Karadeniz Bölgesi’nde Denize Girebileceğiniz En Güzel 10 Plaj

0
320
Karadeniz Bölgesi'nde Denize Girebileceğiniz En Güzel 10 Plaj
Karadeniz Bölgesi’nde Denize Girebileceğiniz En Güzel 10 Plaj

Karadeniz denilince akla her zaman ilk olarak muhteşem yeşil bitki örtüsü ve yağmurlu serin havalar gelse de Karadeniz aslında sadece bunlardan ibaret değil. Yaz aylarında kumlarında uzanabileceğiniz, deniz suyunun ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz birçok plajı da var. Sıcak aylarda ferahlamak için ya da değişik bir bölgede denize girmek için Karadeniz Bölgesi’nde bulunan farklı illeri ve ilçeleri tercih edebilirsiniz. Klasik deniz tatillerinin dışında bir bölgede tatil yapmak istiyorsanız, denize girmenin yanı sıra farklı bölgeleri de keşfetmek istiyorsanız Karadeniz Bölgesi’nde bulunan bu plajlar sizlere hitap ediyor olabilir.

İşte Karadeniz’in farklı bölgelerinden 10 harika plaj önerisi:

1 – Kaşüstü Plajı, Trabzon

Karadeniz denilince akla ilk gelen yerlerden biri tabi ki Trabzon. Trabzon, muhteşem doğası ve tarihi eserleri ile buraya gelen kişilere pek çok gezilecek yer sunuyor. Karadeniz Bölgesi’nde bulunmasından dolayı çoğu ayı oldukça yağışlı ve soğuk geçiren Trabzon’u gezmek için en iyi mevsimlerden biri de yaz. Yaz aylarında Trabzon’a gelmeyi ve gezmeyi düşünüyorsanız aynı zamanda denize de girebileceğiniz güzel bir plaj var.

Kaşüstü Plajı, Trabzon’da oldukça popüler olan bir plaj. Trabzon’un doğusunda yer alan Kaşüstü Plajı, Yomra sınırları içerisinde bulunuyor. 40 metre sahil genişliği ve 400 metre uzunluğu ile Kaşüstü Plajı ziyaretçilerine diğer pek çok plajdan farksız bir deneyim sunuyor.

Trabzon merkeze yakın bir konumda bulunan plaja araba ile gitmek oldukça kolay. Fakat araba park etmek için plaj içerisinde özel bir alan yok. Bu yüzden eğer buraya araba ile geleceksiniz arabanızı plaja yakın ve uygun bir yere park ederek plaja girebilirsiniz.

Kaşüstü Plajı’nın zemini ve deniz zemini kum zemin olduğu için plajda denize girmek daha kolay ve zevkli. Suyun derinliği, çocukların da rahatlıkla girebileceği kadar sığ. Ayrıca Kaşüstü Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralayabilir, deniz keyfini en yüksek seviyelere taşıyabilirsiniz.  

Giriş Ücreti: Haftanın her günü kişi başı 20 TL.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Şemsiye ve şezlong kiralanabilir.

Otopark Hizmeti: Otopark hizmeti bulunmuyor.

2 – Güzelcehisar Plajı, Bartın

Güzelcehisar Plajı, Bartın
Güzelcehisar Plajı, Bartın

Bartın, Batı Karadeniz’de bulunan, doğasıyla buraya gezmeye gelen kişileri etkileyen harika bir şehir. Karadeniz’de gezecek ve keşfedecek yeni yerler arıyorsanız burası kesinlikle tercih edebileceğiniz bir yer. Özellikle doğada gezmek, yeşilin ve mavinin harika birleşimine şahit olmak istiyorsanız Bartın’ın size hitap edecek pek çok yeri var.

Yeşil ve mavi demişken Bartın’ın güzel ve masmavi denizinden bahsetmemek de olmaz. Farklı bölgelerinde bulunan pek çok değişik plajlarından biri de Güzelcehisar Plajı. Güzelcehisar Plajı, Bartın merkeze yaklaşık 19 km uzaklıkta bulunuyor. Merkeze çok uzak olmayan bu plajın bulunduğu bölgede yerleşik bir yaşam yok. Bu yüzden plaj, misafirlerine doğa ile içe içe ve tamamen bakir bir alanda denize girme fırsatı sunuyor.

Güzelcehisar Plajı’nın kum yapısı oldukça ince yapılı olduğu için keyifli bir deniz deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Sığ ve hızlı derinleşmeyen bir deniz suyu olan plaj, küçük çocuklar ile denize girmeyi düşünen kişiler için de uygun bir seçenek oluşturuyor. 1,5 km uzunluğuna sahip plajda, isteyen kişiler şezlong ve şemsiye kiralayabilirler. Plaja ulaşım için en iyi tercih özel araba. Buraya gelecek kişiler de çoğunlukla özel arabalarını tercih ediyorlar.  Misafirlerin plajın otoparkından da yararlanmaları mümkün. Eğer buraya ayırdığınız vakit yeterliyse, Güzelcehisar lav sütunlarını görmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Plajın içerisinde ek olarak duşlar, tuvalet ve soyunma kabinleri de bulunuyor.

Giriş Ücreti: Haftanın her günü kişi başı 15 TL.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Şemsiye ve şezlong kiralanabilir.

Otopark Hizmeti: Haftanın her günü 150 TL.

3 – Karakum Plajı, Sinop

Karakum Plajı, Sinop
Karakum Plajı, Sinop

Şimdiki plajımız ise Karakum Plajı. Sinop’ta bulunan Karakum Plajı hem yabancı turistler tarafından hem de yerli gezginler tarafından tercih edilen oldukça popüler bir destinasyon. Adını sahip olduğu siyah kumlardan alan plajın kumlarının renginin siyah olmasının ilginç bir sebebi var. Plajın etrafında bulunan kükürt oranı yüksek kayaların, dalgalar tarafından aşındırılması sonucu burada bulunan kumlar siyah rengini alıyor. Siyah kumları ile meşhur olan bu plajda, Karadeniz’in serin sularının tadını da çıkarabilirsiniz.

Yazları serinlemek için harika bir Karadeniz destinasyonu olan Karakum Plajı, Sinop halkı tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Bu kumların romatizma gibi kemik rahatsızlıklarını rahatlattığına inanan kişilerin sayısı da oldukça fazla. Aynı zamanda Sinop’un harika doğasıyla iç içe ve huzurlu bir alanda denize girmek de oldukça güzel bir seçenek.

Karakum Plajı, bir halk plajı ve ücretsiz giriş yapılabiliyor. Sinop merkezine yaklaşık 2-3 km uzaklıkta bulunuyor. Merkezden istenirse otobüs ile de ulaşımı sağlanabilen plaja aynı zamanda özel araç ile de gidilebilir. Ek olarak plajın yakınında bulunan çeşitli konaklama mekanlarında kalabilir ya da yine plaj bölgesinde çadır kurabilirsiniz. Plajda geçirdiğiniz vakti daha konforlu bir hale getirmek için şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Girişi ücreti bulunmuyor.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: İstek üzerine kiralanabilir.

Otopark Hizmeti: Otopark hizmeti bulunmuyor.

4 – Cide Plajı, Kastamonu

Karadeniz’in başka bir şehrine ve başka güzel bir plajına gidiyoruz. Kastamonu, diğer Karadeniz şehirleri gibi harika bir doğaya sahip, Yeşilin bol olduğu şehirde denize girmek de ayrı bir keyif. Sıcak yaz aylarında Kastamonu gezisi yapacaksanız ve denize girmek istiyorsanız gidebileceğiniz birkaç tane plaj var. Fakat Cide Plajı en popüler plajların arasında geliyor.

Araç ile şehir merkezinden yaklaşık 2,4 km uzaklıkta olan plaja özel aracınız ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Cide, Batı Karadeniz’in en uzun sahil şeridine sahip şehri. Özellikle haziran-ağustos ayları arasında oldukça popüler olan Cide, 11 km uzunluğundaki sahilinde her zevke hitap edecek kafe ve restoranlar bulunduruyor.

Cide Plajı, denizi çok hızlı derinleşmeyen bir deniz suyuna sahip. Böylece çocukları ile tatil yapacak kişilere oldukça uygun. Hem deniz zemini hem de kendi zemini kum olan plajda rahatlıkla hareket edebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Plajı kullanırken konfor sağlayan bir diğer unsur da belediyenin belirli mesafelere yerleştirdiği ve ücretsiz kullanılabilen duşlar. Cide Plajı’nda denize girdikten sonra isterseniz bu duşları kullanabilir ve güne daha rahat bir şekilde devam edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Giriş ücreti bulunmuyor.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Şemsiye ve şezlong hizmeti bulunmuyor.

Otopark Hizmeti: Plaja ait bir otopark hizmeti bulunmuyor.

 5 – Filyos Plajı, Zonguldak

 Filyos Plajı, Zonguldak
Filyos Plajı, Zonguldak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı küçük bir belde olan Filyos, hem tarihi güzellikleri hem de doğasıyla oldukça etkileyici. Yaz aylarında Karadeniz’de dolaşmak istiyorsanız ve Zonguldak listenizde yer alıyorsa Filyos’a kesinlikle gitmelisiniz. Filyos’a gitmişken de plajına uğramadan ve güzel mavi sularında serinlemeden dönmek tabi ki olmaz.

Filyos Plajı, şehir merkezine yaklaşık olarak 22 km uzaklıkta bulunuyor. Filyos Plajı’na en kolay ulaşım, özel araç ile oluyor. Buraya direkt olarak giden bir toplu taşıma aracı olmadığı için Filyos Plajı’na gitmeniz en iyi yolu şahsi ya da kiralık bir araç ile ulaşımı sağlamak.

Filyos tam bir halk plajı. Bu yüzden içerisinde özel bir tesis bulunmuyor. Şezlong ya da şemsiye kiralanabilecek bir yer olmadığı için plaja giderken gerekli olacağını düşündüğünüz eşyaları yanınıza almanızda fayda olacaktır. 900 metre uzunluğundaki sahil şeridinde getirdiğiniz sandalye veya şezlonglarınızı yerleştirebilir ve keyifli bir plaj günü geçirebilirsiniz. Suyun zemini, kum, çakıl ve taş karışımı olan plajın dış zemini kumdur. Denize gelirken yanınıza deniz ayakkabısı almanız daha keyifli bir yüzme deneyimi yaşamanız açısından oldukça önemli. Bunun yanı sıra, Filyos’un suyu hızlı derinleşen bir su olmadığı için çocukları ile denize gelmeyi düşünen kişilere uygun bir seçenek olabilir.

Giriş Ücreti: Giriş ücreti bulunmuyor.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Şemsiye ve şezlong hizmeti bulunmuyor.

Otopark Hizmeti: Plaja yakın otopark bulunuyor.

6 – Kavaklar Mavi Deniz Plajı, Ordu

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Kavaklar Mavi Deniz Plajı, şehir merkezine özel araç ile 17,4 km uzaklıkta bulunuyor. Özel araç ile gitmeyi tercih etmeyen kişiler ise plaja otobüs ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirler.

Kavaklar Mavi Deniz Plajı, su zemini ve deniz zemini kum olan bir plaj. Böylece burada denize girmeyi ve güneşlenmeyi oldukça kolay hale getiriyor. Ordu’nun güzel suyunda serinlemenin yanında eğer deniz sporlarına meraklıysanız, Kavaklar Mavi Deniz Plajı size bu sporları yapma veya ilk kez deneyimleme fırsatı da veriyor. Plaj voleybolundan çeşitli su sporlarına, hatta masa tenisine kadar çeşitli sporları yaparak keyifli bir plaj günü geçirmeniz mümkün.

Denizi zaman zaman dalgalı olabilse de hızlı bir şekilde derinleşmeyen suyu sayesinde çocuklu aileler de bu plaja rahatlıkla gelebilirler. Aynı zamanda Kavaklar Mavi Deniz Plajı’nın şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi olanakları da bulunuyor.

Giriş Ücreti: Haftanın her günü kişi başı 150 TL.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Şemsiye ve şezlong hizmeti giriş ücretine dahil.

Otopark Hizmeti: Plaja ait otopark bulunmuyor.

7 – Çaka (Beyaz Kum) Plajı, Ordu

Ordu’nun bir başka güzel plajı ise Beyaz Kum Plajı da denilen Çaka Plajı. Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan plaj hem halk hem de gezginler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Şehir merkezine özel araç ile yaklaşık olarak 13,3 km uzaklıkta olan Çaka Plajı’na ulaşım için özel araç kullanmak gerekiyor çünkü plaja direkt olarak giden bir toplu taşıma aracı bulunmuyor.

Ordu’yu gezerken uğramak isteyeceğiniz yerler listesine ekleyebileceğiniz Beyaz Kum Plajı’nda soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar da bulunuyor. Çaka Plajı’nın deniz suyu biraz riskli. Çünkü zaman zaman denizin farklı bölgelerinde ters dip akıntı olabiliyor. Bu yüzden çocuklu ailelere veya çok iyi yüzme bilmeyen kişilere çok uygun değil. Aynı zamanda yüzme bilenlerin de denize dikkatli girmesinde fayda var. Fakat hem deniz zeminin hem de dış zeminin kum olmasından dolayı biraz daha konforlu bir plaj denilebilir. Deniz kenarında yürüyüş yapmak veya güneşli günlerde güneşlenmek için plaja gelebilirsiniz.

Çaka (Beyaz Kum) Plajı’nın bir başka artısı ise hem çadır kurma alanının olması hem de isteyen kişilerin kendi eşyalarını getirerek mangal yapması denilebilir. Yaz aylarında Ordu’da kamp yaparak gezmeyi düşünüyorsanız Çaka Plajı’nda kamp yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Plaja giriş ücreti bulunmuyor.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Ücret karşılığı şemsiye ve şezlong hizmeti alınabilecek yerler mevcut.

Otopark Hizmeti: Plaj yakınında otopark hizmeti bulmak mümkün.

8 – Kapısuyu Köyü Plajı (Kurucaşile), Bartın

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde bulunan plaj, ilçe merkezine özel araç ile 4,5 km uzaklıkta. Plaja ulaşım için özel araç gerekli çünkü plajın yakınından geçen ya da direkt olarak giden herhangi bir toplu taşıma aracı maalesef yok. Bartın gezinizi özellikle kamp yaparak geçirmek istiyorsanız Kapısuyu Köyü Plajı size hitap edecek bir yer olabilir. Çünkü burayı çoğunluk kampseverler tercih ediyor. Hem denize girip serinlemeye hem de kamp yapmaya oldukça müsait olan bu plaj farklı kişilerin farklı zevklerine hitap ediyor.

Oldukça salaş bir plaj olan Kapısuyu Plajı, özellikle yüzme bilmeyen ve çocukları ile denize gelmeyi düşünen kişilere uygun değil. Çünkü plajda denizin suyu çok hızlı bir şekilde derinleşiyor ve dalgalı bir deniz. Ayrıca salaş bir plaj olmasından dolayı buraya gelecek kişilerin ihtiyaç duyabilecekleri şemsiye, şezlong ve sandalye gibi ihtiyaçları yanlarında getirmeleri daha konforlu vakit geçirmeleri için önemli.

Eğer amacınız uzun saatler yüzmek ve denizin keyfini çıkarmaktan çok deniz kenarında çadır kurmak veya ufak bir deniz kenarı keyfi yapmak ise Kapısuyu Köyü Plajı’nı değerlendirebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Giriş ücreti bulunmuyor.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Şemsiye ve şezlong hizmeti bulunmuyor.

Otopark Hizmeti: Plaja özel otopark hizmeti bulunmuyor.

9 – Fener Kadınlar Plajı, Samsun

Samsun’da bulunan Kadınlar Plajı, merkez ilçesine 4 km uzaklıkta bulunuyor. Belediye tarafından sadece kadınların ve çocukların kullanımına ayrılmış olan bu plaj hem yerli halk tarafından hem de Samsun’a ziyarete gelen kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Dış zemini ve deniz zemini tamamen kum olan Fener Kadınlar Plajı’nda belediye tarafından işletilen işletmelerden yararlanmak mümkün.

Denizi zaman zaman dalgalı olabilen Fener Kadınlar Plajı, çocukların ve yüzme bilmeyen kişilerin kullanımına uygun. Duş, soyunma odası ve tuvalet gibi imkanların bulunduğu plajda keyifli bir gün geçirmek mümkün. Genelde özel araç ile ulaşımın tercih edildiği plaja direkt olarak gelen herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor.

Eğer yaz aylarında Samsun’a geldiyseniz ve denize girmek için uygun bir yer arıyorsanız Fener Kadınlar Plajı, size uygun plajlardan biri olabilir.

Giriş Ücreti: Haftanın her günü kişi başı 30 TL. 10 yaşın altındaki çocuklardan ücret talep edilmiyor.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Plajda şemsiye ve şezlong hizmeti var.

Otopark Hizmeti: Plajın yakınında otopark hizmeti bulunuyor.

10 – Arhavi Güngören Plajı, Artvin

Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan Arhavi Güngören Plajı, şehir merkezinden 47 km uzaklıkta bulunuyor. Arhavi Güngören Plajı’na özel araçla ulaşım sağlanabildiği gibi otobüs, minibüs ve midibüs gibi seçeneklerle de ulaşım sağlanabilir. Plaja ulaşımın çok kolay olmasından dolayı hem yerli halk hem de Artvin’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Oldukça sakin ve sessiz bir plaj olan Arhavi Güngören Plajı’nda zaman zaman plaj voleybolu ve plaj futbolu etkinlikleri düzenlenmektedir. 250 metre uzunluğa ve 40 metre genişliğe sahip olan plajın zemini çakıl ve kum karışımıyken, deniz zemini kayalık olduğu için deniz ayakkabısı kullanımına dikkat edilmesi gerekli. Oldukça temiz bir plaj olan Arhavi Güngören Plajı, gelen ziyaretçileri oldukça memnun ediyor.

Plajda cankurtaran ve tuvalet gibi imkanlar da bulunuyor. Arhavi Güngören Plajı’nın içinde her ne kadar yemek için özel tesisler bulunmuyor olsa da, burada denize girmeyi tercih eden kişilerin pek çoğu yakınlarda bulunan marketler ve kafelerde yararlanarak ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Giriş Ücreti: Giriş ücreti bulunmuyor.

Şemsiye ve Şezlong Hizmeti: Şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor.

Otopark Hizmeti: Plaja özel otopark bulunmuyor.

Önceki İçerikTürkiye’de Kitesurf Yapabileceğiniz Yerler
Sonraki İçerik48 Saat 1 Rota: Çıralı
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız