İzmir Adnan Menderes Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
32426

İzmir’in her bir noktası için çeşitli ulaşım seçenekleri var. Gideceğiniz yere göre İzmir Metro hatlarından birini, İzmir Banliyösü’nü (İZBAN), tramvayları, halk otobüslerini (ESHOT), dolmuşları, taksi dolmuşları, vapurları (İZDENİZ) ve taksileri kullanabilirsiniz.

Gideceğiniz yer için yola çıkmadan evvel telefonunuza ulaşım haritası indirirseniz aktarma yaparken kafa karışıklığı yaşamazsınız.

Eğer KİPA, CARREFOUR gibi mağazalardan alışveriş yapmak isterseniz bu mağazaların servislerini güzergahı dahilinde kullanabilirsiniz.

İzmir’de aktarma hakkı bulunduğundan 90 dakika içinde yaptığınız seyahatlerde sadece ilk biniş için ödeme alınıyor. Sonraki binişler ücretsiz olduğu için İzmir’de ulaşım bütçenizde çok yer kaplamayacak.

Bir de Baykuş Gece seferleri var ve bu seferler 24 saat boyunca devam ediyor. Bu otobüsler sayesinde Konak’tan 910 ile Gaziemir’e, 920 ile Çiğli’ye, 930 ile Bornova’ya, 940 ile Buca’ya ve 950 ile Narlıdere’ye gidebilirsiniz.

Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Adnan Menderes Havalimanı ulaşım açısından rahat bir noktada bulunduğu için İZBAN ile gideceğiniz noktalara ulaşabilirsiniz ama alternatif isterseniz de HAVAŞ otobüsleri veya ESHOT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Eğer aceleniz varsa havalimanı çıkışında hemen bir taksiye binebilirsiniz.

Eğer iniş saatinizi ve gideceğiniz noktayı bildirerek önceden transfer servisleriyle anlaşırsanız sizi kapıda hazır bekleyecek şoförlü bir aracınız olabilir.

Toplu Ulaşım Araçları

İZBAN

İzmir Banliyösü, Cumaovası-Menemen güzergahında ana bir hatta sahip olsa da Aliağa veya Tepeköy, Selçuk yönüne doğru devam eden hatlarıyla da uzun bir mesafede hizmet veriyor.

Ana hattın sırasıyla Cumaovası, Adnan Menderes Havalimanı, Sarnıç, Gaziemir, Esbaş, Semt Garajı, İnkılap, Koşu, Şirinyer, Kemer, Hilal, Alsancak, Halkapınar, Salhane, Bayraklı, Turan, Naldöken, Alaybey, Karşıyaka, Nergiz, Demirköprü, Şemikler, Mavişehir, Çiğli, Ata Sanayi, Egekent, Ulukent, Egekent 2, Menemen istasyonları olarak ilerliyor.

Bu hat üzerinde bulunan istasyonlardan biri gideceğiniz yerlerden değilse aktarma yapmanız gerekebilir.

Bunun için İzmir Metro hattını, Karşıyaka Tramvay hattını, İZBAN Menemen-Aliağa hattını, İZBAN Cumaovası-Tepeköy hattını veya İZBAN Tepeköy-Selçuk hattını kullanabilirsiniz.

Bunlara ek olarak aktarma merkezlerinde bulunan ESHOT otobüsleriyle ve şehir içi dolmuşlarıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Havaalanından Menemen’e hareket eden trenler sabah 5.26’da başlayıp 00.06’da biterken Aliağa’ya hareket eden trenlerin seferleri sabah 5.26’da başlıyor ve 23.14’te sona eriyor.

Bilet 35, sınırlı biniş hakkına sahip bilet olarak İzmir’de ulaşım için kullanabileceğiniz seçeneklerden biri. Kullan-At(Bilet 35) Tipi Temassız Akıllı Bilet Satış Bedeli K.D.V. dahil 1,10 TL.

Bilet 35, iki binişlik bilet 9 TL’den Üç binişlik bilet 13 TL’den, beş binişlik bilet 20 TL’den ve 10 binişlik bilet 38 TL’den satılıyor. Bu biletler ilk kullanımdan sonra 35 gün boyunca geçerli sayılıyor.

İzmir’de dışarıda çok zaman geçirecekseniz tavsiyemiz ESHOT ve İZBAN’da geçerli olan İzmirim Kart’a 6 TL ödeyerek sahip olmanız. Böylelikle ilk binişinizden sonra 90 dakika içindeki aktarma hakkından yararlanabilirsiniz.

Bazı ilçelere ulaşımda aktarma hakkı yok. Bu yüzden ESHOT’un resmi internet sitesinden gideceğiniz yere aktarma hakkınızın olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.

İZBAN’da diğer toplu taşımalardan farklı olarak “gideceğin kadar mesafeyi öde” politikası izlenmeye başlandığından ilk bindiğiniz istasyondan gidebileceğiz son istasyona kadar olan ücret bloke ediliyor. Bu yüzden indikten sonra turuncu renkli olan cihazlara kartınızı okutarak ücretin iadesini almayı unutmayın.

Bilet 35 ile tüm binişlerden 3 kontör düşüyor. Eğer İzmirim Kart ile yolculuk edecekseniz 6,48 TL’yi kartınızda bloke ettikten sonra indiğiniz istasyona göre esas ücreti kartınızdan düşüp gerisini iade için ayırıyor.

İlk 25 kilometreye kadar tam binişler için 2,86 TL alırken öğrenci için 1,65 TL alıyor. 25 kilometreden sonra bu ücretin üzerine kilometre başına tamda 0,07 TL, öğrencide 0,04 TL ekleme yapıyor.

İZBAN’ın resmi internet sitesinden gideceğiniz güzergâh için ücret hesaplaması yaptırabilirsiniz.

ESHOT Otobüsü

ESHOT otobüslerinde de İzmirim Kart ile Bilet 35’i kullanabiliyorsunuz. Bilet 35’i kullananlar aktarma hakkından faydalanamıyor. Bu yüzden İzmirim Kart’ı edinmeye çalışın.

Normalde şehir içindeki ESHOT otobüslerinde ücret tarifesi tam için 2,86 TL ama öğrenci için 1,65 TL ama havalimanından şehir merkezine ulaşım için farklı bir tarife uygulanıyor.

Havalimanında üç tane ESHOT otobüsü bulunuyor. Bunlar 200 numaralı Mavişehir Aktarma-Havalimanı, 202 numaralı Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı ve 204 numaralı Bornova Metro-Havalimanı otobüsleri olarak gece-gündüz hizmet veriyor.

Bu otobüslerle Adnan Menderes Havalimanı’na gelmeyi planlıyorsanız ücret 5,72 TL, Bilet 35 içinse 2 Kontör.

HAVAŞ Otobüsü

İzmir’de HAVAŞ otobüsleri için ödemeniz gereken miktar 11 TL olduğu için toplu taşımaya nazaran daha az tercih ediliyor.

Havaalanından Mavişehir’e ulaşım için Adnan Menderes Havalimanı, Gaziemir, Karabağlar, Yeşildere, Kahramanlar, Basmahane, Çankaya, Efes Oteli, Altınyol, Bayraklı üstgeçit, Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir güzergahı izleniyor.

HAVAŞ otobüsleri yolcularını Gaziemir Tansaş, Karabağlar Orcaner, Alsancak Efes Oteli, Bayraklı Üst Geçit, Karşıyaka İskele, Bostanlı İskele, Ege Park AVM ​noktalarından birinde indiriyor.  Bu noktalardan birine gitmek isterseniz HAVAŞ sizin için ideal bir seçim olabilir.

Bu hat sabah 8.40’tan 01.40’a kadar saat başı hizmet verirken bu saatten sonra bir de 03.30 otobüsü hizmete giriyor.

Çeşme’ye gitmek için de HAVAŞ’ı tercih edebilirsiniz. Bu sayede Adnan Menderes Havalimanı-İzmir Çeşme Otoyolu-Çeşme Otogar güzergahından 27 TL’ye yolculuk edebilirsiniz. Bu hat da sabah 8.30’dan 00.30’a kadar kullanılabiliyor. Sabah 03.30’da bu hat üzerinden de otobüs var.

HAVAŞ ile Adnan Menderes Havalimanı’ndan Aydın’a, Kuşadası’na, Söke’ye ve Manisa’ya gitmeniz mümkün.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Havaalanından taksi ile gideceğiniz yere kadar ulaşım sağlamanın rahatlığı gibisi yok. Bu yüzden genellikle taksiye ödenen ücretin toplu taşımada olduğundan çok daha fazla olması umursanmayabiliyor.

Yorgunluk, valiz çokluğu gibi sebeplerden daha çok tercih edilen taksinin İzmir’de açılışı 3,25 TL’den oluyor.

Kilometre başına 3,10 TL atan taksimetre, gece de gündüz de aynı tarife üzerinden işliyor.

Dilerseniz Havalimanı Taksi Durağı’nın internet sitesinden önceden taksi için rezervasyon yapabilirsiniz. Bu site üzerinden birkaç nokta için belirlenmiş fiyatların listesine de ulaşabilirsiniz.

Taksiye binmeden önce de şoförden gideceğiniz yere göre bir fiyat bilgisi alabilirsiniz ama yaklaşık olarak birkaç nokta için ücret bilgisi paylaşalım.

Havalimanından otogara yaklaşık 90-95 TL, Konak’a 55-65 TL, Balçova’ya 55-60 TL, Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF’ye veya Tınaztepe Yerleşkesi’ne yaklaşık 55-65 TL, Ege Üniversitesi’ne 90-95 TL arasında bir ödeme yapmanız gerekebilir.

Araç Kiralama

Zamandan kazanmak ve İzmir şehir içi ulaşımınızı daha rahat bir şekilde sağlamak için pek çok kişi araç kiralamayı tercih ediyor.

Siz de bu yolu tercih etmeyi düşünürseniz Adnan Menderes Havalimanı’nda yılın her günü ve her saati hizmet alabileceğiniz araç kiralama firmaları var.

İç hatlardan Budget, Central, Almira, Europcar, Rent Go, Windy Car, Euronet gibi, dış hatlardan Erboy ve Payless gibi pek çok firma araba kiralama hizmeti veriyor.

Mevsimine göre değişse de ortalama 75 TL’den başlayan fiyatlarla araba kiralayabilirsiniz. Dilerseniz internetten de rezervasyon yaptırabiliyorsunuz.

Yalnız araç kiralamak için 25 yaşından büyük olmak ve en az 4 yıllık ehliyete sahip olmak gerekiyor.

Transfer

Keyifli bir ulaşım sağlamak isterseniz havalimanın transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Uçuşunuzdan evvel TAV İşletme Hizmetleri’nin sitesinden rezervasyon yaptırdığınız aracı uçuş sonunda havaalanı önünde görmek tüm yorgunluğunuzu alacak türden bir hizmet.

Havalimanından gideceğiniz bölgeye ulaşım için yolcu sayısına veya bagaj sayısına göre bir araç seçebilirsiniz. Eğer varsa konaklayacağınız otelinizin transfer seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzmir Otogarı’na Nasıl Gidilir?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile İzmir Otogar arasında 26 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Bu mesafeyi kat etmek için kullanabileceğiniz birçok ulaşım aracı, yolcularına hizmet veriyor.

Toplu ulaşım araçlarından Eshot olarak adlandırılan belediye otobüsleriyle ve İzban’dan minibüslere aktarma yaparak, havalimanından İzmir Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Eğer aceleniz varsa ya da rahatınıza düşkünseniz, taksi ve araç kiralama seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (ESHOT, İzban/Minibüs)

ESHOT

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Eshot, şehir içi ulaşımda en çok kullanılan toplu  taşıma araçları olarak ön plana çıkıyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı terminal binası önünden kalkan 204 numaralı belediye otobüsü ile İzmir Otogarı’na rahatça ulaşabilirsiniz.

Eshot ile yolculuk ise ortalama 50 – 60 dakika sürüyor.

İzban/Minibüs

İlk olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzban’a binip, Halkapınar İstasyonu’na gitmeniz gerekiyor.

Daha sonra istasyon önünden kalkan minibüslere binerek, İzmir Otogarı’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Bu aktarmalı yolculukta, havalimanından otogara gitmek ortalama 40 – 45 dakika sürüyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzmir Otogarı’na gitmenin en kolay yolu şüphesiz ki taksiler.

Terminal binasının hemen önünden kalkan taksilerle ortalama 25 – 30 dakika içerisinde otogara gidebilirsiniz.

Dilerseniz önceden belirlenmiş fiyatlar üzerinden, dilerseniz de kilometre başına hesaplanan ücret karşılığında yolculuk edebilirsiniz.

Bu güzergahta taksiyle yapacağınız seyahatin tutarı ortalama 70 – 80 TL civarında olacaktır.

İzmir Adanan Menderes Havalimanı Taksiciler Birliği’ni 0 232 274 20 75 numaralı telefondan arayarak daha detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

Araç Kiralama

Araç kiralama seçeneği, toplu taşıma araçlarına nazaran daha fazla maliyetli olacaktır fakat, havalimanından kiraladığınız araçla İzmir Otogarı’na gitmek oldukça kolay.

Havalimanı ile otogar arasında bulunan 26 kilometrelik mesafe kiraladığınız araçta ortalama 30 – 35 dakikada gidebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yer alan araç kiralama firmaları şu şekilde:

  • Rent Go (0 232 273 70 99)
  • Windy Car Rental (0 232 273 77 77)
  • Çizgi Rent a Car (0 232 423 41 83)
  • Duray Rent a Car (0 232 274 12 16)
  • Budget (0 232 274 11 11)
  • Hertz (0 232 274 22 48)
  • Europcar (0 232 274 43 22)
  • Avis (0 232 274 00 10)
  • Enterprise (0 232 274 23 74)

Size en uygun fiyatı sunan araç kiralama hizmetini tercih edebilirsiniz. Ayrıca erken rezervasyon yaptırmanız durumunda firmaların size özel sundukları indirim ve fırsatlardan da yararlanabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

İZBAN sayesinde Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım oldukça kolay ama bu hat üzerinden direkt olarak gelemiyorsanız öncelikle İZBAN aktarma merkezlerine ulaşım sağlamalısınız.

İzmir Metro hattı üzerinden gelecekseniz Halkpınar’da veya Hilal’de aktarma yaparak İZBAN’ı kullanabilirsiniz.

İzmir Metro güzergahı ise şöyle: Fahrettin Altay, Poligon, Göztepe, Hatay, İzmirspor, Üçyol, Konak, Çankaya, Basmane, Hilal, Halkapınar, Stadyum, Sanayi, Bölge, Bornova, Ege Üniversitesi ve Evka3.

Diğer bölgeler için ulaşımda vapur, tramvay, otobüs gibi seçeneklerden birini veya birkaçını tercih edebilirsiniz.

Daha konforlu bir yolculuk yapmak isterseniz taksiyle, kendi aracınızla veya kiralık araçla gelebilirsiniz.

Ayrıca havaalanı transfer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Kendi aracınızla gelecekseniz otoparka ücreti karşılığında aracınızı bırakabilirsiniz.

MSS Park’ta bir günlük park ücreti 15 TL, iki günlük park ücreti 30 TL ve üçüncü günden itibaren yedinci güne kadar 10’ar TL artış gösteriyor.

Havalimanı otoparkında ise günlüğü 32 TL’den park ücreti alınıyor. Aracınızı yedi günden daha uzun bir süre bırakmayı planlıyorsanız her gün 5 TL ekleniyor.

Toplu Ulaşım Araçları

İZBAN

Şehir merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na İZBAN ile ulaşım eğer güzergâh üzerindeki istasyonlardan birine yakınsanız çok kolay.

Menemen, Egekent 2, Ulukent, Egekent, Ata Sanayi, Çiğli, Mavişehir, Şemikler, Demirköprü, Nergiz, Karşıyaka, Alaybey, Naldöken, Turan, Bayraklı, Salhane, Halkapınar, Alsancak, Hilal, Kemer, Şirinyer, Koşu, İnkılap, Semt Garajı, Esbaş, Gaziemir, Sarnıç, Adnan Menderes Havalimanı ve Cumaovası güzergahında ilerleyen İZBAN’a bu istasyonlardan binip Adnan Menderes Havalimanı’nda inmeniz gerekiyor.

Bilet 35 ile 3 Kontör’e, İzmirim Kart’ı kullanarak 25 kilometrelik mesafeyi 2,86 TL’den, öğrenciyseniz 1,65 TL’den sonraki her kilometrede 0,07 TL, öğrencide 0,04 TL eklenmek üzere en son istasyondan havalimanına maksimum 6,48 TL ödeyerek ulaşabilirsiniz.

ESHOT Otobüsü

Çift bilet tarifesi uygulayan havalimanı güzergahına sahip otobüslerle Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

İzmirim Kart ile 5,72 TL tutacak olan yolculuk Bilet 35 kullanıcıları için 2 Kontör yapıyor.

200 numaralı Mavişehir Aktarma-Havalimanı, 202 numaralı Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı ve 204 numaralı Bornova Metro-Havalimanı otobüsleri ile Adnan Menderes Havalimanı’na gelebilirsiniz. 24 saat boyunca bu otobüslerin seferleri devam ediyor.

HAVAŞ Otobüsü

Havalimanına şehir merkezinden HAVAŞ otobüsleriyle gitmek isterseniz Karşıyaka’daki EGE Park Alışveriş Merkezi’nin veya Alsancak’taki Büyük Efes Oteli’nin önünden binebilirsiniz.

Çeşme Otogar’dan, Aydın Otogar’daki 28 numaralı peron ve Shell Benzin İstasyonu-Osman Tur önünden, Kuşadası Otogar’dan, Söke Otogar’daki Didim Seyahat önünden ve Manisa Otogar’daki 39 numaralı perondan da HAVAŞ otobüsleri kalkıyor.

HAVAŞ otobüsleri Alsancak, Karşıyaka ve Mavişehir’den 11 TL, Çeşme, Aydın ve Kuşadası’ndan 27 TL, Söke’den 30 TL ve Manisa’dan 25 TL tutuyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Havalimanı prosedürlerinden ve uçuş saatlerinden ötürü yolda geçen zamanı minimuma indirmenin en iyi yollarından biri olan taksiyle Adnan Menderes Havalimanı’na İzmir’in çeşitli noktalarından ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bulunduğunuz yerdeki veya havalimanındaki taksi durağından çağırabileceğiniz taksi ile ortalama 30 ile 45 dakika arasında bir sürede havalimanına ulaşabilirsiniz.

Taksimetre 3,25 TL’den açılıyor ve gece veya gündüz fark etmeksizin kilometre başına 3,10 TL atıyor.

Durakla irtibata geçtiğinizde gideceğiniz mesafeyle ilgili ücret bilgisi almanızı öneriyoruz.

Taksi ile otogardan ve Ege Üniversitesi’nden 90 TL’ye ulaşım sağlayabilirken Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF’den ve Tınaztepe Yerleşkesi’nden 55-65 TL arası bir ücret ödemek gerekiyor.

Konak’tan 55-65 TL arasında ve Balçova’dan ise 55-60 TL arasında bir meblağ ödeniyor.

Araç Kiralama

Adnan Menderes Havalimanı’na şehrin farklı noktalarında şubeleri bulunan Budget, Avis ve Garenta gibi pek çok firmadan araba kiralayabilirsiniz.

Havalimanındaki şubelerine araçları teslim ettikten sonra uçuş işlemlerinize geçebilirsiniz.

Araç kiralamaya karar vermeden önce beklenen kriterleri karşılayıp karşılamadığınızı araştırmanızda fayda var. Bazı şirketler depozito isterken bazıları için 25 veya 30 yaş üzerinde olma şartı aranabiliyor.

Transfer

TAV İşletme Hizmetleri’nin sitesinden ulaşarak uçuşunuzdan evvel rezervasyon yaptırabileceğiniz transfer servisleri bulunuyor.

Bulunduğunuz adrese dair bilgileri girdikten sonra sistem üzerinde yapılan aramadan çıkan sonuçlardaki araçlardan birini seçebilirsiniz.

Yalnız belirlenen adres ve havalimanı dışında duraklama yapmıyor bu araçlar. Transfer türü olarak varsa otelinizin transfer servislerini de kullanabilirsiniz.

İzmir Otogarı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

İzmir Otogarı ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı arasındaki 26 kilometrelik mesafeyi kat edebileceğiniz birçok ulaşım aracı bulunuyor.

Bunlar arasından belediye otobüsleri, en çok tercih edilen ulaşım aracı olarak biliniyor.

Ayrıca, otogardan kalkan minibüslere binip İzban’a aktarma yaparak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Eğer uçağı kaçırma riskiyle karşı karşıya iseniz, taksi ve araç kiralama seçeneklerinden herhangi bir tanesini de tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (ESHOT, Minibüs/İzban)

ESHOT

Şehir içi ulaşımda sıklıkla kullanılan bir ulaşım aracı olan belediye otobüsleriyle otogardan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ortalama 50 – 60 dakika içerisinde gidebilirsiniz.

204 numaralı otobüs, İzmir Otogarı’ndan hareket ediyor ve havalimanına gidiyor.

Bu otobüse, şehir içi toplu taşıma araçlarında kullanılan kartlarla binebileceğiniz gibi şoföre nakit ödeme de yapabilirsiniz.

Minibüs/İzban

İzmir Otogarı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı gitmenin diğer bir yolu ise minibüsten İzban’a aktarma yapmak.

Aktarma yaptığınız halde belediye otobüslerine göre daha hızlı bir şekilde havalimanına ulaşabilirsiniz.

Otogardan kalkan minibüslerle ilk olarak Halkapınar İstasyonu’na gitmeniz gerekiyor.

Daha sonra, buradan kalkan İzban’la ortalama 35 – 40 dakika içerisinde havalimanına ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Toplu taşıma araçlarına göre daha pahalı olsa da taksi seçeneği, özellikle uçağı kaçırma riski ile karşı karşıya kalanlar için iyi bir alternatif oluşturuyor.

İzmir Otogarı’ndan hareket eden taksilerle 26 kilometrelik mesafeyi ortalama 30 – 35 dakika içerisinde gidebilirsiniz.

Ödeyeceğiniz fiyat ise ortalama 70 – 80 TL civarında olacaktır.

Araç Kiralama

İzmir tatiliniz boyunca sizi büyük bir yükten kurtaracak olan araç kiralama seçeneği ile otogardan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gitmek oldukça kolay.

İzmir Otogarı’nda veya çevresinde yer alan araç kiralama firmalarının herhangi birinden size en uygun aracı kiralayabilirsiniz.

Ancak havalimanında şubesi bulunan firmalardan araç kiralamanızda yarar var. Çoğu firma, havalimanına gidecek olan müşterilerine araç kiralamazken, diğerleri ise ekstradan ücret talep ediyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Rent Go, Windy Car Rental, Çizgi Rent a Car, Budget, Hertz, Central Rent a Car, Europcar ve Avis araç kiralama firmalarının ofisleri bulunuyor.

Ayrıca erken rezervasyon yaptırmaz durumunda hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

İzmir Otogarı’ndan kiraladığınız araçla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gitmek ortalama 30 – 35 dakika sürüyor.

Adnan Menderes Havalimanı Hakkında

İzmir Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı (ADB) 2006 yılında Gaziemir’de kuruluşundan önce Cumaovası Havalimanı olarak biliniyor ve dönüşümlü olarak yolcularını Çiğli Havalimanı’yla paylaşıyordu.

Kenan Evren önderliğinde yapımı tamamlanan havalimanına Eski Başbakan Adnan Menderes’in adı verildi.

Dış Hatlar Terminali restorasyonu sırasında işletmecisi el değiştirse de finali TAV yaptı ve bugün hem dış hatları hem de iç hatları yenilenmiş olarak yolcuları hizmet veren bir havalimanına sahip İzmir.

Ayrıca İzmir Adnan Menderes Havalimanı, TAV Passport, TAV Passport Plus ve TAV Passport Edition sahiplerine ücretsiz otopark ve vale imkânı, şehir içi vale hizmeti, şehir içi transfer hizmeti, havalimanı transferi, lounge kullanımı ve hızlı geçişler gibi pek çok hizmette avantajlar teklif ediyor.

İzmir uçak bileti alacaksanız, seferleri, fiyatları ve firmaları linkten inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız