İstanbul’un En İyi 13 Butik Oteli

0
3319

Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizin en önemli şehri olan İstanbul’da da birbirinden şık, konforlu butik oteller yer alıyor ve her geçen gün bunlara yenisi ekleniyor.

İstanbul seyahatinde büyük otellerden ziyade daha küçük, samimi ve iyi hizmet veren butik otelleri tercih edenler için şehrin en iyilerini derledik.

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İstanbul’un en iyi butik otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

İstanbul’un En İyi Butik Otelleri:

1) Casa Lavanda Boutique Hotel – Şile

Listeye İstanbul’un uzak noktalarından birinde bulunan Casa Lavanda ile başlayalım.

İstanbul’da yaşayanların dahi, hafta sonu kaçamağı için gidebileceği bir yer. Şile’nin Ulupelit Köyü’nde bulunan otel, 14 odası ile doğa içerisinde konumlanmış olan inanılmaz şık ve romantik bir tesis.

Yenilenebilir kaynaklardan faydalanmaya özen gösteren, zengin ve başarılı bir mutfağa sahip olan ve her bir köşesinde zevkli dokunuşların bulunduğu dekorasyonuyla insanı çeken Casa Lavanda’da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

2) A’ija Hotel – Kanlıca

Geçmişinde “Mükemmellik Ödülü” kapmış olan bir butik oteldir A’ija Hotel.

Kanlıca’da konumlanmış olan tarihi boğaz yalısının aslına en uygun şekilde restore edilmesiyle hizmete açılmıştır.

İstanbul Boğazı’nın kollarıyla sarıp sarmaladığı tarih, estetik ve konfor özelliklerine sahip olan bu otelde zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabilirsiniz.

İstanbul aşkını tazelemek isteyen herkes için ideal durak olduğunu söylemek mümkün. Zengin menüsüyle hizmet sunan restoranını da unutmamak gerek.

3) Reggie Ottoman Hotel – Sirkeci

Reggie Ottoman Hotel, Osmanlı döneminde Tütün Rejisi İdari Binası olarak kullanılan tarihi bir yapı içerisinde hizmet veriyor.

Modern ve tarihi kavramlarını bir araya getirme mottosuyla hareket eden otel, özenli ve konforlu bir konaklama süreci vaat ediyor.

Bulunduğunuz zamanı, başka bir dönem içerisinde yaşıyor hissi veren bu tesisin mutfağı da oldukça zengin lezzetlerle dolu.

Tarihi yarımada ve Haliç’e yakın konumda olmayı tercih edenler için doğru adres.

4) The Stay – Ortaköy

Boğazdan kopamayan İstanbul tutkunları için en ideal otellerden biri The Stay Hotel olsa gerek.

Meşhur Ortaköy Camisi’ni yanı başına almış ve semtin merkezine konumlanmış olmasının yanı sıra; mimari açıdan nefes kesen detaylara sahip.

Manzarası, modern ve sade çizgilerden oluşan dekorasyonu, konforlu odaları, özenli servisi ve dünya lezzetlerinden örnekler sunan zengin mutfağı ile keyifli bir tatil için tercih edilebilir.

5) Haze İstanbul Hotel – Beyoğlu

Tomtom’da bulunan Haze İstanbul, dünya standartlarını yakalamış bir otel.

Geleneksellik içinde yeşeren modern çizgilerle bezenmiş, eşi benzeri bulunmayan dekorasyonu, mekanın öne çıkan özelliğidir.

Mimari detayları ve konforu ile misafirlerine hem samimi hem de büyüleyici bir ortamda konaklama imkanı sunuyor.

Gelen herkesi, kendisine kolayca alıştıran bu özel tesis, 6 odasıyla hizmet veriyor. Özel hissetmek isteyen tüm İstanbul severlerin adresi, tam olarak Hazz İstanbul olmalı.

6) Galata Antique Hotel – Beyoğlu

Galata Antique, Beyoğlu’nun tarihi dokusunu nispeten koruyan bölgesi Tünel’de bulunuyor.

Binaya dışarıdan bakıldığında bölgeyle uyumlu, tarihi bir yapı görüyorsunuz. Ancak bu dokuyla daha özgür bir mimari anlayışı buluşturarak yaratılan dekorasyon sayesinde alışılmadık ve çarpıcı bir havası da var. Otele girdiğiniz anda bahsettiğimiz bu etkiyi hissedebilirsiniz.

Beyoğlu’nda özel bir yerde konaklamak isteyenler için ideal olduğunu söylemek gerek.

7) Georges Hotel – Beyoğlu

Beyoğlu’nun butik otelleriyle devam edelim ve bu kez herkesin göz bebeği Galata’ya doğru inelim.

Kendine has ruhuyla meşhur sokaklardan biri olan Serdar-ı Ekrem’de hizmet veren Georges Hotel, bu listenin olmazsa olmazlarından.

20 oda kapasitesi bulunan otelde; Galata Kulesi, Serdar-ı Ekrem ve boğazla çevrelenmiş bir manzarayla karşılanıyorsunuz.

Postmodern dekorasyonun incelikleriyle insanı içine çeken mimarisi ayrı bir övgüyü hak ediyor.

Nostaljiye bayılırım fakat modern olmaktan kopamam diyenlerin adresi kesinlikle Georges Hotel olmalı.

8) The House Hotel – Karaköy

The House Hotel zincirinin Karaköy’deki durağı, misafirlerinin beklentilerini en iyi şekilde karşılayan otellerden biri.

Sofistike tarzını, Karaköy’ün en güzel noktalarından biri olan Bankalar Caddesi’nde hayata geçirmiş ve bulunduğu tarihi binanın tüm güzelliklerinden faydalanmayı başarmış.

Nefes kesen manzarası, konforlu odaları, şaşmayan The House kalitesi ve tadına doyulmayacak lezzette yemekleriyle kendini ödüllendirmek isteyen İstanbul ziyaretçilerinin değişmez adresi.

9) Sirkeci Mansion Hotel – Sirkeci

Mansion Hotel; Sirkeci’de, eski İstanbul havasını taşıyan, tarihi bir binada hizmet veren butik oteller arasında yer alıyor.

Tarihi yarımadanın yanı başında oluşu sebebiyle dünyanın her yerinden misafir ağırlayan ve ödüllerle hizmet kalitesini kanıtlamış bir tesis.

Geleneksel Türk dokunuşlarıyla dekore edilen otelde konfor içinde ağırlanan misafir olmak ve “evde olma” hissini aynı anda yaşayabilirsiniz.

10) Deris Bosphorus Lodge İstanbul – Kabataş

Kabataş’ın Setüstü bölgesinde bulunan Deris, otelden çok apart olarak nitelendirilmelidir.

Modern ve şık stilde dizayn edilmiş binada, her ihtiyaç ve isteğe uygun bir daire bulmak mümkün.

Büyüleyici bir İstanbul manzarasına sahip olması ve konumu sebebiyle de ilgi çeken bir yer.

Hem şehrin hem de modernliğin ortasında olmak isteyenler için Deris, en doğru adres olacaktır.

11) Sumahan Hotel – Çengelköy

Boğazın Anadolu yakasında bulunan tarihi Çengelköy semtinin incilerinden biri Sumahan Hotel.

Nefes kesen boğaz manzarası, Çengelköy’ün tarihi ve sıcak havası, çağdaş ve modern tasarlanmış dekorasyon ile konforun buluştuğu yer, tam olarak burası.

Üstelik dünya çapında zengin lezzetlerin sunulduğu mutfağı da sizi, günün her saatinde mutlu etmeyi başarıyor.

Farklı tercihlere hitap eden 4 odasıyla kaliteli hizmet veren Sumahan, İstanbul’u yaşar gibi keşfetmek isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

12) The Central Hotel Bosphorus – Tarabya

Boğazın Avrupa yakasında kurulmuş olan The Central, sadece manzarasıyla dahi gönülleri fethetmeyi başaran otellerden biri.

27 odasıyla modern yalı apartmanı görünümündeki binada hizmet veren otelde dönemsel mimari etkilerini hissedebilirsiniz. Bu etkiyi sade çizgilerle birleştiren dekorasyonu, huzurlu bir ambiyans yaratmayı başarıyor.

Titizlikle hazırlanan lezzetli yemeklerin sunulduğu mutfağı ise, otelin kaliteli hizmetinin bir yansıması.

Boğaz aşıkları için en doğru tercihlerden biri olduğunu söylemek mümkün.

13) Eresin Hotels Sultanahmet Boutique Class – İstanbul

İstanbul deyince aklına tarihi yarımada bölgesi gelenleri mutlu edecek özel otellerden biri Eresin Hotels Sultanahmet olmalı.

Şık ve konforlu bir ambiyansta konaklama hizmeti vermesinin yanı sıra; bulunduğu konumun özelliğini iyi kullanarak Helenistik, Bizans ve Roma dönemlerine ait eserleri sergileyen butik müze görevini de üstleniyor.

İstanbul’un ne kadar özel olduğunu her detayıyla hissettiren bu otel, geleneksel çizgide dekore edilmiş odalarında misafirlerini ağırlıyor.

Özel lezzetlerle dolu restoranı ve arkeolojik buluntularla sarmalanmış barı da otelin ilgi çekici olma sebepleri arasında yer alıyor.

Tarihi yarımadada konaklamak isterseniz, burayı tercih edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız