Keyifli Bir Kaçamağın En Güzel Adresi: Mudanya

0
2452

Denize çıkan sokakları ne çok özledik diyorsunuz ve ben de bu sözlerinize kulak verip Bursa’nın yemyeşil ilçelerinden biri olan Mudanya’ya rotamızı çeviriyorum.

Tarihi MÖ 700’lere dayanan bu ilçe Bursalıların vazgeçilmez tatil noktalarından birisi.

Denize girmek, tertemiz doğayla baş başa kalmak, stres atıp tatilin tadını çıkarmak isteyenlerin de ortak adresi.

Bursa merkezden 30 kilometre uzaklıkta bulunan bu eşsiz yere İstanbul’dan deniz otobüsüyle 1,5 saatte gitmekte mümkün.

İstanbul’un yoğunluğundan bunalan okuyucularıma seslenmek istiyorum uzun yolculuklara gerek kalmadan muhteşem bir Mudanya tatili yapabilir ve tüm stresinizden arınabilirsiniz.

Ilıman Marmara iklimine sahip olan Mudanya, yaz ayları boyunca da çok sıcak olmamasıyla da benden bir artı puan alıyor.

Dilerseniz Mudanya’yı daha detaylı anlatmaya başlayayım.

Keyifli Bir Kaçamağın En Güzel Adresi: Mudanya

Mudanya’ya Nasıl Gidilir?

Bursa- Mudanya arasının 30 km olduğundan bahsetmiştim; ister özel aracınızla isterseniz Bursa Otogar’dan kalkan minibüsler ile yaklaşık 35 dakikada Mudanya’ya varabilirsiniz.

İstanbul’dan ulaşım sağlamak isterseniz ise Eminönü İskelesi’nden kalkan Bursa Şehirler Arası Deniz Otobüsü‘nü kullanarak keyifli bir yolculuk geçirmeniz mümkün.

Bir diğer seçenek ise Kadıköy ve Yenikapı’dan haftanın her günü Mudanya’ya sefer düzenleyen İstanbul Deniz Otobüsleri‘ni kullanmak.

Biz arabamızla yolculuk yapmayı seviyoruz diyenler içinde İstanbul- Mudanya arası 240 km, Ankara-Mudanya arası 420 km, İzmir-Mudanya arası ise 310 km’dir.

Ayrıca otobüsle Bursa’ya ulaşım sağlayabilir, otogardan F/1 numaralı otobüse binerek Mudanya’ya geçebilirsiniz.

Küçücük bir not kuvvetli lodos ve poyraz esintilerine denk gelmemek için deniz yoluyla seyahat etmeyi düşünen okuyucularımın hava durumuna göz atmasını tavsiye ederim. 

Mudanya’ya Ne Zaman Gidilir?

Ilıman iklimin hakim olduğu Mudanya’nın en sıcak zamanları temmuz ayında yaşanmaktadır. Ama bu sıcaklık sizi korkutmasın; temmuz ayında ortalama sıcaklık 23 derece olmakla birlikte rüzgar da tatiliniz boyunca size eşlik etmekte ve bunaltıcı bir hava yaratmamaktadır.

Mudanya Halk Plajı, Kumbağ ve Zeytinbağı denizin tadını çıkarmak isteyenler için adeta bir cennet köşesi. Biz tatilimizi yaz sonuna saklamak istiyoruz, eylülde neler yapabiliriz diyenler için eğlenceli aktiviteler de mevcut.

Kara İncir Festivali, Bağ Bozumu Şenliği ve Zeytin Bağı Şenliği’ne katılabilir, ekim ayında ilçeye giderseniz de 3 gün boyunca süren Mütareke Etkinlikleri’ni görebilir ve Mudanya’yı rengarenk gezebilirsiniz. 

Mudanya’da Gezilecek Yerler

Mudanya Mütareke Evi Müzesi

Türk-Yunan savaşının sonlandırıldığı ve Mudanya Mütarekesi’nin 11 Ekim 1922’de imzalandığı tarihe tanıklık eden konaktır.

Mudanya’nın tarihi simgelerinden biri olan bu ev, Barış Evi olarak da anılmakta ve içerisinde savaş dönemine ait eşyaların sergilendiği, devlet adamlarının balmumu heykellerinin bulunduğu iki büyük salonuyla bilinmektedir.

Pazartesi kapalı olmakla birlikte diğer günler 08.00-11.30 ve 13.00-18.30 arasında hizmet vermektedir. Giriş ücreti 60 TL olup müze kartıyla ücretsiz giriş yapabilirsiniz. 

Girit Mahallesi

Mudanya’nın popüler noktalarından biri olan Girit Mahallesi, tam da yazının başında dediğim gibi denizin gözüktüğü sokaklara sahip.

İskele güzergahında konumlanan bu yerleşim yerinde görkemli konakları ve evleri görebilirsiniz. 18.yüzyıl mimarisinin göze çarptığı bu Rum Mahallesi’ni görmeden gitmeyin. 

Yıldıztepe

Mudanya-Tirilye güzergahında bulunan Yıldıztepe, masmavi güzelliğiyle turistlerin en çok beğendiği yerlerden.

Marmara Denizi’yle yemyeşil zeytin bahçelerinin birleştiği bu noktada birbirinden güzel fotoğraflar çekilebilir, huzurlu anlar yaşayabilirsiniz.

Tarihi Çamlı Kahve

Tirilye’ye gitmişken bir kahve molası vermeden olmaz. Hele gün batımına denk getirdiysek tadından yenmez. Eşsiz manzarasıyla uğrak noktalardan biri olan Çamlı Kahve’de mola vermeyi unutmayın.

Mudanya Yakınlarında Gezilecek Yerler

Kumyaka

Kumyaka Halk Plajı, Bursa

Mudanya’ya 5-6 kilometre uzaklıkta bulunan bir kıyı köyü olan Kumyaka, tarihi çeşmeleri, Bizans Dönemi eserleriyle oldukça önemli bir seyahat noktası.

Trilye

Trilye

Mudanya’ya 11 kilometre uzaklıkta bulunan şirin mi şirin bir sahil kasabası; Trilye. Kasabada, yedi kilise, üç manastır, üç ayazma ve birbirinden güzel kerpiç evleri bulunmakta.

Mudanya Plajları

Eşkel Plajı

Mudanya’nın Esence Köyü’ne bağlı bulunan bu plaj, bembeyaz kumsalı ve hemen derinleşmeyen deniziyle ailecek gidilecek plajlardan birisi. Girişi ücretsiz olan plajda şezlong ve şemsiye kiralamak için cüzi bir ücret ödemeniz gerekmekte. 

Eğerce Plajı

Eğerce Plajı, Bursa

Mudanya’ya bağlı Eğerce Köyü‘nde bulunan plaj, çocuklu ailelerin vazgeçilmez noktalarından birisi. Durgun denizi ve bembeyaz kumsalının yanı sıra plaja girişler ücretsiz olup yine isteğe göre şemsiye kiralayabilirsiniz. 

Coşkunöz Halk Plajı

Güzelyalı beldesinde bulunan plaj, yazlıkçıların en sevdiği yerlerden birisi. Kum ve çakıl karışık plajında keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Akşamları eğlenelim derseniz Güzelyalı ve Mudanya arasında bulunan Mudanya Lunaparkı‘nda doyasıya eğlenebilirsiniz.


Bu yazımın sonuna gelmiş bulunuyoruz umarım çok keyifli bir yazı tatili geçirirsiniz. Hoşça kalın, seyahatle kalın… 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız