Miamiā€™de Gezilecek Yerler

0
1920

Biraz okyanus havası almaya kim karşı koyabilir? Şimdi, film sahnelerinden ya da kartpostal karelerinden fırlamış gibi gƶrĆ¼nen Miamiā€™de olduğunuzu hayal edin…

Floridaā€™nın ikinci bĆ¼yĆ¼k şehri olan Miami, Atlas Okyanusu kıyısında bir cazibe merkezi ve yaz kış demeden eğlence dolu bir seyahat vaat ediyor. Tropikal iklimin hĆ¼kĆ¼m sĆ¼rdiği Miamiā€™de yaz hiƧ bitmiyor desek yeridir.

PopĆ¼ler gece hayatı, restoranları, barları, mĆ¼zeleri ve palmiyeleriyle Ć¼nlĆ¼ kent, Amerikaā€™nın GĆ¼ney Florida kıyılarında yaşam dolu bir tatil deneyimi sunuyor.

NĆ¼fusunun %70ā€™e yakınının Ä°spanyolca konuştuğu kent, ayrıca yaklaşık 5 bin TĆ¼rkā€™e de ev sahipliği yapıyor.

Miamiā€™yi yolculuk planlarına dĆ¢hil etmek isteyenler iƧin kısa bir yol haritası hazırladık. Bizce hemen Miami uƧak bileti bakmaya başlayın.

Lummus Park Plajı

Lummus Park Beach, Miami

Miamiā€™nin kilometrelerce uzanan altın renkli kumsallarının en gĆ¼zel tarafı tamamının halka aƧık olması.

Plajlara giriş Ć¼cretsiz ancak şezlong, sandalye, gƶlgelik Ƨadır gibi hizmetler belirli Ć¼cretlerle kiralanabiliyor.

Lumnus Park Beachā€™te; voleybol oynayanların, gĆ¼neşlenenlerin ve dalgaların tadını Ƨıkanların arasına karışmak iƧin sabırsızlanacaksınız.

Bu plajın en gĆ¼zel tarafı gƶlge arayanlar iƧin kenarında serinlik veren birƧok palmiyenin yer alması. Hatta sıcak kumlardan bunalanlar iƧin bu sahilde yeşillik Ƨim alanlar da yer alıyor.

Ocean Driveā€™Ä±n doğu kesiminde yer alan plaj, Amerikaā€™nın Ć¼nlĆ¼ dizisi Miami Viceā€™Ä±n da birƧok bƶlĆ¼mĆ¼nde set olarak gƶrĆ¼lĆ¼yor.

Civarda yeme-iƧme ihtiyacını karşılayabileceğiniz birƧok kafe ve restoran da yer alıyor.

Adres: 1130 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri

Surfside Plajı

Surfside Beach, Miami

Surfside Beach, Miamiā€™nin yerlileriyle kaynaşmak isteyen turistler iƧin harika bir seƧenek sunuyor.

Ɯstelik yaz sezonu boyunca gƶrev yapan cankurtaranlar sayesinde bu plajda Miamiā€™nin Ƨılgın dalgalarına rağmen gƶnĆ¼l rahatlığıyla yĆ¼zebilirsiniz.

Surfside Beachā€™i diğerlerinden bir adım ƶne Ƨıkaran bir diğer ƶzelliği ise, plajda yer alan piknik alanı. Yani yiyeceğinizi iƧeceğinizi yanınıza alıp, o gĆ¼nkĆ¼ yeme-iƧme masrafını bir nebze azaltma şansınız var.

Miamiā€™nin en Ć¼nlĆ¼ su parklarından biri de bu plajda yer alıyor.

Bay Harbor Adalarıā€™nda yer alan bu plaj, Miamiā€™ye arabayla yaklaşık 10 km uzaklıkta.

Adres: Collins Ave, Surfside, FL 33154, Amerika Birleşik Devletleri

Sunny Isles Plajı

Sunny Isles Beach, Miami

Miamiā€™nin en gĆ¼zel plajlarından biri olan Sunny Isles Beach, temiz ve berrak suları ile Ć¼nlĆ¼.

Uzun ve geniş sahil şeridinde Ƨocuklar iƧin oyun alanı da bulunan plaj, geniş ve ucuz park yeri imkanı da sağlıyor.

Ayrıca berrak sularında şnorkelle dalmak isteyenler iƧin de biƧilmiş kaftan olan plajda, haftanın bazı gĆ¼nleri canlı mĆ¼zik performansları da gerƧekleşiyor. Ā 

Adres: Collins Ave. – 157th St. to 193rd St., Sunny Isles Beach, FL, Amerika Birleşik Devletleri

South Beach (SoBe)

South Beach (SoBe), Miami

South Beach denince Miamiā€™deki tĆ¼m plajları kapsıyor gibi yaygın bir yanılgı olsa da South Beach aslında kĆ¼Ć§Ć¼k bir alanı ifade ediyor.

Miamiā€™nin bariyer adasının ƶnĆ¼nde uzanan plajlar, Miami Beach kapsamına giriyor.

South Beach ise Miamiā€™nin ana kara sahillerinde, sakin ve dingin bir plaj alanı.

Miami Beachā€™e gƶre daha uygun fiyatlı ancak daha eski otellerin yer aldığı South Beach, Miami Beach kadar Ć¼nlĆ¼ olmadığı iƧin daha az kişi tarafından biliniyor.

ƜnlĆ¼lerin ve Ć¼nlĆ¼leri gƶrmek isteyen turistlerin pek uğramadığı South Beach, kafe ve restoranlara yĆ¼rĆ¼me mesafesinde oluşu ve daha sakin atmosferiyle ƶne Ƨıkıyor.

Altın kumsalları ve muhteşem denizi ile South Beach, yalnızca bir plaj alanı olarak değil, bĆ¼tĆ¼n bir semt olarak Miamiā€™de gƶrĆ¼lecek yerlerin bĆ¼yĆ¼k kısmına ev sahipliği yapıyor.

GĆ¼ndĆ¼z South Beachā€™te gĆ¼neşin ve denizin tadını Ƨıkardıktan sonra, akşamları South Beachā€™in iƧ kesimlerinde keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

Ā Adres: Miami Beach, Florida 33139, Amerika Birleşik Devletleri

Ocean Drive

Ocean Drive, Miami

Miamiā€™de gezilecek yerler listesinin ilk sırasında hiƧ ÅŸĆ¼phesiz Ocean Drive yer alıyor. Şehrin kelimenin tam anlamıyla kalbinin attığı, iki kilometre uzunluğunda bir cadde burası.

Art deco ruhunu yansıtan otelleri, kafeleri, barları ve restoranlarıyla Miamiā€™nin tĆ¼m ışıltısına sahip olan bu sokakta kendinizi unutmanız işten bile değil.

Ocean Driveā€™Ä±n gĆ¼ndĆ¼zĆ¼ ayrı, gecesi ayrı gĆ¼zel. Eğlencenin sokağa taştığı Ocean Driveā€™da bir bara girerek kendinize ÅŸĆ¶yle gĆ¼zel bir kokteyl ısmarlamadan Miamiā€™den ayrılmayın.

Yolda son model lĆ¼ks arabalar gƶrĆ¼rseniz sakın şaşırmayın, zira burası Miamiā€™nin en parıltılı yeri.

Adres: Miami Beach, Florida 33139

Lincoln Road

Lincoln Road, Miami

Ocean Driveā€™Ä±n paralelinde uzanan Lincoln Road, araƧ trafiğine kapalı bir alışveriş caddesi.

Hem yemek yiyebileceğiniz hem alışveriş yapabileceğiniz bu caddeyi bizim Nişantaşı sokaklarına benzetmek mĆ¼mkĆ¼n.

Alışverişinizin Ƨeşit Ƨeşit sokak dansƧılarınızın figĆ¼rleriyle renkleneceği Lincoln Road ziyaretinizde, ā€œflip-flopā€ olarak bilinen egzotik desenli sandalet ve terliklerden tropikal renklerdeki, ā€œsarongā€ olarak geƧen pareolara kadar pek Ƨok giyim eşyası arasında kendinizi kaybedebilirsiniz.

Kahve dĆ¼kkanları ve dondurmacılar da Lincoln Road yĆ¼rĆ¼yĆ¼ÅŸĆ¼nĆ¼z sırasında kĆ¶ÅŸe başlarından size gƶz kırpacak.

Adres: Miami, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri

Bayside Marketplace

Bayside Marketplace, Miami

Miamiā€™nin merkezinde bulunan Bayside Marketplace, kentteki alışveriş merkezi ihtiyacınızı karşılamak iƧin sizi bekliyor.

Biscayne Kƶrfezi kıyısında yer alan bu alışveriş merkezi, Ć¼stĆ¼ aƧık ve ferah atmosferiyle, oldukƧa davetkar bir alışveriş keyfi sunuyor.

Bayside Marketplace, Miami

Miamiā€™nin en Ƨok ziyaret edilen noktalarından olan Baydise Marketplace, sevdiklerinize gƶtĆ¼rebileceğiniz hediyelik eşya dĆ¼kkanlarına da ev sahipliği yapıyor.

100ā€™den fazla alışveriş mağazasının bulunduğu bu merkezde, 20ā€™ye yakın da restoran bulunuyor.

Adres: 401 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132

Little Havana

Little Havana, Miami

Miamiā€™nin kalbindeyken ruhunuzda KĆ¼ba esintileri yaşatacak olan Little Havana, KĆ¼baā€™ya gitmeden kısa bir KĆ¼ba turu sunuyor.

Little Havana, Miami

Kahve kokularının yĆ¼kseldiği dĆ¼kkanlardan puro satıcılarına kadar KĆ¼baā€™nın atmosferini tamamen yansıtan bu sokakta, KĆ¼baā€™nın egzotik ve geleneksel lezzetlerini de bulmanız mĆ¼mkĆ¼n.

NĆ¼fusun bĆ¼yĆ¼k kısmını Orta ve GĆ¼ney Amerikaā€™dan gelen gƶƧmenlerin oluşturduğu Little Havanaā€™da ā€œguayaberasā€ giyen erkek mĆ¼zisyenlerle karşılaşırsanız hiƧ şaşırmayın.

Ortamdaki Ä°spanyol dozunu biraz daha artırmak isterseniz, sizi Tower Theaterā€™daki Ä°spanyolca film gƶsterimlerine alalım.

İƧindeki kalıcı sergileri gezebileceğiniz ve şehir turlarına katılabileceğiniz Miami Tarih MĆ¼zesi‘ne uğramanızı da tavsiye ederiz.

Kısacası Miami turunuzun iƧine kĆ¼Ć§Ć¼k bir KĆ¼ba gezisi eklemek istiyorsanız Little Havanaā€™ya mutlaka uğrayın.

Coconut Grove

Miamiā€™nin bir diğer lĆ¼ks yĆ¼zĆ¼ olan Coconut Grove restoran, mağaza, otel ve sanat galerilerinden oluşan bir bƶlge.

Burası, Miamiā€™nin en eski semti; haliyle bir o kadar da huzurlu.

PopĆ¼ler CocoWalk alışveriş merkezi de, sokaklarında dev yapraklı palmiyelerin yer aldığı bu bƶlgede yer alıyor.

Coconut Groveā€™da deniz kıyısındaki Vizcaya MĆ¼zesiā€™nin 32 odalı villasında 16. ve 17. yĆ¼zyılda kullanılan mobilya ve tablolarla tarihi bir dekorasyon turuna Ƨıkabilir, Ä°talyaā€™nın Rƶnesans stilini yansıtan villanın fıskiyelerle sĆ¼slenmiş devasa bahƧesinde keyif turu atabilirsiniz.

Miami Beach

Miami Beach

LĆ¼ks restoranları ve gece hayatının kalbinin attığı barlarıyla bilinen Miami Beach, Miamiā€™ye gelmek iƧin en bĆ¼yĆ¼k sebep. Burada manzaraya karşı nefis bir yemeğin tadını Ƨıkarabilirsiniz.

Miami Beach

Kentin tarih boyunca art deco ile olan ilişkisine tanık olmak iƧin Art Deco Historic Districtā€™te 1920ā€™lerden gĆ¼nĆ¼mĆ¼ze uzanan sesli bir yolculuğa Ƨıkabilir, Ä°talyan moda tasarımcısı Gianni Versaceā€™nin gĆ¼nĆ¼mĆ¼zde otel olarak kullanılan evinin ƶnĆ¼nden geƧebilirsiniz.

Miami Beach

Miami Beach Cinematheque & Gallery, Fillmore Miami ve New World Center ziyaret edebileceğiniz diğer mekanlardan.

Kitap kurtları, bağımsız bir kitabevi olan ve popĆ¼ler kitaplardan ƶzel nĆ¼shalara pek Ƨok iƧerik barındıran Books & Booksā€™a mutlaka uğramalı.

Miami Beach Botanik BahƧesi

Miami Beach Botanik BahƧesi

ƇiƧekli ağaƧlar, orkideler, devetabanları, sukulentler, 100ā€™Ć¼ aşkın palmiye tĆ¼rĆ¼… Tropikal bitkilerden envaiƧeşit ƧiƧeğe doğanın sunduğu pek Ƨok ilginƧ tĆ¼r, Miamiā€™ye gelindiğinde mutlaka gƶrĆ¼lmesini tavsiye ettiğimiz Miami Beach Botanik BahƧesiā€™nde.

ƜƧ dƶnĆ¼mlĆ¼k bir araziye kurulu olan botanik bahƧede sĆ¼s havuzları, Ƨeşmeler, Japon bahƧeleri ve ilginƧ heykeller de yer alıyor.

Aynı zamanda bahƧede zaman zaman Ƨeşitli yoga dersleri de dĆ¼zenleniyor. BĆ¼yĆ¼k Ƨim alanda oyun oynamaksa serbest!

Adres: 2000 Convention Center Drive, Miami Beach, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret saatleri: Pazartesi hariƧ her gĆ¼n 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Giriş Ć¼creti: Ɯcretsiz

Bayfront Park

Bayfront Park, Miami

Miami şehir merkezine Ƨok yakın olan Bayfront Park, Biscayne Kƶrfezi kıyısında yĆ¼rĆ¼yĆ¼ÅŸ yapmak isteyenlerin gezilecek yerler listesinde mutlaka yer almalı.

Palmiyelerin tatlı esintisi altında kumsalda sakin bir yĆ¼rĆ¼yĆ¼ÅŸ yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Buradaki iskelelerden bir tekne turuna katılıp Miamiā€™yi denizden seyredebilirsiniz. Yine bƶlgeyi bisiklet kiralayarak da keşfedebilirsiniz.

Bayfront Park, Miami

Burada ayrıca Ƨeşitli etkinliklere de katılabilirsiniz. FPL Solar Amphitheatreā€™da bir mĆ¼zik festivaline katılmanızı tavsiye ederiz.

Parkın gĆ¼ney kısmında yer alan Tina Hills Pavilionā€™da yapılan Ć¼cretsiz yoga derslerine de denk gelebilirsiniz.

Ƈağdaş sanat hayranları Japon-Amerikalı sanatƧı Isamu Noguchiā€™nin halka aƧık olarak sergilenen Ć¼Ć§ heykelini de yine Bayfront Parkā€™ta gƶrebilir: Challenger Anıtı, Işık Kulesi ve Slide Mantra.

Kısacası burası hem gezmek hem de ruhunuzu dinlendirmek iƧin, Miamiā€™nin en hoş kĆ¶ÅŸelerinden biri.

Adres: 301 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132, Amerika Birleşik Devletleri

Vizcaya MĆ¼zesi ve BahƧeleri

Vizcaya MĆ¼zesi, Miami

10 dƶnĆ¼mlĆ¼k muhteşem Ä°talyan bahƧesi iƧinde yer alan Vizcaya MĆ¼zesi, Villa Vizcaya olarak da tanınıyor.

MĆ¼zenin 34 odasında 15. yĆ¼zyıldan 19. yĆ¼zyıla kadar uzanan muhteşem bir antika mobilya sergisi bulunuyor.

Villa Vizcaya, mĆ¼ze ve bahƧeleri ile toplam 50 dƶnĆ¼mlĆ¼k araziye yayılıyor.

Arazinin dĆ¼zenlenmemiş 40 dƶnĆ¼mlĆ¼k tropik orman kısmı ise Wild Jungle olarak adlandırılıyor.

Adres: 3251 S Miami Ave, Miami, FL 33129, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret Saatleri: Salı ve Ƨarşamba gĆ¼nleri hariƧ 09.30-16.30 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Giriş Ɯcreti: 13 yaş ve Ć¼zeri yetişkinler iƧin 25, 6 yaşından bĆ¼yĆ¼k Ƨocuklar iƧin 10 dolar. 5 yaş altındaki Ƨocuklar iƧin ise Ć¼cretsiz.

Freedom Tower

Freedom Tower, Miami

Freedom Tower, Miamiā€™de nĆ¼fusun bĆ¼yĆ¼k bir kısmını oluşturan KĆ¼balı gƶƧmenlerin geƧmişte yaşadıkları zorlukları onurlandırmak amacıyla 1925ā€™te inşa edilmiş.

GĆ¼ney Amerikaā€™nın en eski gƶkdelenlerinden biri olan yapı, bugĆ¼n bir Ƨağdaş sanat mĆ¼zesi olarak da ziyaret edilebiliyor.

Ayrıca yapı, Miami Daily Newsā€™un genel mĆ¼dĆ¼rlĆ¼ÄŸĆ¼ne de ev sahipliği yapıyor.

Adres: 600 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret Saatleri: Pazartesi ve salı gĆ¼nleri hariƧ 13.00-18.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Giriş Ɯcreti: 12 $

Venedik Havuzu

Venedik Havuzu, Miami

Tamamen mercan kayalıklarından 1924 yılında inşa edilen Venedik Havuzu, şehrin hem eğlenceli hem de tarihi yerlerinden biri.

Venedik tarzındaki sundurmalar, revaklar ve muhteşem bir kƶprĆ¼ ile sĆ¼slenen havuzda yapay mağaralar ve şelale bile yer alıyor. Miamiā€™nin nasıl bir tatil cennetine dƶnĆ¼ÅŸtĆ¼ÄŸĆ¼nĆ¼ en eğlenceli yoldan gƶsteren havuz, Miami gezi listene eklemen gereken yerlerden biri.

Adres: 2701 De Soto Blvd, Coral Gables, FL 33134, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret Saatleri: Pazartesi gĆ¼nleri hariƧ 10.00-16.30 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Giriş Ɯcreti: 15 $

Bill Baggs Cape Florida State Park

Bill Baggs Cape Florida State Park, Miami

Floridaā€™da Cape Eyalet Parkıā€™ndaki en eski yapı olan bu muhteşem deniz feneri, 1825ā€™te yapılmış.

Deniz fenerinin iƧini merak edenler iƧin rehberli turlar dĆ¼zenleniyor.

Adres: 1200 Crandon Blvd, Key Biscayne, FL 33149, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret Saatleri: Her gĆ¼n 08.00-17.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Giriş Ɯcreti: Arabayla giriş 8, yayalar iƧin 2 dolar.

CEVAP VER

LĆ¼tfen yorum giriniz!
LĆ¼tfen isminizi yazınız