İstanbul’un Tarihi Mekanlarındaki Restoranlar

0
1309

Neredeyse her köşe başında tarihi bir yapının sizi kucakladığı bir şehir İstanbul. Geçmişin izlerini taşıyan bu tarihi yapıların bir kısmı ise unutulmaz deneyimler yaşatacak restoranlara ev sahipliği yapıyor. Tarihi bir sarnıcın içinde ya da tarihi bir hamamın terasında yemek yemeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise buyurun yazımıza.

İşte İstanbul’un tarihi mekanlardaki restoranlar:

1 – Lokanta 1741, Gülhane

Tarihi Cağaloğlu Hamamı’nın etkileyici atmosferinde unutulmaz bir yemek deneyimi yaşamak isterseniz adresiniz Lokanta 1741 olsun derim. Cağaloğlu Hamamı’nın ihtişamlı kubbeleri altında, yeşillikler arasındaki terası ile insanı bir anda başka bir yüzyıla ışınlanmış gibi hissettiren Lokanta 1741’i mutlaka gidilecek restoranlar listenize alın derim. Menüsünde geleneksel Türk Mutfağı’nın yanı sıra dünya mutfaklarından da özel lezzetler bulabileceğiniz Lokanta 1741 İstanbul’un en lezzetli tarihi restoranlarından biri bence. Özellikle Gelibolu sardalyası, tiritli pidesi ve yanık patates kremalı kaz etli mantısı bence mutlaka denemeniz gerekenlerden. Tatlı olaraksa bir Türk Mutfağı klasiği olan sütlü nuriyeden şaşmayın derim.

Adres: Alemdar Mahallesi, Profesör Kazım İsmail Gürkan Caddesi, No: 34, Cağaloğlu Hamamı, Fatih

Telefon: 0533 145 17 41

2 – Olden 1772

Özel gün kutlamarınızı yapabileceğiniz “Secret Room”, “Magic Room” gibi sadece size özel alanları ile de dikkat çeken Olden 1772, İstanbul’un son zamanlardaki en popüler restoranlarından biri. Geçmişi 250 yıl öncesine dayanan tarihi Muhsinzade Han içinde yer alan Olden 1772, dışarıdan bakıldığında karanlık, tarihi bir taş bina gibi dursa da içeri girdiğinizde bambaşka bir dünya sizi karşılıyor. Menüsünde herkesin kendine göre bir şeyler bulabileceği Olden 1772’ye giderseniz taş fırından çıkan dana kaburgalı manda peynirli pidenin yanı sıra keşkek, acı sos ve vişne ile servis edilen Olden’ın imza tabaklarından biri olan ördek yuvalamayı es geçmeyin derim. Söylemeden de geçmek olmaz Olden 1772’nin bar kısmı da oldukça keyifli. Yemek için olmasa bile bir kokteyl içip tarihi atmosferi yaşamak için bile uğrayabilirsiniz Olden 1772’ye.

Adres: Mimar Vedat Sokak, No: 3, Sirkeci

Telefon: 0850 259 17 72

3 – The Sarnıç Restaurant, Sultanahmet

1500 yıllık tarihi bir sarnıcın içinde oldukça etkileyici bir atmosferde keyifli bir akşam geçirmeye ne dersiniz? Cevabınız evetse hiç düşünmeden The Sarnıç Restaurant’a rezervasyonunuzu yaptırın derim. Tarihi Yarımada’nın saklı kalmış en özel sokaklarından birinde yer alan The Sarnıç Restaurant, M.S. 542 yılında Roma İmparatoru I. Jüstinyen tarafından yaptırılmış bir sarnıcın içinde yer alıyor. Uzun yıllar atıl duran ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan sarnıç, 1980’li yıllarda temizlenerek onarılmış. Sonrasında ise yeniden restore edilerek günümüzdeki haline kavuşturulan sarnıç bugün misafirlerin unutulmaz bir yemek deneyimi sunuyor. Bizans ve Osmanlı Mutfağı’ndan lezzetler sunan The Sarnıç Restaurant turistik gibi görünse de eşsiz bir yeni nesil fine dininig deneyimi sunuyor. Söylemeden de geçmek olmaz The Sarnıç Restaurant’ta muhteşem yemeklerin haricinde keyifli DJ müzikleri ve zaman zaman da canlı müzik dinleme fırsatınız var. Aklınızda bulunsun!

Adres: Sultanahmet Mahallesi, Soğukçeşme Sokak, No: 26, Fatih

Telefon: 0212 912 41 14

4 – Pandeli, Mısır Çarşısı, Eminönü

Mavi mozaiklerine herkesin aşina olduğunu düşündüğüm Pandeli, İstanbul’un tarihi bir mekanda bulunan en eski restoranlarından biri olsa gerek. Geleneksel Türk Mutfağı’nın en sevilen lezzetlerini en yalın ve en mükemmel şekilde sunan Pandeli akşam 19:00’da kapanıyor. O yüzden Tarihi Yarımada turu yapacağınız bir günün öğlen yemeğini mutlaka Pandeli’de yiyin derim. Mustafa Kemal Atatürk’ten Kraliçe II. Elizabeth’e pek çok önemli ismi ağırlayan Pandeli renkli çinileri ile insanın içini açan, İstanbul’a renk katan en keyifli restoranlardan biri bence. Pandeli’ye giderseniz bir klasik olan patlıcanlı dönerli böreğinden, hünkar beğendisinden ve vişneli tiridinden tatmadan kalkmamalısınız.

Adres: Rüstem Paşa Mahallesi, Balık Pazarı Kapısı Sokağı, No: 1/2, Mısır Çarşısı İçi, Eminönü, Fatih

Telefon: 0212 527 39 09

5 – Beta Yeni Han, Tahtakale

Tahtakale’de ama Tahtakale’nin kalabalığının ve gürültüsünün tamamen uzağında bir yerde bir yorgunluk kahvesi ya da keyif çayı içemeye ne dersiniz? Kahve çayın tarihine keyifli bir yolculuk yapabileceğiniz Hasırcılar Çarşısı içindeki Beta Yeni Han’da rengarenk bitki ve meyve çaylarından farklı kahve çeşitlerine pek çok lezzet sizi bekliyor. Tarihi bir kahve kavurma makinesinin de sergilendiği Beta Yeni Han’da naneli, ballı gibi pek çok farklı aromalı Türk kahvesi bulmak da mümkün.

Adres: Tahtakale Mahallesi, Hasırcılar Caddesi, No: 9, Fatih

Telefon: 0212 830 35 90

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız