Balıkesir Otogarları

0
384

Türkiye’nin en kalabalık on yedinci şehri olan Balıkesir’in topraklarının bir kısmı Güney Marmara Bölgesi’nde yer alırken diğer kısmı da Ege Bölgesi’nde bulunuyor. Bu sayede hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı olan güzel kent, turizm için sıklıkla ziyaret ediliyor. 

Şehirdeki turizm faaliyetleri genel olarak üçe ayrılıyor. Bunların başında deniz turizmi geliyor. Marmara ve Ege kıyısında konumlanan ilçelerdeki plajlar ve oteller yaz mevsiminde çok fazla sayıda kişiyi ağırlıyor. Balıkesir’in güzel plajları hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler ilgili blog yazımıza göz atabilirler. 

Güzel kentimiz Balıkesir’de kaplıca turizmi de çok yoğun bir seviyede yapılıyor. Gönen, Edremit, Manyas, Susurluk, Bigadiç, Sındırgı ilçelerinde ve il merkezine bağlı Pamukçu Beldesi’ndeki kaplıcalar şehirdeki turizm süresinin uzamasına yardımcı oluyor. 

Şehirdeki cami, kilise ve çeşitli tarihi eserler kültür turizminin yapılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca Balıkesir’deki Adramytteion, Antandros ve Kizikos gibi arkeolojik sit alanları da çok sayıda tarih meraklısı tarafından ziyaret ediliyor. 

Bu güzel kente otobüs kullanarak gelmek isteyen herkesin yolu Balıkesir Otogarı’na düşüyor.   Bursa yolu üzerinden ulaşılabilen Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali, 108 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş.

Çok katlı bir yapıdaki otogar, çatı mimarisinde Uzay Kafes adı verilen bir mimari tasarım kullanılarak inşa edilmiş. 2001 yılında yapımına başlanan otogar, 2004 yılında hizmet vermeye başlamış. 

Gelin bu yazımızda Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Balıkesir’in ilçelerindeki otogarlar hakkındaki merak ettiklerinizi yanıtlamaya çalışalım.

Balıkesir Otogarları

Balıkesir Şehirler Arası Otobüs Terminali Nerede?

Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali, Balıkesir’in Merkez ilçesinin Ayşebacı Mahallesi’nde bulunuyor. Otogar, şehir merkezine 6.5 kilometre mesafede konumlanıyor. 

Balıkesir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne Nasıl Gidilir?

Balıkesir Otogarı’na, özel aracınız veya toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca otobüs biletinizi satın aldığınız otobüs firmasının servisleri ile de Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gidebilirsiniz. 

Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne özel aracınız ile gitmek isterseniz Bursa yolu üzerinden otogara ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden yaklaşık 10 dakika yolculuk yaparak Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gidebilirsiniz.

Balıkesir Otogarı’na toplu taşıma ile gitmek isterseniz, belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. “T7 – T4” gibi otobüs hatları ile otogara ulaşabilirsiniz.  Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne Kredi Yurtlar Kurumu – Terminal otobüs hattını kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Balıkesir’in ilçelerinden otogara gelmek isterseniz minibüsleri kullanabilirsiniz. Sık aralıklarla kalkan bu minibüsler sizleri Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne kolayca ulaştıracaktır.

Eşya miktarınız fazlaysa otogara ulaşmak için ticari taksileri tercih edebilirsiniz. Kendinize uygun olan herhangi bir noktadan taksiye binerek Balıkesir Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Taksi Ücreti Hesaplama sitesinde il olarak Balıkesir’i seçip bulunduğunuz yer ile otogar arasındaki gideceğiniz kilometreyi yazarsanız taksi ücretinizin ne kadar tutacağını yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz.

Balıkesir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ndeki Otobüs Firmaları Hangileridir?

Balıkesir Otogarı’nda çok sayıda ile sefer düzenleyen otobüs şirketleri bulunuyor. Süha Turizm, Ulusoy Turizm, Has Turizm ve Metro Turizm gibi birçok şirketin yer aldığı Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki otobüs firmalarının listesine ve iletişim bilgilerine ulaşmak için tıklayınız

Balıkesir’in İlçelerindeki Otogarlar Hangileridir?

Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali dışında Balıkesir’in ilçelerinde de otogarlar bulunuyor. 

Edremit ilçesinde Edremit, Akçay ve Altınoluk Otogarı hizmet veriyor. Edremit Otogarı Hamidiye Mahallesi, 544. Sokak’ta konumlanıyor. Akçay Otogarı, Remzi Molvalıoğlu Caddesi üzerinde yer alıyor. Altınoluk Otogarı ise Karadut Caddesi üzerinde bulunuyor.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Ayvalık Otogarı, 29 Mayıs Caddesi üzerindeki 150 Evler bölgesinde konumlanıyor.

Bandırma ilçesinde bulunan Bandırma Otogarı, Ömerli Mahallesi’nde yer alıyor.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Burhaniye Otogarı, Kocacami Mahallesi’nde bulunuyor.

Gönen ilçesindeki Gönen Otogarı, Altay Mahallesi 6. Sokak’ta konumlanıyor.

Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki Susurluk Otogarı, Karşıyaka Mahallesi’ndeki Balıkesir Caddesi üzerinde bulunuyor.

Balıkesir Otogarlarının Telefon Numaraları Nelerdir?

Balıkesir’deki otogarların telefon numaralarına aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali Telefon Numarası: (0266) 246 57 51

Edremit Otogarı Telefon Numarası: (0266) 373 10 70

Akçay Otogarı Telefon Numarası: (0266) 384 10 70

Ayvalık Otogarı Telefon Numarası: (0266) 331 28 58

Bandırma Otogarı Telefon Numarası: (0266) 714 25 00

Burhaniye Otogarı Telefon Numarası: (0266) 422 11 65

Gönen Otogarı Telefon Numarası: (0266) 762 37 00

Susurluk Otogarı Telefon Numarası: (0266) 865 29 06


Balıkesir otobüs bileti satın almak için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede farklı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırarak bütçenize uygun bileti bulabilirsiniz.

İyi yolculuklar dileriz!

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız