Uçak Bileti Satın Alma Rehberi

Masaüstü-Web Sitesi

1.obilet.com sitesine giriş yapınca sol üstten “uçak bileti” butonuna tıklanır.

2.Uçuş arama kutusuna seyahat etmek istenilen kalkış ve varış noktaları yazılır ve çıkan listeden seçilir.

Uçak Anasayfa

 

3.Uçuş arama kutusuna seyahat etmek istenilen tarih seçimi yapılır. Tek yön uçuşlar için sadece gidiş tarihi girilir ve tek yön kutucuğu işaretlenir. Gidiş-dönüş yapılacak yolculuklar için gidiş tarihi ve dönüş tarihi çıkan takvimden işaretlenir.

4. Uçak bileti bul butonuna tıklanır. 

5.Açılan uçuş seferleri listesi sayfasından güne ait tüm seferler gözden geçirilir.

Uçak Seferleri

6. İncelemek istenilen uçuş üzerine tıklanarak uçuşa ait bilgiler gözden geçirilir. Uçuş saati, havaalanı bilgisi, uçak bilgileri ve uçuş numarası, toplam bagaj hakkı ve fiyat ayrıntıları incelenebilir.

7.Havayolu firması seçeneğine göre eğer mümkünse koltuk seçimi tamamlandıktan sonra “Onayla ve Devam Et” butonuna basılır.

Uçak Ödeme

8.Ödeme sayfasında sefer bilgileri ayrıntılı olarak görülebilir. İsteğe göre seyahat sigortası satın alınabilir. Sigorta sayesinde bagaj kaybı, çalınması, seyahatin iptali, tedavi masrafları gibi risklere karşı koruma satın alırsınız. Size özel ürün koşulları ve şartlar için yolcu bilgilerinizi girdikten sonra poliçenizi görüntüleyebilirsiniz.

9.Yolcu bilgileri eksiksiz olarak yazılır.

10.Kart bilgileri eksiksiz olarak doldurulduktan sonra satın alma işlemini gerçekleştirmek için “Güvenli Ödeme Yap” butonu tıklanır. obilet’ten yapacağınız işlemler, dünyanın önde gelen güvenlik sertifikası şirketi Comodo koruması altındadır.

11.Ödeme güvenli bir şekilde gerçekleştikten sonra satın alınmış olan bilet görseli üzerinden firma, sefer, güzergah ve fiyat bilgileri incelenebilir. Biletinizi aldıktan sonra şehir içi servis yazdırabilirsiniz.