En Uzun Gecenin Tadını Çıkarabileceğiniz 8 Şehir

0
204
En Uzun Gece
En Uzun Gece

21 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek olan kış gündönümünde yılın en uzun gecesi yaşanıyor. Yavaş yavaş en uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık’a doğru yaklaşırken, sizler için en uzungecenin tadını çıkarabileceğinizşehirlerin listesini hazırladık.

Kültürel etkinlikler, konserler ve ışıltılı gece hayatına ev sahipliği yapan bu güzel şehirlerde muhteşem bir gece geçirmeniz dileğiyle.

1) İstanbul

İstanbul
İstanbul

Ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul, sahip olduğu nüfusun hakkını verircesine, hem konserler hem de kültürel etkinlikler açısından her zaman çok fazla seçenek sunuyor. 21 Aralık En Uzun Gece etkinliği kapsamında Zorlu PSM sahnesinde Sıla konser veriyor. En uzun gecede tercihini tiyatrodan yana kullanmak isteyenler ise Okan Bayülgen’in “Richard” isimli oyununu Maximum Uniq Hall’da izleyebilirler.

İstanbul gece hayatı bakımından her zaman hareketli bir şehir olma özelliği taşıyor. Taksim ve Beyoğlu şehrin gece hayatının yoğun olarak yaşandığı yerler olarak karşımıza çıkıyor. Gece hayatı için Anadolu Yakası’nı tercih edenler ise eğlencenin asla bitmediği Kadıköy Barlar Sokağı’nda en uzun gecenin tadını çıkarabilirler.

2) İzmir

İzmir
İzmir

Ege’nin incisi İzmir’in Alaçatı bölgesinde gece hayatı coşkulu bir biçimde yaşanıyor. En uzun geceyi kulüplerdeki eğlenceli müzik eşliğinde dans ederek geçirmek isteyenler İzmir’e gidebilirler.

İzmir kültürel etkinlikler bakımından İstanbul ile yarışacak bir seviyede. 21 Aralık akşamı Nevra Serezli’nin “Ağaçlar Ayakta Ölür” isimli tiyatro oyunu Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sanatseverleri bir araya getiriyor. En uzun geceyi kahkahalar atarak bol eğlenceli bir biçimde geçirmek isteyenler ise komedyen Anıl Güler’in “Folloş Olmuş Hayatlar” ismindeki stand-up gösterisine gidebilirler.

3) Antalya

Antalya
Antalya

21 Aralık’ta sıcak havanın hissedildiği bir şehirde olmak isteyenler, Antalya’yı tercih edebilirler. Sonu gelmeyen bir eğlence hayatının yaşandığı Antalya’daki gece kulüplerinde en uzun gecenin tadını çıkarabilirsiniz.

Antalya Kaleiçi bölgesinde yoğunlaşan disco club, rock bar, meyhane ve publar merkezi olması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Antalya merkez dışında Kemer ve Titreyengöl kısımlarında da eğlenceli mekânlar bulunuyor.

4) Amsterdam

Amsterdam
Amsterdam

En uzun geceyi yurt dışında geçirmek isteyenler için Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ı önerebiliriz. Bu yıl 30 Kasım 2023 – 21 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Işık Festivali” ile Amsterdam ışıltılı bir hale bürünüyor. Renkli ışık yerleştirmeleri ile aydınlatılan şehir, bu tarihler arasında büyülü bir hal alıyor.

Elektronik müziğin dünyadaki en iyi başkentlerinden birisi olan Amsterdam’da eğlencenin sınırı yok. En iyi bar ve gece kulüplerine ev sahipliği yapan Amsterdam, en uzun geceye yakışan eğlenme seçenekleri sunuyor. Amsterdam’a seyahat edecek gezginlerin Yeşil Pasaport’u yoksa Schengen Vizesi alması gerekiyor.

5) Berlin

Berlin
Berlin

Almanya’nın başkenti Berlin, en uzun gecenin tadını çıkarabileceğiniz bir diğer yurt dışı seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa’nın eğlence merkezlerinden birisi olan Berlin’deki gece kulüplerinde tekno ağırlıklı müzikler eşliğinde dans edip eğlenceye doyabilirsiniz.

Günlerce süren partilerin yapıldığı Berlin; barları, gece kulüpleri ve komedi kulüpleri ile eğlenmek isteyenlere farklı seçenekler sunuyor. Orijinal mekânlara ev sahipliği yapan Berlin’de hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmamak adına, gideceğiz kulübe gitmeden önce iyice araştırmanızı öneririz.

Berlin’e gidebilmek için Yeşil Pasaport sahibi olmayanların Schengen Vizesi alması gerekiyor. İlgili yazımızı okursanız Berlin ve Schengen Vizesi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz: Berlin Seyahat Rehberi.

6) Londra

Londra
Londra

Pub denilince akla ilk gelen yer olan Londra, bar ve gece kulüpleri açısından da zengin. Londra’nın West End diye bilinen ve Covent Garden, Soho, Leicester Square, Oxford Street, Mayfair kısımlarını içeren bölgesi Londra’nın gece hayatının merkezi olarak kabul ediliyor. Gece kulüpleri dışında tiyatrolar, sanat galerileri ve kaliteli restoranlara ev sahipliği yapa West End bölgesinde en uzun gecenin tadını farklı etkinlikler eşliğinde çıkarabilirsiniz.

21 Aralık yeni yıla çok yakın bir tarih olduğu için yeni yıl süslemeleri ile göze çarpan sokaklar Londra gezinizi keyifli hale getirecektir. Londra’yı ziyaret etmek için İngiltere Vizesi almanız gerekiyor.

7) İbiza

İbiza
İbiza

İspanya’nın gece hayatı ile ünlü olan İbiza Adası, Akdeniz’in eğlence üssü olarak kabul ediliyor. Santa Eularia del Rui, Ibiza Town ve Sant Antoni de Portmany isimlerindeki 3 şehri bünyesinde barındıran İbiza’nın yüzölçümü oldukça ufak.

24 saat boyunca hareketli bir yaşantıya sahip olan İbiza’daki gece kulüplerinde ünlü DJ’lerin müzik performansları eşliğinde en uzun gecenin tadını çıkarabilirsiniz. Michelin yıldızlı restoranları ile de dikkat çeken İbiza hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz: İspanya’nın Tatil Adaları ve Sahilleri.

8) Mikonos

Mikonos
Mikonos

Gece hayatının hareketli bir şekilde yaşandığı bir diğer ada olan Mikonos, ülkemize yakın bir konumda bulunuyor. Eğlencenin gün boyu sürdüğü Yunan adası, barları ve gece kulüpleri ile öne çıkıyor.

Eğlenmenin sınırının olmadığı Mikonos, plaj partileri ile ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor. Ünlü Paradise Plajı’ndaki Cavo Paradiso isimli gece kulübü, dünyanın en iyi 10 gece kulübü arasında gösteriliyor.

Yeşil Pasaport’u olmayıp Mikonos’a seyahat etmek isteyenlerin vize alması gerekiyor. İlgili yazımızı okuyarak Mikonos hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz: Mikonos Seyahat Rehberi.

En uzun gecenin tadını çıkarabileceğiniz şehirlere gidebilmek için uçak veya otobüs biletlerinizi obilet internet adresi veya mobil uygulaması üzerinden avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz. obilet mobil uygulamasından otel rezervasyonunuzu yapabilir ve araç kiralayabilirsiniz.

İyi eğlenceler dileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız