İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaşım Rehberi

0
3438

1773 yılında Mühendishane-i Bahri-i Hümayun ismiyle kurulan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Osmanlı döneminde mühendislik eğitimi verilmesi için açıldı. Dünyadaki en eski teknik üniversitelerden biri olan İTÜ, Osmanlı döneminde verdiği batılı tarzlı eğitimle batı referanslı ilk eğitim kurumlarından biriydi. O günden bugüne pek çok “ilk”i başaran İTÜ günümüzde Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden biri.

Ayazağa, Gümüşsuyu, Maçka, Taşkışla ve Tuzla olmak üzere 5 kampüse dağılmış üniversitenin her bir yerleşkesine ait yol haritasına hakim olmadan ulaşmak çok kolay olmuyor elbette. Bu yazımızda sizler için tüm kampüslere gidilebilecek en kısa ulaşım yollarını anlatıyor olacağız.

Ayazağa Kampüsü’ne Ulaşım

Şehir Merkezinden İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İTÜ’nün ana yerleşim birimi olan Ayazağa Kampüsü, İstanbul’un ticaret ve iş merkezi Maslak’ta bulunuyor.

Rektörlük ve yönetim birimleriyle birlikte “Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi”, “Elektrik-Elektronik Fakültesi”, “Fen-Edebiyat Fakültesi”, “Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi”, “İnşaat Fakültesi”, “Kimya-Metalurji Fakültesi”, “Maden Fakültesi” ve “Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi” olmak üzere toplam 13 fakülteden 8’i, 5 enstitüden ise 4’ü bulunmakta.

Bunlar dışında öğrenci yurtları, stadyum, sağlık, sanat ve spor merkezleri, kafeler ve süs havuzları bulunuyor.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Şehir merkezinden tek bir metro hattıyla Ayazağa’ya ulaşmanız mümkün.

Yenikapı’dan kalkan M2 hattına Taksim’den Hacıosman yönüne bindiğiniz takdirde İTÜ-Ayazağa durağında inerseniz kampüs kapısını göreceksiniz.

Metrobüs

Ayazağa’ya direkt metrobüsle gidilemiyor, ancak metrobüsle gidildiği zaman Zincirlikuyu durağında inip Yenikapı-Hacıosman (M2) metro hattına gitmeniz gerekiyor.

Gayrettepe metroda Hacıosman yönüne bindiğiniz zaman İTÜ/Ayazağa Durağı’nda inmeniz kampüs kapısını görmeniz için yeterli.

İETT Otobüsleri

Sarıyer’den 40B nolu Sarıyer-Beşiktaş ve 41C nolu Ayazağa-Sarıyer otobüslerine, Zincirlikuyu Metrobüs durağından 42 nolu Bahçeköy/Ferahevler-Zincirlikuyu Metrobüs ve 29P nolu Poligon Mahallesi-Zincirlikuyu Metrobüs otobüsleri, 4. Levent Metro’dan 29B nolu Fatih Sultan Mehmet-4. Levent Metro otobüsü, Maslak’tan 22M nolu İstinye İskele – Maslak ve Şişli’den 29Ş nolu İstinye Dereiçi-Şişli otobüsü ile kampüse en yakın İTÜ durağında inebilirsiniz.

Minibüs

Zincirlikuyu Metrobüs durağından kalkıp 4. Levent-Sanayi Mahallesi-Maslak güzergahlı Zincirlikuyu-Ayazağa minibüsüne binerek de İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir merkezinin Taksim olduğunu düşünürsek metro ile gitmek daha avantajlı olacaktır, ancak diyelim ki taksi tuttunuz.

Böyle bir durumda Ayazağa Kampüsü’ne varmak için ödemeniz gereken miktar yaklaşık 80-100 TL aralığında olacaktır. 22 dakika içinde kendinizi Ayazağa Kampüsü’nde bulacaksınız.

İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

İTÜ’den İstanbul Havalimanı’na ulaşmak için öncelikle 4. Levent’e ulaşmalısınız. 4. Levent’e kolayca M1A Yenikapı yönüne giden metroyu kullanabilirsiniz.

  1. Levent’e ulaştıktan sonra H2 nolu İETT otobüsünü kullanarak havalimanı’na gidebilirsiniz.
Otobüs

İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne gitmek isteyen yolcular, havalimanına 270 metre yakınlıktaki İstanbul Havalimanı durağına yürüyerek, H2 Mecidiyeköy Metrobüs otobüslerine binip, Hasdal durağında inmeli. Bu duraktan 47L Hacıosman metro otobüslerine aktarma yaparak İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne ulaşılabilir. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Havalimanından kalkan H2 nolu İETT otobüsüne binerek 4. Levent’te inebilir, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattından Hacıosman yönüne binerek İTÜ/Ayazağa durağında inebilirsiniz.

Taksi

Taksi ücreti kısa mesafe olmadığı sürece hep bir miktar yüksek çıkacaktır, genelde öğrenciler tarafından tercih edilmemesi önerilir.

Ancak mevcut durumda İstanbul Havalimanı’ndan taksiyle İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne taksi tutarak yarım saat içinde varacaksınız, yolculuk ücreti de aşağı yukarı 250-300 TL gibi bir miktar tutacaktır.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Bazı durumlarda Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bilet bakıldığı zaman İstanbul Havalimanı’na nazaran daha uygun fiyatlı biletler bulunuyor.

Böyle bir durumda Sabiha Gökçen Havalimanı Anadolu Yakası‘nda olduğu için ulaşımınız daha uzun sürecektir.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Havalimanından kalkan E-3 nolu Sabiha Gökçen Havalimanı-4. Levent Metro otobüsü ile son durakta indikten sonra M2 nolu Yenikapı-Hacıosman metroya Hacıosman yönünde binerek İTÜ-Ayazağa durağında inebilirsiniz.

Havalimanından toplu taşıma tercih edecek yolcular, Sabiha Gökçen Havalimanı otobüs durağından SG-2 Taksim otobüslerine binerek, Levent durağında inebilir ve M2 Hacıosman metrosuna aktarma yaparak İTÜ Ayazağa Kampüsüne ulaşabilirsiniz. 

Bir diğer yol olarak da E-3 otobüsünden 4. Levent Metro’dan bir önceki durak olan Fabrikalar durağında inerek 29P nolu Poligon Mahallesi-Zincirlikuyu Metrobüs veya 40B nolu Sarıyer-Beşiktaş otobüslerine binebilir, İTÜ durağında inebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Havalimanından kalkan Havabüs ile Taksim yönüne giden servise binip Zincirlikuyu Metrobüs durağında inebilirsiniz. İndiğiniz noktadan da 42 ve 29P nolu otobüsler ile İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Bir diğer alternatif olarak da yine Taksim yönüne giden Havabüs’e binerek Taksim’de inebilir, buradan M2 nolu Yenikapı-Hacıosman metro hattına geçerek Hacıosman yönüne binip İTÜ/Ayazağa durağında inebilirsiniz. Havabüse 50 TL vermeniz gerektiğini hatırlatalım.

Taksi

Tahmini taksimetre değerlerine baktığımız zaman eğer Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Ayazağa’ya direkt olarak taksi ile gitmeyi seçerseniz 300 TL civarında bir ücret ödemeniz gerekecek.

Taksiye bindiğinizden sonra 40 dakika içinde İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde olacaksınız.

Esenler Otogarı’ndan İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı’na da üniversiteye gidildiği gibi metroyla gidiliyor ancak metro hatları farklı olduğu için aktarma yapmanız gerekiyor.

Maslak’a herhangi bir servis bulunmuyor ama otobüs bileti aldığınız firmanın Beşiktaş Terminali’nden kalkan servislerine de binebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Otogar durağından M1A nolu Yenikapı-Hacıosman metrosunda Yenikapı yönüne giderek son durak Yenikapı durağında inmeli, oradan da M2 nolu Yenikapı-Hacıosman metrosunun Hacıosman yönüne binerek İTÜ/Ayazağa durağında inebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Eğer Esenler Otogarı’ndan İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne taksiyle gitmek isterseniz tahmini olarak 150 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekecek ve yolculuğunuz 20 dakika sürecek.

Harem Otogarı’ndan İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Harem Otogarı’ndan İTÜ Ayazağa Kampüsüne gitmek istetyen yolcular, İETT otobüslerinden yararlanarak ulaşım sağlayabilirler. 

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Harem Otogarı’ndan Harem otobüs duraklarından 11ST Dumlupınar otobüslerine binerek, Üsküda’da Marmaray durağında inip, Marmaray Zeytinburnu hattına aktarma yaparak Yenikapı İstasyonu’nda inin. Buradan M2 Hacıosman metrosuna aktarma yaparak İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne ulaşım mümkün. 

Harem Otogarı’ndan Avrupa Yakası’nda yer alan İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne bir diğer ulaşım yöntemi ise Harem otobüs duraklarından 5 Valievleri otobüsleri ile aktarma yapmak. Üsküdar’dan Beşiktaş Üsküdar vapuru ile Beşiktaş’a geçerek, buradan 40B Sarıyer otobüsleri ile İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne varış yapılabilir.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Eğer Harem Otogarı’ndan İTÜ Ayazağa Kampüsü’ne taksiyle gitmek isterseniz tahmini olarak 150 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekecek.

Gümüşsuyu Kampüsü’ne Ulaşım

Taşkışla Kampüsü ile birlikte 19. yüzyılda İstanbul’da en önemli kültür ve ticaret merkezi olan Taksim’de bulunan Gümüşsuyu Kampüsü’nde “Makina Fakültesi” ve “Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi” dışında kütüphane, kapalı spor salonu, yemekhane, öğrenci yurtları ve açık hava spor alanları bulunuyor.

Şehir Merkezinden İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinin Taksim olduğunu düşünürsek Taksim metronun, yani meydanın yanı başında olan Gümüşsuyu Kampüsü’ne gitmenin ne kadar kolay olacağını tahmin edersiniz. Sadece yürüme mesafesiyle karşınızda Gümüşsuyu Kampüsü!

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında bulunan Taksim’e metroyla rahatça ulaşabilirsiniz.

İETT Otobüsleri

Taksim’e gelen 129T nolu Bostancı-Taksim, 37T nolu Yıldıztabya-Taksim, 40 nolu Rumelihisarı/Garipçe-Taksim, 40T nolu İstinye Dereiçi-Taksim, 42T nolu Bahçeköy-Taksim, 48T nolu Hamidiye Mahallesi-Taksim, 559C nolu Rumeli Hisarüstü-Taksim, DT2 nolu Ortaköy Dereboyu-Taksim ve TB2 nolu Sultanahmet-Çamlıca otobüsleri ile Teknik Üniversite durağında inebilirsiniz.

Veya direkt olarak son durağı Taksim olan diğer otobüslere binmeniz de Taksim durağı veya daha yakın olan Gümüşsuyu Peron durağında indiğiniz takdirde kısa bir yürüyüşle Gümüşsuyu Kampüsü’ne varmanızı sağlayacaktır.

İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Havalimanı ve Gümüşsuyu arasında aktarmasız yolculuk yapabileceğiniz bir metro hattı bulunmamaktadır. Metro ile ulaşmak isteyen ylcu

İETT Otobüsleri

İki aktarma gerçekleştirerek İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Mecidiyeköy’e giden H2 nolu İETT otobüsünden sonra aynı duraktan geçen İST-19 HAVAİST otobüsyle Taksim’e ulaşabilirsiniz.

Taksim’den sonra yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüşle Gümüşsuyu Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksim’in merkezde olmasından dolayı şehir merkezine giden birçok yol mevcut.

Buna rağmen taksi tutmanız durumunda İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne 300 TL gibi bir miktar tutuyor. Taksiyle gittiğiniz takdirde yaklaşık 40 dakika içinde Gümüşsuyu Kampüsü’nde olacaksınız.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Farklı yakalarda olsalar bile havalimanından kalkan Havabüs ve İETT otobüsü ile merkeze, dolayısıyla Gümüşsuyu Kampüsü’ne ulaşım oldukça kolaylaşmış olacak.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

SG-2 nolu Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim otobüsü ile son durak Abdülhak Hamit Caddesi’nde inebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim yönüne giden Havabüs’e binerek 55 TL’ye son durakta inebilirsiniz. İETT otobüsü dışındaki en pratik yol bu olacaktır.

Taksi

Tüm yollar arasında en pahalı yol bu olacaktır, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan taksiye bindiğiniz takdirde İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne varmanız 40 dakika sürecektir ve yaklaşık 350-400 TL’ye tekabül edecektir.

Esenler Otogarı’ndan İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı’ndan da İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne gitmek için metro değiştirmek gerekiyor. Sadece metro değil, başka yollar da mevcut elbette.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

M1A nolu Yenikapı – Havalimanı metro hattıyla Yenikapı durağına gidip oradan M2 nolu Yenikapı-Hacıosman metro hattında Hacıosman yönüne binebilirsiniz.

Taksim durağında inmeniz kendinizi meydanda bulmanız için yeterli olacaktır.

İETT Otobüsleri

83O nolu Otogar-Taksim otobüsü ile Taksim durağında inebilirsiniz.

Yolun biraz uzun süreceğini hatırlatalım, şayet otobüsün güzergahı otogardan merkeze kadar pek çok duraktan geçiyor.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Bindiğiniz otobüs firmasının kendi servisleriyle Gümüşsuyu Peron civarında inebilirsiniz.

Her firmanın ayrı bir güzergahı olabileceği için mutlaka binerken sormanızı öneririz.

Taksi

Esenler Otogarı’dan İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’ne taksiyle gitmeyi seçerseniz ödeyeceğiniz miktar trafik durumuna bağlı olarak yaklaşık 100-150 TL olacaktır ve yolculuğunuz 20 dakika sürecektir.

Maçka Kampüsü’ne Ulaşım

Karakol Binası olarak inşa edilmiş Maçka Kampüsü 1970’li yıllarda eğitim vermeye başlamış. İçinde “İşletme Fakültesi”, “Yabancı Diller Yüksekokulu” ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı”nı barındıran İTÜ Maçka Kampüsü’nde aynı zamanda her fakülteye ait kütüphane, İTÜ Vakfı ofisleri, yemekhane ve sosyal tesisler bulunuyor.

Yine İTÜ kampüsü olan Taşkışla ile arasında teleferik hattı bulunuyor.

Şehir Merkezinden İTÜ Maçka Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Maçka Kampüsü o kadar merkezi bir konumda ki Beşiktaş, Nişantaşı, Osmanbey ve Taksim gibi birçok noktadan sadece yürüyerek bile ulaşabilirsiniz.

Örneğin Taksim’den yaklaşık 15 dakikalık bir Maçka Parkı yürüyüşüyle kampüs girişine çıkmanız mümkün.

Toplu Ulaşım Araçları

Teleferik

Taksim meydanından yola çıkıp Atatürk Kültür Merkezi’nin önünden sola doğru giden yolu takip ederseniz İTÜ Taşkışla Kampüsü’nü göreceksiniz.

Oradan teleferiğe binerek Maçka Kampüsü’ne varabilirsiniz.

İki kampüsü ayıran tek şey Maçka Parkı, yürümek istemeyenler için teleferik iyi bir alternatif.

İETT Otobüsleri

Taksim’den kalkan 43 nolu Taksim-Dikilitaş otobüsü ile Maçka durağında inerseniz direkt olarak Maçka Kampüsü’nün önüne çıkmış olacaksınız.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksim meydanından çok rahat ulaşım olmasına rağmen tercihiniz taksiden yana olursa İTÜ Maçka Kampüsü’ne ulaşmak için ödeyeceğiniz miktar aşağı yukarı 20-25 TL tutacak ve 10 dakika içerisinde kampüste olacaksınız.

İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Güzergah olarak diğer kampüslere göre Maçka Kampüsü daha ters kalıyor.

Bu yüzden ikiden fazla vesait yapılmak istenmiyorsa eğer 15 dakikalık yürüyüşlerle tam bir rota oluşturmak mümkün.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Havalimanından kalkan H2 nolu İstanbul Havalimanı-Mecidiyeköy Metrobüs otobüsü ile Metrobüs Metrobüs duruğına ulaşmalısınız. Buradan yaklaşık 10 dakika bir yürüyüşle Mecidiyeköy Viyadük’ten 30A nolu İETT otobüsü ile Maçka Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Havalimanından H8 Hacıosman Sarıyer otobüslerine binerek Alt Sokak durağında inerek, buradan 40 Taksim otobüslerine binerek Akaretler durağında inip İTÜ Maçka Kampüsü’ne varış yapabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Yukarıda bahsettiğimiz ulaşım yolları yerine taksi tutmak isterseniz İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne gitmek için 300 TL’ye yakın bir miktar ödemelisiniz. Yaklaşık olarak 40 dakikada kampüse ulaşacaksınız.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Biri Anadolu yakası, biri Avrupa yakası. Ancak söz konusu İstanbul olunca her zaman bir ulaşım rotası belirleniyor.

Bakalım hangi yollarla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz?

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Havalimanından kalkan SG-2 nolu Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim otobüsü ile son durak Abdülhak Hamit Caddesi’nde inip 43 nolu Taksim-Dikilitaş otobüsüyle Maçka durağında inebilirsiniz.

Bir diğer alternatif ise Sabiha Gökçen Havalimanı otobüs durağından E-11 Kadıköy otobüslerine binerek Yenisahra durağında inip, bu duraktan geçen D36 Taksim dolmuşlarına binebilirsiniz. Dolmuştan Akaretler durağında indikten sonra İTÜ Maçka Kampüsü’ne 850 metrelik bir yürüyüşten sonra varılıyor. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

32 TL ödeyeceğiniz Havabüs ile Taksim’e ulaşarak 43 nolu otobüse binebilir, veya Taksim’den yürüyerek Taşkışla teleferiğe ulaşıp teleferik ile Maçka Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Taksi

İki noktanın da farklı yakalarda olmasından dolayı aralarındaki mesafe de uzun oluyor tabi, bu durumda Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne gitmek için 350 TL civarında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Yolculuk süresi yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Esenler Otogarı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İki nokta arasında kullanabileceğiniz birçok ulaşım yolu mevcut, ancak hangi yolu seçerseniz seçin mutlaka en az 10 dakikalık yürümeniz gerekeceğini önceden bildirelim.

Merkezi ve çok güzel bir noktada bulunmasına rağmen çevresinde bulunan Maçka Parkı ve Küçükçiftlik Park ile bazen yolda trafiğe takılmanız olası.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

83O nolu Otogar-Taksim otobüsüyle son durakta inerek 43 nolu Taksim-Dikilitaş otobüsüne binebilir, Maçka durağında inebilirsiniz.

Veya 83O nolu otobüsten Elmadağ durağında indikten sonra Taşkışla teleferiğe yürüyüp teleferik yoluyla kampüse ulaşabilirsiniz, teleferiğe hiç binmeden 20 dakikaya yakın yürüyüşle de kampüs girişine gidebilirsiniz.

Esenler Otogarı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne ulaşımın bir başka alternatifi ise, otogar metrosundan M1A Atatürk Havalimanı metrosu ile Merter Metro istasyonunda inebilir, buradan 34BZ Zincirikuyu Metrobüsüne aktarma yapabilirsiniz. Metrobüsten 43R Rumelihisarüstü otobüslerine binerek, Beşiktaş’ta 30M İETT otobüsü ile Maçka kampüsüne varabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Bilet aldığınız otobüs firmasının güzergahlarına bakarak Harbiye taraflarından kısa bir yürüyüşle, Taksim civarında inerseniz de yukarıda bahsettiğimiz gibi yürüyerek, teleferik yoluyla veya otobüs vasıtasıyla İTÜ Kampüs girişine ulaşabilirsiniz.

Taksi

Esenler Otogarı’ndan toplu taşıma araçlarını kullanmak istemezseniz, yaklaşık 130-150 TL civarında bir ödeme yaparak yarım saatte İTÜ Maçka Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Haremler Otogarı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Harem Otogarı’ndan İTÜ Maçka Kampüsü’ne ulaşım sağlamak isteyen yolcular, çeşitli alternatifleri kullanarak ulaşım sağlayabilirler. 

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Harem otobüs duraklarından 11Ü Esatpaşa otobüslerine binerek Üsküdar Marmaray durağında iniş yaptıktan sonra Üsküdar’dan vapur ile Beşiktaş’a geçiş yapabilirsiniz. Buradan kalkan 30M otobüsleri ile İTÜ Maçka Kampüsü’ne varabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Haremler Otogarı’ndan toplu taşıma araçlarını kullanmak istemezseniz, trafik yoğunluğuna bağlı olarak 120-150 TL civarında bir ödeme yapıp TÜ Maçka Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Taşkışla Kampüsü’ne Ulaşım

Zamanında (1846-1852) Askeri Tıbbiye amaçlı inşa edilen ve 1950 yılında eğitim kurumu olarak hizmet vermeye başlayan Taşkışla Kampüsü’nün bir diğer yerleşke olan Maçka Kampüsü ile arasında teleferik hattı bulunuyor.

Sadece “Mimarlık Fakültesi”nin bulunduğu İTÜ Taşkışla Kampüsü aynı zamanda Sosyal Bilimler Enstitüsü, Güzel Sanatlar Bölümü ve Sürekli Eğitim Merkezi’yle kütüphane ve yemekhaneye ev sahipliği yapıyor.

Şehir Merkezinden İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Tüm kampüsler arasında ulaşımı en rahat olanı Taşkışla Kampüsü. Buraya da yürüyerek rahatça ulaşabilirsiniz ancak Maçka Kampüsü gibi vesaitler üzerine eklenen yürüyüşler sizi yormayacak.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Taksim meydanından sadece 10 dakikalık bir yürüyüşle ulaşılabiliyor. Bu yüzden nereden gitmeyi düşünüyorsanız adresiniz direkt olarak Taksim meydanı ve civarı (Gümüşsuyu Peron, Abdülhak Hamit Caddesi durakları gibi) olsun.

Otobüs veya özellikle metro (Taksim durağı) bunun için ideal olacaktır.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

10 dakikalık bir yürüyüşle kampüs girişine ulaşmak mümkün ancak yine de Taksim meydanından taksi tutmayı düşünürseniz ödemeniz gereken miktar 10 TL civarında olacak ve 5 dakikada ulaşacaksınız.

İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Bu kısımda sık sık vurguladığımız gibi İTÜ’nün Taşkışla Kampüsü merkeze oldukça yakın, bu da çeşitli yollarla kolayca ulaşabileceğinizin kanıtı.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

İstanbul Havalimanı’ndan bineceğiniz M1A Yenikapı-Havalimanı metrosuyla Yenikapı durağında indikten sonra M2 nolu Yenikapı-Hacıosman hattına geçiş yaparak Taksim durağında inebilirsiniz, sonrasında sadece 10 dakikalık bir yürüyüşe ihtiyacınız olacak.

İETT Otobüsleri

TH-1 nolu Havalimanı-Taksim otobüsüne binerek son durak Abdülhak Hamit Caddesi’nde inerek Taşkışla Kampüsü’ne yürüyebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Havalimanından kalkan Havabüs servisleriyle 32 TL ödeyerek Taksim yönüne giden servise binebilirsiniz. Son durakta indikten sonra kısa bir yürüyüşle karşınızda İTÜ Taşkışla Kampüsü!

Taksi

Yanınızdaki eşyaların ağırlığından dolayı veya herhangi bir nedenden dolayı taksi tutmak isterseniz İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne 32 dakikalık bir yolculuk yapabilir, yolculuk ücreti olarak 64 TL ödeyebilirsiniz.  

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Söz konusu İstanbul olduğunda ulaşımın birçok yolu oluyor. İETT otobüslerinden metroya, tramvay hattından fünikülere kadar pek çok kombinasyon mümkün.

Farklı yakalarda olmalarına rağmen Sabiha Gökçen Havalimanı’nda indikten sonra İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne kolayca gitmeniz mümkün. Tabi ki bu her zaman o kadar kısa yoldan olmasa da merkezin Taksim olması Taksim civarına ulaşımı oldukça rahatlatıyor.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan SG-2 nolu otobüs ile Havalimanı-Taksim yönüne gidip son durak Abdülhak Hamit Caddesi’nde inebilirsiniz. Gerisi 10 dakikalık yürüyüş.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Havabüs servislerini kullanarak Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim yönüne giden servisle son durak Taksim’de inebilirsiniz. Ücret ise sadece 50 TL.

Taksi

42 dakika sürecek taksi yolculuğunuz ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne varmanız için ödemeniz gereken miktar yaklaşık olarak 115 TL.

Esenler Otogarı’ndan İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İki noktanın da farklı hatlarda bulunmasından kaynaklı metro hattı transferi veya otobüs veya taksi.

Bunları kullanmak istemezseniz bilet aldığınız otobüs firmasının Taksim’e giden servislerini de rahatça kullanabilirsiniz.

Binmeden önce mutlaka güzergah detaylarını öğrenin, Gümüşsuyu Peron, Elmadağ ve civarı kampüs girişine en yakın yerler olacaktır.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Otogarın içinde bulunduğu M1A metro hattıyla (Yenikapı-Havalimanı) Yenikapı durağında inin, sonrasında M2 nolu Yenikapı-Hacıosman metro hattına geçin ve Taksim durağında indikten sonra 10 dakika Taşkışla Kampüsü’ne yürüyün. Vardınız.

İETT Otobüsleri

83O nolu Otogar-Taksim otobüsü ile Esenler Otogarı’ndan binerek Elmadağ durağında indiğiniz takdirde 10 dakikadan az bir yürüyüşle İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne varacaksınız.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Yukarıda da açıkladığımız gibi Gümüşsuyu ve Elmadağ duraklarına yakın bir noktada indirecek Taksim servisleri ile hiç ücret ödemenize gerek kalmadan kendi otobüs firmanızla merkeze ulaşabilirsiniz.

Taksi

Yaklaşık yarım saat sürecek taksi yolculuğunuz için Esenler Otogarı’ndan İTÜ Taşkışla Kampüsü’ne 120-130 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Taksim bu kadar merkezi bir noktadayken ekonomik açıdan son önerimiz taksi olur.

Tuzla Kampüsü’ne Ulaşım

İTÜ’nün en genç kampüsü olan Tuzla Kampüsü, 1992 yılında Denizcilik Fakültesi’nin kurulmasıyla birlikte eğitime başlamış.

İçinde fakülte dışında fakülteye ait kütüphane, gerçek manevra tekneleri, denizde canlı kalma laboratuvarı, yüzme havusu, yemekhane, yurt ve Türkiye’nin en büyük dalga simülasyonunu yapabilecek kapasitede fonksiyonlu eğitim havuzu bulunuyor. İTÜ’nün neden bu kadar başarılı olduğuna bir kanıt getirmiş olduk sanırım.

Şehir Merkezinden İTÜ Tuzla Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Tuzla İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunuyor ve merkeze uzak olduğunu söylememiz yalan olmaz.

Özellikle İTÜ kampüslerini incelediğimizde Tuzla aralarından en uzakta bulunanı, şehir merkezini baz alırsak. Ancak önce de vurguladığımız gibi, İstanbul’da her şey mümkün. Bakalım nasıl yollar sizleri bekliyor?

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Maalesef ideal yol için birkaç vesait yapılması gerekiyor. Ne tek başına metro, ne metrobüs, ne de otobüs yeterli olacaktır.

Taksim Meydanı’ndan bineceğiniz M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı ile Gayrettepe durağında inip metrobüs hattına geçin.

Söğütlüçeşme yönüne giden metrobüse bindikten sonra Uzunçayır Metrobüs durağında inin ve 130A nolu Kadıköy-Deniz Harp Okulu otobüsüne binerek İTÜ Denizcilik Fakültesi durağında inin. Yaklaşık 2 saat yolculuk sonrası İTÜ Tuzla Kampüsü karşınızda!

Otobüs

Kadıköy’den İTÜ Tuzla Kampüsü’ne gidecek olan yolcular Kadıköy’den hareket eden 130A, 130E, 130T, 133M, 133P, KM12 veya KM13 numaralı İETT otobüsleri ile kampüse varış yapmak mümkün. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

51 dakikalık sürecek taksi yolculuğu için Taksim meydandan hareket ederseniz İTÜ Tuzla Kampüsü’ne ulaşmak için 320 TL civarında bir ödeme yapmanız gerekecek.

İstanbul Havalimanı’ndan İTÜ Tuzla Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İki farklı yaka ve sadece iki alternatif var. Biri daha ekonomik ve daha uzun sürecek bir yol, diğeri ise daha pahalı ve kısa sürecek bir yol. Seçim sizin.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT

Tüm ihtimalleri düşündüğümüz zaman en pratik yol İstanbul Havalimanı’ndan İST-7 HAVAİST otobüsüne binerek Kadıköy’e ulaşabilirsiniz.

Kadıköy’den 130A otobüsüyle İTÜ Tuzla Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Pahalı yolu seçtiğiniz takdirde 1 saat 14 dakika sürecek Havalimanı – İTÜ Tuzla Kampüsü yolculuğunuz 600 TL civarıda tutacaktır.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İTÜ Tuzla Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı’na kıyasla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ulaşım daha kolay olacaktır.

İkisi de Anadolu yakasında bulunduğu için en rahat ulaşımı sağlamak istiyorsanız biletinizi Sabiha Gökçen’den almayı denemelisiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan 130H otobüsü ile Deniz Harp Okulu yönünde ilerlerken İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde inebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Havalimanından kalkan Havabüs servislerine binerek Kadıköy’de inebilir, buradan da 130 nolu Tuzla-Kadıköy otobüsüne binerek İTÜ Denizcilik Fakültesi durağında inebilirsiniz. Otobüs güzergahının uzun süreceğini hatırlatalım.

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan otobüse binmek yerine taksiyi tercih ederseniz 22 dakikalık yolculuğunuz size 120 TL’ye mal olacaktır.

Esenler Otogarı’ndan İTÜ Tuzla Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Belirttiğimiz gibi Anadolu yakasında bulunan İTÜ Tuzla Kampüsü diğer kampüslere nazaran ulaşımı daha zor kampüs olduğu için Avrupa yakasındaki Esenler Otogarı’ndan da ulaşım zorlaşmış olacaktır.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Otogardan M1A metro hattına binerek Şirinevler durağında indikten sonra metrobüs hattına geçerek Söğütlüçeşme yönüne binin, Uzunçayır durağında indikten sonra 130A otobüsüne binerek İTÜ Denizcilik Fakültesi durağında inin.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Otobüs firmanızın servis güzergahlarına bakarak Tuzla’ya servis olup olmadığını kontrol ettikten sonra ideal yöntem olarak Kadıköy’de inerek 130 nolu otobüse binebilir veya Uzunçayır Metrobüs durağı yakınlarında inerek 130A otobüsüyle İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde inebilirsiniz.

Taksi

1 saatlik taksi yolculuğunuzla Esenler Otogarı’ndan İTÜ Tuzla Kampüsü’ne trafik yoğunluğuna bağlı olarak 350-400 TL arasında bir ödeme yaparak ulaşım sağlamak mümkün.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız