İstanbul’un En Romantik Mekanları

0
503
İstanbul’un En Romantik Mekanları
İstanbul’un En Romantik Mekanları

Romantik mekân denildiğine aklınıza ne tarz yerler geliyor? Deniz kenarında, boğaz manzaralı şık bir restoran mı? Yoksa sade dekorasyonu olan sıcak samimi bir mekân mı? Mesela benim için yemeği lezzetli olan her mekân romantiktir. Boğazın yanı başındaki mekanlar her daim en romantik yerler ancak biz bu yazıda klasiklerin dışında tatlı, samimi ortamı ile romantik olduğunu düşündüğümüz mekanlara da yer vermek istedik. İlk buluşma için ya da özel gün kutlamalarınızda gidebileceğiniz İstanbul’un en romantik mekanlarından en sevdiklerimizi sizin için yazdık.

İşte İstanbul’un en romantik mekanları:

﹡Sıralama rastgele yapılmıştır.

AVRUPA YAKASI

1) 49 Çukurcuma

İstanbul’un en nostaljik, en keyifli semtlerinden biri olan Çukurcuma’da antikacılar, plakçılar, sahaflar arasında nostaljik bir yürüyüş yaptıktan sonra romantik bir yemek yemek isterseniz hiç düşünmeden 49 Çukurcuma’nın yolunu tutun derim. 49 Çukurcuma’da sokağa bakan minderlerden birine oturup bir yandan şarabınızı yudumlayıp bir yandan da lezzetli bir şeyler atıştırabilirsiniz.

Adres: Kuloğlu Mahallesi, Turnabaşı Caddesi, No: 49, Beyoğlu

Telefon: 0212 249 00 48

2) Peninsula

Peninsula
Peninsula

İstanbul’un en keyifli mekanları arasında ilk sıralarda yer alan Peninsula romantik bir sürpriz planlayanların da favori mekanlarından biri. Hem karşınızdaki kişiye hem de İstanbul’a bir kez daha âşık olmak istiyorsanız hiç düşünmeden rotanızı Peninsula’ya çevirmelisiniz. Emin olun pişman olmazsınız.

Adres: Azapkapı Mahallesi, Tersane Caddesi, No: 111, Golden City Hotel, Beyoğlu

Telefon: 0549 254 70 32

3) The Market At The Bosphorus

Romantik kutlamalara hep akşam gidilecek diye bir kural yok diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Boğazın göz bebeği mekanlarından biri olan The Market At The Bosphorus mükemmel kahvaltısı ile güne deniz kenarında romantik bir başlangıç yapmak isteyenleri bekliyor.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Kuruçeşme Arena, No: 56, Beşiktaş

Telefon: 0212 257 41 11

4) Demeti Meyhanesi

Muhteşem mezeler eşliğinde kadehinizi İstanbul’a kaldırmak istiyorsanız Demeti Meyhanesi güzel bir alternatif olacaktır. Demeti Meyhanesi’ne giderseniz özellikle peynirli közlenmiş yeşil biber, muhammara ve levrek marin mutlaka masanızda olsun derim. Tatlı olaraksa mevsimine denk gelirseniz ayva tatlısından şaşmayın. Son bir tavsiyede daha bulunacak olursam Demeti Meyhanesi’ne gidecekseniz rezervasyonunuzu teras kısmına yaptırın derim.

Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Şimşirci Sokak, No: 6, Beyoğlu

Telefon: 0212 244 06 28

5) Yeni Lokanta

Yeni Lokanta şık dekorasyonu ve samimi bir ortamı ile unutulmaz bir yemek deneyimi sunan nefis bir şef restoranı. Michelin Guide’da da yer alan Yeni Lokanta özel günlerini farklı gastronomi deneyimleri ile kutlamayı sevenler için güzel bir alternatif olacaktır. Yeni Lokanta’nın iki farklı tadım menüsü ve şarabın yanı sıra keyifli kokteyllerin yer aldığı bir içki menüsü olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Tomtom Mahallesi, Kumbaracı Yokuşu, No: 66, Beyoğlu

Telefon: 0212 292 25 50

6) Mürver

Mürver
Mürver

Romantik akşam yemeklerinizi gastronomi şölenine dönüştürmek isterseniz Tarihi Yarımada manzaralı Mürver en güzel alternatiflerden biri olacaktır. Menüde yer alan pek çok lezzet restoranın içindeki odun fırınında veya özel mangalda pişiyor. Siz de ışıldayan Tarihi Yarımada manzarasına karşı damak çatlatan lezzetler deneyimlemek istiyorsanız Mürver mükemmel bir alternatif olacaktır. Benden söylemesi.

Adres: Kemankeş Caddesi, No: 57-59, Novotel İstanbul Bosphorus, Karaköy

Telefon: 0212 372 07 50

ANADOLU YAKASI

1) Ioki

Ioki
Ioki

Sıcak samimi bir ortamda ortaya söyleyeceğiniz paylaşımlık tabaklarla keyif yapmak istiyorsanız Ioki Anadolu Yakası’ndaki en keyifli alternatiflerden biri olacaktır. Ioki’ye giderseniz sushi tercihiniz ne olursa olsun Uzakdoğu restoranı klasiklerinden diyebileceğim “Dynamite Shrimp” ve “Spicy Edamame” masanızda mutlaka olsun derim. Eğer çiğ balıkla aranız yoksa Ioki’de pişmiş balıkla yapılan, tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek nefis sushi rollar da var. Aklınızda bulunsun.

Adres: Kandilli Mahallesi, Kandilli Caddesi, No: 11/A, Üsküdar

Telefon: 0216 202 20 22

2) Arafta

Arafta
Arafta

Anadolu Yakası’nın en yeni mekanlarından biri olan Arafta’yı romantik bir akşam yemeği için tercih ederseniz pişman olmazsınız. Menüsünde büyüklerimizden kalan tariflerle günümüz mutfağı arasında bir köprü kurmayı hedefleyen Arafta’nın adı da bu bağdan geliyor sanırım. Açık mutfak konsepti ile hizmet veren Arafta’nın en sevilen lezzetleri arasında cevizli köy eriştesi, kuru köfte topları gibi geleneksel tariflerin yanı sıra somon gravlax ve kızarmış deniz ürünleri ilk sıralarda yer alıyor. Son bir öneri daha daha verecek olursam Arafta’nın mezeleri de muazzam. Özellikle patlıcanlı iç pilavı bence efsane. Giderseniz asla es geçmeyin derim.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No: 161/B, Kadıköy

Telefon: 0537 223 32 53

3) Osteria Salvatore

Osteria Salvatore
Osteria Salvatore

Işıl ışıl yanan Boğaz Köprüsü’ne karşı deniz kenarında kurulmuş bir masada yemek yemekten daha romantik ne olabilir ki? Siz de benim gibi düşünüyorsanız rotanızı Osteria Salvatore’ye çevirin derim. Anadolu Yakası’nın en muhteşem İtalyan restoranlarından biri olan Osteria Salvatore’nin oldukça geniş bir menüsü var. Benim Osteria Salvatore favorilerim arasında siyah zeytinli, patlıcanlı, domates soslu “Rigatoni Siciliana” ve ıspanaklı, keçi peynirli, kuru domatesli “Pizza Spinaci” var. Ben direkt makarna ve pizza önerisi verdim ama Osteria Salvatore’nin menüsünde lokum gibi kırmızı etlerin ve farklı balık çeşitlerinin de sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Çengelköy Mahallesi, Kuleli Caddesi, No: 45 / 1, Üsküdar

Telefon: 0216 422 57 03

4) Dün

Anadolu Yakası’nın en hareketli, en keyifli semtlerinden biri olan Moda’da sade dekorasyonu ve sıcak ortamı ile misafirlerine keyifli bir akşam vadeden Dün, romantik akşam yemeklerinin de vazgeçilmez adreslerinden biri olmaya aday. Haftalık değişen menüsü ile sürekli kendini yenileyen Dün, farklı lezzetleri ile sizi şaşırtabilir benden söylemesi.

Adres: Caferağa Mahallesi, Lütfü Bey Sokak, No: 60, Kadıköy

Telefon: 0216 969 63 58

5) La Mia Luce

La Mia Luce
La Mia Luce

Eğer biriyle ilk kez buluşacaksanız en garanti tercih olsa gerek İtalyan restoranı. La Mia Luce’de Anadolu Yakası’nın en lezzetli İtalyan restoranlarından biri. La Mia Luce’nin pizza ve makarnalarının yanı sıra et yemekleri de oldukça başarılı. O yüzden bana sorarsanız önden ortaya güzel bir pizza söyleyin. Ardından lokum gibi bir et ya da balık söyleyerek keyifli bir akşam geçirin. Söylemeden de geçmek olmaz; La Mia Luce’nin şarap menüsü de oldukça geniş.

Adres: Suadiye Mahallesi, Plaj Yolu Sokak, No: 18, Kadıköy

Telefon: 0216 464 17 78

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız