Türkiye’de Yamaç Paraşütü Yapabileceğiniz Yerler

0
127
Fethiye

Adrenalin dolu bir spor etkinliği olan yamaç paraşütü, oldukça yeni bir spor türü olmasına rağmen dünyanın birçok noktasında sevilerek yapılıyor. Türkiye’de de turizm bölgelerinde sevilerek yapılan yamaç paraşütü, gökyüzüne daha yakın olmak ve adrenalini hissetmek isteyenlerin favori spor aktiviteleri arasında yer alıyor. Siz de yamaç paraşütünü keşfetmeyi planlıyorsanız Türkiye’deki yamaç paraşütü yapılacak noktaları keşfetmekle başlayabilirsiniz.

1 – Babadağ, Fethiye

Fethiye Babadağ
Babadağ, Fethiye

Akdeniz ve Ege bölgeleri yamaç paraşütü için en sık tercih edilen lokasyonlar arasında yer alıyor. Özellikle Muğla, yamaç paraşütü açısından en verimli lokasyonların başında geliyor. Babadağ’ın sahip olduğu 1900 metrelik yüksekliği, yamaç paraşütü için ideal bir ortama sahip.

Babadağ’da yamaç paraşütü yaparken bir yandan adrenalini hissedebilir bir yandan da eşsiz Ölüdeniz manzarasını kuş bakışı seyredebilirsiniz. Hatta Rodos’a kadar varan bir manzaraya kuşbakışı bir şekilde tanıklık edebilirsiniz.

2 – Asas Tepesi, Kaş

Akdeniz’in bir diğer turistik kenti Antalya’da konumlanan Asas Tepesi, Türkiye’nin Akdeniz’deki önemli yamaç paraşütü noktalarından biri olarak biliniyor. Hem yerli hem de yabancı yamaç paraşütü sevenlerin yamaç paraşütü için tercih ettiği Asas Tepesi, ortalama 1000 metrelik bir yüksekliğe sahip.

Asas Tepesi’nden bir uçuş yapmayı düşünüyorsanız 20-40 dakikalık bir uçuşu göze almalısınız. Güney Batı’dan esen rüzgarlarla hızla havalanabilir, eşsiz bir manzara eşliğinde uçuşunuzu tamamlayabilirsiniz.

3 – Dinamit Tepesi, Pamukkale

Türkiye’nin önemli doğal güzelliklerinden olan Pamukkale Travertenleri’nin şehri olan Denizli’de yamaç paraşütü yapabilecek bir alan bulunuyor. Görece daha alçakta olan Dinamit Tepesi, 300 metre yüksekliği ile mütevazı bir yüksekliğe sahip.

Özellikle başlangıç seviyesindekiler için ideal bir yamaç paraşütü lokasyonu olan Pamukkale, yamaç paraşütünü öğrenmek isteyenler tarafından sıkça tercih ediliyor. Dinamit Tepesi’nden doğru yapmış olduğunuz yamaç paraşütünde çevredeki antik kenti kuşbakışı seyredebilirsiniz.

4 – Ali Dağı, Kayseri

Yamaç paraşütü denildiğinde akla ilk gelen bölgeler genellikle Ege ve Akdeniz olsa da Türkiye’nin diğer bölgelerinde de birbirinden eşsiz manzaralara ve parkurlara sahip yamaç paraşütü alanları bulunuyor. Kayseri’deki Ali Dağı, sahip olduğu eşsiz manzarası ile biliniyor.

2004 yılında bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapan Ali Dağı, özellikle profesyonel paraşütçülerin tercih ettiği bir parkur. Şehir merkezine çok yakın bir konumda olan Ali Dağı, Kayseri’de hızla ulaşabileceğin bir yamaç paraşütü lokasyonu olarak öne çıkıyor.

5 – Boztepe, Ordu

Ordu yamaç paraşütü, Boztepe
Boztepe, Ordu

Türkiye’nin dağlık alan fazlalığı açısından bolluğa sahip olduğu Karadeniz Bölgesi, yamaç paraşütüne uygun noktalara sahip. Karadeniz’de yamaç paraşütü yapmayı düşünüyorsanız Ordu’nun Boztepe ilçesi oldukça elverişli bir nokta olarak öne çıkıyor.

Şehir merkezinden teleferik ile ulaşan Boztepe, eşsiz bir şehir manzarasına da sahip. Teleferikle çıktığınız noktadan kısa süreli bir yamaç paraşütü deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu kısa uçuş esnasında Ordu’yu ve Karadeniz’i kuşbakışı seyredebilirsiniz.

6 – Bozdağ, İzmir

Ege’nin en büyük şehri, Türkiye’nin ise üçüncü büyük şehri olan İzmir’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz noktalar yer alıyor. Bu noktalar arasında en bilinenlerden biri olan Bozdağ, İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alıyor.

Her seviyeden yamaç paraşütü tutkununun tercih edebileceği Bozdağ, atlayış pistine sahip. Güney yönlü bir uçuş istikametine sahip olan Bozdağ, eşsiz manzarasının yanı sıra oldukça fazla mesafe yapabileceğiniz bir imkana da sahip.

7 – Nemrut Dağı, Adıyaman

Nemrut Dağı, Adıyaman
Nemrut Dağı, Adıyaman

Tarihi bir dağ olan Nemrut, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bir turizm noktası. Ancak Nemrut Dağı’nın bir başka özelliği de yamaç paraşütü yapmak isteyenler için ideal hatta cüretkâr bir parkur olması.

2.000 metreden fazla yüksekliğe sahip olan Nemrut Dağı, genellikle profesyonel sporcular için ideal olsa da amatörlerin de tercih ettiği yamaç paraşütü parkurları arasında yer alıyor. Yamaç paraşütü yaptığınız esnada kadim Nemrut Dağı manzarasının tadını çıkartabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız