Locuri de vizitat în România: 20 de locuri care trebuie neapărat vizitate în România

0
70644
Romanya Gezilecek Yerler
Romanya Gezilecek Yerler

România, o țară care găzduiește frumuseți istorice, naturale și culturale, este situată la intersecția dintre Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Numele țării provine de la cuvântul latin Romanus, care înseamnă “roman”, și este a șasea cea mai populată țară membră a Uniunii Europene.

Există multe locuri frumoase de vizitat în România. În fruntea listei se află capitala și cel mai mare oraș al țării, București. Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Craiova, Brașov și Râșnov sunt de asemenea orașe care trebuie vizitate în România.

Și noi am listat în acest articol 20 de locuri de vizitat în România. Sperăm că articolul nostru vă va ajuta în planificarea călătoriei în România.

1) Castelul Bran (Castelul lui Dracula), Brașov

Bran Kalesi (Drakula’nın Kalesi), Braşov
Bran Kalesi (Drakula’nın Kalesi), Braşov

Pe lista locurilor de vizitat în România, Castelul Bran se află în top, fiind cunoscut ca și Castelul celebrului Dracula. Castelul, considerat a fi casa personajului fictiv Contele Dracula, creat de Bram Stoker, este unul dintre cele mai vizitate locuri din România. Recunoscut ca unul dintre simbolurile naționale ale țării, Castelul Bran funcționează astăzi ca un muzeu care expune opere de artă și mobilier colectate de Regina Maria.

2) Castelul Peleș, Sinaia

Peleş Kalesi, Sinaia
Peleş Kalesi, Sinaia

Unul dintre cele mai frumoase castele ale României, Castelul Peleș, se află la poalele Munților Bucegi, în Valea Prahovei. Carol I, primul rege al României, a fost atât de încântat de frumusețea acestei zone, încât a ordonat construirea castelului ca reședință de vară.

Imaginați-vă un loc cu pereții acoperiți de lucrările originale ale faimosului pictor Gustav Klimt! Măreția Castelului Peleș nu se oprește aici. Remarcabil prin arhitectura sa neorenascentistă, cu tavanul său sculptat în lemn, sălile ornate și pereții împodobiți cu aur, castelul te captivează.

De-a lungul istoriei, Castelul Peleș a găzduit lideri de stat importanți precum Nixon, Ford, Gaddafi și Arafat; în zilele noastre, este deschis publicului ca muzeu, adăpostind colecții de artă, armuri și arme.

3) Drumul Transfăgărășan, Munții Carpați

Transfagarașan Yolu, Karpat Dağları
Transfagarașan Yolu, Karpat Dağları

Situat la o altitudine de 2.042 de metri, Drumul Transfăgărășan a fost desemnat de programul BBC Top Gear ca “Cel mai bun drum din lume”. Această cale de nouăzeci de kilometri lungime, plină de curbe, oferă călătorilor priveliști uimitoare ale Munților Carpați.

4) Lacul Bâlea, Sibiu

Balea Gölü, Sibiu
Balea Gölü, Sibiu

Accesibil la kilometrul 35 pe Drumul Transfăgărășan, Lacul Bâlea este situat în Munții Făgăraș. Lacul Bâlea, un lac glaciar situat la o altitudine de 234 de metri, este una dintre cele mai remarcabile frumuseți naturale ale României. După ce primul hotel de gheață din Europa de Est a fost construit aici în 2006, Lacul Bâlea a început să fie vizitat de un număr mare de persoane.

5) București

Bükreş
Bükreş

Capitala României, București, este situată pe malurile Dâmboviței, un afluent al Dunării. Orașul este centrul cultural și artistic al țării și este numit adesea “Parisul Estului” datorită arhitecturii sale.

Printre principalele atracții ale Bucureștiului se numără Palatul Parlamentului, Palatul Cantacuzino, Ateneul Român, Muzeul Național de Artă al României și Parcul Cișmigiu. Puteți citi articolul nostru intitulat “Ghid de călătorie în București” pentru a obține informații detaliate despre locurile de vizitat în oraș.

6) Sibiu (Hermannstadt)

Sibiu (Sibin)
Sibiu (Sibin)

Sibiu, unul dintre cele mai importante centre culturale ale țării, este situat la o distanță de 215 kilometri de capitala București. Ales ca una dintre Capitalele Culturale Europene în anul 2007, alături de Luxemburg, Sibiu a fost fondat de sași în secolul al XII-lea.

Orașul Sibiu, cu piețele sale baroce și străzile pavate cu piatră cubică, are atmosfera unei vechi cetăți medievale și este gazda multor festivaluri. Situat în regiunea Transilvaniei a României, Sibiu a fost clasificat de revista Forbes ca al optulea oraș ca pace din Europa.

7) Brașov

Brașov
Brașov

Brașov, care poartă caracteristica de a fi centrul istoric al României, este situat în Transilvania, înconjurat de Munții Carpați. Orașul, care întâmpină vizitatorii cu turnuri și biserici din Evul Mediu, se află la o distanță de 166 de kilometri de București.

Biserica Neagră, cunoscută și ca Biserica Sfânta Maria, se numără printre principalele monumente istorice care trebuie văzute în Brașov. Orașul are o importanță deosebită pentru că aici a fost născut imnul național al României. Festivalul Internațional de Muzică Cerbul de Aur este organizat în fiecare an în sezonul de vară în Brașov.

Pentru informații detaliate despre regiunea Transilvania, vă recomandăm să citiți articolul nostru de blog: Pe urmele lui Dracula în Transilvania – Locuri de vizitat în Transilvania.

8) Constanța

Köstence (Constanta)
Köstence (Constanta)

Constanța, unul dintre cele mai mari orașe ale României, este cunoscută ca fiind cel mai mare port la Marea Neagră. Orașul este cel mai vechi așezământ din țară și adăpostește monumente istorice, ruine antice, muzee și plaje. Orașul, care oferă o viață de noapte plină de distracție, este de asemenea cunoscut pentru cazinoul său mare, care atrage mulți vizitatori.

9) Sighișoara

Sighișoara
Sighișoara

Orașul Sighișoara din regiunea Transilvaniei este parte din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este o așezare medievală, locul de naștere și de copilărie al lui Vlad Țepeș, sursa de inspirație pentru Bram Stoker în crearea personajului Dracula. Sighișoara este considerată una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa, și aici puteți vizita casa în care s-a născut Dracula, Mănăstirea Dominicană și Casa Venețiană.

10) Cluj-Napoca

Cluj-Napoca (Kaloşvar)
Cluj-Napoca (Kaloşvar)

Găzduind cea mai mare universitate din România, Cluj-Napoca, cunoscut și sub numele de Kaloşvar, este considerat capitala neoficială a Transilvaniei și un centru important de artă și cultură al țării. Printre multele atracții istorice și arhitecturale ale orașului se numără Biserica Sfântul Mihail, care are cel mai înalt turn de biserică din România.

11) Timișoara

Timișoara (Temeşvar)
Timișoara (Temeşvar)

Cunoscut sub numele de “Micul Viena”, Timișoara își merită pe deplin acest supranume, grație festivalurilor de muzică, teatrelor, galeriilor de artă și muzeele care au loc pe tot parcursul anului. Orașul, cunoscut ca Primul Oraș Liber în urma protestelor împotriva lui Ceaușescu, este al treilea cel mai populat oraș din România și se distinge prin arhitectura istorică remarcabilă. Numele orașului provine de la fortificația (în maghiară: vár) de pe râul Timiș (în maghiară: Temes).

12) Maramureș

Maramureș
Maramureș

Regiunea Maramureș, cunoscută pentru bisericile sale de lemn, se află în partea de nord a României, într-o zonă montană. Capitala regiunii, Baia Mare, adăpostește majoritatea structurilor medievale care pot fi găsite în jurul Pieței Libertății. Turnul Măcelarilor este de asemenea o atracție care nu trebuie ratată, oferind o privire asupra tradițiilor românești ancestrale.

13) Delta Dunării

Tuna Deltası
Tuna Deltası

Inscrisă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Delta Dunării găzduiește 23 de ecosisteme, fiind una dintre cele mai mari delte ale Europei. În această minunată întâlnire între verde și albastru, puteți fi martor la frumusețile naturale nesfârșite ale României. Vă recomandăm să vizitați Delta Dunării în primăvară, deoarece în timpul verii sunt foarte mulți țânțari în zonă.

14) Suceava

Suceava
Suceava

Orașul Suceava, care găzduiește mănăstiri pictate în culori vii, este situat în regiunea istorică Bucovina. Printre locurile care trebuie vizitate în Suceava se numără Biserica Sfântul Gheorghe de pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Muzeul Etnografic al Bucovinei și Curtea Domnească. Pe lângă frumusețile istorice, orașul este vizitat și pentru turismul gastronomic, unde puteți încerca mâncărurile celebre românești.

15) Craiova

Ciraiova (Krayova)
Ciraiova (Krayova)

Situat în județul Dolj, orașul Craiova este al șaselea cel mai mare oraș al României. Printre locurile de vizitat pe malul râului Jiu în Craiova se numără Muzeul de Artă, Grădina Botanică, Parcul Nicolae Romanescu și Catedrala Sfântul Dumitru.

16) Sinaia

Sinaia
Sinaia

Fostă capitală a Regatului României, Sinaia s-a dezvoltat în jurul unui mănăstir care dă și numele munților Sinaia. Aparținând de județul Brașov, orașul este mai ales vizitat în timpul iernii. Sinaia servește ca un centru al turismului de schi în Europa pe timp de iarnă.

17) Iași

Yaş
Yaş

Găzduind Palatul Culturii, Iași este orașul cu cea mai veche universitate din România și prima școală de inginerie. Palatul Culturii, construit în stil neo-gotic, adăpostește patru frumoase muzee: Muzeul Științei și Tehnologiei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă și Muzeul Istoriei Moldovei. Teatrul Național Vasile Alecsandri, Filarmonica de Stat Moldova, Clădirea Operei, Ateneul din Iași, Grădina Botanică din Iași și Biblioteca Centrală Universitară sunt printre locurile care merită vizitate în Iași.

18) Salina Turda, județul Cluj

Salina Turda, Cluj County
Salina Turda, Cluj County

Minele de sare din cel de-al doilea cel mai mare oraș al României, județul Cluj, atrag atât turiștii locali cât și pe cei străini. Salina Turda, care a fost numită de Business Insider în 2013 ca fiind unul dintre “25 de comori ascunse în lume care merită vizitate”, are un parc de distracții situat la 122 de metri sub pământ.

19) Râșnov

Rasnov
Rasnov

Orașul cunoscut pentru Cetatea Râșnov este situat la o distanță apropiată de satul Bran. Construită în secolul al XIV-lea de către sași, Cetatea Râșnov oferă vizitatorilor vederi panoramice spectaculoase. Pentru cinefili, să menționăm că filmul “Cold Mountain” din 2003 a fost filmat în apropiere de Râșnov.

20) Castelul Corvinilor

Korvin Kalesi
Korvin Kalesi

Cunoscut și sub numele de Castelul Hunyadilor sau Castelul Hunedoarei, Castelul Corvinilor se află în orașul Hunedoara din România. Fiind un castel gotic-renaștere, Corvinilor este unul dintre cele mai mari castele din Europa. Castelul, care este unul dintre Cele Șapte Minuni ale României, este accesat printr-un pod de lemn. Se crede că în acest castel care vă va transporta în Evul Mediu, a fost închis Vlad Țepeș, sursa de inspirație pentru Dracula!

Sperăm că ghidul nostru de călătorie în România vă va fi util.

*Acest conținut a fost creat de inteligența artificială.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız