Miami’de Gezilecek Yerler

0
1943

Biraz okyanus havası almaya kim karşı koyabilir? Şimdi, film sahnelerinden ya da kartpostal karelerinden fırlamış gibi görünen Miami’de olduğunuzu hayal edin…

Florida’nın ikinci büyük şehri olan Miami, Atlas Okyanusu kıyısında bir cazibe merkezi ve yaz kış demeden eğlence dolu bir seyahat vaat ediyor. Tropikal iklimin hüküm sürdiği Miami’de yaz hiç bitmiyor desek yeridir.

Popüler gece hayatı, restoranları, barları, müzeleri ve palmiyeleriyle ünlü kent, Amerika’nın Güney Florida kıyılarında yaşam dolu bir tatil deneyimi sunuyor.

Nüfusunun %70’e yakınının İspanyolca konuştuğu kent, ayrıca yaklaşık 5 bin Türk’e de ev sahipliği yapıyor.

Miami’yi yolculuk planlarına dâhil etmek isteyenler için kısa bir yol haritası hazırladık. Bizce hemen Miami uçak bileti bakmaya başlayın.

Lummus Park Plajı

Lummus Park Beach, Miami

Miami’nin kilometrelerce uzanan altın renkli kumsallarının en güzel tarafı tamamının halka açık olması.

Plajlara giriş ücretsiz ancak şezlong, sandalye, gölgelik çadır gibi hizmetler belirli ücretlerle kiralanabiliyor.

Lumnus Park Beach’te; voleybol oynayanların, güneşlenenlerin ve dalgaların tadını çıkanların arasına karışmak için sabırsızlanacaksınız.

Bu plajın en güzel tarafı gölge arayanlar için kenarında serinlik veren birçok palmiyenin yer alması. Hatta sıcak kumlardan bunalanlar için bu sahilde yeşillik çim alanlar da yer alıyor.

Ocean Drive’ın doğu kesiminde yer alan plaj, Amerika’nın ünlü dizisi Miami Vice’ın da birçok bölümünde set olarak görülüyor.

Civarda yeme-içme ihtiyacını karşılayabileceğiniz birçok kafe ve restoran da yer alıyor.

Adres: 1130 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri

Surfside Plajı

Surfside Beach, Miami

Surfside Beach, Miami’nin yerlileriyle kaynaşmak isteyen turistler için harika bir seçenek sunuyor.

Üstelik yaz sezonu boyunca görev yapan cankurtaranlar sayesinde bu plajda Miami’nin çılgın dalgalarına rağmen gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz.

Surfside Beach’i diğerlerinden bir adım öne çıkaran bir diğer özelliği ise, plajda yer alan piknik alanı. Yani yiyeceğinizi içeceğinizi yanınıza alıp, o günkü yeme-içme masrafını bir nebze azaltma şansınız var.

Miami’nin en ünlü su parklarından biri de bu plajda yer alıyor.

Bay Harbor Adaları’nda yer alan bu plaj, Miami’ye arabayla yaklaşık 10 km uzaklıkta.

Adres: Collins Ave, Surfside, FL 33154, Amerika Birleşik Devletleri

Sunny Isles Plajı

Sunny Isles Beach, Miami

Miami’nin en güzel plajlarından biri olan Sunny Isles Beach, temiz ve berrak suları ile ünlü.

Uzun ve geniş sahil şeridinde çocuklar için oyun alanı da bulunan plaj, geniş ve ucuz park yeri imkanı da sağlıyor.

Ayrıca berrak sularında şnorkelle dalmak isteyenler için de biçilmiş kaftan olan plajda, haftanın bazı günleri canlı müzik performansları da gerçekleşiyor.  

Adres: Collins Ave. – 157th St. to 193rd St., Sunny Isles Beach, FL, Amerika Birleşik Devletleri

South Beach (SoBe)

South Beach (SoBe), Miami

South Beach denince Miami’deki tüm plajları kapsıyor gibi yaygın bir yanılgı olsa da South Beach aslında küçük bir alanı ifade ediyor.

Miami’nin bariyer adasının önünde uzanan plajlar, Miami Beach kapsamına giriyor.

South Beach ise Miami’nin ana kara sahillerinde, sakin ve dingin bir plaj alanı.

Miami Beach’e göre daha uygun fiyatlı ancak daha eski otellerin yer aldığı South Beach, Miami Beach kadar ünlü olmadığı için daha az kişi tarafından biliniyor.

Ünlülerin ve ünlüleri görmek isteyen turistlerin pek uğramadığı South Beach, kafe ve restoranlara yürüme mesafesinde oluşu ve daha sakin atmosferiyle öne çıkıyor.

Altın kumsalları ve muhteşem denizi ile South Beach, yalnızca bir plaj alanı olarak değil, bütün bir semt olarak Miami’de görülecek yerlerin büyük kısmına ev sahipliği yapıyor.

Gündüz South Beach’te güneşin ve denizin tadını çıkardıktan sonra, akşamları South Beach’in iç kesimlerinde keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

 Adres: Miami Beach, Florida 33139, Amerika Birleşik Devletleri

Ocean Drive

Ocean Drive, Miami

Miami’de gezilecek yerler listesinin ilk sırasında hiç şüphesiz Ocean Drive yer alıyor. Şehrin kelimenin tam anlamıyla kalbinin attığı, iki kilometre uzunluğunda bir cadde burası.

Art deco ruhunu yansıtan otelleri, kafeleri, barları ve restoranlarıyla Miami’nin tüm ışıltısına sahip olan bu sokakta kendinizi unutmanız işten bile değil.

Ocean Drive’ın gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel. Eğlencenin sokağa taştığı Ocean Drive’da bir bara girerek kendinize şöyle güzel bir kokteyl ısmarlamadan Miami’den ayrılmayın.

Yolda son model lüks arabalar görürseniz sakın şaşırmayın, zira burası Miami’nin en parıltılı yeri.

Adres: Miami Beach, Florida 33139

Lincoln Road

Lincoln Road, Miami

Ocean Drive’ın paralelinde uzanan Lincoln Road, araç trafiğine kapalı bir alışveriş caddesi.

Hem yemek yiyebileceğiniz hem alışveriş yapabileceğiniz bu caddeyi bizim Nişantaşı sokaklarına benzetmek mümkün.

Alışverişinizin çeşit çeşit sokak dansçılarınızın figürleriyle renkleneceği Lincoln Road ziyaretinizde, “flip-flop” olarak bilinen egzotik desenli sandalet ve terliklerden tropikal renklerdeki, “sarong” olarak geçen pareolara kadar pek çok giyim eşyası arasında kendinizi kaybedebilirsiniz.

Kahve dükkanları ve dondurmacılar da Lincoln Road yürüyüşünüz sırasında köşe başlarından size göz kırpacak.

Adres: Miami, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri

Bayside Marketplace

Bayside Marketplace, Miami

Miami’nin merkezinde bulunan Bayside Marketplace, kentteki alışveriş merkezi ihtiyacınızı karşılamak için sizi bekliyor.

Biscayne Körfezi kıyısında yer alan bu alışveriş merkezi, üstü açık ve ferah atmosferiyle, oldukça davetkar bir alışveriş keyfi sunuyor.

Bayside Marketplace, Miami

Miami’nin en çok ziyaret edilen noktalarından olan Baydise Marketplace, sevdiklerinize götürebileceğiniz hediyelik eşya dükkanlarına da ev sahipliği yapıyor.

100’den fazla alışveriş mağazasının bulunduğu bu merkezde, 20’ye yakın da restoran bulunuyor.

Adres: 401 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132

Little Havana

Little Havana, Miami

Miami’nin kalbindeyken ruhunuzda Küba esintileri yaşatacak olan Little Havana, Küba’ya gitmeden kısa bir Küba turu sunuyor.

Little Havana, Miami

Kahve kokularının yükseldiği dükkanlardan puro satıcılarına kadar Küba’nın atmosferini tamamen yansıtan bu sokakta, Küba’nın egzotik ve geleneksel lezzetlerini de bulmanız mümkün.

Nüfusun büyük kısmını Orta ve Güney Amerika’dan gelen göçmenlerin oluşturduğu Little Havana’da “guayaberas” giyen erkek müzisyenlerle karşılaşırsanız hiç şaşırmayın.

Ortamdaki İspanyol dozunu biraz daha artırmak isterseniz, sizi Tower Theater’daki İspanyolca film gösterimlerine alalım.

İçindeki kalıcı sergileri gezebileceğiniz ve şehir turlarına katılabileceğiniz Miami Tarih Müzesi‘ne uğramanızı da tavsiye ederiz.

Kısacası Miami turunuzun içine küçük bir Küba gezisi eklemek istiyorsanız Little Havana’ya mutlaka uğrayın.

Coconut Grove

Miami’nin bir diğer lüks yüzü olan Coconut Grove restoran, mağaza, otel ve sanat galerilerinden oluşan bir bölge.

Burası, Miami’nin en eski semti; haliyle bir o kadar da huzurlu.

Popüler CocoWalk alışveriş merkezi de, sokaklarında dev yapraklı palmiyelerin yer aldığı bu bölgede yer alıyor.

Coconut Grove’da deniz kıyısındaki Vizcaya Müzesi’nin 32 odalı villasında 16. ve 17. yüzyılda kullanılan mobilya ve tablolarla tarihi bir dekorasyon turuna çıkabilir, İtalya’nın Rönesans stilini yansıtan villanın fıskiyelerle süslenmiş devasa bahçesinde keyif turu atabilirsiniz.

Miami Beach

Miami Beach

Lüks restoranları ve gece hayatının kalbinin attığı barlarıyla bilinen Miami Beach, Miami’ye gelmek için en büyük sebep. Burada manzaraya karşı nefis bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

Miami Beach

Kentin tarih boyunca art deco ile olan ilişkisine tanık olmak için Art Deco Historic District’te 1920’lerden günümüze uzanan sesli bir yolculuğa çıkabilir, İtalyan moda tasarımcısı Gianni Versace’nin günümüzde otel olarak kullanılan evinin önünden geçebilirsiniz.

Miami Beach

Miami Beach Cinematheque & Gallery, Fillmore Miami ve New World Center ziyaret edebileceğiniz diğer mekanlardan.

Kitap kurtları, bağımsız bir kitabevi olan ve popüler kitaplardan özel nüshalara pek çok içerik barındıran Books & Books’a mutlaka uğramalı.

Miami Beach Botanik Bahçesi

Miami Beach Botanik Bahçesi

Çiçekli ağaçlar, orkideler, devetabanları, sukulentler, 100’ü aşkın palmiye türü… Tropikal bitkilerden envaiçeşit çiçeğe doğanın sunduğu pek çok ilginç tür, Miami’ye gelindiğinde mutlaka görülmesini tavsiye ettiğimiz Miami Beach Botanik Bahçesi’nde.

Üç dönümlük bir araziye kurulu olan botanik bahçede süs havuzları, çeşmeler, Japon bahçeleri ve ilginç heykeller de yer alıyor.

Aynı zamanda bahçede zaman zaman çeşitli yoga dersleri de düzenleniyor. Büyük çim alanda oyun oynamaksa serbest!

Adres: 2000 Convention Center Drive, Miami Beach, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret saatleri: Pazartesi hariç her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Giriş ücreti: Ücretsiz

Bayfront Park

Bayfront Park, Miami

Miami şehir merkezine çok yakın olan Bayfront Park, Biscayne Körfezi kıyısında yürüyüş yapmak isteyenlerin gezilecek yerler listesinde mutlaka yer almalı.

Palmiyelerin tatlı esintisi altında kumsalda sakin bir yürüyüş yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Buradaki iskelelerden bir tekne turuna katılıp Miami’yi denizden seyredebilirsiniz. Yine bölgeyi bisiklet kiralayarak da keşfedebilirsiniz.

Bayfront Park, Miami

Burada ayrıca çeşitli etkinliklere de katılabilirsiniz. FPL Solar Amphitheatre’da bir müzik festivaline katılmanızı tavsiye ederiz.

Parkın güney kısmında yer alan Tina Hills Pavilion’da yapılan ücretsiz yoga derslerine de denk gelebilirsiniz.

Çağdaş sanat hayranları Japon-Amerikalı sanatçı Isamu Noguchi’nin halka açık olarak sergilenen üç heykelini de yine Bayfront Park’ta görebilir: Challenger Anıtı, Işık Kulesi ve Slide Mantra.

Kısacası burası hem gezmek hem de ruhunuzu dinlendirmek için, Miami’nin en hoş köşelerinden biri.

Adres: 301 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132, Amerika Birleşik Devletleri

Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri

Vizcaya Müzesi, Miami

10 dönümlük muhteşem İtalyan bahçesi içinde yer alan Vizcaya Müzesi, Villa Vizcaya olarak da tanınıyor.

Müzenin 34 odasında 15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanan muhteşem bir antika mobilya sergisi bulunuyor.

Villa Vizcaya, müze ve bahçeleri ile toplam 50 dönümlük araziye yayılıyor.

Arazinin düzenlenmemiş 40 dönümlük tropik orman kısmı ise Wild Jungle olarak adlandırılıyor.

Adres: 3251 S Miami Ave, Miami, FL 33129, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret Saatleri: Salı ve çarşamba günleri hariç 09.30-16.30 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Giriş Ücreti: 13 yaş ve üzeri yetişkinler için 25, 6 yaşından büyük çocuklar için 10 dolar. 5 yaş altındaki çocuklar için ise ücretsiz.

Freedom Tower

Freedom Tower, Miami

Freedom Tower, Miami’de nüfusun büyük bir kısmını oluşturan Kübalı göçmenlerin geçmişte yaşadıkları zorlukları onurlandırmak amacıyla 1925’te inşa edilmiş.

Güney Amerika’nın en eski gökdelenlerinden biri olan yapı, bugün bir çağdaş sanat müzesi olarak da ziyaret edilebiliyor.

Ayrıca yapı, Miami Daily News’un genel müdürlüğüne de ev sahipliği yapıyor.

Adres: 600 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret Saatleri: Pazartesi ve salı günleri hariç 13.00-18.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Giriş Ücreti: 12 $

Venedik Havuzu

Venedik Havuzu, Miami

Tamamen mercan kayalıklarından 1924 yılında inşa edilen Venedik Havuzu, şehrin hem eğlenceli hem de tarihi yerlerinden biri.

Venedik tarzındaki sundurmalar, revaklar ve muhteşem bir köprü ile süslenen havuzda yapay mağaralar ve şelale bile yer alıyor. Miami’nin nasıl bir tatil cennetine dönüştüğünü en eğlenceli yoldan gösteren havuz, Miami gezi listene eklemen gereken yerlerden biri.

Adres: 2701 De Soto Blvd, Coral Gables, FL 33134, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret Saatleri: Pazartesi günleri hariç 10.00-16.30 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Giriş Ücreti: 15 $

Bill Baggs Cape Florida State Park

Bill Baggs Cape Florida State Park, Miami

Florida’da Cape Eyalet Parkı’ndaki en eski yapı olan bu muhteşem deniz feneri, 1825’te yapılmış.

Deniz fenerinin içini merak edenler için rehberli turlar düzenleniyor.

Adres: 1200 Crandon Blvd, Key Biscayne, FL 33149, Amerika Birleşik Devletleri

Ziyaret Saatleri: Her gün 08.00-17.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Giriş Ücreti: Arabayla giriş 8, yayalar için 2 dolar.

Önceki İçerikDünyada Girilmesi İmkansız ve Yasak Olan 10 Yer
Sonraki İçerikGöcek’teki En İyi 10 Koy

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız