Türkiye’nin Eğlence Merkezleri

0
9706

Seyahat etmek başlı başına bir eğlence sayılsa da pek çok seyahat sever, gezdiği yerlerde eğlence aktivitelerinin neler olduğunu, ne şekilde daha çok eğlenebileceğini merak ediyor. O nedenle bu yazımızda sizlere Türkiye’nin 6 ilinde ne çeşit eğlence ortamlarını bulabileceğinizi açıklıyoruz.

Türkiye’nin En Eğlenceli Şehirleri

1) İstanbul

istanbul akvaryum

İstanbul hem kültürel yapısının hem de gece hayatının zenginliği ile ön sıralarda yer alan bir şehrimiz. Farklı semtlerinde bulunan eğlence merkezleri ile hem orada yaşayanları hem de turist olarak ziyarete gelenleri eğlendirebilen şehirde en çok tercih edilen semtler arasında Taksim, İstiklal Caddesi ve Tünel Hattı bulunuyor. Birbirinden farklı tarzlarda müziklerin dinlenebildiği ister alkollü ister alkolsüz çok fazla mekân bu bölgeler arasında yoğunlaşıyor.

Gece hayatının dışında özellikle sahil kenarındaki kafe ve restoranlar da en çok tercih edilen yerlerden. Bunların dışında tematik parkları ve lunaparkları ile dikkat çeken şehirde adrenalin yaşayacağınız bir lunapark ararsanız adresiniz Via Port Lunaparkı olmalı. Özellikle çocuklarınız ile gidebileceğiniz İsfanbul Tema Park, Kidzmondo, KidZania, Jurassic Land, İstanbul Akvaryum, İstanbul Sea Life Akvaryum, İstanbul Dolphinarium, BaBaLu Eğlence Parkı gibi pek çok seçenek de karşınıza çıkacak. Buralarda hem çok eğlenebilir hem de çocuklarınız için faydalı olacak etkinliklere katılabilirsiniz. İstanbul Gezi Yazıları derlememizden semt semt İstanbul rehberlerimize ulaşabilirsiniz!

2) İzmir

alsancak

Gecesi ayrı hareketli gündüzü ayrı olan bu eşsiz şehirde enerjinizi son damlasına kadar tüketebileceğiniz pek çok eğlence noktası bulunuyor. Eğlenmeyi çok iyi bilen ve seven halkı sayesinde de şehirdeki eğlence mekanları da farklı bir boyut kazanmış durumda. Sahil şeridi boyunca sıralanan restoran, kafe ve barları ile ziyaretçilerine güzel bir ortam sunan şehirde en çok midye ile beraber alkol tüketilebilen çok sayıda eğlence merkezi bulunuyor. Her zevke ve bütçeye hitap eden eğlence yerleri mevcut.

Çocukları ile eğlenmek isteyenler için özellikle Çiğli Koala Park, KidsVille Forum Bornova, Şirinyer’de Pixel Kids, merkezde Playland Optimum AVM gibi pek çok eğitici ve eğlenceli merkez var.

Şöyle kahvemi çayımı yudumlayacağım aynı zamanda da tavla mı oynayabileceğim bir yer istiyorum derseniz de mutlaka Bornova Küçükpark’a uğrayın. Özelikle gençler tarafından çok sevilen ve günün her saati kalabalık olan bu yerde hem alkollü hem de alkolsüz mekânlar var. İster canlı müzik dinleyin isterseniz de arkadaşlarınızla toplanıp grup oyunları oynayın.

İzmir’deki tüm gezilecek ve eğlenilecek yer ve mekanları linkteki rehberimizden görüntüleyebilirsiniz.

3) Eskişehir

eskişehir

‘’Öğrenci şehri’’ Eskişehir’e yolunuz düşerse ilk yapmanız gereken Üniversite Caddesi’nde bir tura çıkmak olsun. Yan yana sıralanan her tarza uygun kafe seçenekleri ile size hizmet sunmaya hazır yerler mevcut. Günün her saatinde hareketli olan şehirde gençlerin en çok tercih ettiği yerlerden birisi Barlar Sokağı oluyor. Uzun bir cadde boyunca uzanan sağlı sollu pek çok müzikli eğlence yeri var. Daha hareketli ortam isteyenler içinde sabahın ilk ışıklarına kadar hizmet veren başta 222, SPR, Mood olmak üzere fazlası ile gece kulübü de bulunuyor.

Ben daha sessiz ve ailemle baş başa zaman geçireceğim diyenlere de Kör Kamil mekânını öneriyoruz. Haller Gençlik Merkezi de self servis imkânı veren rahat rahat sohbet edebileceğiniz tarihi bir yer. Ancak burada alkol ve sigara yasak, hatırlatmak da fayda var.

Gün içerisinde Sazova Parkı hem çocuklarınız için uygun hem de temiz doğa havasını doya doya hissedebileceğiniz bir yer. İçeride bulunan masal kalesi ve kahramanları çocuklarınızın çok hoşuna gidecek. Ayrıca burada parkı gezebileceğiniz bir tren de bulunuyor.

Aynı zamanda Bilecik yolunda ve Neoplus AVM’de bulunan Go kart alanlarında da doyasıya eğlenebilirsiniz.

Eskişehir’deki gezilecek tüm yerleri ve yapılacak aktiviteleri linkten görebilirsiniz.

4) Ankara

shutterstock_752435641

Her ne kadar ‘’memur şehri’’ diye anılıp, sıkıcı olduğu düşünülse de tam tersi çok eğlenceli bir hayatı olan Ankara’da çok fazla yapılabilecek eğlence aktivitesi bulunuyor. Özellikle eğlence parkları ile dikkat çeken şehirde Sincan’da bulunan Harikalar Diyarı, Altındağ’da Gençlik Parkı eğlenebileceğiniz yerlerin başında geliyor.

Bunun dışında Mogan Gölü, Kuğulu Park, Göksu Parkı, Çansera Parkı ve 50. Yıl Parkı da hem yürüyüş yapabileceğiniz hem de çayınızı kahvenizi yudumlayabileceğiniz parklar arasında.

Gündüz alışveriş severlerin gece eğlence mekânı arayanların semti olan Kızılay’da ise birbirinden farklı eğlence merkezleri ile hizmet ediyor. İster slow müzik ister eğlenceli müzikler eşliğinde şahane bir akşam geçirebileceğiniz birden çok şık mekân var. Özellikle bölgenin yöresel oyunlarının sergilendiği yerleri tercih ederseniz daha çok keyif alacağınızdan eminiz.

Ankara’da Gezilecek Yerler listemize muhakkak göz atın!

5) Antalya

antalya

Turizm cenneti Antalya’da su ve eğlence parkları en çok tercih edilen aktiviteler arasında yer alıyor. Hangilerinin çok tercih edildiğini sıralamak gerekirse Hip-Notics Kablolu Kayak, Sealanya Dolphinpark ve Aqualand & Dolphinland oluyor.

Aynı zamanda tekne turları ile denize açılıp farklı insanlar ile karşılaşabilirsiniz çünkü Türkiye’de dört mevsim en fazla yabancı turisti ağırlayan şehir Antalya.

Sahil kenarında bulunan kafe veya çay bahçelerinde huzurlu bir akşam geçirme şansınız da bulunan şehirde gece hayatı oldukça hareketli ve renkli. Özellikle DJ performansları, köpük partileri ve canlı konserlerin eksik olmadığı şehirde her akşam farklı bir aktiviteye katılma şansınız var.

Aktur Park isimli lunapark alanı da eğlence için dört dörtlük bir yer. Pek çok oyuncağı deneme şansını bulabilirsiniz. Yelken kulüpleri ile irtibata geçip, su sporlarını da yapabilirsiniz.

Antalya ve ilçelerinde gezilecek yerler, mekanlar, koylar ve plajlar linkteki yazımızdan görebilirsiniz.

6) Muğla

fethiye

Tekne turları, doğa yürüyüşleri, rüzgâr sörfü, çılgın gece hayatı derken Muğla’da sıkılmak imkânsız. Gündüz plajlarında, gece kafe ve barlarında sabahlamak mümkün çünkü çoğu mekân sabahlara kadar açık. İster club ortamında takılın isterseniz de deniz manzarasına karşı nargilenizi için.

Genellikle otellerin düzenlediği pek çok aktiviteye de katılabildiğiniz Muğla’nın Likya Yolu, Kelebekler Vadisi gibi yerlerinde trekking yapabilir, bisiklet turlarına katılabilirsiniz. Özellikle Likya turuna katılarak hem doğal güzelliklerini yakından görebilir hem de tarihini keşfedebilirsiniz.

Bodrumda bulunan golf ve tenis kulüplerine uğrayabilir, Countryranch isimli binicilik kulübünde ata binebilir ve Akyaka’da yamaç paraşütü ile adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Su sporlarının gelişmiş olduğu bu şehirde yelkenli sporları da yapma şansınız mevcut.

Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’nde konaklayarak doğayla iç içe tatil yapma fırsatı bulabilirsiniz. Hem doğanın hem pırıl pırıl denizin tadına vararak eğlenmek için ideal yerlerden. Aynı zamanda Muğla Karting Center’a da uğrayarak sıra dışı bir deneyim de yaşayabilirsiniz.

Muğla Gezi Rehberi yazımızdan Muğla ve birbirinden güzel ilçelerinde görülecek tüm yerler, yapılacak aktiviteler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız