Kasımda Tatil Başkadır: En Güzel Seyahat Rotaları

0
589
Kasımda Tatil Başkadır: En Güzel Seyahat Rotaları
Kasımda Tatil Başkadır: En Güzel Seyahat Rotaları

Kasımda aşk başkadır derler. Fakat kasımda bir başka güzel olan tek şey tabi ki de aşk değil. Kasımda tatil yapmak da bir başkadır. Sonbaharın etkisinin artık neredeyse bütün şehirlerde görüldüğü kasım ayında, her yerde sarı ve tonları hüküm sürmeye başlayarak mükemmel manzaraların oluşmasını sağlıyor. Kasımda nereye giderseniz gidin harika bir manzaranın sizi bekleyeceğinden eminiz. Sizin için bu harika yerler arasından kasımda gidebileceğiniz 10 seyahat rotası belirledik.

İşte kasım ayında seyahat gidebileceğiniz 10 rota:

1) Mardin 

Mardin 
Mardin 

Mardin, Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesi. Her gezenin hayran kaldığı ve gitmeyen çoğu kişinin kesinlikle görmek istediği Mardin kasım ayında seyahate çıkmak isteyen kişiler için en uygun destinasyonlardan. Kışları oldukça ağır geçiren Mardin, yazları da oldukça sıcak geçirmesi ile meşhur. Mardin, her ne kadar gezilmesi ve keşfedilmesi gereken bir lokasyon olsa da bu mevsimlerde gönlünüzce gezmeniz biraz zor olabilir. Bu yüzden kasım ayı Mardin’i keşfetmek için oldukça güzel bir zaman aralığı. 

Mardin’de görmeniz gereken pek çok yer bulunuyor. Kaç gün kalacağınıza bağlı olarak aslında görebileceğiniz yer sayısı da değişebilir. Bu yüzden siz tatil planınıza uygun bir şekilde kendinize özel bir Mardin rotası çıkarabilirsiniz. Bu rotaya kesinlikle eklemeniz gereken yerler arasında ise ilk olarak Geleneksel Mardin Evleri geliyor. Duvarlarla çevrili bu evler oldukça sağlam bir yapıya sahipler. Bu yapılarda genellikle avlu kısmı da bulunuyor. Görsel olarak da tarihsel olarak da Mardin’in önemli bir parçası olan bu evleri çok beğeneceğinize eminiz. Bu evlerin yanı sıra Mardin’de, Mardin Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Turabdin Platosu, Mardin Müzesi, Emir Hamamı ve Deyrulzafaran Manastırı gibi yerlerden en azından bir kaçını mutlaka ziyaret edin. 

Mardin denilince akla gelen diğer bir şey ise Mardin’in harika yemekleri. Dünyaca meşhur olan lezzetli yemekleri yerinde yemenin tadı kesinlikle bir başka. Mardin’e kadar gitmişken haşlanmış içli köfte, kaburga dolması, kuru patlıcan dolması, cevizli börek ve soğan kebabı gibi tatlardan tatmadan dönmeyin. 

Mardin ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız Medeniyetler Beşiği: Mardin yazımıza göz atabilirsiniz. 

2) Karabük

Karabük
Karabük

Karabük, oldukça güzel ilçelerden oluşuyor. Batı Karadeniz’de bulunan Karabük’te gezebileceğiniz Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani bulunuyor. Bu ilçeler her ne kadar birbirinden güzel yerler olsalar da Karabük denilince ilk olarak Safranbolu geliyor. Bu yüzden eğer Karabük’e bir seyahat yapmayı planlıyorsanız ilk olarak Safranbolu’ya gidin. 

Unesco Dünya Mirası Listesine giren Safranbolu, hem doğası hem de mimarisi ile yerli ve yabancı turistlerin en uğrak yerlerinden bir tanesi. Safranbolu’da gezerken kendinizi tarihin bir parçası gibi hissedebilirsiniz. Safranbolu’da gezerken Osmanlı Dönemi mimari yapısını taşıyan camileri ve Eski Çarşı gibi tarihi yerlerin yanı sıra muhteşem geleneksel tatları tadabilirsiniz. Dar sokaklarda bulunan samimi restoranlarda vakit geçirebilir ve tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Eğer bu kasım Karabük’te tatil yapma planınız varsa Karabük’te Gezilecek Yerler yazımızı okuyarak harika bir seyahat rotası oluşturabilirsiniz. 

3) Bolu

Bolu
Bolu

Sonbahar denilince akla gelen ilk yerlerden bir tanesi de tabii ki de Bolu. Bolu sonbaharda büründüğü harika renkleri ve doğası ile pek çok kişiyi kendisine hayran bırakıyor. İster kamp yapmak için ister günübirlik tatil için isterseniz de şehirden birkaç gün uzaklaşmak için seyahate çıkmak isteyin Bolu beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayacak yerlerden bir tanesi. 

Bolu’nun hem gezmek hem de kamp yapmak için en popüler yeri ise tabi ki de Abant. Gölü ile meşhur olan Abant, doğaseverler için çok güzel bir alternatif olmakla birlikte buraya gelen misafirlerine eğlenceli vakit geçirebilecekleri çeşitli aktivite alternatifleri sunuyor. Eğer birkaç günlük bir tatil planlıyorsanız Abant Gölü’nün yakınına konumlanmış harika otellerden birini seçebilirsiniz. Göl kenarında sucuk ekmek yiyerek ve temiz havayı içinize çekerek harika vakit geçirebilceğiniz Abant Gölü’ne gitmişken doğa yürüyüşü yapabilir ya da çevrede yeni etkinlikler keşfedebilirsiniz. 

Abant’ın yanı sıra kampseverlerin ve İstanbul’da yaşayan kişilerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri de Yedigöller. Harika doğası, temiz havası ve 7 tane gölü ile buraya sürekli gelmek isteyebilirsiniz. Günübirlik seyahatler içinde oldukça uygun bir yer olan Yedigöller’de isteğinize bağlı olarak otellerde de kalabilir ve birkaç boyunca doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Kasımda Bolu’ya seyahat planınız varsa daha ayrıntılı bilgi için Bolu-Abant Gezi Rehberi ve Yedigöller’de Kamp Yapacakların Bilmesi Gerekenler yazılarımızı da okuyabilirsiniz. 

4) Eskişehir

Eskişehir
Eskişehir

Türkiye’nin öğrenci dostu olarak bilinen şehri olan Eskişehir, Kasım ayında seyahat etmek için en güzel lokasyonlar arasında bulunuyor. Eskişehir, muhteşem manzaraları ve gezilecek yerleri ile farklı yerlere gitmek ve sonbaharın renkleri ile kışı karşılamak isteyen kişilere güzel bir alternatif. 

Kış aylarında her ne kadar oldukça soğuk bir yer olsa da Eskişehir’e gitmek için kasım ayı oldukça uygun. Eskişehir’de gezebileceğiniz pek çok yer de bulunuyor. Bunların başında Porsuk Çayı, Eskişehir Balmumu Müzesi, Lüle Taşı Müzesi ve Yazılıkaya geliyor. Porsuk Çayın’da keyiflice vakit geçirebilir hatta tekne turu da yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Porsuk Çayı’nın etrafında oldukça güzel oteller de bulunuyor. Bu otellerden birinde kalarak Porsuk Çayı’nın keyfini daha fazla çıkarabilirsiniz. 

Eskişehir’in yemekleri de buraya gelen kişileri oldukça mutlu ediyor. Çibörek Eskişehir’in en meşhur yemeği, Eskişehir’e geldiğinizde güzel bir yerde Çibörek yemeden dönmek olmaz. Bu harika lezztin yanı sıra ise Balaban Kebabı, Met Helva, haşhaşlı çörek ve göbete gibi tatları da tatmanızı kesinlikle öneriyoruz.

Yakın zamanda Eskişehir’e bir tatil planı yapmak istiyorsanız Türkiye’nin Öğrenci Dostu Kenti: Eskişehir- Eskişehir Gezi Rehberi yazımızı da okuyabilirsiniz. 

5) Nevşehir

Nevşehir
Nevşehir

Şimdi rotamız ise Nevşehir. Dünyaca ünlü olan bu şehir, buraya giden herkesi adeta büyülüyor. Kapadokya da burada bulunduğu için şehir adeta bir masal şehri diyebiliriz. 

Nevşehir denilince akla ilk gelen ilçe olan Kapadokya herkesin en az bir kere ziyaret etmesi gereken bir yer. Kasım ayında sarı renklere bürünen doğa ile birlikte daha da büyülü hale gelen Kapadokya’ya giriş yaptığınız anda kendiniz bambaşka bir diyarda gibi hissedeceksiniz. Kapadokya’da konaklamak için ise harika otel seçenekleri bulunuyor. Beklentilerinize göre istediğiniz tarz bir oteli kolayca bulabilirsiniz. 

Kapadokya’ya gelmişken tabii ki de balonları görmeden dönmek olmaz Binmeyi düşünmeseniz bile gün aydınlanırken kalkıp balonların havalanması izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra Ürgüp, Ihlara Vadisi, Peri Bacaları ve Paşabağ Vadisi gibi yerleri de gözmenizi öneriyoruz. 

Nevşehir eğer sizinde tatil rotanızda bulunuyorsa ve Nevşehir ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız Nevşehir Seyahat Rehberi yazımızı okuyabilir veya vaktinizin çoğunu Kapadokya’da geçirmeyi planlıyor ve burası hakkında daha çok bilgi edinmek istiyorsanız Kapadokya’da Gezilecek Yerler ve Seyahat Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz. 

6) Balıkesir

Balıkesir
Balıkesir

Balıkesir, yazı şimdiden özleyenler ve denize yakın olmak isteyen kişiler için oldukça güzel bir seçenek. Pek çok farklı ilden rahatlıkla gidilebilen Balıkesir’de tatil yapmak için tercih edebileceğiniz çok güzel yerler bulunuyor. Cunda Adası, Edremit, Ayvalık ve Kapıdağ adası gibi harika yerlerin bulunduğu Balıkesir’de kasım ayında gitmenizi en çok tavsiye edeceğimiz yer ise Edremit’te bulunan Kazdağları.

Tamamen doğanın içinde olan her mevsim farklı bir güzelliği olan Kazdağları, Alp Dağları’ndan sonra en yüksek oksijen oranına sahip olan yer. Siz de kış gelmeden temiz bir hava alarak doğanın içinde stresten uzaklaşmak istiyorsanız kesinlikle buraya gelmenizi tavsiye ediyoruz. Yaz aylarında oldukça hareketli ve kalabalık olan Kaz dağları bu mevsimde en sakin zamanlarını yaşar ve buraya gelmeyi tercih eden nadir misafirlerinin harika zamanlar geçirmesine de vesile olur. Kaz Dağları’nın sağladığı avantajlardan biri de termal otellerde konaklayabilme imkanları. Böylece buraya geldiğinizde temiz havanın ve doğanın tadını çıkarabilir sağlıklı sularda şifa bulabilirsiniz. 

Kasım ayı tatiliniz için eğer Kaz Dağları’nı tercih ederseniz Balıkesir’in diğer güzel yerlerinden pek çoğuna da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayvalık başta olmak üzere Yeşilyurt Köyü ve Adatepe’ye gidebilir ve buraları da keşfedebilirsiniz. 

Balıkesir ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız Balıkesir’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. 

7) Afyon

Afyon
Afyon

Madem kasım ayındayız şifalı sularda termal bir tatil yapmanın tam zamanı diye düşünebilirsiniz. Kış tam bastırmadan rahatlamak ve kışa enerjik bir şekilde girmek istiyorsanız o zaman kasımda Afyon’a doğru yola çıkabilirsiniz. Üstelik termal otellerde keyifli vakit geçirdikten sonra Afyon’da farklı yerleri gezebilir ve geleneksel tatları deneyebilirsiniz. 

Afyon’da görebileceğiniz yerlerin başında Afyon Arkeoloji Müzesi, İscehisar Peri Bacaları, Afyon Kulesi ve Sultan Divani Mevlevihanesi’ni gibi yerler bulunuyor. Afyonda bulunan çeşitli termal otellerden birinde konaklarken aynı zamanda buraları gezebilirsiniz. hem gezdiğiniz hem dinlediğiniz bir tatil olması için buraya birkaç günlük bir tatil için gelmenizi tavsiye ediyoruz.

Afyon’a size de kıştan önce gidilebilecek harika bir destinasyon gibi geliyorsa daha ayrıntılı bilgi edinmek için Türkiye’nin Termal Başkenti: Afyon- Afyon Seyahat Rehberi yazımı okuyabilirsiniz. Afyonda bulunan termal oteller ile ilgili bilgi almak içinse Afyon Sandıklı Termal Oteller  ve Afyon Gazlıgöl Termal Oteller yazılarımızı okuyabilirsiniz. 

8) Gaziantep

Gaziantep
Gaziantep

Kasımda sadece tatil yapmak değil aynı zamanda harika yemekler yiyerek tarihi bir keşif yapmak istiyorsanız Gaziantep tam sizin aklınızdaki yer olabilir. Her mevsim ayrı bir güzel olan Gaziantep kasım ayında da gezmeye ve keşfetmeye oldukça müsait. 

Gaziantep’in yaklaşık 291 farklı yemekten oluşan mutfağı her ne kadar buraya gelmek için yeterli bir sebep olsa da ilk başta gezilecek yerlere odaklanalım.  Zeugma Müzesi, buraya gelen herkesin kesinlikle görmesi gereken oldukça etkileyici bir müze. Zeugma Müzesi’nin yanı sıra Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi ve Dülük Antik Kenti kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında. 

Gaziantep mutfağına gelince, tabi ki buraya ait lezzetli yemekleri say say bitmez. Siz de Gaziantep’e gittiğiniz ne diliyorsanız yemekte özgürsünüz fakat bazı lezzetler var ki yemeden dönmenizi önermiyoruz. Bu lezzetlerin başında beyran, ekşili köfte, simit kebabı, nohut dürüm, şiveydiz, ciğer ve içli köfte gibi tatlar yer alıyor. 

Yakın zamanda Gaziantep’e gitmeyi planlıyorsanız Gaziantep Gezilecek Yerler Listesi yazımızı da okuyabilirsiniz. 

9) Sakarya

Sakarya
Sakarya

İstanbul’a oldukça yakın bir konumda bulunan ama buna rağmen doğası ile herkesi etkileyen Sakarya, her mevsim doğaya yakın bi yerlere gitmek isteyen kişileri misafir ediyor. Sakarya denilince direkt olarak akla gelen Sapanca ise bu kasımda ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ettiğimiz asıl yer. 

Sapanca doğası ve sonbaharda büründüğü harika sarı tonlarında renkleri ile dinlenmek ve doğanın içinde ufak bir kaçamak yapmak isteyen kişiler için harik abir destinasyon. İstanbul’da yaşayan kişilerin araba ile günübirlik gidip gezebilecekleri Sapanca hem ailelere hem de arkadaş gruplarına hitap ediyor. Sapanca’da yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler var. Uzun doğa yürüyüşlerinden hoşlanan kişiler, Sakarya İl Orman Parkı, Kırkpınar Sahili ve Uzunkum gibi bölgelerde temiz hava eşliğinde keyifli yürüyüşler yapabilir ve harika doğa fotoğrafları çekebilirler. 

Doğa yürüyüşünün yanı sıra burada Kuzuyayla Tabiat Parkı, Justinianos Köprüsü ve Sapanca Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Sapanca ile ilgili daha ayrıntılı bir gezi rehberi arıyorsanız Sapanca Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz. 

10) Amasya

Amasya
Amasya

Amasya, doğanın içinde, tarihi mekanları bol olan şehirlerimizden bir tanesi. Amasya’da hem deneyebileceğiniz pek çok tat hem de pek çok mekan var. Bu yüzden sonbaharda harika doğa manzaraları görmeyi ve gezmeyi planlıyorsanız Amasya tam size göre bir yer olabilir.

Amasya da gezilecek pek çok yer var. Amasya Kalesi Kızlar Sarayı, Amasya Yalıboyu Evleri, Amasya Saat Kulesi, Amasya İkinci Beyazıt Külliyesi ve Yeşilırmak Nehri gezilecek yerlerden sadece birkaçı. Özellikle kültürel geziler yapmayı seven kişiler için çok uygun bir yer olan Amasya’da çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Amasya’ya kadar gelmişken de buraya ait geleneksel tatları tatmadan kesinlike dönmeyin. 

Yakın zamanda bir Amasya tatili yapmayı planlıyorsanız Amasya’da Gezilecek Yerler ve Amasya’nın Yöresel Yemekleri yazılarımız da hoşunuza gidebilir. 

Şimdiden iyi tatiller.

Önceki İçerikLocuri de vizitat în România: 20 de locuri care trebuie neapărat vizitate în România
Sonraki İçerikSonbaharda Balayına Gidebileceğiniz 11 Harika Rota
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız