Ağustos Ayı Festivalleri

0
177
Ağustos Ayı Festivalleri

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte coşkuluyla karşıladığımız renkli ve heyecan verici festivallerin başladığı bir döneme daha adım atıyoruz. Yaz mevsiminin doruk noktasında, dünyanın dört bir yanında kutlanan bu eşsiz etkinlikler, kültürel zenginliklerin, müziğin, dansın ve bir arada olmanın muhteşem bir birleşimini gözler önüne seriyor. Her yıl milyonlarca kişi, ağustos ayında gerçekleşen bu festivallere katılmak için yollara düşüyor. Renkli kıyafetler, gülümseyen yüzler ve dopdolu programlarla dolu bu kutlamalar hayatımıza unutulmaz anılar ve keyifli anlar katmaya devam ediyor. Hazırsanız gelin, ağustos ayının büyülü dünyasına birlikte adım atalım ve bu eşsiz festivallerin heyecan verici atmosferine bir göz atalım.

1 – Büyük Leeds Festivali, İngiltere

Ülkenin dördüncü büyük şehri olan İngiltere’nin West Yorkshire Şehrinde yer alan Leeds, her yıl binlerce kişinin katılımıyla Leeds Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Bu festival İngiltere’deki en popüler pop, rock ve çok türlü müzik festivallerinden biri.

Tarih: 25-27 Ağustos / Yer: Bramham Parkı, Leeds – İngiltere

2 – Çok Tür Müzik Festivali Okuma

Reading Festival sürekli gelişen ve her sene etkinliği bir üst seviyeye taşıyan dünyanın en eski ve en popüler festivallerinden biri. Hayatta kalan ancak hala benzer festivallerin zirvesinde olan bir festival haline gelmiş durumda.

Tarih: 25-27 Ağustos / Yer: Reading, UK

3 – İngiltere’nin Orta Çağ Festivali

Birleşik Krallıktaki en büyük festival olan Orta Çağ Festivali tüm aile fertleri için bir gösteri ve eğlence yeri. Sizi zamanda geriye götürecek keyifli bir festival. Festival alanına vardığınız zaman sizi birbirinden güzel kostümler ile süslenmiş personel karşılayacak.

Tarih: 26-28 Ağustos / Yer: The King’s Grove, Birleşik Krallık

4 – Edinburgh İskoçya Gıda Festivali

Edinburgh Festivali ilk olarak 2006 yılında yapıldı. Festival sırasında en iyi şefler, fırıncılar, çikolatacılar, damıtıcılar ve biracılar ile kaynaşma imkânınız oluyor. Edinburgh festivali aynı zamanda çeşitli tiyatroları ziyaret etme seçeneğinizin olduğu güzel bir seçenek.

Tarih: 4-6 Ağustos / Yer: Edinburgh, İskoçya

5 – Kuzey Fest

Geçtiğimiz yıllarda yaza damgasını vuran Kuzey Fest, bu yıl da Karadeniz’in benzersiz doğasıyla müzik tutkunlarını sınırsız eğlence ve coşku ile buluşturmayı hedefliyor. Kuzey Fest, Türkiye’nin aynı zamanda en mutlu şehri seçilen Sinop’ta mavinin ve yeşilin buluşma noktasında keyifli bir kamp eşliğinde festival heyecanı sunuyor.

Tarih: 3-6 Ağustos / Yer: Sinop Akliman Sahili

6 – Uludağ Müzik Festivali

Bu sene ilk kez gerçekleşecek olan Uludağ Müzik Festivali, size müthiş bir eğlence yaşatmayı hedefliyor. Uludağ’ın kendine has doğası ve atmosferi ile bütünleşen bu festivale isterseniz çadır veya otel seçenekleri ile konaklayarak katılabilirsiniz. Festival alanı içerisinde gün boyu hizmet veren eğlence parkı, yoga, fitness, dans ve daha birçok aktivite alanı ile dolu dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Tarih: 4-5-6 Ağustos / Yer: Bursa Uludağ Festival Alanı

7 – Urla Caz Festivali

Birincisi 2019 yılının Eylül ayında düzenlenen Urla Caz Festival bu sene ağustos ayında sizlerle buluşacak. Bu festivalde hem yaz müziğinin tadına varabilir hem de caz müziği dışında dinlemeye alışkın olduğumuz sanatçıların, caz doğaçlamalarına yakından şahitlik edebilirsiniz.

Tarih: 11-12-13 Ağustos / Yer: Urla Çiftlik Otel

8 – Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinde sanatsal faaliyeti yüksek birçok etkinlik ve festivali, tarihi mekanlarda sanatseverlere sunmaya devam ediyor. Bu güzel tatil beldelerinden biri olan Bodrum’da da bu yıl on altıncısı düzenlenecek olan Bodrum Uluslararası Bale Festivali, sanatseverlerin isteği sayesinde bir kez daha gerçekleşecek.

Tarih: 5-17 Ağustos / Yer: Muğla Bodrum Antik Tiyatrosu

9 – Kapadokya Müzik Festivali

Kapadokya’nın büyülü atmosferi ve peri bacalarının arasında eşsiz bir festival sizi bekliyor. Türkiye’nin en sevilen sanatçıları bu güzel coğrafyada sizlerle buluşmaya geliyor. Müzik haricinde sanat, yoga ve birbirinden farklı birçok etkinliğin gerçekleşeceği bu festival size unutulmaz anlar yaşatacak.

Tarih: 25-27 Ağustos / Yer: Kapadokya Ürgüp Festival Alanı

10 – Kütahya Fuarı

Bu sene 46. Kere düzenlenecek olan Kütahya Fuarı yine dopdolu! Birbirinden kıymetli sanatçıların katılacağı bu etkinliğe Eypio, Esat Kabaklı, Gülben Ergen ve Demet Akalın gibi isimlerin katılacağı kesinleşti. Görüşmelerin devam ettiği ve daha birçok sanatçının yer alacağı etkinlik size unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

Tarih: 1 Ağustos-20 Ağustos / Yer: Kütahya Belediyesi Fuar Alanı

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız