Fakat bu sefer Hollanda’nın çok da popüler olmayan bir lokasyonunu önereceğiz sizlere. Lahey. 

Lahey Hollanda’da bulunan ve oldukça küçük bir şehir. Aynı zamanda şehirde Hollanda’daki hükümet, parlamento, bakanlıklar, yüksek mahkeme ve devlet konseyi de yer alıyor. Bu açıdan da oldukça önemli olan bu bölge, turist olarak keyifle gezebileceğiniz tatlı bir rota.

Amsterdam ve Rotterdam’dan sonraki en büyük şehir olan Lahey, Amsterdam’dan sadece 45 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Lahey Mart adını alan ve dünyanın en büyük pazarlarından birine sahiplik yapan Lahey’de ziyaret edebileceğiniz 45’ten fazla müze ve kilise de bulunuyor. Küçük bir şehire göre dolu dolu vakit geçirebileceğiniz Lahey’de, şehir merkezine 3 km uzaklıkta, okyanus kenarında bulunan Scheveningen’de rüzgâr sörfü de yapabilirsiniz. 

9) Leros – Yunanistan

Leros - Yunanistan
Leros – Yunanistan

Türkiye’nin yanı başındaki Yunan Adaları’ndan birkaçına artık kapıda vize uygulaması ile daha kolay bir şekilde seyahat edilebiliyor. Eğer siz de bu fırsatı değerlendirmek istiyorsanız mayısta bu vize türünün geçerli olduğu adalardan Leros’a gidebilirsiniz. Bodrum’dan hareket eden vapurlar ile 2 saat gibi bir sürede gidebileceğiniz Leros’ta gezebileceğiniz pek çok yer de bulunuyor.

Perslerden Roma İmparatorluğu’na, Bizans İmparatorluğu’ndan Venedikliler’e, ardından da Osmanlı İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmış olan Leros’ta gezerken zamanda yolculuğa çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Neresine dönseniz harika bir manzara ile karşılaştığınız bu güzel adada Platanos, Panagia Kalesi, Merikia Savaş Tünelleri ve Agia Marina gibi lokasyonları gezebilirsiniz. Daha ayrıntılı bir Leros rehberi içinse Yunanistan’ın Az Bilinen Adası Leros’ta Gezilecek 7 Yer yazımıza göz atabilirsiniz.

10) Saraybosna – Bosna Hersek

Saraybosna – Bosna Hersek

Hiçbir şekilde vize ile uğraşmak istemiyorsanız ama farklı kültür ve ülkeler deneyimlemek de sevdiğiniz bir hobiniz ise mayıs ayında Saraybosna’ya doğru yola çıkabilirsiniz. En güzel Balkan ülkelerinden biri olan Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, tarihi, gezilecek yerleri, manzaraları ve mutfak kültürü ile size harika bir seyahat deneyimi yaşatabilir. 

Saraybosna geziniz boyunca Bascarsija da denilen Başçarşı, Latin Köprüsü, Sönmeyen Ateş ve Bosna Hersek Ulusal Müzesi gibi pek çok yeri gezebilirsiniz. Ayrıca buralardayken Cevapi, Bureg, Dolma sahan, Tufahije ve Ardıç suyu gibi lezzetleri de tatmanızı öneriyoruz.

Önceki İçerikEge Kıyılarından Bağlara Yolculuk: Urla Otel Tavsiyeleri
Sonraki İçerikUrla Gezilecek Yerler: Urla’da Mutlaka Görülmesi Gereken 13 Yer
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız