Sonbaharda Kamp İçin Gidebileceğiniz 10 Yer

0
298
Sonbaharda Kamp İçin Gidebileceğiniz 10 Yer
Sonbaharda Kamp İçin Gidebileceğiniz 10 Yer

Sonbaharın gelişi ile doğa da bir başka güzel oluyor. Doğanın keyfi en güzel doğayla iç içe kalarak çıkarılır diyorsanız kamp yapmak tam size göre. İlk kez kamp yapacaksanız ekipmanımız yok nasıl olacak diye düşünmeyin. Birçok kamp alanı size çadır kiralama imkânı da sunuyor. Çadır bana göre değil derseniz de tercihinizi bungalov evlerden ya da karavandan yana kullanabileceğiniz de aklınızda bulunsun.

Peki sizin kamp tercihiniz hangisi olur? Turuncunun ve sarının binbir tonunu görebileceğiniz orman içindeki kamp alanları mı yoksa denize yakın alanlar mı diye soruyoruz ve sizi sonbaharda kamp yapabileceğiniz en keyifli rotalar ile baş başa bırakıyoruz. Yalnız öncesinde minik bir hatırlatma yapmakta fayda var. Kamp tatiline çıkarken akşamları soğuyan havaya karşı yanınıza soğuğa dayanıklı, su geçirmez kıyafetler, iyi bir kamp ayakkabısı ve en güzelinden bir uyku tulumu almayı ihmal etmeyin.

Sonbaharda kamp yapabileceğiniz yerler:

1) Kazdağları, Balıkesir

Kazdağları, Balıkesir
Kazdağları, Balıkesir

Türkiye’nin oksijen deposu Kazdağları’nda kamp yapabileceğiniz pek çok alan var. Kazdağları’na kamp yapmaya gitmeye karar verirseniz çadır, bungalov ve karavan gibi alternatifler sizi bekliyor. Sıcak su, duş, tuvalet, elektrik gibi imkanların olduğu Kazdağları kamp alanları, oksijeni ve huzuru bol bir alanda kamp yapmak isteyenleri bekliyor. Ayrıca Milli Park, birbirinden güzel köyler, nefis dağ evleri ve daha tam anlamıyla keşfedilmemiş pek çok yer Kazdağları’nda sizi bekliyor. Aklınızda bulunsun!

2) Aladağ, Bolu

Aladağ doğası ile insanı kendine hayran bırakan kamp alanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle sonbahar aylarında turuncunun binbir tonunu görebileceğiniz Aladağ, kampçılara bol bol fotoğraf çekmek isteyecekleri bir renk cümbüşü sunuyor. Göksü Tabiat Parkı ve Aladağ Göleti düzlük alanları ile de kampçıların işini oldukça kolaylaştırıyor. Aladağ’a kendi karavanınızla gidebileceğiniz gibi kamp işletmesinden de karavan kiralayabilirsiniz. Aladağ Kamp Alanı, Sünnet Gölü, Kartalkaya, Abant Gölü, Yedigöller ve Mudurnu gibi günübirlik geziler planlayabileceğiniz yerlere de oldukça yakın.

3) Narlıkuyu, Mersin

Narlıkuyu, Mersin
Narlıkuyu, Mersin

Deniz kenarında kamp yapmayı sevenlerdenseniz Mersin, Narlıkuyu en güzel alternatiflerden biri olacaktır. Doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan Narlıkuyu’da Toros Dağları’nın tertemiz havasını içinize çekip oksijene doyabilir ya da Akdeniz’in masmavi sularında yüzebilirsiniz. Narlıkuyu’ya kamp yapmaya giderseniz başta tantuni ve kerebiç tatlısı olmak üzere Mersin Mutfağı’nın karşı konulmaz lezzetlerinden tatmayı da ihmal etmeyin.

4) Beydağları Milli Parkı, Antalya

Beydağları Milli Parkı, Antalya
Beydağları Milli Parkı, Antalya

Mevsim sonbahar da olsa ben daha ılıman iklimde bir yerde kamp yapmak istiyorum derseniz Antalya’daki Beydağları Milli Parkı en güzel alternatiflerden biri olacaktır. Bir yanınızın deniz bir yanınızın yemyeşil ormanlarla çevrili olduğu Beydağları Milli Parkı kamp tutkunlarının en sevdiği destinasyonlardan biri. Hem çadır hem de karavan kampı imkânı sunan Beydağları Milli Parkı’nda tuvalet, çeşme gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanların yanı sıra yürüyüş yolu, vahşi doğa gözlem alanları da sizi bekliyor. Söylemeden de geçmek olmaz Beydağları Milli Parkı’nda kaya tırmanışı ve yamaç paraşütü de yapabilirsiniz. 

5) Borabay Gölü, Amasya

Borabay Gölü, Amasya
Borabay Gölü, Amasya

Her yıl yerli yabancı pek çok turistin kamp için tercih ettiği Borabay Gölü ülkemizin en sevilen kamp alanlarından biri. Çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz özel alanların bulunduğu Borabay Gölü’nde dilerseniz bungalov evlerde de konaklayabilirsiniz. Borabay Gölü Kamp Alanı’nda ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilmeniz için WC, suyunun doğal kaynaklarından geldiği çeşmeler, market, lokanta ve çocuk oyun alanları var. Borabay Gölü’ne kampa giderseniz gölde deniz bisikleti ile tur atmayı da ihmal etmeyin deriz.

6) Akyaka, Muğla

Akyaka, Muğla
Akyaka, Muğla

Ege’nin en minik, en keyifli destinasyonlarından biri olan Akyaka’da her zevke uygun bir kamp alanı bulmak mümkün. Akyaka’da buz gibi akan Azmak Nehri’nin kıyısında, deniz kenarında ya da denizi tepeden görebileceğiniz ormanlık alanlarda kamp yapabilirsiniz. Akyaka’daki kamp alanlarının birçoğunda duş ve tuvalet hizmeti de var. Aklınızda bulunsun.

7) Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı, Ankara

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı, Ankara
Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı, Ankara

Birçok soğuk ve sıcak su kaynağı bulunan Soğuksu Milli Parkı’nda kaplıca olarak kullanılan pek çok işletme var. Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı hafta sonları gündüz saatlerinde piknikçi ve günübirlikçiler nedeniyle oldukça kalabalık olsa da güneş battıktan sonra kampçıları sessiz ve huzurlu bir ortam bekliyor. Soğuksu Milli Parkı’nda ATV ile offroad yapabilir ya da bisiklet ile tur atabilirsiniz. Farklı alternatifler arayanlara duyurulur!

8) Kelebekler Vadisi, Fethiye

Kelebekler Vadisi, Fethiye
Kelebekler Vadisi, Fethiye

Kelebekler Vadisi misafirlerine doğayla iç içe bir kamp alanından çok daha fazlasını sunuyor. Seksenden fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi’nde elli metre yükseklikten vadiye dökülen harika bir şelale, kahvaltı yapabileceğiniz bir restoran, güzel müzikler dinleyebileceğiniz bir bar, vadi açıklarındaki sualtı kaya oluşumlarını gözlemleyebileceğiniz bir dalış okulu var. Giderseniz asla es geçmeyin derim. Ayrıca Kelebekler Vadisi’nde çadır temin edip kurulumunu yaptırabileceğiniz yerlerin olduğu da aklınızda bulunsun.

9) Borçka Karagöl, Artvin

Borçka Karagöl, Artvin
Borçka Karagöl, Artvin

Karadeniz’in doğası her daim güzel olsa da sonbaharda bir başka oluyor. Uçsuz bucaksız bir orman manzarası eşliğinde göl kenarında kamp yapmak isterseniz rotanızı hiç düşünmeden Borçka’ya çevirmelisiniz. Piknik alanı ve belediyenin işlettiği bir tesis bulunan Borçka Karagöl gündüz saatlerinde biraz kalabalık oluyor. Ancak kalabalık çekildiği anda sizi sonsuz bir huzur tarifsiz bir mutluluk bekliyor. Söylemeden de geçmek olmaz. Göl kenarına aracınızla ulaşamıyorsunuz. Ancak ulaştıktan sonra sizi bekleyen manzara insana “Bu güzellik için kat edilen her yola değer” dedirtiyor.

10) Kefken, Kocaeli

Kefken, Kocaeli
Kefken, Kocaeli

Marmara Bölgesi’nin Karadeniz kıyısında yer alan Kefken şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ama şehirden çok fazla uzaklaşmak istemeyenlerin favori kamp alanlarından biri. Yazları oldukça kalabalık olan Kefken sonbahar aylarında huzurlu ve keyifli birkaç gün geçirmek isteyenleri bekliyor. Kefken’in sahil şeridinde pek çok kamp alanı var ancak güzel bir yer bulmak için sabah erken saatlerde gitmek gerekiyor. Söylemeden de geçmek olmaz Kefken kamp alanlarında duş tuvalet gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar da var. Kefken’e kampa giderseniz meşhur Pembe Kayalar başta olmak üzere Yeşil Koy, Kapri Plajı ve Kefken Adası’nı gezmeyi de ihmal etmeyin.

Önceki İçerikLugares para Visitar en Barcelona
Sonraki İçerikTürkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Giren 21 Tarihi Mekan
Sıla Uçan
Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız