Çankırı’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
1129

Geleneksel Orta Anadolu mutfağını hala yaşatan illerimizden biri olan Çankırı mutfağında başrolde tahıl ve buğday var.

Yaren Güveci Çankırı

Geleneklerine son derece bağlı Çankırı mutfağında yoğurtlu cimcik hamuru çorbası, yumurtalı fasulye kavurma, tavuk etli kuru bamya, yaren güveci, kül çöreği, nokul, höşmerim, cevizli un helvası gibi tadılmayı bekleyen pek çok lezzet var. Ancak benim Çankırı mutfağındaki favorimse kesinlikle aynı zamanda coğrafi işaretli bir yemek olan sarımsaklı et.

Farklı yöresel mutfakları keşfetmeyi, yeni lezzetler tatmayı sevenlerdenseniz rotanızı bir de Çankırı’ya çevirin derim. Emin olun tahminlerinizin çok üzerinde bir mutfak, tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek pek çok lezzet, Çankırı’da sizi bekliyor.
Çankırı’da nerede ne yenir:

1) Çayyolu Cafe & Bistro

Hızlıca bir şeyler atıştırıp kalkmak isteyene ‘Ekspres Kahvaltı’ uzun uzun kahvaltı keyfi yapmak isteyene sucuklu, patates kızartmalı, sahanda yumurtalıAnadolu Kahvaltı’. Ben ortadan yemeyi seviyorum diyenler içinse serpme kahvaltı.

Çayyolu Cafe & Bistro’da herkesi mutlu edecek bir kahvaltı bulmak mümkün.

Adres: Tabakhane Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi, No: 12 D, Çankırı Merkez
Telefon: 0376 213 44 44

2) Derya Lokantası Sefer Usta’nın Yeri

Derya Lokantası, mis gibi ev yemeklerinin haricinde geleneksel Çankırı mutfağından lezzetler bulabileceğiniz nefis bir esnaf lokantası.

Derya Lokantası’na giderseniz önden mutlaka bir kase bamya çorbası için derim. Ana yemek tercihinizi ise sarımsaklı etten ya da Çankırı güvecinden yana kullanabilirsiniz.

Yalnız belirtmekte fayda var Derya Lokantası öğlen saatlerinde bir hayli kalabalık oluyor o yüzden biraz kalabalıkta yemek yemeği göze alıp saat ikiden önce gitmeye çalışın. Geç vakte kalırsanız yemeklerin büyük bir kısmı bitiyor, demedi demeyin.

Adres: İncili Çeşme Mahallesi, Bedesten Sokak, No: 27, Çankırı merkez
Telefon: 0376 212 55 77

3) Şefkat Lokantası

Çankırı’da çorbadan sulu yemeklere, pideden kebap çeşitlerine pek çok lezzet bulabileceğiniz yerlerden biri de Şefkat Lokantası.

Lahmacun seviyorsanız Şefkat Lokantası’na giderseniz başlangıç niyetine çıtır çıtır lahmacunlarından söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

Ardından gözünüze kestirdiğiniz sulu yemeklerden birini ya da güzel bir pide sipariş verebilirsiniz.

Adres: Buğday Pazarı Mahallesi, Elif Caddesi, No: 20
Telefon: 0376 213 34 34

4) Eyüpoğlu Kebap

Çankırı’da kebap denilince akla ilk gelen yerlerden biri de yıllardır lezzetinden ödün vermeyen Eyüpoğlu.

Eyüpoğlu’nun insanı seçim yapmakta zorlayacak çeşitlilikte ve lezzette bir menüsü var. O yüzden benim önerim Eyüpoğlu Kebap’a giderseniz her şeyi ortaya söyleyip kendinize mini bir ziyafet çekmenizden yana.

Kebap tercihiniz hangisi olursa olsun Eyüpoğlu Kebap’ta masanızda en çıtırından sıcacık bir pide de mutlaka olsun.

Adres: Atatürk Bulvarı, Birlik Sitesi, No:33, D: 11, Çankırı merkez
Telefon: 0376 212 29 19

5) İskilip Pide Salonu

Pide ve kebapları ile Çankırı’nın en sevilen mekanlarından biri de İskilip Pide Salonu.

Yanında bolca ikramlıkla gelen kebapları da güzel ama İskilip Pide Salonu’na giderseniz benim önerim önce lahmacunundan sonra da favori pide çeşidinizden tatmanızdan yana.

Adres: Yeni Mahallesi, Org. İsmail Hakkı Karadayı Bulvarı, No: 6, Çankırı Merkez
Telefon: 0376 213 36 86

6) Gökmen Çiftliği Et Mangal

Nerede olursanız olun pamuk gibi pişmiş lezzetli etin izini sürenlerdenseniz Gökmen Çiftliği Et Mangal’a mutlaka bir şans verin derim.

Özellikle ızgaraları bence enfes ama isterseniz tercihinizi ekmek arası köfte, Adana dürüm, sucuk ekmek ya da pide gibi biraz daha bol karbonhidratlı seçeneklerden yana da kullanabilirsiniz.

Adres: Buğday Pazarı Mahallesi, Elif Caddesi, No: 27 / A, Çankırı Merkez
Telefon: 0376 213 73 12

7) Hacı Ali Restoran

Sarımsaklı et başta olmak üzere yöresel Çankırı yemeklerinden sarma, kapama gibi kuzu etli yemeklere, sulu yemeklerden kebaba pek çok lezzet Hacı Ali Restoran’da sizi bekliyor.Özellikle beytisi muhteşem.

Hacı Ali Restoran’a giderseniz yemek tercihiniz ne olursa olsun tatlınız yanında bir bardak çayla dondurmalı irmik helvası olsun derim.

Adres: Buğday Pazarı Mahallesi, Ankara Caddesi, No: 3, Çankırı Merkez
Telefon: 0376 212 84 94

8) Canoğlu Pastanesi

Keyifli bir kahve tatlı molası verebileceğiniz en lezzetli yerleden biri de Canoğlu Pastanesi.

Canoğlu Pastanesi’ne giderseniz ister muhteşem kıvamı ile gönülleri fetheden bir keşkül yiyin, ister çikolataya doyacağınız bir supangle ya da şerbetli tatlıdan şaşmayın ve arası kaymaklı fıstıklı prenses baklavasının tadına bakın.

Tercihiniz hangisi olursa olsun Canoğlu Pastanesi’nden asla mutsuz ayrılmazsınız.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Zeki Ömer Defne Sokak, Abalı İş Hanı, D: 22/A, Çankırı merkez
Telefon: 0376 213 55 83

9) Kahveci Hacı Baba

Chai tea latteden, White chocolate mochaya, ice americanodan frappaye çeşit çeşit kahveler bulabileceğiniz Kahveci Hacı Baba, bir yorgunluk molası vermek isteyeceğiniz en keyifli yerlerden biri.

Kahveci Hacı Baba’nın onlarca çeşit kahvesi arasından seçim yapmakta zorlanırsanız kendi spesiyalleri olan özel kum ateşinde pişen dibek kahvesinin tadına bakın derim.

Adres: Buğday Pazarı Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No:19/A, Çankırı Merkez
Telefon: 0376 213 63 63


Çankırı’ya giderseniz tahin helvasından tatmadan, kaya tuzundan ve bulunduğu ortamdaki havanın kalitesini arttıran özel tuz lambalarından almadan dönmeyin derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız