İstanbul’da Ekşi Mayalı Ekmek Bulabileceğiniz 15 Fırın

0
5186

Kahvaltıların olmazsa olmazı, en çıtır tostların lezzet sırrı, çoğu yemeğin de en güzel eşlikçisidir kokusu ile içimizi ısıtan tazecik ekmekler.

Her ne kadar pek çok kişi için beyaz ekmeğin tadı hala bir başka olsa da bir süredir hayatımızda olan ekşi mayalı ekmekler klasik beyaz ekmeğin tahtını elinden aldı diyebilirim.

Uzun saatler hatta bazen günler boyunca mayalanan ekşi mayalı ekmekler beyaz ekmeğe göre hem daha doyurucu hem de daha sağlıklı. Kendine has bir kokusu olan, dışı çıtır, içi dolgun ekşi mayalı ekmeklerin fiyatı biraz yüksek olsa da sağlıklı olması sebebiyle çoktan kahvaltıların vazgeçilmezi oldu bile. İstanbul’un En İyi Fırınları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Artan popülaritesi ile birlikte ekşi mayalı ekmek yapan fırınların sayıları her geçen gün artıyor. Ben de İstanbul’da ekşi mayalı ekmek bulabileceğiniz en lezzetli fırınlardan bazılarını sizler için yazdım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İşte İstanbul’da ekşi mayalı ekmek bulabileceğiniz fırınlar:

1) 240 Derece, Ataşehir

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

240 Derece (@240derece)’in paylaştığı bir gönderi ()

240 Derece’nin organik un ve yıllanmış ekşi maya kullanarak hazırladığı ekmekleri bence gerçekten bir efsane.

240 Derece’nin çıtır kabuklu, dolgun hamurlu karşı konulmaz lezzetteki ekmekleri taş tabanlı fırında 240 derecede pişiriliyor.

Adını piştiği ısıdan alan 240 Derece’nin ekmekleri o kadar lezzetli ki insanın hepsinden alası geliyor ama bir seçim yapmak gerektiğinde benim tercihim genellikle zeytinli veya domatesli biberiyeliden yana oluyor.

Siz ekmeğin içine başka bir lezzet girmesin derseniz de tercihinizi ekşi mayalı esmer köy ekmeğinden ya da ekşi mayalı sade köy ekmeğinden yana kullanabilirsiniz.

2) Naan Bakeshop, Moda

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Naan (@naanbakeshop)’in paylaştığı bir gönderi ()

Bilenler bilir ‘Türkiye’nin ilk şehirli partizan fırınıyız’ mottosuyla yola çıkan Naan Bakeshop’un hikayesi zamanında Reşitpaşa’da başlamıştı.

Adını eski Türkçe’deki ekmek anlamına gelen kelimeden alan ‘Naan’ Bakeshop aslında bir ekmekçiden çok daha fazlası.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Naan (@naanbakeshop)’in paylaştığı bir gönderi ()

Naan Bakeshop’a yolunuz düşerse kendi enfes ekmekleri ile günlük olarak hazırladıkları sandviçlerinin tadına bakabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Naan (@naanbakeshop)’in paylaştığı bir gönderi ()

Ben ekmeğimi yumurtaya banmak istiyorum derseniz de Naan Bakeshop’un harika kahvaltı seçenekleri var benden söylemesi.

Kahvaltıyı evde yapmayı sevenlerdenseniz de sadece ekşi mayalı ekmeklerinden almak için bile uğrayabilirsiniz Naan Bakeshop’a.

3) 700 Gr Bakery & Cafe, Moda

Mükellef kahvaltıları ve damak çatlatan tostlarıyla tanıdığımız 700 Gr Bakery & Cafe’nin lezzet sırlarından biri de kendi yaptıkları ekşi mayalı ekmekleri.

Yolunuz 700 Gr Bakery & Cafe’ye düşerse sadece kahvaltı etmekle kalmayın ve o güzel ekmeklerinden evinize de mutlaka alın derim.

Özellikle cevizli ekşi mayalı ekmeği tereyağı ile muhteşem oluyor benden söylemesi.

4) Sour & Sweet Artisan Bakery, Caddebostan

Ekmeği sanata dönüştüren yerlerden biri de bence yaptıkları San Francisco tarzı ekşi mayalı ekmekler ile dikkat çeken Sour & Sweet Artisan Bakery.

Ekşi mayalı Fransız usulü baget ekmekten yaban mersinli – cevizliye, kavlıca unludan çiya tohumlu – keten tohumlu –  ay çekirdekliye pek çok farklı ekmek çeşidi bulabilirsiniz Sour & Sweet Artisan Bakery’de.

Daha farklı lezzetler denemek isterseniz de ekşi mayalı hamurdan hazırladıkları simitlerinin ya da çıtır kruvasanlarının tadına bakabilirsiniz.

Sour & Sweet Artisan Bakery’de sabahlarınızı şenlendirecek keyifli kahvaltı alternatifleri olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

5) Mahallemin Ekmeği Artizan Bakery, Göztepe

İsmiyle müsemma Mahallemin Ekmeği tam bir mahalle fırını. İçeri girdiğiniz anda mis gibi bir ekmek kokusu ile içinizi ısıtacak Mahallemin Ekmeği Artizan Bakery’e giderseniz ekşi mayalı siyez ekmeğinin tadına bakmanızı tavsiye ederim.

Semt sakinlerini her gün tazecik ekşi mayalı ekmeklerle buluşturan Mahallemin Ekmeği’nde dönem dönem ekmek workshopları da düzenleniyor, haberiniz olsun.

6) Jüli Bakery, Kozyatağı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cumayı daha bi güzelleştirdik 💜

Jüli Bakery (@julibakerys)’in paylaştığı bir gönderi ()

Bir sabah yolunuz Jüli Bakery’e düşerse sadece enfes ekşi mayalı ekmeklerinden almakla kalmayın güzel de bir kahvaltı edin derim.

Kahvaltı saatine denk gelemezseniz de ekşi mayalı hamur ile hazırladıkları enfes pizzalarından veya pidelerinden tadabilirsiniz.

Tam bir aile işletmesi olan Jüli Bakery’in başta ekmekleri olmak üzere tüm ekşi mayalı lezzetlerine bayılacaksınız benden söylemesi.

7) Eppek, Fenerbahçe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

eppek (@eppek__)’in paylaştığı bir gönderi ()

Eppek’in hiçbir rafine ürün kullanmadan hazırladığı ekşi mayalı ekmekleri Anadolu Yakası’nın en beğenilen ekmekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Özellikle kara kılçık tam buğday unlu ve kara çavdar unlu – cevizli tam buğday ekmeği Eppek’in en sevilen çeşitlerinden.

8) Nona, Bağdat Caddesi

Anadolu Yakası’nın en yeni mekanlarından biri de Nona Bakery. Nona Bakery mini minnacık bir dükkana öyle lezzetler sığdırıyor ki hayran kalmamak mümkün değil.

Sadece ekşi mayalı ekmekleri ile değil tatlıları ile de Anadolu Yakası’nda oturanların gönüllerini fethediyor Nona Bakery.

Her gidişinizde farklı bir ekmek çeşidi bulabileceğiniz Nona Bakery’e giderseniz siyez unlu ya da kavlıca buğdaylı ekşi mayalı ekmeklerinin tadına bakmanızı öneririm.

9) Beyaz Fırın, Suadiye

İstanbul’un en iyi fırınlarından biri de bir çok farklı semtte şubesi bulunan Beyaz Fırın. Her ne kadar adını duyunca pek çoğumuzun aklına ilk olarak o damak çatlatan tatlıları gelse de Beyaz Fırın’ın yemelere doyamayacağınız ekşi mayalı ekmekleri de var.

Özellikle üzümlühaşhaşlıfındıklı ekşi mayalı ekmeği kesinlikle favorim. Eğer hafif tatlı ekmekleri seviyorsanız mutlaka tadın derim.

10) Nino Bakery, Teşvikiye

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kendi ekşi mayamızla yaptığımız lezzetler ve ekmeklerden denediklerini @cigdem.iskent böyle göstermiş. Sizin hala denemedikleriniz var mı? #NinoBakery

Nino Bakery (@ninobakery)’in paylaştığı bir gönderi ()

On beşe yakın ekşi mayalı ekmek çeşidi bulabileceğiniz Nino Bakery bence Nişantaşı’nın en iyi ekmekçilerinden biri.

Nino Bakery ekmeklerini tam buğday, durum buğdayı ve çavdar unu kullanılarak hazırlıyor.

Adaçaylı, kahveli, kızılcıklı, zahterli gibi birçok farklı ekşi mayalı ekmek çeşidi bulabileceğiniz Nino Bakery’de benim oyum vazgeçilmez klasiklerimden biri olan cevizli ekmekten yana.

11) Bröd, Topağacı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

bröd (@brod_nisantasi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Nişantaşı’nın bir diğer karşı konulmaz ekşi mayalı ekmekçisi de Bröd.

Bröd’ün sekiz ayrı çeşit ekmeği içinden en çok tercih edilenler arasında siyez ekmeği ilk sıralarda yer alıyor. Tadı mısır ekmeğini andıran siyez unlu ekmeği diğer ekmeklere oranla çok daha doyurucu ve sert yapılı.

Bir zeytinli ekmek sever olarak benim Bröd favorim tabi ki zeytinli ve biberiyeli ekmekleri. Zeytinli ekmek sevmem derseniz de klasik çavdar, baget ya da çekirdekli gibi seçeneklerin olduğunu da belirteyim.

12) Grandma, Nişantaşı

Kahvaltıları ve tatlıları ile adından söz ettiriyor olsa da bence Grandma’nın yıldızlarından biri de kesinlikle ekşi mayalı ekmekleri.

Kendi ürettikleri ekşi maya ile hazırladıkları cevizli, üzümlü tarçınlı, ciabatta, foccacia, baget ve zeytinli ekmeklerini yemelere doyamayabilirsiniz benden söylemesi.

13) Pelin’in Ekmeği, Arnavutköy

Gözlerden uzak sessiz bir sokakta bulunan Pelin’in Ekmeği’ne bir kere şans verdiniz mi bir daha vazgeçemeyebilirsiniz.

2015 yılından beri koruduğu ekşi mayası ile tadına doyamayacağınız ekmekler yapan Pelin’in Ekmekleri’nde zeytinli, cevizli ve klasik köy ekmeği gibi çeşitleri bulabilirsiniz.

14) Mitte Brot, Maslak

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mitte Brot Bakery (@mittebrot)’in paylaştığı bir gönderi ()

Artizan ekmeğin Avrupa Yakası’ndaki en beğenilen adreslerinden biri de Mitte Brot.

Organik Bafa, Karahan buğdayı, Kavılca buğdayı, tam buğday ve çavdar unu gibi farklı unlar ile hazırladıkları ekşi mayalı ekmeklerinin cevizli, zeytinli ve cevizliüzümlü gibi çeşitlerini bulabilirsiniz.

15) Urban Bread, Göktürk

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Urban Bread (@urban_bread)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kavlıca, karabuğday, siyez ve tam buğday gibi unları ekşi mayanın lezzeti ile buluşturan Urban Bread lezzetli ekmeğin izini sürenlerin favori mekanlarından.

Sizin için de ekmek kahvaltıların vazgeçilmezlerinden ise Urban Bread’e uğrayın ve lezzetli ekmeklerinden mutlaka tadın derim.

Urban Bread’in ayrıca Gayrettepe‘de şubesi bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız