Bahamalar’da Gezilecek En Güzel 15 Yer

0
3127

Resmi adı ile Bahamalar Milletler Topluluğu olarak bilinen ve 1964 yılında kurulan Bahamalar 390 bin kişinin yaşadığı Amerika kıtasında bulunan sevimli bir tatil adası olarak biliniyor.

Ana geçim kaynağı turizm olan bu ada birbirine yakın konumlanmış takım adalardan oluşuyor. Ülkeyi oluşturan toplamda 700 adet adanın varlığından söz edilebilir.

Başkenti Nassau olan Bahamalar, Karayipler’de eşsiz bir konuma sahip. Amerika Birleşik Devletleri’ne ait bir eyalet olan Florida’nın güneydoğu kısmında kalan Bahamalar’ın komşuları arasında Dominik Cumhuriyeti de yer alıyor.

Nassau, Bahamalar 

Yaklaşık olarak 13.900 kilometrekarelik yüzölçümü olan Bahamalar adeta bir tatil cenneti. Her yıl binlerce turistin akın ettiği bu şirin ülkede doğal güzelliklerden gözlerinizi alamayacaksınız.

Yalnızca doğal güzellikler değil çeşitli festivalleri, renkli yerel kültürü de insanı kendisine hayran bıraktıracak cinsten.

Bu cennetten tatil ülkesine ne yazık ki Türkiye’den doğrudan uçuş seferleri düzenlenmiyor. Ancak çeşitli ülkeler üzerinden aktarma yapmak suretiyle siz de Bahamalar’a ulaşabilirsiniz.

Türkiye’den vize talep etmeyen ülkeler listesinde olan Bahamalar’a haziran ve kasım aylarında kalan dönem haricinde gitmenizi öneriyoruz.

Bahamalar’da gezilip görülecek yerleri sizler için bir araya getirdik.

Bahamalar’da Gezilecek Yerler

Müze ve Sanat Galerileri

1) Nassau Korsanları Müzesi

Nassau Korsanlar Müzesi, Bahamalar

Nassau Bahamalar’ın başkenti olarak arşımıza çıkıyor. Aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olma özelliğini de elinde bulunduran Nassau’da yapılacak pek çok aktivite bulabilirsiniz.

Bunlardan birisi de Nassua Korsanları Müzesi’ne düzenleyeceğiniz bir ziyaret neden olmasın?!

1716 yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan bu müzede genel hatları ile korsanların yaşamını göreceksiniz.

Korsanların kullandıkları silahlar, yaşadıkları alanlar, araç ve gereçleri çeşitli canlandırmalar ve film gösterileri eşliğinde aklınıza kazınırcasına izleyebilirsiniz.

Müze çeşitli ışıklandırma ve ses sistemleri ile donatılmış durumda. Birbirinden ilginç ışık oyunları ile korsanların canlandırıldığı manken ve heykelleri görebilirsiniz. Bazı balmumundan üretilen heykellerin ise gerçekçi görünümü karşısında şaşıracağınıza eminiz.

Bahamalar tatilinizde pek çok turun bu müzeye yer verdiğini göreceksiniz. Tur rehberlerinin çoğunlukla uzun süreler boyunca müze gezisi düzenlememesi sebebiyle buradaki eserleri görmeye kendi çabalarınızla da gelebilirsiniz.

Nassau Korsanları Müzesi pazartesi ve cumartesi günleri arasında saat 08.00 ile 17.30 arasında ziyarete açık. Pazar günleri ise saat 09.00’dan 14.00’e kadar müzeye giriş yapılabilir.

Yetişkinler ve çocuklardan tahsil edilen ücret farklılık göstermekle birlikte güncel müze giriş ücretleri ile ilgili rehberinizden bilgi edinmeyi unutmayın.

2) Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi

Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi

Başkent Nassau’da yer alan bu sanat galerisi birbirinden ünlü sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor.

2003 yılından beri faaliyette olan Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi’nde çoğunlukla çağdaş eserler sergileniyor. 20. yüzyıldan itibaren üretilen sanat eserlerini burada görebilirsiniz.

Bahamalı sanatçıların ürettiği yapıtlara ek olarak meşhur sanatçı Winslow Homer tarafından üretilen manzara temalı eserleri bulabilirsiniz.

Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi’nde görebileceğiniz diğer eserler ise resim, seramik, heykel, fotoğrafçılık ve tekstil olarak çeşitlilik gösteriyor.

Bu şirin ada ülkesinin ilk sanat galerisi olma özelliğini elinde bulundurması sebebiyle seyahatiniz de buraya mutlaka yer vermenizi öneriyoruz.

Sanata meraklıysanız, farklı kültürlerin yansıtıldığı eserleri görmek istiyorsanız Bahama Ulusal Sanat Galerisi’ni ziyaret etmelisiniz.

Kaleler

3) Montagu Kalesi

Montagu Kalesi Nassau Bahamalar

Montagu Kalesi konum itibarıyla Bahamalar’ın doğu kıyısında yer alıyor. Bu tarihi kale 1742 yılından beri ayakta duruyor.

Savaşlardan ve kıyıdan gelecek korsan istilalarından korunmak amacıyla inşa edilen bu kalenin tasarımı Peter Henry Bruce tarafından yapılmış.

Döneminde pek çok akına uğrayan Bahamalar’da savunma amaçlı olarak inşa edilen kaleler büyü bir öneme sahipti. Montagu Kalesi de bu özelliği taşıyan kalelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Pek çok savaşın kazanılmasına katkı sağlayan bu kalenin özellikle de Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nda etkili bir rol oynadığı biliniyor.

Ülke yerlilerinin minnetle andığı bu kaleyi mutlaka görmeli ve tarihi atmosferi solumalısınız.

4) Fincastle Kalesi

Fincastle Kalesi Bahamalar

Fincastle Kalesi Bahamalar’ın başkenti olan Nassau şehrinde bulunuyor. Bu kalenin 18. yüzyılın sonlarına yaklaşıldığında yaptırıldığı biliniyor.

Yapımının tamamlandığı 1793 senesinden beri kale bölgenin en stratejik noktalarından birisi olma özelliğine sahip. Kente hakim bir konum üzerine inşa edilen Fincastle Kalesi’ne çıktığınızda göreceğiniz manzaraya tek kelimeyle hayran kalacaksınız.

Kalenin çevresi obüsler ile korunuyor. Pek çok korsan istilasına karşı adayı koruma vazifesini üstlenen bu kaleyi görmeden Bahamalar tatilinizi noktalamamalısınız.

1817 yılında bir dönem deniz feneri olarak da kullanılan Fincastle Kalesi farklı bir mimari ile inşa edilmesi ile biliniyor.

Bir kısmı üçgen bir kısmı ise yuvarlak bir şekilde tasarlanan kaleyi keşfetmelisiniz.

Zamanında kaleyi koruyucu unsur olarak vazifelendirilen 3 adet obüs günümüzde hala ilk konuldukları yerlerinde ziyaretçilerini selamlıyor.

Tarihi atmosferi ve ilginç mimarisi ile Fincastle Kalesi’nin egzotik Bahamalar tatilinize ayrı bir renk katacağına eminiz.

5) Charlotte Kalesi

Charlotte Kalesi Nassau Bahamalar

Bahamalar İngiliz sömürgesi iken inşa edilen bir kale olan Charlotte Kalesi Nassau’da yer alıyor.

Kente mümkün olan en hakim yere inşa edilen bu kaleye yürüyerek kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Kalenin 18. yüzyılın sonlarına doğru İngiliz sömürge valisi Rab Dunmore tarafından yaptırıldığı biliniyor. Bu dönem esasen Amerikan Devrim Savaşı’nın sonlarına denk geliyor.

Kale şehir merkezine oldukça yakın olduğu için buraya pek çok rehberli tur düzenleniyor. Uygun fiyatlar karşılığında siz de isterseniz tur ile birlikte kaleyi ziyaret edebilirsiniz. Böylelikle rehberin anlattığı tarih bilgisinden mahrum kalmadan kaleyi gezmiş olursunuz.

Yapımında kireç taşının kullanıldığı Charlotte Kalesi’nin çok sayıda tünel ve zindanlar mevcut. Dönem şehir savunmasında önemli bire sahip olan bu kaledeki zindanları görmeli ve ıssız tünellerde yürümelisiniz.

Tarihi Yapılar

6) Bahamalar Hükümet Binası

Bahamalar Hükümet Binası

Ülkenin başkenti olan Nassau’da Bahamalar Hükümet Binası yer alıyor.

1806 senesinde yaptırılan bu görkemli binanın ünü ve mimari güzelliği ülke sınırlarını da aşmış durumda.

Özellikle Batı Hint Adaları içerisinde en iyi ve en ihtişamlı hükümet binası olma özelliğini elinde bulunduruyor.

Neo Klasik tarzda yapılan mimarisi ile görenleri kendisine hayran bıraktırıyor.

Binanın dış cephesi ahşap ile kaplanarak yapılmış.

Bahamalar tatiliniz süresince bu tarihi ve ilginç mimarisi ile ünlenen binayı kesin kez görmelisiniz.

Plajlar

7) Cable Plajı

Cable Plajı Nassau Bahamalar

Başkent Nassua’ya yaklaşık olarak 5 kilometre mesafede yer alan Cable Plajı masmavi denizi ile davetkar bir tavır sergiliyor.

Bembeyaz ince taneli kumları ve cam gibi görünen dibiyle Bahamalar’ın en çok rağbet gören plajlarının başında geliyor.

Yıl boyunca binlerce turistin bu plaja akın ettiğini görebilirsiniz.

Tarihi kaleleri gezip şehrin havasını soluduktan sonra egzotik kumlarda uzanıp tertemiz denizde serinlemek istiyorsanız Cable Plajı’nı çok seveceksiniz.

Tatilinizin deniz, kum, güneş kısmını en iyi bu plajda yaşayacağınızdan eminiz.

8) Pink Sands Plajı

Pink Sands Plajı Nassau Bahamalar

Dünya’nın en romantik sahillerinden birisi olarak kabul edilen Bahamalar’da Pembe Kumlu Plajı mutlaka görmelisiniz.

Dünyada eşi benzeri bulunmayacak şekilde pembe kumlarla çevrili bu plaj karşısında şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Kumun pembe renkte olmasının sebebi ise mercan resifleri üzerinde yaşayan kırmızı ve pembe renkte kabukları olan protozoa foraminiferlerinin varlığından ileri geliyor.

Söz konusu mikroorganizmalardan kumlara geçen karbonat parçacıkları sebebiyle kumlar yer yer pembe ve yer yer kırmızı mercan rengine boyanmış.

Son dönemlerde artan popülaritesi sayesinde pek turistin bu sahile akın ettiğinden söz edilebilir.

Renkli kumlar üzerinde güneşlendikten sonra kıyıya yakındaki palmiye ağaçlarının gölgesinde serinleyebilirsiniz.

Denizin yılın büyük bölümünde sakin olduğu bu plajda yüzmekten büyük keyif alacaksınız.

Pink Sands Plajı’na gelerek gün batımında fotoğraf çekmeyi de ihmal etmemelisiniz.

9) Iahana Plajı

Nassau kentinde yer alan bir diğer popüler plaj ise Iahana Plajı.

Denizin masmavi olduğu bu suda yüzerek serinleyebilir ve sahilin tadını çıkarabilirsiniz.

Jet ski başta olmak üzere çeşitli su sporlarının da yapıldığı plaj turistlerin sevdiği konumlardan biri.

Zengin bir sualtı dünyasına da sahip olan Iahana Plajı’nda dalış yapmalısınız. Şnorkelle dalış yaparak deniz yıldızı, pisi balığı ve deniz anası gibi çeşitli su canlısını görebilirsiniz.

Adalar

10) Grand Bahama Adası

Grand Bahama Adası

Konum itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne en yakınında yer alan Grand Bahama Adası ülkenin kuzey kesiminde bulunuyor.

Tatil ve eğlence adası olarak nitelendirilen bu rota pek çok Bahamalar turunun da gözdesi.

Adada yapılacak çok sayıda aktivite sayesinde sıkılmaya zamanınız kalmıyor.

Ada üzerinde bulunan Lucayan Doğal Parkı, Port Lucaya, Rand Doğal Parkı ile Peterson Cay Doğal Parkı görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

11) Cococay Adası

Cococay Adası Bahamalar

Bu adaya yıl boyunca dünyanın dört bir yanından binlerce turist geliyor.

Eğlencenin ve tatilin doruklarda yaşandığı Cococay Adası’nda lükse düşkün pek çok elit kesimden ziyaretçilerin ağırlandığını görebilirsiniz.

1990 senesinde özel bir şirket tarafından kiralanmak suretiyle turizme açılan adada yerli halkın yaşamadığını biliniyor.

Kiralandığı 1990 yılından beri şirket idaresindeki adada birbiri ardına sıralanan berrak sularıyla ünlü plajları, yeme içme mekanlarını ve alışveriş merkezini görebilirsiniz.

Buranın diğer adalara kıyasla özel bir işletmenin idaresi altında bulunması sebebiyle pahalı olduğunu bilmenizde yarar var.

12) Mavi Lagün Adası

Bahamalar’ın başkenti olan Nassua kentine yaklaşık olarak 5 kilometre uzaklıkta bulunan Mavi Lagün Adası mutlaka ayak basmanız gereken yerlerden birisi.

Ülkenin en önemli adalarının başında gelen Mavi Lagün yılın her dönemi fazlasıyla kalabalık.

Bilinen ilk yerleşimin 2 bin yıl kadar önce olduğu bilinen adada farklı farklı medeniyetlerin hüküm sürdüğü biliniyor.

Mavi Lagün Adası sık sık sıralanan palmiye ağaçlarıyla meşhur. Siz de palmiyelerin altında fotoğraf çektirerek bu adanın doğal güzelliğini ölümsüzleştirebilirsiniz.

5 bin adetten fazla palmiye ağacı mevcudiyetine ek olarak çeşitli hayvan türlerine de burada tanıklık edebilirsiniz.

Doğal güzellikler, uzun plajlar ve huzur dolu bir tatil geçirmek istiyorsanız Mavi Lagün Adası’nı ziyaret etmelisiniz.

13) Atlantis Paradise Adası

Atlantis Paradise Adası Bahamalar

Sayısız doğal güzelliği bünyesinde barındıran Nassau şehrinin kuzey doğu kesiminde konumlanan Atlantis Paradise Adası’nı gezmeden seyahatinizi sonlandırmamalısınız.

Türkçe karşılığı Atlantis Cennet Adası olan bu muhteşem yerde birbirinden güzel ve lüks konaklama tesisleri mevcut.

Canlı gece hayatı, uzun plajları, berrak denizi ile turistleri kendisine çekiyor.

Atlantis Paradise Adası Bahamalar

Atlantis Cennet Adası’nda hem su sporları yapabilir hem de güneşin altında eşsiz bir deniz manzarasına karşı dinlenebilirsiniz.

Yıl boyu deniz sezonunun yaşandığı bu adadaki tatlı ve tuzlu su lagünleri de kesinlikle görülmeye değer.

Hayvanat Bahçesi ve Dalış Rotası

14) Ardastra Bahçeleri Hayvanat Bahçesi ve Koruma Merkezi

Bahamalar’ın başkenti olan Nassau’daki Ardastra Bahçeleri Hayvanat Bahçesi ve Koruma Merkezi 1982 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor.

Geniş alanlara yayılmış yeşil alanlar içerisinde birbirinden ilginç hayvanla karşılaşacaksınız. Egzotik ada tatilinizde farklı bir aktiviteye katılmak isterseniz yönünüzü hayvanat bahçesine çevirmelisiniz.

200 adetten fazla kuş ile sürüngeni barındıran bu hayvanat bahçesinde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Doğal ortam içerisinde egzotik hayvanları izleyerek oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz.

15) Dean’s Blue Hole

Dean’s Blue Hole Bahamalar

Bahamalar’ın Clarence şehrinde bulunan Dean’s Blue Hole dünya çapında bir üne sahip.

Dünya üzerinde bilinen en yoğun tuz oranına sahip su burada yer alıyor.

Mavi su deliği olarak tabir edilen Dean’s Blue Hole’da 202 metrelik bir dalış olanağı sunuluyor.

Zaman içerisinde kaya kırıklarının içerisine dolan yağmur sularının etkisiyle geçirilen karstik sürecin sonucunda bu doğa harikası meydana gelmiş.

Dünya çapında tanınan dalgıçlar her yıl buraya gelerek performanslarını sergiliyorlar. Çok sayıda dalış yarışının düzenlendiği Dean’s Blue Hole’da siz de yarış izleyicisi olarak bulunabilirsiniz.

Dünya üzerinde eşi benzerine rastlayamayacağınız bu doğa harikasını görmeden Bahamalar’dan ayrılmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız