Yılbaşı Tatiline Giderken Yanınıza Almanız Gereken 10 Şey

0
143

Şunun şurasında yılbaşı tatiline kaç gün kaldı? Kimilerinin kar manzaraları eşliğinde inzivaya çekileceği kimilerinin zirvelerde kayak keyfi yapacağı yılbaşı tatili için geri sayım başladı.

Kışın en mutlu zamanı olan yılbaşı tatili planını hazır olanlar, valizlerini hazırlamaya çoktan başladı.

Tatil boyunca rahatlığınızdan ve şıklığınızdan ödün vermemek için ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaların listesini yaptınız mı? Biraz ilham için bizim listemize göz atabilirsiniz. 

Yılbaşı Tatiline Çıkarken Yanınıza Almanız Gerekenler Neler?

1. Uzun Tişörtler ve Sweatshirt

Kış Kıyafetleri

İlk sıraya hafif ve su geçirmez mont yazacağımı düşünmeniz beni üzer. Valizin en ağır parçasını üzerinize giymek valizinizde yer açmanızı sağlayacak ki siz bunu zaten biliyorsunuz.

Kış denince akla kalın kalın yün kazaklar gelse de önceliği ince parçalara vermek gerekiyor. 

Kışın, özellikle açık havada vücut sıcaklığınızı korumak için ince katmanlar halinde giyinmeniz gerekiyor.

Atlet veya içlik, üzerine uzun kollu tişört ve fermuarlı polar hırkalar tek bir kazaktan çok daha sıcak tutuyor.

Özellikle kayak tatiline çıkarken yanınıza alacaklarınızın hafif olması işinizi çok kolaylaştıracak.

2. Kot Pantolon 

Tatil valizinin olmazsa olmaz parçası elbette jean pantolon. Gece veya gündüz, şık veya spor her ortama uyum sağlayan kot pantolonlar tatilde de hayat kurtarıyor.

Hem kadın hem erkek için onlarca kıyafete uyum sağlayan kotlarla dilerseniz şık dilerseniz rahat kombinler yapabilirsiniz.

Sizi sıcacık tutacağını da göz önünde bulundurunca valizinize en az bir kot pantolon koymayı ihmal etmeyin.

Beyler kotunuzla birlikte basic bir tişört ve üzerine blazer ceket ile yılbaşı akşamı için hem şık hem rahat bir seçim yapabilirsiniz.

Işıltılı bir kazak veya bluzun atına giyilen kot pantolon, stiletto ile tamamlanınca akşam yemeğine hazırsınız hanımlar.

3. Aksesuarlar

Kış Aksesuarları

Onlar, valizinizde en yazı yeri tutan ama tatil şıklığınızı tamamlayan küçük kahramanlar…

Sizi açık havada hem sıcak tutacak hem de zevkinizi ortaya koyacak bere, şapka, eldiven, kulaklık gibi parçaları sakın unutmayın.

Ayrıca yanınıza aldığınız az ama öz sayıda kıyafeti çekici hale getirmek için aksesuarlardan mutlaka yararlanın. Saç bandı, fular veya şal gibi parçalarla dümdüz kazakları bile canlandırabilirsiniz. 

Takılar da en sade kıyafetlere bile bambaşka bir hava katabiliyor. Rengarenk imitasyon küpeler, iri boncuklu kolyeler veya bol zincirli uzun kolyeler kış gardırobunuza hareket katacak.

4. Güneş Kremi

Yaz tatilinin olmazsa olmazı güneş kremine kışın neden ihtiyaç duyasınız ki? İşin aslı, dört mevsim hatta özellikle kış tatillerinde çantanızda güneş kremi bulundurmanız şart.

Özellikle kayak tatili yapıyorsanız bulutlu gökyüzü ve karla kaplı beyaz zeminden yansıyan güneş ışınları cildinizi etkiliyor. Güneş ışınlarının UV etkisi ile yüzünüz esmerleşebilir. Hatta kışın uzun süre açık havada bulunduğunuzda yüzünüzde ve ellerinizde kar yanığı veya rüzgar yanığı oluşabilir. 

Kışın yanınızda bulundurmanız gereken UV koruyuculu güneş kremleri aynı zamanda cildinizde soğuğa karşı bir koruyucu bariyeri görevi de üstleniyor. Soğuktan korunan ve nemlenen cildinizde güneş lekesi, çatlak ve tahrişin önüne geçebilirsiniz. 

5. Güneş Gözlüğü 

Kış tatillerinin bir diğer alışılmadık ihtiyacı da güneş gözlüğü. Güneş gözlüğü, gözlerinizi açık havada özellikle ormanlık bölgelerde rüzgardan ve rüzgarla havalanan toz, kuru yaprak parçası gibi şeylerden koruyor. 

Kayak tatilleri içinse güneş gözlüğü bir lüks değil ihtiyaç. Bulutlu hava ve karlı zeminde güneş ışınları çok daha fazla yansıyarak rahatsız edebilir hatta bir süre sonra görüşünüzü kısıtlayabilir.

Özellikle karlı havada araç kullanırken antirefle camlı güneş gözlüğü kullanarak trafik tabelalarındaki ve diğer tüm yüzeylerdeki yansımaların önüne geçebilirsiniz.

6. Cilt Bakım Ürünleri 

Yılbaşı tatilinde kişisel bakımınıza daha da dikkat etmeniz gerekiyor. Şampuan, diş macunu, deodorant gibi kişisel bakım ürünlerinin yanı sıra cilt bakım rutininizi de devam ettirmeniz gerek. 

Yılbaşında soğuk hava, rüzgar, yansıyan güneş ışınları cildinizi savunmasız yakalamasın. Bunun için mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken cilt bakım ürünleri arasında yoğun nemlendiricili ve mümkünse UV filtreli el ve yüz kremi bulundurmalısınız.

Ayrıca dudak çatlamasına karşı dudak kremi veya balmı ile atopik bir cildiniz varsa egzama kremlerini çantanızdan eksik etmeyin. 

7. Çorap 

Yılbaşı Çorapları

Yanınıza çorap alacağınızı elbette biliyoruz ancak bahsettiğim çoraplar yünlü veya sentetik ama oldukça kalın çoraplar. Botların içine ayağınızı sıcak tutmak için giyeceğiniz termal çoraplardan bahsetmiyorum.

Odanızda, çadırınızda veya bungalovunuzuda ayakkabılarınızı çıkardığınızda giyebileceğiniz oldukça kalın yünlü, pamuklu veya sentetik çoraplar almalısınız.

Yünlü çorapların faydası ne diye soracak olursanız tamamen psikolojik. Evet, şaka yapmıyorum… Yapılan araştırmalara göre kışın kalın ve çok sıcak tutan çoraplar giymek, ağır yorganlar örtmek ile aynı etkiyi yaratıyor. Ayaklarınızın bedeninizde daha sıcak olması, güvende hissetmenizi sağlıyor ve bedeninizde mutluluk hormonu salgılanıyor. Bu da yılbaşı tatilinden daha da mutlu dönmenizi sağlıyor.

8. Mayo ve Peştemal

Kışın, özellikle yılbaşı tatilinde en çok tercih edilen yerler arasında termal oteller ve kaplıcalar da var.

Doğrudan Afyonkarahisar veya Yalova’daki termal otellere gitmeseniz bile artık pek çok otel kapalı havuz olanağı sunuyor. Hatta bazıları ısıtmalı açık havuz ile misafirlerine kar yağarken açık havada yüzme keyfini yaşatıyor.

Yılbaşı otellerinin çoğunda bir spa merkezi ve içinde kapalı havuz, sauna, hamam, buhar odası seçenekleri bulunuyor. Mayonuz yanınızdaysa kışın da yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Belki içinizi ısıtacak bir hamam sefasının ardından kese ve köpükle yılın yorgunluğunu geride bırakabilirsiniz.

9. Tablet ve E-kitap Okuyucu (Reader), Kitap, Kulaklık 

Yıl boyunca bilgisayar ve telefon elimizden düşmüyor ve yılbaşı tatili sevdiklerimizle geçirdiğimiz en özel zamanlardan biri. Ancak gün boyunca doğanın tadını çıkarıp, kayak keyfi yaptıktan sonra biraz kendinizle baş başa kalmak isteyebilirsiniz. Elinize içinizi ısıtacak bir içecek alıp, şömine başına çekildiğinizde sayfalar arasında kaybolmak isteyebilirsiniz.

Valizde basılı kitaplarınıza yer kalmadıysa reeder’ınız (e-kitap okuyucu) mükemmel bir çözüm olur.

Eğer e-kitap okuyucunuz yoksa da dert değil, telefonunuza dilediğiniz e-kitabı indirebilir, sessizliğin tadını sevdiğiniz yazarın kelimeleriyle çıkarabilirsiniz.

Dilerseniz sesli kitaplar veya ilgi alanınıza göre podcast’ler de tatilin her anını dolu dolu geçirmenize yardımcı olacak. 

Yorucu günün ardından herkes kendi köşesine çekildiğinde tabletinizden, sevdiğiniz bir diziden birkaç bölüm de izleyebilirsiniz.

Hiçbir şey yapmadan ayaklarınızı uzatıp sevdiğiniz müzikleri de dinleyebilirsiniz. Sevdikleriniz sessizliğin tadını çıkarırken kendi dünyanıza dönmek için kulaklıklarınızı sakın unutmayın.

10. Saç Maşası ve Saç Düzleştiricisi 

Yılbaşı Partisi

Adı üstünde yılbaşı tatili! Yeni yıl için geri sayım öncesi en güzel halinize bürünmek için yanınıza aldığınız en güzel kıyafetlerinizi giyeceksiniz. Peki ya saçlarınız?

Otellerin birçoğunda kuaför hizmeti, normalden oldukça pahalı olabiliyor. Bazı otellerde kuaför bulunmuyor. Yılbaşı akşamında herkesin bakımlı olmak isteyeceğini hesaba katınca kuaförde uygun randevu da bulamayabilirsiniz. 

Saçlarınızı en kısa zamanda en güzel hale getirecek formülü en iyi siz biliyorsunuz. Çantanıza atacağınız saç düzleştiricisi veya saç maşası ile yılbaşı şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. 


Size şimdiden harika bir yeni yıl ve unutulmaz bir yılbaşı akşamı diliyoruz… 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız