Yılbaşı Otelleri

0
555

Yılbaşını evde geçirmek ya da sadece eğlence mekanlarında kutlamak istemiyorsanız, unutulmaz bir yılbaşı için yılbaşına özel otelleri tercih edebilirsiniz. 

Genel olarak yılbaşına özel otellerde yeni yıla özel etkinlikler hazırlanır. Sanatçıların sahne aldığı, özel gösterilerin ve programların gerçekleştiği otellerde benzersiz bir yeni yıl deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Yılbaşı konseptine sahip otellerde otel odaları yeni yıla özel bir dekorasyona sahiptir. Görsellik açısından büyük bir şölen sunan yılbaşına özel otellerde unutulmaz bir deneyimin tadına varabilirsiniz. 

Termal oteller, kayak otelleri ve resort oteller yılbaşı özel programları sunan başlıca oteller arasındadır. Kış dönemine denk gelen yılbaşında değerlendirebileceğiniz otel seçenekleri ve sundukları imkanlar geniş bir skalaya yayılır. Buna bağlı olarak yeni yıl planınızı erkenden planlamanız erken rezervasyon fırsatlarını da kaçırmamanızı sağlar. 

Hem Türkiye hem de yurt dışı fırsatlarını değerlendirerek unutulmaz bir yeni yıl kutlamasına şahit olabilirsiniz. Bu süreçte yılbaşında konaklamak isteyeceğiniz oteli tercih ederken dikkat etmeniz gereken belli başlı kriterler vardır. Otelin nerede olmasını istediğiniz, yılbaşına özel otellere ne kadar bütçenizi ayırabileceğiniz gibi durumları değerlendirmek oldukça önemlidir. 

Konforlu ve lüks bir yeni yıl kutlaması için yılbaşına özel otellerdeki hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Yılbaşına özel otellerde misafirlerin en güzel şekilde ağırlanmasının yanı sıra yılbaşı için özel etkinlikler de düzenlenir. Böylelikle renkli ve eğlenceli anlarla keyifli bir deneyim elde edebilirsiniz. 

Yılbaşı tatiliniz öncesi bu yazımıza da bakmak isteyebilirsiniz:

Yılbaşına Özel Oteller

Yılbaşı İçin Otel Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yaz tatili, kış tatili ya da yılbaşı için bir tatil planı yapılırken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar vardır. Konaklamak isteyeceğiniz otellerin nasıl bir niteliğe sahip olduğu, misafirlerine sunduğu hizmet içerikleri, otellerde aradığınız kriterler ve çok daha fazlası etkilidir. 

Hem keyif alacağınız hem de huzur bulacağınız türden bir yılbaşına özel otel tercihi için dikkat etmeniz gerekenler arasında otelin konumu ön plana çıkar. Otel konumunun yanı sıra yılbaşı planınız için ayırabileceğiniz maksimum bütçe, otelde sunulan olanakların değerlendirilmesi gibi durumların göz önünde bulundurulması önemlidir. 

1) Otelin Nerede Olmasını İstediğinize Karar Verin

Bir plan ya da organizasyon yapıldığı zaman dahi öncelikle planın nerede yapılacağı konusunda net bir karar alınıyor. Bu süreç tatil planında veya farklı bir organizasyon aşamasında da ilk gözlemlenen durumlardan biridir.

Buna bağlı olarak yeni yıla merhaba demek için tercih edeceğiniz yılbaşına özel otellerin nerede konumlanmasını istediğinizi belirlemelisiniz. 

Hem ülke genelinde hem de yurt dışında değerlendirebileceğiniz birçok farklı yılbaşına özel oteller bulunuyor. Ancak hangi konuma sahip olan otel olanaklarını tercih etmek istediğinizi, otelinizin nerede olmasını istediğinizi belirlemeniz önemlidir. Böylelikle yılbaşı planınız için size uyan kriterlere uygun olan oteli bulma konusunda ilk adımınızı atmış olursunuz. 

Keyif alacağınız, eğleneceğiniz bir yılbaşına özel otel olanakları geniş bir yelpazeye yayılır. Bu nedenle de otelin nerede olacağına; kayak oteli mi, resort otel mi yoksa termal otel mi olacağına da karar vermeniz aradığınızda ulaşmanızı kolaylaştırır.  

Türkiye çapında yılbaşına özel oteller ciddi bir sayıya sahiptir. Aynı zamanda termal veya kayak otellerde de yılbaşı özel programlarının hazırlandığı, etkinliklerin düzenlendiği görülür. Bu kapsamda hangi şehirde veya bölgede bulunan otelleri değerlendirmeye alacağınıza karar vererek ilerlemeniz en doğrusudur. 

Şehir hayatından uzak bir yılbaşına özel otel tercih edebileceğiniz gibi renkli ve hareketli bir konuma sahip oteller de bulunur. Bu bakımdan değerlendirildiğinde konaklama yapacağınız otelin konumunu kriterlerinize bağlı olarak belirlemeniz öncelikli bir durumdur.

Ayrıca yılbaşına özel oteller için gerçekleştirmeniz gereken ulaşım alternatiflerinin de uygun olmasına dikkat etmelisiniz. 

2) Bütçenizi Belirleyin 

Genellikle yılbaşı otel programları yılbaşı da dahil olmak üzere 3 veya 4 gün sürer. 2 günlük rezervasyonlar da mümkün olmakla birlikte yılbaşına özel otellerde kalacağınız süre bütçenizi belirlemenizde etkilidir. Kaç günlük bir konaklama yapacağınıza karar verdikten sonra yılbaşı tatiliniz için ne kadarlık bir bütçeye sahip olduğunuzu netleştirmelisiniz. 

Yılbaşına özel otellerde bazı hizmetler veya olanaklar ücret kapsamında yer almasının yanı sıra bazı hizmetler ise ekstra bir ücrete tabii olabilir. Bu nedenle yılbaşına özel otellere göz atarken otelin yılbaşında sunduğu paket içeriğine nelerin dahil olduğunu kontrol etmelisiniz. 

Ekstra hizmetler için ödeme yapmanız gerekebileceği için tüm konaklama ve alacağınız hizmet bedelini, ne kadarlık bir maksimum ödeme ayırabileceğinizi teyit etmeniz gerekiyor. Böylelikle bütçenizi düşünmeden, tamamen huzur dolu ve eğlenceli bir yılbaşı tatili yaparak istediğiniz otel hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 

3) Ne Tür Bir Yılbaşı Programına Katılmak İstediğinize Karar Verin

Yılbaşı programları, ocak ayı her yaklaştığında otellerin sunmuş olduğu içeriklere göre değişiklik gösterir. Aile dostu yılbaşına özel otellerde çocuklara yönelik olan yılbaşı etkinlikleri bulunur.

Aynı zamanda sadece çift olarak veya arkadaşlar ile yapılacak yılbaşı programında değerlendirilebilecek farklı gala programları vardır. 

Ünlü sanatçıların sahneye çıktığı, popüler DJ performanslarının sergilendiği veya vokal gruplarının bulunduğu konseptler yılbaşına özel otellerde karşımıza çıkar.

Yılbaşına özel oteller genellikle erken bir dönemde yılbaşı programının içeriğini paylaşır. Böylelikle tercih edeceğiniz otellerde sizleri ne tür programların veya etkinliklerin beklediğini görebiliyorsunuz. 

Sessiz sakin ve romantik bir ortam tercih edebileceğiniz gibi enerjisi yüksek, hareketli etkinliklerin yer aldığı yılbaşına özel oteller de vardır. Bu doğrultuda ilk olarak belirtilen yılbaşı programlarını inceleyerek hangi tür programların size hitap ettiğini netleştirebilirsiniz. 

4) Otel Yorumlarını Gözden Geçirin

Tatil amaçlı ya da yılbaşı özel programlarına katılmak fark etmeksizin, gitmeyi düşündüğünüz otelin yorumlarını gözden geçirmeniz önemli bir adımdır. Otel hakkında yapılan yorumlar ve kullanıcıların otelden paylaştığı görsellere bakmalısınız. 

Yılbaşına özel oteller arasında tercih etmeyi düşündüğünüz otellerin sosyal medya hesaplarını kontrol etmeniz ve kendi web adresini incelemeniz önemlidir. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden önceki ziyaretçilerin de otel hakkında yaptığı yorumları dikkate almalısınız. 

Çok daha gerçeği yansıtan otel yorumları ve otelden paylaşılan kullanıcı görselleri ile sizi neyin beklediğini daha net anlayacaksınız. Bu açıdan değerlendirildiğinde yeni yılı tam da istediğiniz bir otelde kutlamak için otel yorumları oldukça etkili olur. 

5) Otelde Yılbaşı Programında Yararlanabileceğiniz Hizmetlerin Neler Olduğunu Öğrenin

Yılbaşı tatiliniz için ayırdığınız bütçenin tercih edeceğiniz otel hizmetleri için yeterli olup olmadığını öğrenmelisiniz. Her şey dahil, ultra her şey dahil olanaklarına sahip çeşitli yılbaşına özel oteller vardır.

Bununla birlikte bazı otellerde a la carte restoranlarda sunulan hizmetler ekstra ücrete tabii olabiliyor. Aynı zamanda yılbaşı özel programları için düzenlenen etkinlik veya organizasyonlarda da ekstra ücret ortaya çıkabilir. 

Hangi programların veya hizmet içeriklerinin yılbaşına özel otellerde rezervasyonunuz dahilinde olacağını bilmeniz gereklidir. Böylece ayırdığınız bütçenin dışına çıkmadan keyifli bir yılbaşı tatili yapabilirsiniz. 

Genellikle sanatçılı yılbaşı otelleri yılbaşı programına özel olarak bir organizasyon düzenlediği için ekstra ücret ortaya çıkabilir. Bazı yılbaşına özel oteller ise yılbaşı programında katılacağınız etkinliklerin hepsini tüm ücretin içerisinde alır. Bu da yılbaşı programları için ekstra bir ücret ödemenize gerek olmayacağını gösterir. 

Otelde konaklayacağınız sürede otopark hizmetleri, yemek ve içecek servisleri gibi hizmetlerin de olup olmadığını teyit etmeniz gerekiyor. Özellikle de otele kendi özel aracınız ile ulaşım sağlayacaksanız, yılbaşına özel otellerde otopark hizmetleri sunan pek çok otel bulunuyor. 

6) Etkinliklere Katılmak İçin Ekstra Ücret Gerekiyor mu?

Otellerin hizmet paketlerine göre sunmuş olduğu içerikler değişiklik gösterebilir. Bu nedenle yılbaşına özel bir otel tercihi yaparken ekstra nelere ücret ödemeniz gerekip gerekmediğini öğrenmeniz önemlidir. 

Bazı yılbaşına özel oteller, yılbaşı program ve organizasyonlarını otel paketi kapsamında misafirlerine sunar. Bu durum diğer otellerde değişiklik gösterebileceği için rezervasyon öncesinde etkinliklere katılımın ücrete tabii olup olmadığını öğrenmelisiniz. 

Ünlü sanatçıları getiren yılbaşına özel otellerde konser ya da etkinliğe katılım için ekstra ücret istenebiliyor.

Son dakika sürprizi ile karşılaşmamak için göz attığınız otellerde hangi hizmetlerin fiyata dahil olduğunu, hangilerinin olmadığını bilmelisiniz. Fiyata dahil olmasını istediğiniz ve bütçenizi aşmayacak olan yılbaşına özel oteller arasından tercihinizi yapabilirsiniz. 

7) Çocuk Dostu Bir Aile Oteli mi? 

Yılbaşı sadece yetişkinlerin kutladığı özel bir gün değildir. Aynı zamanda çocukların da olabildiğince eğlenebileceği ve çeşitli etkinliklere katılım gösterebileceği türden bir kutlama içerir. Eğer çocuklarınızla birlikte güzel bir yılbaşı gecesi geçirmeyi düşünüyorsanız konaklayacağınız otelde çocuklar için özel organizasyonların olup olmadığına bakmalısınız. 

Yeni yıla girerken çocuğunuzun güvende hissettiği ve keyif aldığı bir ortam oluşturulabilmesi için çocuk dostu bir oteli tercih edeceğinizden emin olmalısınız.

Genellikle çocuk dostu otellerde ebeveynler ve çocukların konforu için çeşitli hizmetler bulunur. Bunlar; atölyeler, çocuk menüleri, bebek arabası veya bakıcı hizmeti olarak sıralanabilir. Bunun yanı sıra yılbaşına özel çocuklar için de eğlenceli animasyon etkinlikleri düzenlenir. 

8) Pet friendly Bir Otel mi?

Bazı otel koşullarında evcil hayvanların kabul edilmeme gibi bir durumu vardır. Eğer evcil hayvanınızla birlikte bir yılbaşına özel otel konaklama olanaklarından yararlanmayı planlıyorsanız, evcil hayvan dostu olan bir otel belirlemelisiniz. 

Genellikle kedi veya köpek gibi evcil hayvanları kabul eden yılbaşına özel oteller Pedfriendly olarak belirtilir. Böylece minik dostunuz ile birlikte unutamayacağınız bir yılbaşı tatil hizmeti alabilirsiniz. 

Yılbaşına Özel Otel Hizmetlerini Nasıl Uyguna Getirirsiniz?

Yeni yıla girerken tüm dünyada büyük bir kutlama ve eğlenceler gerçekleşir. Yıllardır süre gelen Noel ve yılbaşı kutlamaları için insanlar yılbaşı özel otelleri tercih eder.

Peki, yılbaşı özel otel hizmetlerini nasıl uyguna getirebilirsiniz? Ya da yılbaşı otel hizmetlerinde uygun ne tür hizmetler yer alıyor? 

Yılbaşına özel otellerde yılbaşı gecesi için birkaç günlük tatil rezervasyonu yaptırmak isteyen ciddi bir kitle bulunuyor. Ancak bu süreçte yılbaşı özel otellerde sunulan hizmetlerin fiyatlarını, konaklama ücretlerinin nasıl uyguna getirilebileceği merak ediliyor. 

Uygun fiyatlı bir yılbaşı tatil programı için mümkün olduğunca erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmelisiniz. Yılbaşı özel otelleri yeni yıl programları yaklaştıkça talep daha fazla olduğundan bazen son dakika fırsatları ya da kampanyalar da ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle yılbaşına özel otel hizmetlerini uyguna getirebilmek için gitmek istediğiniz otel rezervasyon fiyatlandırmalarını takip etmeniz alternatif bir yöntemdir.

Son dakika fırsatlarından yararlanabileceğiniz yılbaşına özel otellerde keyifli ve bütçenize uygun bir tatil süreci geçirebilirsiniz. 

Yılbaşı özel otel hizmetleri farklı bir konsepte hitap ettiğinden dolayı misafirleri beklenmedik bir atmosfer ile karşılar. Oldukça hareketli ve eğlence dolu anlara şahit olabileceğiniz türden müzikal etkinlikler ya da görsel şölenler görebilirsiniz.

Aynı zamanda yılbaşı özel otellerde ünlü sanatçıların sahne alması gibi DJ performansları, tiyatro ya da eğlence gösterileri de hazırlanıyor. Tüm bu hizmet içerikleriyle yılbaşı özel otellerde yeni yıla girerken konaklamak amacıyla tercih edebilirsiniz. 

Yılbaşına Özel Otellerde Konaklamak İçin 4 Neden

  1. Eğer yılbaşını evde geçirmeye niyetiniz yoksa ve daha farklı bir atmosfer deneyimlemek istiyorsanız yılbaşına özel oteller sizin için en uygun alternatiflerin başında geliyor. 
  • Yılbaşı konseptli odalar ve dekorasyonlar yılbaşı özel otellerde misafirlerini karşılıyor. 
  • Yılbaşına özel hazırlanan programlarla farklı bir yılbaşı deneyimi geçirebilirsiniz.

2. Yeni yıla sevdiklerinizle eğlence dolu anlar ile girmeyi planlıyorsanız yılbaşı özel otellerde bu niteliklerin hepsi yer alıyor

  • Ünlü sanatçıların, orkestraların sahne aldığı konserler, başarılı DJ performansları ve dans gösterileri yılbaşı özel otel programlarında yer alıyor. 
  • Canlı müzik, konserler ve eğlenceli etkinliklere katılım sağlayarak sevdiklerinizle birlikte yılbaşı özel otellerde keyifli vakit geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz. 

3. Hem tatil yapmak hem de yeni yıla girişi kutlamak için yılbaşı özel otelleri tercih edebileceğiniz başlıca seçenekler arasında bulunuyor. 

  • Yılbaşı sürecinde tercih edeceğiniz yılbaşı özel otellerdeki kapalı havuz, spa veya hamam gibi hizmetleri değerlendirerek yılbaşı programları dışında kendinize bir tatil programı da hazırlayabilirsiniz. 
  • Canlı müzikler, eğlenceli etkinliklere katılım göstererek de iş hayatındaki stresinizi ve yorgunluğunuzu yılbaşı özel otellerde giderebilirsiniz. 

4. Hayalini kurduğunuz tatil beldesini, termal ya da butik otelleri yılbaşı özel oteller kapsamında değerlendirebilmeniz mümkündür. 

  • Yılbaşı programınızı gerçekleştirmek için gideceğiniz yılbaşı özel otellerde ayrıca tatil planları için de alternatif hizmetler bulunuyor. Bu bağlamda dilediğiniz tatil olanaklarını ve hizmetlerini içeriğinde bulunduran bir yılbaşı özel otel tercih edebilirsiniz. 

Yılbaşı Etkinliği Olan Oteller

Yılbaşına özel oteller geniş bir skalaya ayrılmakla birlikte çeşitlilik de gösterir.

Kış mevsimine denk gelen bu tatil sürecini güzel bir şekilde değerlendirmeyi planlıyor ve yeni deneyimler kazanmak istiyorsanız; kayak otelleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra sakinlemek ve rahatlamak isteyenlerin başlıca tercihi olan termal oteller ve Abant otelleri de yılbaşına özel oteller arasında yer alır.

Erken rezervasyon fırsatlarını da değerlendirebileceğiniz çeşitli yılbaşına özel resort oteller de bulunuyor. 

Yılbaşı İçin Termal Oteller

Afyonkarahisar Yılbaşına Özel Termal Oteller

Termal otellerde sunulan hizmet içerikleri daha çok sağlık dolu bir tatil maksadı ile oluşturulur. Buna bağlı olarak da Afyonkarahisar termal otel hizmetlerinde yılbaşına özel etkinliklerin yanı sıra sauna, spa ve benzeri hizmetler de yer alır. Sakin bir yılbaşı isteyenler için termal oteller hamam, spa merkezi gibi olanaklar sunar. 

Yılbaşı İçin Kayak Otelleri 

Bursa Yılbaşına Özel Kayak Otelleri 

Yılbaşını Uludağ’ın zirvesinde kayak otellerinde geçirmek isteyenler için Bursa yılbaşına özel kayak otelleri hizmetlerini sürdürüyor.

Snowboard ve kayak etkinliklerinin gün boyu gerçekleştiği kayak otellerinde Uludağ’ın eteklerinde kışın ve beyazlar içindeki manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Yılbaşı İçin Resort Oteller 

Lara Yılbaşı Özel Resort Oteller

Antalya’nın merkezinde konumlanmış olan Lara otelleri, Kaleiçi’ne yakın olmasıyla da eğlence merkezlerinin göbeğinde bulunur. Yaz sezonlarında oldukça akın gösterilen Lara otelleri, kış döneminde de yoğun bir arz talep içerisindedir. Yıl boyunca misafirlerin yararlanabileceği pek çok farklı otel hizmetleri sunulur. Lara yılbaşı özel otellerinde de tüm bu hizmet olanaklarını değerlendirebilirsiniz. 

Kapalı havuz, hamam, spa, ısıtmalı açık havuz ya da deniz manzaralı yemek yerleri gibi olanakları Lara yılbaşı özel resort otellerde misafirlerini karşılıyor. Ayrıca yılbaşı için Lara resort otellerinde ünlü ses sanatçıları, DJ’ler ve vokaller misafir ediliyor. Hayvan dostu konaklama seçeneklerini de bünyesinde barındıran Lara otellerinde memnun kalacağınız türden bir hizmet alabilirsiniz. 

Kemer Yılbaşı Özel Resort Oteller

Her yıl binlerce turistin akım gösterdiği, Antalya’nın güzide tatil beldelerinden biri olan Kemer’de yılbaşı özel programları sunan resort oteller bulunuyor. Deniz manzaralı ve doğa harikalarıyla birlikte konumlanmış olan Kemer otellerinde, yılbaşında keyifli bir tatil imkanı sunuluyor. 

Kemer otellerinde denize sıfır, aile dostu ve evcil hayvan kabul eden oteller de bulunur. Bu da yeni yıla tüm canlı sevdiklerinizle birlikte girme imkanını sunar. Üstelik kış sezonunda da Kemer otellerinde bulunan pek çok kapalı havuz, spa veya spor salonu gibi hizmet içeriklerini değerlendirebilmeniz mümkündür. Bu sayede yılbaşı özel programlarına katılım sağlarken tatilinizi de keyifle yapabilirsiniz. 

Girne Yılbaşı Özel Resort Oteller

Kıbrıs’ın Girne şehrinde bulunan Girne yılbaşı özel resort otelleri yılbaşı özel programlarını misafirlerine sunar. Casino eğlencelerinin bulunduğu, denize sıfır konaklama imkanı sunan Girne yılbaşı otellerinde benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Girne yılbaşında ünlü sanatçıların sıklıkla tercih ettiği yerlerden biridir. Buna bağlı olarak da Girne yılbaşı özel otellerinde ünlü isimlerin sahne aldığını duyabileceğiniz gibi yoğun bir taleple de karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle Girne’de yılbaşı tatili yapmayı planlıyorsanız Girne ve Kıbrıs otellerinde tercihinizi değerlendirebilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız