Bartın Kamp Alanları

0
259

Türkiye, dört mevsim doğa tatili yapmak isteyenler ve kampçılar için cennet gibi bir ülke gerçekten.

Batı Karadeniz’de Kastamonu, Karabük ve Zonguldak’ın komşusu olarak yer alan Bartın’da, tarihi güzelliklerin ve yöresel lezzetlerin yanında birbirinden güzel köyler ve kamp alanları da bulunuyor.

Sahip olduğu masmavi denizi ve yemyeşil ormanları ile oldukça şanslı bir şehir Bartın.

Hem yaz hem de kış mevsimlerinde kamp yapmak isteyenler için bölgede ücretli ve ücretsiz pek çok kamp alanı bulunuyor. Seçenek o kadar fazla ki, kafanızın karışmaması mümkün değil. İşte bu karışıklığa engel olmak için sizlere bir liste hazırladım.

Sizin yapmanız gereken nasıl bir kamp yapmak istediğinizi hayal etmek. Çünkü Bartın’da deniz manzarasına karşı uyanmak isterseniz seçenek var, şelale kenarında su sesi eşliğinde uyumak isterseniz o da var. E zaten orman her yerde!

Hadi gelin Bartın kamp alanlarına birlikte bakalım.

Bartın’daki Kamp Alanları

Bartın Ücretsiz Kamp Alanları

Uluyayla Kamp Alanı

Şehirden uzak, sessiz sakin bir kamp mı hayal ediyorsunuz? O halde telefonun dahi çekmediği Uluyayla Kamp Alanı güzel bir seçim olabilir.

Bartın’ın Ulus ilçesine 27 kilometre uzaklıkta yer alan yaylaya ulaşım yağışlı dönem dışında kolay.

Havaların yağışlı olduğu dönemlerde yaylanın son kilometrelerinin araç için zorlayıcı olabildiğini söylemekte fayda var.

Türkiye’nin en uzun yaylası olan Uluyayla, doğaseverlere tam 7 kilometrelik alanıyla uçsuz bucaksız bir imkan sunuyor kamp yapabilmeleri için. Zaten şöyle hayal edin: yemyeşil bir orman, göz alabildiğine uzayıp giden çayırlar ve geceleri size adeta şov düzenleyen bir gökyüzü.

Uluyayla Kamp Alanı’nda ateÅŸ yakmak yasak, bu sebeple yanınızda ateÅŸ kovası getirebilirsiniz.

Bununla birlikte kamp alanında herhangi bir tesis yok, o yüzden alışverişinizi tamamlayıp gitmeyi unutmayın.

Zoni Yaylası Kamp Alanı

Bartın’ın Arıt Belediyesi‘ne 10 km mesafede bulunan Zoni Yaylası Kamp Alanı, 1100 metre yükseklikte konumlanmış bir nokta.

Aktif yaban yaşamının devam ettiği Zoni Yaylası, her mevsim kamp için elverişli bir bölge olsa da toprak bir yola sahip olduğu için yağışlı havalarda aracınızı zorlayabilir.

Hem karavan hem de çadır kampına uygun Zoni Yaylası Kamp Alanı’nda, kamp yapmanın yanı sıra safari ve tırmanış gibi sporları deneyimleyebilir, yürüyüş ve daÄŸ bisikleti yollarının tadını çıkarabilirsiniz.

Küre DaÄŸları‘nın temiz havasını içinize dolduracağınız bu kamp alanında herhangi bir tesis yok. Bu sebeple yayla civarındaki köylerden doÄŸal ürünler satın alabilir, market alışveriÅŸlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kokurdan Yaylası Kamp Alanı

Kokurdan Yaylası Kamp Alanı, Bartın’ın Kumluca Belediyesi’ne 45 kilometre mesafede yer alan 1500 metre yüksekliÄŸinde bir yayla.

Eşsiz bir doğanın içinde gürültüden uzak kamp yapmak isteyenlerin seveceği bu kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor. Kamp yapacaklar market alışverişlerini tamamlamayı unutmamalı bölgeye gitmeden önce.

Yeşilin neredeyse tüm skalasını görebileceğiniz Kokurdan Yaylası Kamp Alanı’nda, güzel manzaraları yakalamak ve doğa fotoğrafçılığı konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız makinenizi yanınıza almayı unutmayın. Çünkü bölgede el değmemiş pek çok doğal güzellik var.

Göldere Şelalesi Kamp Alanı

Gürültüden tamamen soyutlanmış bir alanda, şelale sesiyle uyumak ister misiniz? Cevabınız evet ise haritanıza, Bartın’ın Kurucaşile ilçesinin 22 km uzaklığında bulunan bu şelaleyi işaretleyin.

Kanatlı Köyü‘nde yer alan Göldere Åželalesi Kamp Alanı’nda herhangi bir tesis bulunmuyor. Kamp alanına ulaÅŸmadan önce alışveriÅŸlerinizi tamamlamayı unutmayın.

Göldere Şelalesi’nin suyu her ne kadar soğuk olsa da havaların sıcak olduğu dönemlerde gölette yüzebilir; etraftaki patikalarda yürüyüş yapabilirsiniz.

Yağışlı bir dönemde kamp yapıyorsanız suyun taşma ihtimalinden dolayı şelale yakınına kamp atmak tehlikeli olabiliyor. Kamp atacağınız noktayı mutlaka düşünerek seçin.

Minik bir not: Kamp alanı genel olarak engebeli bir yola ve kaygan kayalara sahip. Bu zorlu yürüyüşe uygun ayakkabı giydiğinize emin olun.

Kapısuyu Plajı Kamp Alanı

Denize sıfır bir noktada, yeşil ve mavi buluşmasında kamp yapmak isteyenleri böyle alalım: Kapısuyu Plajı Kamp Alanı tam size göre!

Bölgeye ulaşım özel araçla saÄŸlanıyor olsa da bir zorluÄŸu yok; Kapısuyu Köyü’nden yalnızca 3 km. (Market alışveriÅŸlerinizi de bu köyden gerçekleÅŸtirebilirsiniz; çünkü kamp alanında herhangi bir tesis bulunmuyor.)

Kapısuyu Plajı, oldukça popüler olduğu için kime sorsanız burayı gösterir. Popülerliğine rağmen şehirden uzakta yer alan kamp alanı, sessiz sakin ve huzur dolu bir bölge.

Burada deniz tarafında kamp yapmak istiyorsanız Bartın sınırlarında kalmaya devam ediyorsunuz; fakat tercihiniz orman tarafı ise hoop Kastamonu sınırındasınız!

Kapısuyu Plajı Kamp Alanı’nda iki bölge arasında tatlı su geçiş hattı var. Kamp yapmanın en keyifli olduğu nokta ise tam da tatlı ve tuzlu suyun ayrıldığı sınır.

Konak Plajı Kamp Alanı

Bartın’ın Akkonak Köyü içinden ulaşım sağlanan Konak Plajı Kamp Alanı, Bartın’da deniz kıyısında kamp yapmak isteyenler için bir diğer seçenek.

Sakin bir deniz havası alayım, kamp ve deniz keyfinin tadını birlikte çıkarayım diyenler, bölgede herhangi bir noktaya ücretsiz bir şekilde kamp atabilirler.

Dilerseniz balıkçı teknelerinden rica edip farklı bir tecrübe deneyimleyebilir, trekking rotalarını takip edebilirsiniz Konak Plajı Kamp Alanı’nda.

Bölgede ücretsiz olduğu gibi ücretli kamp noktaları da bulunuyor. Tuvalet, duş ve market alışverişlerinizi buradan karşılayabilirsiniz.

Bartın Ücretli Kamp Alanları

Küre Dağları Milli Parkı Kamp Alanı

Bartın-Kastamonu sınırında yer alan Küre Dağları Milli Parkı Kamp Alanı, çeşitli aktivitelere katılmak isteyen kampçılar için doğru bir seçim.

Nefis bir manzaraya sahip alanda zaman zaman oryantiring yarışları düzenleniyor.

Kamp sürenizde orman yollarında yürüyebilir, bisiklet turu düzenleyebilir, piknik yapabilir veya olta balıkçılığı ile kendi kendinize terapi yapabilirsiniz.

Küre Dağları Milli Parkı Kamp Alanı hem bozkırı hem de yeşili görebileceğiniz bir kamp noktası. Milli parkın içinde kanyonlar da var.

Sizin nasıl bir noktada kamp yapacağınızı seçmeniz yeterli; çünkü alan yeterince geniş ve çadır atabileceğiniz farklı farklı noktalar var. Bu kamp alanının en güzel yanlarından biri ise milli park içine yayılmış olan çeşmeler.

Küre DaÄŸları Milli Parkı Kamp Alanı’na yolunuz düşerse, buraya oldukça yakın mesafedeki Ilıca Åželalesi ve Ilgarini MaÄŸarası‘nı da görebilirsiniz.

Mugada Kamp Alanı

Bartın’ın deniz kıyısındaki keyifli kamp noktalarından biri olan Mugada Kamp Alanı, yaz ve kış mevsiminde tercih edebileceğiniz bir alan.

Ücretli alanları olduğu gibi ücretsiz olarak kamp atabileceğiniz noktalar da bulunuyor burada. Tahmin edersiniz ki, ücretli olan bölge kalabalıktan daha uzak ve sessiz; fakat her ikisi için de ortak bir şey var: Burada manzara nefis!

Deniz ve ormanın birbirine kavuştuğu Mugada Kamp Alanı, tatlı ve tuzlu suyun birbirine girdiği bir denize sahip. Sahil şeridi sessiz sakin, tam dinlenmelik. Alanda marketlerin yer aldığı bir çarşı da bulunuyor.

Mugada Kamp Alanı, Mugada’dan 13 kilometre. Alana ıssız denilebilecek bir yoldan ulaşılıyor; fakat bu sizi korkutmasın. Yolun sonu harika bir manzara.

Resif Kamp Alanı

Güzelcehisar Lav Sütunları, Bartın

Bartın’ın Güzelcehisar Köyü içinde yer alan bu kamp alanı, Bartın merkezine 19 kilometre.

Kumla kaplı bir sahilin tadını çıkararak kamp yapmak istiyorsanız, sessiz sakin ve huzurlu bir kamp alanı olan Refis Kamp’ı tercih edebilirsiniz.

Alanda market alışverişlerinizi gerçekleştirebileceğiniz marketler ve büfeler bulunuyor. Eğer isterseniz tesisin mangal imkanından da yararlanabilirsiniz.

Akarsu Kamp Alanı

Bartın’ın Akkonak Köyü üzerinden ulaşım sağlanan Akarsu Kamp Alanı, Amasra’ya yalnızca 20 kilometre mesafede.

Genelde arkadaş gruplarının tercih ettiği bu kamp alanında pek çok hizmet bulunuyor.

Eksiksiz mutfak gereçlerinden tutun çamaşırhaneye kadar pek çok şey var burada.

Hem sessiz sakin kamp yapayım hem de çeşitli aktivitelere katılmak istiyorum derseniz Akarsu Kamp Alanı sahil kenarındaki konumu ile, kano ve dalış dersleri gibi deniz aktivitelerinin yanı sıra ATV turları düzenleyebilir, çevrede minik bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız