Fethiye’de Nerede Ne Yenir? En Güzel Fethiye Restoranları

0
6354

Fethiye, Türkiye’nin en gözde tatil illerinden biri olan Muğla’nın nüfus bakımından en büyük ve statü olarak en popüler ilçesi.

Her sene binlerce insan, bu bölgenin doğal güzelliklerinin, denizinin, tarihinin tadını çıkarmaya geliyor. Yamaç paraşütü, rafting, trekking, yüzme, meditasyon ve tarihi gezi gibi kombinasyonları bünyesinde barındıran renkli bir yer burası.

Adını Fethiye’den ayrı duyduğunuz pek çok yer de aslında buraya bağlı. Göcek, Kayaköy, Kabak Koyu, Ölüdeniz, Faralya Koyu ve Saklıkent bunlardan sadece bazıları.

Her açıdan ruhunuzu doyuracak güzellikte olan Fethiye’de bedeninizi doyurmak için de binlerce alternatif var. Bu alternatiflerden bazıları ön plana çıkıyor; kimisi lezzetiyle, kimisi ambiyansıyla, kimisi konumuyla…

Biz de yaz kapıda beklerken, planlarınıza rehberlik etmesi için Fethiye’nin en iyi mekanlarından bahsetmek istedik.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

Senit Ekmek

Bu mekan, Fethiye’nin tarihi açıdan da en önemli bölgelerinden biri olan Kayaköy’de hizmet veriyor.

Ata tohumdan yaptıkları enfes ekşi mayalı ekmeklerinin yanı sıra, mevsimsel kahvaltılarıyla meşhurlar. Yani; mevsimi gelmemiş hiçbir ürünü bu sofrada bulamazsınız.

Sıcacık ambiyansı, ev yapımı ve doğal ürünleri ile buradan mutlu şekilde ayrılabileceğinize emin olabilirsiniz.

Yolunuz Fethiye’ye düştüyse mutlaka Kayaköy’e gitmeli ve Senit Ekmek’te kahvaltı etmelisiniz.

Fethiye’nin merkezinden yarım saatte bir kalkan minibüslerle Kayaköy’e rahat şekilde ulaşabilir ya da özel aracınızla gidebilirsiniz.

Yeşil Vadi

Tosun Paşa filminde Tellioğulları ile Seferoğulları’nı birbirine düşüren Yeşil Vadi, tam olarak burası olabilir.

Kalabalık mekanlarda olmak yerine doğa ile iç içe, huzurlu vakit geçirme niyetindeyseniz, Yeşil Vadi tam size göre demektir.

Burası, Fethiye’nin kendine has güzelliği ile meşhur olan Yanıklar Köyü’nde bulunuyor. Fethiye merkezden araçla 15 dakikada gelebilirsiniz.

Yeşil Vadi, doğa parkı olarak tanımlanıyor ve içerisinde çay bahçesi ile piknik alanları var. Nehrin yanı başında ve ağaçların altında konumlanmış olan bu yerde ister piknik yapın, ister çay bahçesinde kahvaltı edin. Tercihiniz hangisinden yana olursa olsun; değişmeyen tek şey size sadece su sesi ve kuş cıvıltılarının eşlik etmesi olacak.

Mezegi

Fethiye’ye bağlı bir bölge olan Göcek’in en samimi, en keyifli mekanlarından biri olan Mezegi’de kısa bir kahve molası verebilir ya da öğle yemeği yemeye gelebilirsiniz.

Kendine has sunumları ve tarifleriyle hazırladıkları mezeler, buranın başlıca spesiyali. Fakat tatlılar konusunda da en az mezeleri kadar iddialı olduklarını belirtmek gerek.

Göcek’te ya da yakınlarda tatil yapıyorsanız, deniz dönüşünde mutlaka buraya uğramalısınız. Tatiliniz boyunca müdavimi olma ihtimaliniz bile yüksek.

Göcek’e gelmek için Fethiye merkezden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Özel aracınızla gelmek isterseniz 20-25 dakikalık bir yolculuk sonunda buraya ulaşabilirsiniz.

Geyran Kültür Sanat Kafe

Kuzugöbeği Mantarı Festivali ile ün salmış, Fethiye’nin en güzel köylerinden biri olan Yeşilüzümlü Köyü’nde sadece kafe olarak adlandırılamayacak kadar tatlı bir mekan burası.

Köyün temposunu yükseltmiş ve yaşayanların, turistlerin uğrak noktası haline gelmiş. Günün her saatinde gidip lezzetli yemekler yiyeceğiniz, keyifli vakit geçirebileceğiniz bir adres.

Lezzetli yemekleri ve güler yüzlü hizmet anlayışının yanı sıra, pek çok sanat dalı üzerine atölyeler de düzenliyorlar. Belki de kahve molası için uğradığınızda, bu atölyelerden birine denk gelebilirsiniz.

Fethiye’nin merkezinden Yeşilüzümlü Köyü’ne gelmek, özel araçla 25 dakika kadar sürecektir.

Keçi Coffee Roastery

Burası, Fethiye merkezde konumlanmış olan üçüncü dalga kahveci. Olur ya; denize gitmeden güzel bir kahve içmek istersiniz ya da akşamüzeri ritüeliniz kahve içmektir. Onun için buraya gelmeli ve kahvenin yanına bir de tatlı söylemelisiniz.

Yaz, kış açık olan bu mekana, merkezden yürüyerek bile ulaşmak mümkün. Fethiye’nin başka bir bölgesindeyseniz, en uzun yolculuğunuz yarım saat sürecektir. Denemeye değer!

Baba Dondurma

Tatilde dondurma yemeden olmaz! Fethiye’nin merkezinde bulunan Baba Dondurma, katkı maddesi ve renklendirici kullanmadan hazırladığı sağlıklı dondurmalarıyla meşhur.

İyi malzeme kullanmasının yanı sıra, farklı varyasyonlarda hazırladığı dondurmalarıyla da iddialı. Başka bir yerde bulamayacağınız çeşitte dondurmaları tatmak için iyi bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz.

Merkezde kalıyorsanız kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz bu mekana; Fethiye’nin herhangi bir bölgesinden özel aracınızla ya da minibüsle en fazla 30 dakikada gelebilirsiniz. Listeye eklenmeli, bizden söylemesi!

Sumak

Yeşilüzümlü Köyü’ne geri dönelim ve Sumak’tan bahsedelim.

Sumak, her öğüne ayrı bir hizmet ve lezzet sunuyor olsa da farklı dokunuşlarla hazırlanmış ev yemekleri ön plana çıkıyor. Bazen tatillerde midenizi ve bedeninizi fazla yorduğunuzu düşünüp, ev yemekleri yemek istersiniz ya; işte o zaman rotanızı buraya çevirin.

Ev yemeği değil, fakat en az onun kadar özenle hazırlanmış, farklı yemekler yemek isterim diyenler de mutlaka Sumak Cafe’ye gitmeli. Burada sıcak bir ambiyans, güler yüzlü hizmet ve leziz yemekler sizi bekliyor olacak.

Yeşilüzümlü Köyü’nde bulunan Sumak Cafe’ye Fethiye’nin merkezinden özel araçla 25 dakikada gelebilirsiniz.

Mori Restaurant

Hayalet kent olarak anılan Kayaköy’ün tarihi sessizliği içinde sesi yükselen bir mekan Efetto. Restoran kısmında gün boyu, zengin menüsüyle hizmet verirken; geceleri de eğlence hayatının nabzını tutuyor.

Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar uzanan bir menüsü var; yani, gün içerisinde dilediğiniz zaman buraya gelebilirsiniz. Belki uzun yürüyüşlerle tamamlanmış bir Kayaköy gezisi sonrasında yorgunluk molası verebilir; belki bir sabah kahvaltısı için erkenden yola düşebilirsiniz. Sizi her zaman keyifle ağırlayacak mekanlardan biri.

Kayaköy’e gitmek için Fethiye’nin merkezinden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Eğer varsa, özel aracınızla da gidebilirsiniz.

Barracuda

Fethiye’nin en popüler bölgelerinden biri olan Hisarönü Ölüdeniz’de bulunan bu mekan, tatilcilerin gözdelerinden. Şık bir dekorasyon ve canlı müzik eşliğinde yiyebileceğiniz lezzetli akşam yemekleri için burayı tercih edebilirsiniz.

Nezih ortamı ve güler yüzlü hizmetiyle adından söz ettiren Barracuda’ya kahvaltı ya da öğle yemeği saatlerinde de gelebilirsiniz. Hangi saat olursa olsun, Ölüdeniz sınırlarında olduğunuz günün bir dilimini mutlaka buraya ayırmalısınız.

Ölüdeniz’e gitmek için özel aracınızı ya da Fethiye’den kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. 15 dakikalık bir yolculuk sonunda Ölüdeniz’e varmış olacaksınız.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız