Locuri de Vizitat în Constanța

0
1113
Köstence, Romanya

Constanța, al doilea cel mai mare oraș din România, se află în sud-estul țării, pe coasta Mării Negre. Cunoscut ca fiind cel mai mare port la Marea Neagră, Constanța își fascinează vizitatorii cu frumusețile sale naturale și istorice.

Orașul, unul dintre cele mai vechi așezări din regiune, a fost fondat în secolul al VI-lea î.Hr. ca o colonie a Milețului. Aproximativ cinci sute de ani mai târziu, orașul a trecut sub controlul romanilor, iar celebrul poet roman Ovidiu a fost exilat aici. Curios este faptul că Roma a anulat decizia de exil a lui Ovidiu după două mii de ani.

Dezvoltându-se de-a lungul anilor și transformându-se într-un oraș portuar, Constanța a fost invadată de goți. În secolul al XV-lea, orașul a trecut sub controlul Imperiului Otoman, și multe monumente istorice din acea perioadă se pot găsi încă în oraș.

După această scurtă introducere despre Constanța, continuăm articolul nostru cu o listă a locurilor care trebuie vizitate în oraș. Vă recomandăm să nu plecați din Constanța fără a vedea aceste locuri minunate.

1) Piața Publius Ovidius Naso

Publius Ovidius Naso Meydanı

Denominată după celebrul poet Ovidius Publius Naso, piața se află în centrul vechi al orașului Constanța. Statuia lui Ovidius din piață este o structură impunătoare. Vă puteți începe turul Constanței vizitând această frumoasă piață, care este situată aproape de multe alte obiective turistice ale orașului.

2) Mozaicurile Romane

Mozaicurile din perioada Imperiului Roman se află în spatele Muzeului Național de Arheologie, în Piața Ovidius. Aceste mozaicuri, care se întind pe o suprafață de aproape zece mii de metri pătrați, includ nu numai o mulțime de mozaicuri, dar și ruinele unor băi romane și ale unor acveducte. Mozaicurile aliniate într-o ordine impresionantă oferă o vedere magnifică.

3) Moscheea Regală (Moscheea Mahmudiye)

Kral Cami (Mahmudiye Cami)

Moscheea Regală, primul edificiu de beton armat din România, a fost construită pe fundațiile Moscheei Mahmudiye, construită în timpul Sultanului Mahmud al II-lea. Moscheea Regală sau Moscheea Regele Carol I a fost construită în 1910 de Regele Carol I al României pentru a răsplăti loialitatea musulmanilor turci și tătari care au luptat pentru România în Primul Război Mondial. Interiorul impunătorului edificiu religios găzduiește și cel mai mare covor istoric, un cadou de la Sultanul Abdul Hamid al II-lea, care măsoară 144 de metri pătrați și cântărește 483 de kilograme, atrăgând atenția vizitatorilor.

4) Moscheea Hünkar (Moscheea Aziziye)

Construită în timpul Sultanului Abdulaziz, Moscheea Hünkar este una dintre cele mai vechi structuri religioase din Constanța. Cunoscută și sub numele de Moscheea Aziziye, clădirea poartă urmele arhitecturii otomane. Moscheea, care are un minaret înalt de 24 de metri, găzduiește un covor donat de Ahmet Necdet Sezer.

5) Sinagoga Mare

Sinagoga Mare, situată în apropiere de centrul Ovidius, poate fi vizitată doar din exterior. Clădirea, care are o arhitectură frumoasă, nu poate fi vizitată din păcate. Cu scăderea populației evreiești din regiune, sinagoga a fost închisă și, din păcate, a fost lăsată în paragină.

6) Catedrala Sfinții Petru și Pavel (Catedrala Petru și Pavel)

Catedrala Sfinții Petru și Pavel impresionează prin frescele sale colorate. Clădirea, care este o biserică ortodoxă, poartă urmele arhitecturii grecești și romane. Catedrala are un turn înalt de 35 de metri.

7) Biserica Ortodoxă Sfântul Mina

Construită între anii 1995 și 1997, mobila Bisericii Ortodoxe Sfântul Mina a fost realizată în întregime din lemn. Arhitectul Nicolae Goga a imitat stilul tradițional din Maramureș în construirea acestei biserici. Picturile care acoperă biserica au fost realizate de pictorul George Sorin Nicolae din București.

8) Biserica Anton de Padova

O biserică catolică, Anton de Padova a fost construită de arhitectul Romano de Simon în anul 1938. Clădirea istorică, situată aproape de mare, este foarte bine conservată.

9) Casa cu Lei

Construită între anii 1895 și 1898 de arhitectul român Ion Berindei, Casa cu Lei are un stil neoclasic. Fațada principală a clădirii, care dă spre strada Diana, are patru coloane mari. Fiecare coloană are un cap de leu sculptat în piatră, motiv pentru care clădirea a primit acest nume. Casa se află aproape de malul mării, lângă farul genovez vechi.

10) Farul Genovez

Ceneviz Deniz Feneri

Farul Genovez are o înălțime de aproximativ opt metri. Originalul a fost construit în anii 1300 pentru comercianții genovezi care făceau comerț în port, iar între anii 1858 și 1860 a fost reconstruit de inginerul franco-armean Artin Aslan.

11) Mamaia

Mamaia

Cel mai popular loc de vacanță din țară, Mamaia este locul perfect pentru cei care vin să își petreacă vacanța de vară în Constanța. Stațiunea de pe litoral, Mamaia, este situată între Marea Neagră și Lacul Siutghiol, pe o fâșie de pământ lungă de 8 kilometri și lată de doar 300 de metri.

12) Muzeul Național de Istorie și Arheologie

Ulusal Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Muzeul Național de Istorie și Arheologie găzduiește aproximativ jumătate de milion de artefacte, de la paleolitic până în zilele noastre. Clădirea muzeului, proiectată de arhitectul Victor Ștefănescu ca sediu al primăriei, este listată ca monument istoric de Ministerul Culturii și Cultelor din România. Situat pe malul mării, muzeul oferă numeroase artefacte legate de istoria locală.

*Această conținut a fost scris de inteligență artificială.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız