Kurban Bayramı’nda Keşfedebileceğiniz 10 Rota

0
578

Kurban Bayramı bu yıl haziran ayının sonlarına denk geliyor. Engin mavilikleri özleyenler bu fırsatı, deniz tatili yaparak değerlendirebilirler. Henüz deniz suyu ısınmadı, ben üşürüm diyenler de kültür tatili yaparak güzel bir bayram geçirebilirler.

Bizler de bu yazımızda yurt içi ve yurt dışından seçtiğimiz kurban bayramı rotalarını sizler için listeledik. Şimdiden iyi gezmeler dileriz.

1 – İzmir

Ülkemizin vazgeçilmez tatil yerlerinden birisi olan İzmir, ziyaretçilerine hem deniz hem de kültür tatili yapma fırsatını bir arada sunuyor. İzmir’de gezilecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki bu güzel şehirde sıkılmanız ihtimaller dâhilinde bile değil.

İzmir genel olarak havanın güneşli olduğu bir kentimiz. Bu yüzden bayram tatiliniz boyunca bu güzel havaları denize girerek değerlendirebilirsiniz. Ülkemizin en güzel plajlarının bulunduğu İzmir, deniz sezonunu açmak için çok uygun bir yer.

Her gün denize girmeyi tercih etmeyen tarih meraklıları, bayram tatilinde İzmir’deki antik kentleri keşfe çıkabilirler. Efes, Bergama ve Agora gibi antik şehirlere ev sahipliği yapan İzmir’de bir zaman yolculuğuna çıkmak tatilinizi keyifli hale getirebilir.

Bayram tatillerindeki yoğun kalabalıktan uzak durmayı sevenlerdenseniz sizlere İzmir’in şirin köylerini gezmenizi öneririz. Urla, Çeşme, Karaburun ve Ödemiş’te yer alan bu köylerde doğa ile baş başa zaman geçirme fırsatı sizleri bekliyor.

2 – Muğla

Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris gibi turistik ilçelere ev sahipliği yapan Muğla; sizler için güzel bir bayram rotası olabilir. Muğla özellikle dalış yapmaya meraklı olan gezginler için biçilmiş kaftan.

Muğla’nın en çok ziyaret alan bölgesi Bodrum olarak karşımıza çıkıyor. Güzel plajları ve hareketli yaz geceleri ile öne çıkan Bodrum’da eğlencenin sınırı yok.

Bodrum’a kıyasla biraz daha sakin bir yapıdaki Datça da Muğla’nın gözde tatil yerleri arasında bulunuyor. Şair Can Yücel’in de büyük bir hayranı olduğu şehir hem kültürel hem de doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Deniz meraklıları Datça’nın mavi bayraklı plajlarında keyif yapabilirler. Etraftaki yerleri keşfe çıkmak isteyenlere ise Eski Datça’yı ve Knidos Antik Kenti’ni gezmelerini öneririz.

3 – Antalya

Ülkemizin en fazla mavi bayraklı plajına sahip olan Antalya, deniz tatilinin yanı sıra kültür tatili yapmak için de güzel bir yer. Akdeniz Bölgesi’nin gözdesi Antalya, hem yerli hem de yabancı turistler için adeta bir tatil cenneti.

Antalya’nın merkezindeki Kaleiçi, Hadrian Kapısı, Saat Kulesi, Kesik ve Yivli Minare şehirdeki görülecek tarihi yerlerin başında geliyor. Karain Mağarası, Düden ve Kurşunlu Şelalesi ise kentin doğal güzellikleri arasında bulunuyor. Çok sayıda tarihi eserin sergilendiği Antalya Müzesi de ülkemizin mutlaka görülmesi gereken müzelerinden bir tanesi.

Gezerken sıcaktan bunaldığınızda kendinizi Antalya’nın birbirinden güzel plajlarında denize atarak kolayca serinleyebilirsiniz. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkaracağınız mavi bayraklı plajlar sizlere keyifli bir bayram tatili yaşatacak.

4 – Sinop

Karadeniz’in incisi Sinop, bayramda kalabalık turistik bölgelerden biraz uzak olmak isteyen kişiler tarafından tercih edilebilir. Bir liman kenti olan Sinop, yeşil ile maviyi bir arada görmek isteyenler için bire bir.

Ülkemizin kuzeyindeki en uç noktası olan İnceburun’a ev sahipliği yapan Sinop’ta gezilecek tarihi yerlerin başında Sinop Kalesi, Diyojen Heykeli, İnceburun Feneri ve Pervane Medresesigeliyor.Hamsilos Fiyordu, İnaltı Mağarası, Erfelek Tatlıca Şelaleleri ve Akgöl de şehrin doğal güzellikleri arasında bulunuyor. Tarihi Sinop Cezaevi, Sinop Arkeoloji Müzesi ve Sinop Etnografya Müzesi de müze meraklıları için keyifli rotalar olarak karşımıza çıkıyor.

Karadeniz Bölgesi’nde denize girilecek en uygun şehirlerden birisi olan Sinop’ta çok sayıda plaj yer alıyor. Bu güzel plajlarda yüzmekten yorulduğunuzda ise kendinizi Sinop’un meşhur lezzetleri ile ödüllendirebilirsiniz.

5 – Van

Klasik tatil yerlerinin biraz dışına çıkıp farklı rotalar denemek isteyenler için Van’ı öneririz. Ülkemizin en büyük gölüne ev sahipliği yapan Van’da Urartular Dönemi’nden kalan çok sayıda tarihi eser bulunuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan şehirdeki gezilecek tarihi yerler arasında Van Kalesi, Hoşap Kalesi, Akdamar Kilisesi ve Van Müzesi bulunuyor. Van Gölü, Erçek Gölü, Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Kanispi Şelalesi, Müküs Çayı ve Van Peri Bacaları (Vanadokya) ise Van’da görülmesi gereken doğal güzelliklerin başında geliyor.

Doğu’nun incisi Van şehrinde yüzme keyfini yaşayabileceğiniz plajlar bile bulunuyor. Van Gölü kıyısındaki plajlarda farklı bir yüzme deneyimi sizleri bekliyor.

6 – Kıbrıs

Yavru vatan Kıbrıs bize çok yakın bir tatil rotası. Sadece kimliğinizi göstererek giriş yapabileceğiniz Kıbrıs’ta gezilecek şehirlerin arasında Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Karpaz, Güzelyurt ve Bafra bulunuyor. Her şehrinde farklı şeyler yapabileceğiniz Kıbrıs doğal ve tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerini memnun ediyor.

Deniz ve kültür turizmini bir arada yapabileceğiniz Kıbrıs’a bayramda gitmek güzel bir seçenek olabilir. Kıbrıs’ta nerede konaklayacağınıza karar vermenizi kolaylaştırmak adına ilgili yazımıza göz atabilirsiniz. Kıbrıs’ta bazı otellerde ünlü sanatçılar konser veriyor. Bayram tatili için bu konserleri takip ederek sevdiğiniz sanatçıları dinleme fırsatı bulabilirsiniz.

7 – Yunan Adaları

Ülkemize yakın tatil rotaları arasında öne çıkan Yunan Adaları, son yıllarda çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. Sizler de bayram tatilinizde bu güzel adaları keşfetmek isterseniz hiç durmayın deriz.

Santorini, Mykonos, İos, Kos, Sakız, Rodos ve Midilli Adası en popüler Yunan adaları arasında yer alıyor. Simi, Girit, Zakintos ve Patmos gibi adaları da seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.

Yunan adaları ile ilgili bilinmesi gereken ilk şey eğer Yeşil Pasaport sahibi değilseniz vize almanız gerektiği. Bu güzel adaları günübirlik vize veya kapı vizesi alarak ziyaret etmeniz de mümkün.

Yunan adalarına ülkemizdeki yakın şehirlerden turlar aracılığı ile gidebilirsiniz. Örneğin, Midilli Adası’na Balıkesir – Ayvalık’tan kalkan feribotlar ile ulaşabilirsiniz. Bu yüzden sizlere önerimiz, öncelikle gideceğiniz Yunan adasına veya adalarına karar vermeniz olacaktır. Böylelikle oraya nasıl ulaşacağınız ve nerede konaklayacağınıza dair kararları düzgün bir şekilde verebilirsiniz.

8 – Slovenya

Orta Avrupa’da yer alan Slovenya henüz turistler tarafından pek fazla keşfedilmemiş olsa da sakin rotalar arayanlar için çok uygun. Orta Avrupa’da yer alan ülke; Hırvatistan, Macaristan ve Avusturya ile komşu.

Yeşil Pasaport sahibi olmayanlar Slovenya’yı Schengen Vizesi alarak ziyaret edebilirler. Slovenya küçük yüz ölçümüne oranla barındırdığı doğal ve kültürel güzellikler ile insanı şaşırtıyor.

İstanbul’dan Slovenya’nın başkenti olan Lübliyana şehrine direkt uçuşlar bulunuyor. İstanbul – Lübliyana arası uçuş süresi 2 saat 10 dakika. Lübliyana Kalesi, Ejderha Köprüsü, Tivoli Parkı ve Preseren Meydanı şehrin gezilmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

Slovenya’da başkent Lübliyana dışında gezilecek yerler arasında Maribor, Piran, Bled, Koper ve Celje şehirleri bulunuyor. Slovenya Avrupa Birliği içerisinde yer aldığı için para birimi olarak Euro kullanılıyor.

9 – İsviçre

Bayram tatilini yurt dışında gezerek geçirmek isteyenler için bir diğer önerimiz de İsviçre. Dünyanın en zengin ülkelerinden birisi olan İsviçre, yüz ölçümü küçük olsa da refah seviyesinin çok yüksek olduğu bir yer.

Zürih, Bern, Cenevre ve Basel şehirleri ile öne çıkan İsviçre’ye gitmek için umumi pasaport sahiplerinin vize alması gerekiyor. Çizgi filmi karakteri Heidi’nin koştuğu yeşil dağları görmek isteyenler; İsviçre’nin Lauterbrunnen, Grindelwald, Thun ve Interlaken bölgelerini gezebilirler. Gölleri ile de meşhur olan İsviçre’de Cenevre, Aare ve Lugano Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz.

İsviçre benim gibi çikolata yemeyi sevenler için bir cennet niteliğinde. Daha sütlü bir yapıdaki İsviçre çikolataları gezinize ayrı bir lezzet katacak.

10 – Portekiz

Kurban Bayramı için önereceğimiz son rota olan Portekiz, Atlas Okyanusu kıyısında bulunuyor. Başkenti Lizbon başta olmak üzere güzel şehirlere ev sahipliği yapan Portekiz, tam anlamıyla bir Akdeniz ülkesi.

Yeşil pasaport sahibi olmayanların Schengen Vizesi ile ziyaret edebileceği Portekiz’de iklim yıl boyunca ılıman. Şarabı ile ünlü Porto şehri, Portekiz’in keşfedilmesi gereken rotaları arasında bulunuyor.

Portekiz’in Braga ve Guimaraes şehirleri Lizbon ve Porto’ya göre biraz daha geri planda kalsa da ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında yer alıyor.

Tren ağının çok geliştiği Portekiz’de şehirlerarası yolculuk yapmak da çok kolay. Bu yüzden sizlere önerimiz hazır oralara kadar gitmişken mümkün olduğunca fazla şehir görmeniz.

Yazımızı bitirirken hepinize keyifle gezdiğiniz güzel bir bayram dileriz!

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız