En Eğlenceli 35 İstanbul Eğlence Merkezi ve Tema Parkı

0
89673

İstanbul’da çocuk gibi hissetmek veya çocuklarıyla eğlenceli bir gün geçirmek isteyenler için İstanbul’un en eğlenceli aktivite merkezlerini araştırdık.

Heyecana doyacağınız eğlence merkezlerinin yanı sıra, hayvanlar alemini keşfedeceğiniz akvaryumlar ve yunus gösteri merkezleri de sizi bekliyor.

İstanbul Eğlence ve Aktivite Merkezleri:

1) İsfanbul Eğlence ve Yaşam Merkezi (Vialand)

Vialand Tema Parkı

600 bin metrekare üzerine kurulu bu dev tema parkın en büyük özelliği ise AVM ve gösteri merkezi ile birleştirilmiş olması. Bu özelliğiyle dünyada bir ilk olma statüsü taşıyan İsfanbul, eski adıyla Vialand, Avrupa’nın da önde gelen tema parkları arasında yer alıyor.

Her yaştan insana ve her zevke uygun onlarca ünitenin bulunduğu İsfanbul’da keyifli saatler sizleri bekliyor. Üstelik, bu ünitelerin hepsi, engelli vatandaşların rahatça kullanabileceği şekilde tasarlanmış.

Eğlence alanına ek tesisin içerisinde 110 bin metrekarelik alışveriş bölümü yer alıyor. Üstü açık ve kapalı caddelerden oluşan bu alanda birbirinden ünlü 200 markaya ait mağazalar bulunuyor. Tramvayla gezinebileceğiniz bu caddelerde yemeğinizi yiyebilir, sinemaya gidebilir, bowling oynayabilir, sağlıklı yaşam merkezine uğrayabilirsiniz.

Eğlence ve alışveriş alanlarının dışında Vialand’te konserlere ve kültürel etkinliklere ayrılmış 10 bin metrekarelik bir alan bulunuyor. Bu alanda yıl boyunca birçok organizasyon düzenleniyor.

Yıllık kart almak isteyenlerse 899 TL ödeyerek, İsfanbul Tema Parkı’na yıl boyunca giriş yapabilirler. Bu kart, üniteleri sınırsız kullanım hakkı sağladığı gibi park içerisinde yer alan mağazalardan indirim de sağlıyor. Parka hafta için saat 10:00 ile 18:00; hafta sonu ise 10:00 ile 20:00 arasında gidebilirsiniz.

Eyüp ilçesinde, Yeşilpınar Mahallesi’nde konumlanan İsfanbul Tema Parkı’na özel bir firmanın sağladığı ve 16 ayrı noktadan hareket eden ücretsiz servislerle gidebilirsiniz. Ancak bu araçta yerler kontenjanla sınırlı olduğu için, Şişli, Taksim ya da Eminönü’nde Yeşilpınar istikametinde hareket eden herhangi bir otobüse de binebilirsiniz.

İsfanbul Eğlence ve Yaşam Merkezi için biletleri internet sitesi üzerinden satın alabilirsiniz.

2) İstanbul Sea Life Akvaryum

İstanbul Sea Life Akvaryum

Diğer adı Turkuazoo olan İstanbul Sea Life Akvaryum, 2009 yılında açılmış olup dünyanın 5. büyük akvaryumu olma unvanını taşıyor.

17 Milyon Avro’ya mal olan bu tesis açılır açılmaz, Legoland, Madame Tussauds, The EDF Energy London Eye, Heide Park gibi ünlü markaları bünyesinde barındıran Marlin Entertainment’e katılmış.

55 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, 8 bin metreküp su hacmine sahip tankların yerleştirildiği İstanbul Sea Life Akvaryum, Avrupa’nın en büyük tesisi kabul ediliyor.

5 milyon litre su taşıyan tanklar içerisinde 15 bini aşkın canlı yaşıyor.

Tesiste aynı zamanda, evlilik teklifi, doğum günü kutlaması gibi özel günler de izin alınarak gerçekleştirilebiliyor.

İstanbul Sea Life Akvaryum, 12 farklı temaya sahip alandan oluşuyor. Bu alanlarda köpekbalıklarından kaplumbağalara, piranalardan tropikal resiflere kadar ülkemizde bir daha göremeyeceğiniz pek çok yaşam formuna tanıklık edebilirsiniz.

Akvaryumu her gün 10:00 ile 19:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Akvaryuma 0 – 3 yaş arası çocuklar ücretsiz girebiliyorlar.

Standart Bilet, Aile Paketi, Ortak Bilet, Yıllık Üyelik ve Süper Yıllık Üyelik gibi seçenekler sunan tesiste standart biletler 290 TL’den başlıyor. İnternetten bilet almanız durumunda %20 indirimden yararlanabilirsiniz.

İstanbul Sea Life Akvaryum ve Madame Tussauds için ve İstanbul Sea Life Akvaryum ve LEGOLAND Discovery Center için kombine biletler ise 495 TL’den başlıyor.

Süper Yıllık Üyelik de 3 tesise birden yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlıyor.

Bayrampaşa’da, Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde konumlanan İstanbul Sea Life Akvaryum’a gitmek için kullanabileceğiniz birçok ulaşım aracı bulunuyor. 32, 32A, 32M ve 32T numaralı belediye otobüsleriyle bölgeye ulaşabileceğiniz gibi Halkalı- Yenikapı metro hattını da kullanabilirsiniz. Anadolu Yakası‘ndan gelecekler ise metrobüsle Merter’e kadar gelebilir ya da Marmaray’la Yenikapı’ya gelip, buradan metroya aktarma yapabilirler.

İstanbul Sea Life Akvaryum biletleri için internet sitesine göz atabilirsiniz.

3) LEGOLAND Discovery Centre İstanbul

LEGOLAND Discovery Centre İstanbul

Avrupa’nın en büyük eğlence merkezlerinden bir tanesi olan Legoland’in İstanbul şubesi, 2015 yılında açılmış.

3 – 10 yaş arası çocuklara göre dizayn edildiği söylense de, 15 oyun alanı ve 2 Lego-Ride il içerisindeki çocuğu yaşatmaya çalışan herkesin ilgisini çekecek bir tesis.

Lego temalı eğlenme ve öğrenme merkezinde çocukların ilgisini en çok, dünyanın en ünlü yapılarının hangisi olduğunu tahmin ettikleri ‘Miniland’ bölümü çekiyor. Ülkemizden Galata Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet Camii gibi simgeleşmiş yapıların aslına uygun kopyaları bu alanda sergileniyor.

LEGOLAND Discovery Centre İstanbul’un içerisinde Miniland’in dışında, Space Missions, Krallık Macerası ve Lego Master Builder Workshop yer alıyor. Çocuklar, bu alanlarda hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Buna ek olarak, The Lego Movie’nin yeni maceralarını izleyebileceğiniz 4 boyutlu bir sinema da gösterim sağlıyor.

Haftanın 7 günü saat 10:00 ile 20:00 arasında ziyarete açık olan Legoland’e giriş için 4 ayrı bilet kategorisi bulunuyor.

Günlük çocuk veya yetişkin biletleri 175 TL. 14 yaşından büyükler yanlarında 14 yaş altı bir çocuk olmadan Legoland’i tek başına ziyaret edemiyor.

Miniğim ve Ben bileti, 3 – 5 yaş arasındaki bir çocuklu bir yetişkini kapsıyor. 12 ay boyunca hafta içi dilediğiniz günlerde kullanabileceğiniz bu biletin fiyatı 525 TL.

Bayrampaşa ilçesinde, Forum İstanbul’da konumlanan LEGOLAND Discovery Centre ‘a gitmek için 32, 32A ve 32T numaralı belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Ayrıca alana, Halkalı- Yenikapı hattında çalışan metrolarla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bilet satın almak için Legoland internet sitesine göz atabilirsiniz.

4) Moi Park Eğlence Merkezi

Avrupa’nın en büyük eğlence merkezi olma unvanını taşıyan Moi Park Eğlence Merkezi, 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş.

4 – 10 yaş arası çocuklar için bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan Moi Park’ın üst katında çocuklar için çeşit çeşit eğlenceli aktivite varken, merkezin alt katında da yetişkinlerin kalplerini yerinden çıkartacak adrenalin dolu bir dünya bulunuyor.

30’a yakın eğlence alanı bulunan Moi Park Eğlence Merkezi’nde aynı zamanda parkın maskotları Taş Kafalar, sergiledikleri gösteri ve etkinliklerle eğlencenin dozunu yükseltiyor.

Hafta sonu her gün, saat 15:30 ile 19:00 arasında interaktif sahne şovları düzenleyen Taş Kafalar, sevgililer günü, anneler günü vb. özel günlerde ise yerlerini özel şov ekiplerine bırakıyor.

Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Moi Park Eğlence Merkezi, Pazartesi günü saat 12:00 ile 22:00 arasında, Cuma Cumartesi 10:00-22.30 arasında, diğer günlerse saat 10:00 ile 22:00 arasında hizmet veriyor.

Moi Park Eğlence Merkezi’nde kullanmadığınız aletler veya katılmadığınız aktiviteler için para ödemenize gerek yok. Girişte size verilen karta TL yükletiyorsunuz. Bu kartla yapacağınız ödeme size, aletleri kullanma ve aktivitelere katılma imkanı sağlıyor. Ancak, yine de örnek vermek gerekirse, 4 kişilik bir aile ortalama 100 – 120 TL ödeyerek eğlence dolu bir gün geçirebilirler.

5) İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi

2008 senesinde açılan İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’nde beyaz balina, tüylü forklar ve mors gibi büyük deniz memelilerinin hazırladıkları gösterileri izleyebilirsiniz.

5 bin 800 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 8 bin 700 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan tesiste, 7 havuz ve 1000 kişiyi aşkın seyirci kapasitesi bulunuyor.

Yunus gösteri merkezinde birer saatlik şovlar ve çeşitli etkinlikler sunuluyor. Deniz memelileriyle yapılan havuz şovlarının yanı sıra dalış, yüzme, yunuslarla tanışma gibi imkanlardan da faydalanabiliyorsunuz. Günün belirli saatlerinde düzenlenen bu şov ve etkinliklere katılmak için gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızda yarar var. İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptırabilir veya bilet satın alabilirsiniz.

Pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık olan İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’nde havuzda düzenlenen ve tribünden seyredilebilen şovlar, Cuma günü saat 14:00’te düzenleniyor.

Gösteri fiyatları, normal, VİP tribün olarak ikiye ayrılıyor. Normal biletler 3 – 11 yaş arası çocuklar, öğrenciler, öğretmenler ve 65 yaş üzerindeki kişiler için 650 TL, VIP tribün ise 1250 TL. Tam bilet ise normal tribün için 750 TL iken VİP tribün için 1400 TL.

Yunuslarla 20 dakika yüzme ve yunuslarla yakından tanışma ise 1 kişi için 7500 TL, 2 kişi için 9500 TL ve 3 kişi için de 13500 TL’den ücretlendiriliyor.

Eyüp’te, Silahtarağa Caddesi üzerinde, Oğuz Canpolat Lisesi’nin karşısında konumlanan İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’ne gitmek için Aksaray Metro İstasyonu’ndan hareket eden minibüs ve otobüsleri kullanabilirsiniz. Yunus Gösteri Merkezi’ne en yakın otobüs durakları olan Çeltik ya da Sakarya Mahallesi’nde geçen belediye otobüsleri; 39, 99, 36CE, 399B, 39Ç, 39B, 48A, 399D, 39O, 39Y, 39D ve 339C numaralı otobüsler.

6) Kidzania

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

KidZania İstanbul (@kidzaniaistanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

İstanbul eğlence merkezleri içinde en çok bilinen Kidzania olabilir. Şehir dışından gelen ailelerin de gezi listelerinin en üst sırasında burası var. Üsküdar Acıbadem’de yer alan Kidzania; 4 ile 14 yaş aralığındaki çocuklara sınırsız eğlence vadediyor.

Kidzania’da seçtikleri meslekler hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi olan çocuklar; kostümler eşliğinde iyice havaya giriyor. Sadece bununla kalmayan minikler ayrıca finansal okuryazarlık, özgüven ve ekip çalışması gibi konularda da kendilerini geliştirmekte özgür.

Kidzania’ya çocuk girişi 345 TL, yetişkinler için ise 85 TL.

7) Tuzla Korsan Adası

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Korsan Adası Tuzla (@korsanadasituzla)’in paylaştığı bir gönderi ()

Tuzla’da yer alan Korsan Adası; Anadolu Yakası’nın ilk tema parkı. 28 farklı ünitenin yanı sıra bovling, sinema ve akvaryum da Korsan Adası’nda görülmesi gereken yerler arasında.

12 bin deniz canlısının bulunduğu Korsan Adası Akvaryum, özellikle çocukların büyük ilgisini çekecektir. Tema parka minibüs, İETT, Marmaray ve özel araç ile ulaşmak mümkün.

Korsan Adası’na giriş ücreti yetişkinler için 189 TL, 12 yaş ve üzeri çocuklar için ise 179 TL; 3-12 yaş arası çocuklar için ise 139 TL.

8) Feshane Çocuk Eğlence Parkı

Yolu Eyüp’e düşenlerin uğraması gereken çok yer var. Bunlardan biri de hiç şüphesiz Feshane Çocuk ve Eğlence Parkı. Ramazan denildiğinde akla ilk gelen yer olan Feshane’deki lunapark tüm yıl boyunca ziyaret edilebiliyor.

Haliç manzarasına sahip eğlence parkında çay bahçesi hizmeti de mevcut. Panayır yeri gibi bir görüntüye sahip olan mekan için planlama yaparken kalabalığı da hesaba katmanız şart.

9) Museum of Illusions İstanbul

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Museum of Illusions Istanbul (@museumofillusions.istanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

Eğlenceli bir kaçış noktası arayanlar için, illüzyonun büyüleyici dünyası da geçerli bir seçenek. Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi üzerindeki Narmanlı Han’da yer alan Museum of Illusions İstanbul; Pazartesi’den Pazar’a haftanın yedi günü ziyarete açık.

Görsel yanılsamalarla dolu mekanda akıllı bir oyun odası ve sevdiklerinize hediye alabileceğiniz akıllı bir mağaza var. Müze sergisinde tepetaklak poz verebilir ya da Karmaşık Silindir ya da Sonsuzluk Odası’nda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Müzeye giriş ücretleri yetişkinler için 120₺, 5-16 yaş arası çocuklar için 75₺, öğrenci bileti 75₺, aileler için (2 yetişkin ve 2 çocuk veya 1 yetişkin ve 3 çocuk)(Çocuk: 5-18 yaş arası) 340₺, öğretmenler için ise 95₺, 65 yaş üstü için ise 95₺. 0 ile 4 Yaş arası ise ücretsiz.

10) Funlab Eğlence Merkezleri

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

FunLab Eğlence Dünyası (@funlabeglencedunyasi)’in paylaştığı bir gönderi ()

İstanbul’da yer alan eğlence zincirlerinden bir diğeri, Cevahir, Forum İstanbul, Emaar ve Buyaka alışveriş merkezlerinde faaliyet göstermekte olan Funlab. Parti odalarında tiyatroların ve doğum günlerinin düzenlendiği mekanlar daha çok çocuklar için.

Funlab özellikle İstanbul’da yaşayanlar için uzun süreli kullanımlarda avantaj sağlayan kampanya ve üyelikler de sunabiliyor. Eğer kalabalık bir aileyseniz, Funlab şubelerine göz atmanızda fayda var.

11) Funloft Eğlence Merkezleri

İstanbul’daki daimi eğlence adreslerinden Funloft; iki şubede ziyaret edilebiliyor. Beykoz’daki Acrloft şubesi ve Beşiktaş’taki Zorlu Center şubesi, eğlence konusunda yarış halinde.

Funloft’ta farklı yaş grupları için düzenlenen mutfak atölyelerine katılmak farklı bir deneyim. Ayrıca çocuk diskosu, karaoke, bovling, lazer oyunu ya da oyun makineleri de meraklı ve heyecanlı ziyaretçilerini bekliyor.

12) Bostancı Lunaparkı

Dev alışveriş merkezlerinde vakit öldürmek istemeyenler için, açıkhava eğlencesinin en nostaljik hali ne güne duruyor? Bostancı’daki lunapark otuz yılı aşkın geçmişiyle görülmeye değer.

Bostancı Lunapark’ta atlı karınca, çarpışan arabalar, korku tüneli gibi atraksiyonlar insanı yıllar öncesine götürmeye yetiyor. Haftanın her günü açık olan mekana denizden ulaşım sağlamak, eğlenceyi de iki katına çıkarabilir.

Giriş ücreti ise 15 TL.

13) Xtrem Aventures İstanbul

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Xtrem Aventures (@xtrem_tr)’in paylaştığı bir gönderi ()

Sloganı “Yerden göğe kadar eğlence” olan bir macera parkındayız. UNIQ Istanbul sınırları içinde yer alan Xtrem Aventures; farklı sürelerde ve farklı yaşlara hitap eden etkinlikler sunuyor. Burası enerjisini atacak yer bulamayan çocuk ve yetişkinler için bir nimet.

Yüksek İp Parkuru, Ağ Parkuru, Zipline, Gece Parkuru ve Quick Jump arasından tercih yaparak eğlenceye hemen dahil olmanız mümkün. Mekanda ayrıca kurumsal etkinlikler ve doğum günü organizasyonları da düzenleniyor.

14) Aqua Club Dolphin

İstanbul su parkları içerisinde en büyüğü olan Aqua Club Dolphin, 2001 yılından bu yana Bahçeşehir’de hizmet veriyor. Yaz ayları içerisinde ziyaret edilen mekanda kaydırak ve havuzların yanı sıra konser ya da eğlence organizasyonları da damga vurmakta.

İçinde çok sayıda yeme içme alternatifi bulunduran Aqua Club Dolphin’de çocuklar ve aileler için farklı havuzlar mevcut. Ayrıca kaydıraklardaki zorluk seviyeleri de çeşitlilik gösteriyor.

15) Babalu Aktif Eğlence Parkı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Babalu Aktif Eglence Parki (@babaluaktifeglenceparki)’in paylaştığı bir gönderi ()

1-12 yaş aralığında çocuk sahibi olup, ne aktivite organize edeceğini şaşıranlar buraya! Haftanın her günü hizmet veren Babalu Aktif Eğlence Parkı; Başakşehir’deki Arterium Alışveriş Merkezi içinde.

Üç katlı bir oyun kulesine sahip olan Babalu’da go-kart pisti, dalgalı kaydırak, tırmanma ormanı ve boks torbası gibi çok sayıda etkinlik var. Aktif eğlence mottosuna sahip olan mekan; daha çok yorulan ve daha kolay uyuyan bir çocuk vadedebilir.

16) VR House Eğlence Merkezi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

VR HOUSE (@vrhousebesiktas)’in paylaştığı bir gönderi ()

Hasfırın Caddesi, Beşiktaş adresinde konumlanan VR House; bildiğimiz eğlence merkezlerinden epey farklı. İsmindeki VR kısaltması “virtual reality” ya da Türkçe adıyla “sanal gerçeklik” anlamına gelen merkez, bu sıfatın hakkını fazlasıyla veriyor.

Dilerseniz 4 kişiye kadar arkadaş grubunuzla gelip; sanal oyunlarla eğlencenin tadına bu merkezde bakabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise; sanal gerçeklik gözlükleri ile eğlenceyi eve taşımak. Karar sizin!

17) The Game For Big Kids

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

The Game For Big Kids (@thegamefbk)’in paylaştığı bir gönderi ()

1500 metrekarelik alanıyla heyecan verici etkinlikler sunan The Game For Big Kids; adından da anlaşılacağı üzere çocuk ruhunu kaybetmeyen yetişkinlere hizmet veriyor. Mekanda bulunan Stadyum, Guitar Hero, WII Kulesi, Dart ve Playstation VR alanı burada keşfedebileceğiniz başlıca aktiviteler olarak sayılabilir.

VIP odalarda etkinlik düzenlemeye de uygun olan mekan; 2011 yılından bu yana Point Hotel Barbaros’un B3 katında hizmet veriyor. Ebeveynsiz giriş için mekanda 18 yaş sınırı var. Ayrıca saat 18.00’den sonra yanında yetişkinle bile çocuklar içeri alınmıyor.

18) Escape İstanbul

Kaçış oyunlarının popüler hale gelmesiyle birlikte İstanbul’da da, tüm diğer şehirlerde olduğu gibi, çok sayıda korku evi açılmış durumda. Bunlar arasında öne çıkan Escape İstanbul; adrenalin dolu bir gün için tercih edilebilir.

60 dakika boyunca kesintisiz heyecan sunan oyunda 2 ila 6 kişiden oluşan 2 takımla hareket etmek mümkün. Kuşdilli Caddesi, Kadıköy adresindeki mekan, Anadolu Yakası’ndaki yetişkinler için değerlendirilebilir bir alternatif.

19) Captune World

İstanbul’un en köklü AVM markalarından olan Capitol’de; eğlencenin adresi Captune World olarak gösteriliyor. Çocuklara hem eğlence hem de eğitim sunan bu mekan, merkezi lokasyonu sayesinde de her daim popüler.

İstanbul’da çocuk doğum günü için yer arayanlara buradaki parti odaları önerilebilir. Altunizade’de yer alan mekan haftanın her günü hizmete açık.

20) Forest Kemerburgaz

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Forest Kemerburgaz (@forestkemerburgaz)’in paylaştığı bir gönderi ()

Haftanın her günü hizmet veren Forest Kemerburgaz, doğa içinde şahane bir eğlence alternatifi. Burası Türkiye’de orman sınırları içinde yer alan en büyük macera parkı olarak da anılıyor. Özellikle bahar aylarında burası, alışveriş merkezlerine göre çok daha cazip bir aktivite seçeneği sunuyor.

Forest Kemerburgaz’da hem çocuklara hem de yetişkinlere ayrılan özel ve iddialı bölümler mevcut. Parktaki en popüler aktiviteler arasında tırmanma duvarları, zipline ve ip parkurları sayılabilir. Bunlar dışında elektrikli bisiklet, hazine avı ve kaçış odası da Kemerburgaz’a yolu düşecek olan misafirleri bekleyen sürprizler arasında.

21) Atlantis Funny City

İstanbul’da birden çok şubeyle hizmet veren Atlantis Funny City; bovling turnuvalarının aranan ismi olarak gösterilebilir. Okulla, şirketle ya da arkadaş grubuyla gelmek için Atlantis’i tercih edenlerin sayısı hiç az değil. Bovling dışında bilardo, karaoke ve game park da mekanın diğer gözde atraksiyonları olarak sayılıyor.

Başakşehir’deki Mall of İstanbul, Güngören’deki Kale Outlet Center, Sultanbeyli’deki Plato AVM ve Ümraniye’deki Can Park AVM dışında merkezin Kadıköy’de de bir şubesi bulunuyor.

22) Atlıtur Pony Kid Club

İstanbul Sarıyer’de yazlık ve kışlık çiftliği ile tüm yıl hizmet veren Atlıtur; bambaşka bir eğlence anlayışına hizmet edebilir. Burada özellikle çocukların antrenörler eşliğinde at binmeyi öğrenmesi sağlanabiliyor.

Atlıtur’da çocuklara at sevgisini aşılamanın yanı sıra, yetişkinler için de binicilik becerilerini geliştirmek mümkün. Atlıtur Gümüşdere Plajı’nda organizasyon düzenlemek de başka bir fikir.

23) Fenerbahçe Düşyeri

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi içinde; çocukların rahatlıkla faydalanabildiği bir “düşyeri” var. Burada konserlerden tiyatrolara, el sanatları atölyelerinden sanat kurslarına kadar çok sayıda etkinlik düzenleniyor.

Bugüne dek 10 binden fazla çocuğu ağırlayan mekanda yarı yıl tatiline özel kurslara katılım gösterebilir ya da doğum günü partisi gibi toplu organizasyonlar düzenleyebilirsiniz.

24) Snowpark İstanbul

Dağlara tepelere çıkmadan kar görmek isteyenler için Snowpark, Haramidere’deki Torium Park Alışveriş Merkezi içerisinde hizmet veriyor. Buraya metrobüs kullanarak ulaşım sağlamak mümkün.

Snowboard ve kayak için tüm malzemelerin park tarafından temin edildiği eğlence gün boyu sürüyor. Toplu etkinliklerin de düzenlendiği mekanda kayak dersi almak da mümkün.

25) Macera Adası

Ankara’daki Ankamall ve Kentpark AVM’lerde birer şubesi bulunan Macera Adası; İstanbul’da Akbatı Alışveriş Merkezi’nde hizmet veriyor.

2011 yılında açılan mekanda bovling, 7D VR ve oyun makineleri dışında kum havuzu, macera yolu ve lazer arena var. 2-6 yaş grubu çocuklar Macera Ormanı’nda yumuşak oyun alanından faydalanırken daha büyük çocuklar Macera Gezegeni’ni keşfedebilirler.

26) Kidsnook

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kidsnook Books&Stories (@kidsnook)’in paylaştığı bir gönderi ()

Eğlence anlayışı spordan, maceradan ve hareketten yana olanları şaşırtacak bir konsept var sırada. Eğlenceyi kitap okumakla birleştiren Kidsnook; okuma saatlerinin yanı sıra okullar ve aileler için masal atölyeleri düzenliyor.

2013 yılndan bu yana Akatlar, Beşiktaş adresinde hizmet veren mekanın iki eğitimcinin elinden çıktığı çok belli. Sensory Storytime adı verilen oyun gruplarına her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazartesi günleri katılım göstermek mümkün.

27) Kidszem

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kidszem Çocuk Aktivite Merkezi (@kidszemcocukaktivitemerkezi)’in paylaştığı bir gönderi ()

İstanbul’da yine çocukları hedefleyen eğlence merkezlerinden biri de Kidszem. Burada uzay çadırları, trafik kurallarını gösteren platformlar, kum boyama gibi serbest etkinlikler ve saatlik oyun grupları var. Doğum günü gibi toplu organizasyonlar da Kidszem’de rahatlıkla organize edilebiliyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi Pendik adresinde hizmet veren mekan Anadolu Yakası’ndaki çocuklu aileler için şık bir alternatif olabilir.

28) Olimpik Go Kart

Hız tutkunları ve motor sporları meraklıları için Türkiye’nin en büyük kapalı alan karting pisti İstanbul Bayrampaşa’da hizmet veriyor.

85000 metrekare genişliğindeki alanda go kart pistinin yanı sıra ailece harika vakit geçirebileceğiniz birçok aktivite alanı var.

1700 metre uzunluğundaki pisti ile öne çıkan Olimpik Go Kart, ziyaretçilerine profesyonel pistinde motor sporlarına ilk adımı atma fırsatı sunuyor. 1700 metre uzunluğundaki pist, 7 metre yol genişliğine ve 15 farklı viraja sahip. 

Haftanın 7 günü 24 saat açık olan Olimpik Go Kart’ta, farklı ilgi alanlarına yönelik aktivitelerle eğlence dolu saatler geçirebilirsiniz.

Airsoft poligon, iceboat, bilardo, Playstation, masa tenisi ve okçuluk gibi etkinliklerin de yer alığı geniş alanda keyifli yemek molaları verebileceğiniz bir kafe de bulunuyor. Sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra doyurucu lezzetler de bulabileceğiniz kafede, enerji depoladıktan sonra karting heyecanına kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

Özel aracı ile gelenlere ücretsiz otopark avantajı sunan Olimpik Go Kart’a toplu taşıma ile de kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Yenikapı metro istasyonundan M1B Kirazlı-Bağcılar metrosuna binerek Bağcılar Meydan’da inebilir, buradan kısa bir yürüyüşle Olimpik Go Kart’a varabilirsiniz. Bakırköy’den 98 D hat no.lu otobüslere binip Yavuz Selim durağında indikten sonra da birkaç dakikalık yürüyüşle buraya kolayca gelmek mümkün.

Olimpik Go Kart giriş ücretleri ve daha detaylı bilgi için web sitesini inceleyebilirsiniz. 

29) Dreamflight Uçuş Merkezi

Demirden kanatlarla gökyüzünde süzülme hayaliniz varsa bu deneyim tam size göre! Bakırköy Galleria Alışveriş Merkezi’nde yer alan Dreamflight Uçuş Merkezi hem profesyonel anlamda havacılık eğitimi almak isteyenleri hem de hobi olarak uçuş simülatörü denemek isteyenleri bekliyor. 

Havacılığa ilgi duyanlar için farklı eğitimler veren ve simülatörler yardımıyla gerçeğe yakın uçuş deneyimleri sunan firma, saatlik simülatör kiralama fırsatı sunuyor. 

Uçuş eğitim merkezinde pilot lisansı sahibi olmadan da rezervasyon yaptırarak eğitmenli veya eğitmensiz olarak profesyonel Boeing 737-800 simülatörü kullanabilirsiniz. 180 derecelik görüntü sistemi ve 7.1 ses sistemi ile artırılmış gerçeklikli bir uçuşun deneyimi yaşama şansı yakalayabilirsiniz. Ayrıca ev tipi simülatörler de üreten firma ile ihtiyacınıza uygun simülatör alma konusunda da iletişime geçebilirsiniz.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için Dreamflight web sitesini inceleyebilirsiniz.

Bakırköy sahilde yer alan Galleria AVM’nin B katında yer alan Dreamflight’ta Marmaray’ın Bakırköy durağında indikten sonra veya Bakırköy otobüslerinden indikten sonra kısa bir yürüyüşle gitmek mümkün. Bakırköy sahil hattından geçen BN1, 72T, 72YT ve 73Y hatlı otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz. 

30) Hupalupa

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

HUPALUPA (@hupalupaistanbul)’in paylaştığı bir gönderi

Sadece oyun ve eğlence için tasarlanmış rengarenk bir dünya… Dev kaydıraklar, eğlenceyi tavana çıkaran trambolinler, tırmanma duvarları, denge parkuru, dev bir top havuzu, çarpışan arabalar ve sanal gerçeklik oyunları burada sizi bekliyor.

Ailece çok eğleneceğiniz Hupalupa’ya giriş ücreti ödemeden giriş yapabilirsiniz. İçeride kullanmak istediğiniz alanlar için Hupalupa Kart çıkartmanız gerekiyor. Bu karta yükleme yaptıktan sonra dilediğiniz alandan yararlanabilirsiniz.

0-12 yaş arası için uygun Kidsventure alanı, boy sınırı olan denge parkuru, Hurricane ve Ar Tank gibi alanların yanı sıra sanal gerçeklikle çocukların harika anlar geçirmesini sağlayacak Hologate ve simülasyon oyunları ile sevdiklerinize unutulmaz bir gün armağan edebilirsiniz. 

Oyun başı veya alan başı ödeme yapılan Hupalupa’da Kidventure alanı 1 saat 110 TL sınırsız 350 TL, denge parkuru ve tırmanma duvarı ise 70 TL. Simülasyon ve video oyunları ise 10 TL’den başlıyor ve fiyatları değişiklik gösteriyor.

Hupalupa, Ataşehir’de Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi’nin içinde yer alıyor. Detaylı bilgi için web sitesine göz atabilirsiniz. 

31) 3D Fun Room

3 boyutlu fotoğraflar, videolar ve çizgi filmlerle doyasıya eğlenip birbirinden ilginç fotoğraflar ve videolar çekebileceğiniz 3D Fun Room Beyoğlu’nda yer alıyor. 

3 boyutlu görsellerle zenginleştirilmiş eğlence odalarında hem yetişkinlerin hem de miniklerin çok eğleneceği 3D Fun Room’da zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

32) Arcade Tigers Entertainment Center

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Arcade Tigers (@arcadetigers)’in paylaştığı bir gönderi

Her yerin ışıl ışıl olduğu bir atmosfer sunan Arcade Tigers Entertainment Center, video oyunlarını sevenler için adeta bir cennet. Sevdiklerinizle keyifle yemek yiyip bir şeyler içerken bu renkli dünyanın tadını çıkarabilirsiniz.

Sayısız oyun çeşidiyle zamanın su gibi akıp gittiği Arcade Tigers Entertainment Center’da, bilardo, sanal gerçeklik ve bovling de bulunuyor. Nişan alma oyunları, kollu makineler, çarkıfelekler ve çok daha fazlası Taksim’de, Arcade Tigers Entertainment Center’da sizi bekliyor.  

33) ViaSea Akvaryum 

Deniz canlılarının ve su altının renkli dünyasını keşfetmeye ne dersiniz? İstanbul Tuzla’da yer alan ViaSea Akvaryum, 8 bin metrekarelik alanda 12 bin canlıya ev sahipliği yapıyor. Nil timsahlarından yırıtıcı köpek balıklarına, bir asır yaşındaki kaplumbağalardan egzotik balıklara uzanan 600’ü aşkın canlı türünü burada görebilirsiniz. 

İklim temalı ViaSea Akvaryum’da farklı iklim kuşakları içerisinde yaşayan binlerce deniz altı canlısı ve sürüngenler sizi bekliyor. Deniz canlılarının heyecan verici dünyasına sevdiklerinizle beraber konuk olmak için 0-36 ay ücretsiz, 3-12 yaş 99 TL, öğrenci 119, tam 129 TL ücretle ViaSea Akvaryum’a giriş yapabilirsiniz. 

Hafta içi ve hafta sonu 10:00-20:00 saatleri arasında açık olan ViaSea Akvaryum’a toplu taşıma ile gitmek için Marmaray Tuzla durağında indikten sonra Tuzla İstasyonu önünden geçen minibüsler ile 5 dakikada ulaşabilirsiniz. 

34) Marina Aquapark

Eğlencenin suyunu çıkarmaya var mısınız? Tuzla’da yer alan Marina Aquapark, Tuzla Marina’nın yanı başında sizi suyun en eğlenceli halini yaşamaya çağırıyor. 

15 bin metrekarelik dev aquaparkta rengarenk ve farklı özeliklerde 12 su kaydırağı, 15 farklı su sporu, dalga havuzu, çocuk oyun alanı var. 24,5 metrelik yüksekliği ile adrenalin tutkunlarının gözdesi olacak Looping Rocket’i ile gökkuşağı renkleriyle su kaydırağı heyecanını görsel şölene çeviren Black Hole kaydırağını, Marina Aquapark’a gelmişken mutlaka deneyin. 

35) Korsan Adası: ViaSea Temapark

Tuzla’da, Viaport Marina kompleksinin içinde yer alan ViaSea Tema Park, içinde bulunan 28 ünite ile her yaştan ziyaretçiye doyasıya eğlenme fırsatı sunuyor.

Deniz kenarında lunapark eğlencesi fırsatı sunan ViaSea Temapark’ta Avrupa’nın en büyük roller coaster’larından biri olan Red Fire da yer alıyor.

Temaparkın en sevilen aktivitelerinden olan Drop Tower ve Robocop cesareti olanları heyecanlı bir yolculuğa davet ediyor.

Pazartesi günleri kapalı olan temaparka giriş ücretleri ve ulaşım hakkında detaylı bilgi edinmek için web sitesini inceleyebilirsiniz. 

Önceki İçerikİstanbul’daki Tarihi Çarşılar
Sonraki İçerikBirmingham Gezi Rehberi
Ezgi Opan
Blogger, içerik yazarı, editör, besteci, söz yazarı, gitarist, turizmci, seyahat tutkunu, müzik ve kedilere hasta☺️

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız