Kategoriler Seyahat İpuçları

2019-2020 Eğitim Yılı Takvimi- Ara Tatil Ne Zaman?

2019-2020 eğitim öğretim yılı tüm yenilikleriyle beraber 9 Eylül 2019’da başladı. Bu sene daha önceki yıllardan farklı olarak, ilk kez ara yıl tatilleri de düzenlenecek.

18 milyon 108 bin 860 öğrenci ve 1 milyon 77 bin 307 öğretmenin bu seneki akademik takvimi nasıl? İşte bu sene bilmeniz gereken 2019-2020 okul tatilleri:

2019-2020 Okul Tatilleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili

2019 yılında 29 Ekim tatili salı gününe denk geliyor. Pazartesi gününün de yarım gün olmasıyla, toplamda yaklaşık 4 günlük bir tatil imkanı ortaya çıkmış oluyor.

29 Ekim tatiliyle birleştirerek çocuklarınızla beraber küçük bir seyahate çıkabilirsiniz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili Seyahat Önerileri yazımızı inceleyerek tatil programınıza en uygun şehri bulabilirsiniz.

İlk Ara Tatil Ne Zaman?

15-24 Kasım 2019 

15-24 Kasım 2019 tatilleri arasındaki tatil hafta sonu tatilleri ile birlikte toplamda 9 gün.

Ara yıl tatilleri boyunca okullarda öğrenciler için bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi etkinlikler planlanacak.

Ara tatiller öğrencilerin dinlenerek tatil yapmalarını, geride kaldıkları dersleri tekrar etmelerini ve sınavlara daha rahat hazırlanmalarını sağlayacak şekilde planlandı.

Sonbahar tatilinde çocuklarınızla beraber Türkiye’yi keşfe çıkmayı düşünenler için Sonbaharda Türkiye’de Gezilecek Yerler yazımızı hazırladık.

Yılbaşı Tatili

1 Ocak 2020, resmi tatil olduğundan öğrenciler de okullara gitmeyecek. 1 Ocak, 2020 yılında çarşamba gününe denk geliyor.

2020 15 Tatil Ne Zaman?

20-31 Ocak 2020

24 Kasım’da başlayacak ilk dönemin ikinci yarısı 17 Ocak 2020 cuma günü sona erecek.

Hafta sonlarını da dahil edince 17 Ocak – 2 Şubat arasını kapsayan tatili değerlendirip seyahat edeceksiniz, sömestr tatili için tüm otobüs biletleri ve uçak biletleri en ucuz bilet fiyatları ile obilet.com‘da!

15 günü bulan süresi ile kış tatiline uygun olan sömestr döneminde çocuklarınızla beraber gidebileceğiniz yerler için “Sömestr’de Nereye Gidilir?” yazımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

İkinci dönemin başlangıcına kadar yarıyıl tatili boyunca çocuklarınızı kayak sporu ile tanıştırmak isterseniz, Türkiye’deki Kayak Merkezleri yazımıza göz atabilirsiniz. Soğuk havalardan kaçmak için tropik bir iklimde tatil yapmak isteyenler, Kış Aylarında Yaz Tatili Yapabileceğiniz Ülkeler yazımızı inceleyebilirsiniz.

İkinci Ara Tatil Ne Zaman?

16-23 Mart 2020 

Baharın gelmesiyle birlikte hızlanan yeni seyahat planlarına artık çocuklarınız da katılabilecek. MEB, ara tatilin tarihini 3 Nisan Cuma akşamı başlayacak şekilde planlanmıştı.

Fakat Corona virüse karşı Cumhurbaşkanlığı tedbirleri nedeniyle 2. ara tatili öne çekilerek 16-23 Mart olarak güncellendi. 1 haftalık tatilden sonra ise eğitim online ortamda ve TRT üzerinden devam edecek.

Öğrencilerin tekrar ne zaman okula geri döneceği ise henüz belli değil.

Nisan ara tatilinin bahar aylarının en güzel dönemine denk geldiğini düşünürsek ara tatil boyunca çocuklarınızla beraber hem Türkiye’nin hem de dünyanın birbirinden özel müzelerini ziyaret edebilirsiniz.

Related Post

İşte nisan ayında keşfedebileceğiniz dünyanın birbirinden ilginç müzeleri:

İstanbul’daki En İyi 23 Müze

Dünyanın En Popüler 25 Bilim Müzesi

Dünyanın En Güzel 30 Müzesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Perşembe gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarınızla seyahat etmeniz için en ideal günlerden biri. Çocuklarınızı sevindirmek için bulunduğunuz şehirde veya yurt dışında tatil planları yapmaya başlayabilirsiniz. Çarşamba ve cuma günlerinde de izin alarak hafta sonuyla beraber 5 günü bulan bir tatil yapmanız mümkün.

Çocuk bayramını kutlamak için en ideal seyahat planlarından biri hiç kuşkusuz Türkiye’nin veya dünyanın en iyi eğlence merkezlerini keşfetmekten geçiyor. İşte çocuklar gibi eğlenmenin mümkün olduğu yerleri derlediğimiz yazılarımız:

İstanbul’daki En Eğlenceli 30 Aktivite Merkezi

Dünyadaki En Güzel 21 Eğlence Parkı

Türkiye’nin Eğlence Merkezleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

2020 yılında 1 Mayıs, cuma gününe denk gelecek. Haliyle çocuklarınızla beraber 3 günlük bir tatil planı yapabilirsiniz.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile beraber çocuklarınızla tatil yapabileceğiniz en uygun dönemlerden bir diğeri. Pazartesi gününü de izin alarak hafta sonuyla beraber 4 günü bulan bir tatil yapmanız mümkün.

Bayrama daha da anlam katacak gezilerden biri de hiç kuşkusuz Anıtkabir ziyareti olacaktır.

Ramazan Bayramı

23 Mayıs – 26 Mayıs 2020 tatilleri arasındaki Ramazan Bayramı, bu sene okul dönemine denk geliyor. Üstelik bu sene Ramazan Bayramı tatilini 19 Mayıs tatiliyle de birleştirerek yıllık izninizi bu döneme getirebilir, çocuklarınızla beraber karne öncesi uzunca bir tatil yapabilirsiniz.

Ramazan Bayramı’nı çocuklarınızla beraber geçirebileceğiniz rotalar için Ramazan Bayramı Tatil Önerileri yazımıza göz atabilirsiniz.

Yaz tatili sıcakları henüz tam başlamadan Akdeniz ve Ege denizlerimizin kıyısındaki turistik tatil kentlerimizi keşfe çıkabilirsiniz.

Yaz Tatili

2019 2020 eğitim öğretim yılı takvimine göre, 19 Haziran 2020’de başlayacak olan yaz tatili 11 hafta sürecek. Böylece öğrenciler 2020 Eylül ayının ilk haftasında okullarına geri dönecek.

Türkiye’de Yaz Tatili Yapılacak 20 Yer yazımızı inceleyerek yaz tatilinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

Çocukla seyahat etmeyi kolaylaştıracak ipuçları için:

Çocuklarla Yolculuk Yapmayı Kolaylaştırmanın 5 Yolu

Çocuklara Pasaport Çıkartma İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Paylaş
Sena Özkurt

Çocukluğundan beri atlas karıştıran ve en büyük hayallerinden biri bir gün Avustralya'ya da adım atmak olan bir gezgin adayı. Kültürel devr-i alem yapmak için Boğaziçi'nde Batı Dilleri ve Edebiyatları okudu. Şimdi de seyahatseverleri dünyaya bağlamak için çalışıyor.