Eğlenceli ve Motive Edici 13 Podcast

0
4543

Podcast, ilk olarak Apple iletişim gereçleri için yaratılan bir sistemdir. Dijital ortamda indirilebilir, taşınabilir özellikte ve genellikle dizi halinde yayımlanan bir tür dosya olarak tanımlayabiliriz.

Özellikle karantina döneminde, podcastlere normalden daha çok ilgi duyulmaya başlandığı söylenebilir. Fakat pek çok insan için karantina öncesinde de var olan bir alışkanlıktır podcast dinlemek. Özellikle radyoseverlerin ilgi duyup, takip ettiği yayınlardır.

Ülkemizde ve dünya genelinde binlerce podcast dosyası var. Her biri farklı konularda ve farklı ilgi alanlarına hitap ediyor. Fakat bazıları ön plana çıkıyor ve daha fazla dinleniyor. Bunlar arasından en eğlenceli ve en motive edici podcastleri sizin için derledik.

Ofiste, evde, araçta, dilediğiniz her yerde dinlerken iyi hissettirecek podcastler bu yazıda!

Eğlenceli ve Motive Edici 13 Podcast

1) Zihnimin Kıvrımları – Serdar Kuzuloğlu

İlk olarak; teknoloji ve bilim konusundaki yazılarıyla Türkiye’nin ön plana çıkmış gazetecilerinden olan Serdar Kuzuloğlu’nun podcast dosyası, Zihnimin Kıvrımları’ndan bahsedelim.

Adından anlaşıldığı üzere, bilgilendirici bir yanı olan bu podcastin eğlenceli ve gerçekten keyifli bir özelliği de var.

Pek çok listede Türkiye’de en çok dinlenen podcast olarak belirlendi.

Kuzuloğlu, Youtube’da başladığı serisini podcast olarak paylaşmaya karar veriyor ve her bölüm bambaşka bir konu üzerine keyifli paylaşımlar gerçekleştiriyor. Dinlemenizi tavsiye ederiz.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz.

2) Nilay Örnek – Nasıl Olunur

Nilay Örnek, günümüzün sevilen yazar ve gazetecilerinden biri.

“Nasıl Olunur?” isimli podcast dosyasının her bölümünde farklı bir ünlü konukla, meslekleri ve daha birçok konu üzerine sohbet ediyor.

Ülkede en çok dinlenen podcastlerden biri de bu.

Nilay Örnek, keyifli bir radyo programı dinler hissi yaratan bu podcast yayınını, 1 yıldan fazla süredir yapıyor. İlginizi çekeceğini düşünüyoruz, bir kulak verin!

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

3) Socrates – Socrates Dergisi

Popüler spor dergisi Socrates’in ekibinin kendi stillerinde spor üzerine sohbet ettikleri bir seri. Çeşitli konukları ağırladıkları ve spesifik konular üzerine konuştukları bölümleri de var.

Socrates dergisini okumayı seven, spor dünyasına bu ekiple aynı perspektiften bakan herkesin ilgisini çekecek bir podcast serisi, listeye eklenmeli!

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

4) Olumlu Dünya – Deniz Özturhan

Yazar ve komedyen Deniz Özturhan’ın hazırladığı podcast serisinde, iyimser bakma ve pozitif olma mottolarına farklı konular üzerinden yaklaşılıyor.

Eğlenceli ve farkındalık yaratan bir seri olduğunu söyleyebiliriz.

Deniz Özturhan’a zaman zaman eşlik eden konukları oluyor ve işler daha da keyifli hale geliyor.

Takip edilecek podcast listesine eklenmeli ki; ülkemizde en çok dinlenenler arasında olduğunu da söyleyelim.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

5) Evrim Ağacı İle Bilime Dair Her Şey – Evrim Ağacı

Evrim Ağacı ekibi tarafından hazırlanan bir podcast serisi. Evrim Ağacı; 2010 yılında, makine mühendisi ve evrimsel biyoloji yazarı olan Çağrı Mert Bakırcı tarafından kurulmuş bir markadır. Amacı da bilimi anlaşılır bir dille insanlara anlatmak.

Evrim Ağacı ekibi, yazıları ve yayınlarından sonra podcast serisiyle yaptıkları bilimsel sohbetleri daha fazla insana ulaştırmaya başladılar. Eğlenerek öğrenmek deyimi için bu podcasti listeye eklemelisiniz.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

6) O Tarz mı? – Bengi Apak, Can Bonomo, Can Temiz, İsmail Türküsev

Bazen sadece kafa dağıtmak, geyik muhabbeti yapmak, yapamasanız da buna dahil olmak isteyebilirsiniz. İşte, “O Tarz mı?” tam olarak bunu yapan bir podcast serisi. Sabit bir konu yok sadece bolca eğlenmek var.

Eğlenceli olduğu herkes tarafından bilinen ünlü isimlerin kendi aralarındaki muhabbetleri, dinleyicilerle paylaştığı türden bir yayın. Dinlerken kahkahalar atacak ve o süre boyunca hayatın sevimsiz yanlarından uzaklaşacaksınız. Tavsiye edilir.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

7) Umarım Annem Dinlemez – Tuluğ Özlü

Oyuncu Tuluğ Özlü’nün cinsellik üzerine sohbetler yaptığı bir podcast serisi. Ülkemizde konuşulması cesaret gerektiren bir konuda yayın yapıyor olması, pek çok kişi tarafından ilgi çekici bulunuyor.

Kadınlara özgü cinsellik sohbetleriyle iddialı bir yayın olduğunu söyleyebiliriz. Dinlenmesi tavsiye edilir.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

8) Fularsız Entellik – Ekşisözlük Immanuel Tolstoyevski

Popüler ekşisözlük yazarlarından Immanuel Tolstoyevski’nin hazırladığı bir podcast serisidir.

Kendisinin yazılarını bilen, podcast yayınlarının dilini de tahmin edebilir: Cesur ve eğlenceli.

Mottosu; “Halk için halka rağmen entellik” olan bir program. Aklınıza gelebilecek her konu üzerine konuşuluyor ve bunu yaparken asla sıkmıyor. Hatta zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. Dinlemenizi tavsiye ederiz.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

9) İlk Sayfası – Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu

Haber dinlemeyi, izlemeyi sevmeyenlerin dahi hoşuna gidecek türden bir podcast: İlk Sayfası. Gazeteci Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu, gündemde olan haberleri öyle keyifle konuşup, yorumluyor ki; sevmemek mümkün değil.

Unutulanları hatırlatan, bilinmeyeni gösteren, farkındalık yaratan türden bir sohbet. Aktif olarak devam etmiyor fakat kayıtlı olan bölümlerini dinlemenizi tavsiye ederiz. Türkiye’nin en ilgi çeken podcast serilerinden biri olduğunu da hatırlatalım.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

10) Radyo Tiyatrosu – TRT

Pek çoğumuzun anne ve babasının küçüklüklerine denk gelen bir gelenektir radyo tiyatrosu. Günümüzde buna ilgi duyan, merak eden ve seven genç-orta yaş jenerasyonu da var. Onların ilgisini çekecek türden bir podcast serisi, TRT’den gelmiş.

TRT arşivlerinde bulunan, Moliere ve Agatha Christie gibi ustaların kaleminden çıkan eserlerin, efsane oyuncular tarafından seslendirilmiş kayıtlarından oluşan bir yayın. Nostalji sevenlerin, gözünü kapatıp bir hikaye dinlemek isteyenlerin muhakkak ilgisini çekecektir.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

11) Gülünecek Bir Şey Göremiyorum – Oitheblog

Kız kıza gezip, gezdiği yerleri de arkadaşlarıyla sohbet eder gibi paylaşan seyahat bloggerları Öykü ve İdil’in podcast yayını.

Oitheblog isimli blogları ve sosyal medya sayfaları bulunan bu ikilinin podcast serisi keyifli ve eğlenceli türden.

Yakın zamanda başladıkları ve devam ettirecekleri düşünülen bu podcastin spesifik bir konusu yok. Öykü ve İdil her bölüm başka bir konuda kendi aralarında konuştuklarına dinleyenleri de ortak ediyorlar. Tavsiye edilir.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

12) Yoldayız Geliyor musun? – Ece Targıt

Youtube ve Instagram üzerinden yoga, meditasyon üzerine bilgilerini paylaşan Ece Targıt, uzmanlık alanını podcast yayınıyla taçlandırmış.

Spiritüel alanlarda sohbetler gerçekleştiren Targıt’ın yayını dinlerken meditasyon ve yoga üzerine çok şey öğrenmekle kalmayıp, olumlama yaşayabilirsiniz.

Anda kalmak, dengelemek, farkına varmak öğelerine değinen sohbetler için dinlemenizi tavsiye ederiz.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

13) Uyku Öncesi: Karanlık Masallar

“Korku ve kasvet dolu tekinsiz diyarların öyküleri” mottosuyla yola çıkılan bu öykü dizisinde pek çok önemli ismin imzası bulunuyor.

Her bölüm başka bir yazarın öyküsü, farklı oyuncular tarafından seslendiriliyor.

Gözlerinizi kapatıp, dinleyebileceğiniz keyifli-korkulu bu masallar diyarına giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Podcast’e Spotify üzerinden ulaşabilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız