Tatilde Spordan Vazgeçme: Otellerde Yapabileceğiniz Spor Önerileri

0
86

Tatil deyince belki de aklımıza en son gelen şey spor oluyor. Çünkü tatile dinlenmek, şezlonga uzanıp güneşlenmek, yeni yerler görmek için gidiyoruz. Fakat gerçek bir rahatlama için zihin ve beden olarak aynı anda dinlenmek gerekiyor. İşte bu yüzden spor, tatilde kaçınılmaz oluyor.

Genel olarak sporun olumlu etkilerini hepimiz biliyoruz zaten. Bu etkilere ekstra olarak takım oyunları sayesinde yeni kişilerle tanışmanın heyecanını ekleyebiliriz. Tatilden döndükten sonra alınan kilo gibi bir derdiniz olmaması da cabası. 

İşte hem eğlenip hem zihninizi boşaltacağınız, tatildeyken yapabileceğiniz spor önerileri.

Otellerde Yapabileceğiniz Spor Önerileri

1) Koşu ve Yürüyüş

Yürüyüş yapmak tatilde yapabileceğiniz en kolay yöntem. Sadece otele kapanıp kalmaktansa etrafı yürüyerek keşfetmek zihninize daha iyi gelecek. İster kuş cıvıltıları ve manzara eşliğinde bir doğa yürüyüşü, ister tatil yaptığınız bölgenin çarşısı olsun, hiç farketmez. 

Sporun sertliğini özleyenler için ise yürüyüşe biraz ağırlık ekleyip hafif tempoda koşmayı önerebiliriz. Bu sayede fazla kaçırdığınız bir öğünü 2 saat içerisinde telafi edebilirsiniz.

2) Basketbol

Basketbol

Basketbol genellikle 5 kişi ile oynanan bir takım oyunu olsa da, bu kural tatilde biraz esneyebilir. Bulunduğunuz kişi sayısına göre ikişer kişilik gruplar halinde de oynayabilirsiniz. Eğer kişi sayısı grup olmaya yetmiyorsa, yeni kişiler ile tanışıp tatilinizi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. 

Salonda ya da açık alanda oynayabileceğiniz basketbol için uygun ortam hemen her otelde bulunuyor. 

3) Voleybol

Spor salonunda, plajda, çimde… Voleybolu istediğiniz her yerde oynayabilirsiniz. File dahi olmadan oynanabilen voleybol, hem eğlenceli hem de çok kolay, üstelik 2 kişi ile bile oynanabiliyor.

Daha eğlenceli bir hale getirmek isterseniz, denizde oynamayı deneyebilirsiniz. 

4) Bisiklete Binmek

Bisiklete Binmek

Özellikle spora yeni başlayanlar için harika bir yöntem olan bisikleti bir ulaşım aracı olarak da kullanabilirsiniz.

Çevre dostu olması, gideceğiniz yere ödeme yapmadan ulaşmanızı sağlamasının yanı sıra sağlığınız için de oldukça önemli.

Kondisyonunuzu kısa sürede arttırıp bulunduğunuz bölgeyi daha keyifle gezmenizi sağlayan bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. 

5) Yüzme

İnsan vücudu için çok sayıda faydası olan yüzme, zaten tatil için kaçınılmaz bir yöntem.

Yüzmenin sinir sistemi ve insanın ruh dünyasında önemli etkileri olduğunu söylenen uzmanlar, 1 saat yüzüldüğünde 240 ile 370 arasında kalori harcandığını söylüyor.

Sadece yüzmek size zor geliyorsa çeşitli su sporları ile tatilinizi renklendirebilirsiniz.

6) Frizbi

Yedişer kişilik iki takım halinde oynanan frizbiyi iki kişi de oynayabilirsiniz. Çim veya kum üzerinde oynayabileceğiniz frizbi, tempolu ve eğlenceli bir spor. Bu spor için tek ihtiyacınız olan bir disk.

Farklı herhangi bir ekipman ya da özel bir oyun alanına ihtiyaç duyulmadığı için hemen her otelde keyifle oynayabilirsiniz. 

7) Fitness

Zamanımızı kaybetmemek için genelde erken uyandığımız saatlerde yapabileceğimiz en iyi aktivite fitness ile herhangi bir kilo kazanımı olmadan eve dönmek mümkün.

Artık hemen her otelde spor salonu bulunduğundan sadece 1 saatinizi ayırıp keyifli bir tatil dönemi geçirebilirsiniz. 

8) İp Atlama

İp atlama sayesinde formunuzu korumak çok kolay. Çünkü uzmanlar 45 dakika ip atlamanın ortalama 800-900 kalori yaktığını söylüyor. Herhangi bir ekipman ve ortama gerek olmadığı için her yerde kolayca ip atlayabilirsiniz.

Daha eğlenceli hale getirmek için çocukluk yıllarımızda olduğu gibi grup olarak ip atlama seçeneğini deneyebilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız