Belfast Seyahat Rehberi

0
644

Bir zamanlar Avrupa’nın en problemli şehirlerinden biri olan Belfast, son yirmi yılda geçirdiği inanılmaz dönüşüm sayesinde bugün İngiltere’nin en popüler turizm merkezlerinden biri haline gelmiş durumda.

Belfast seyahat rehberinde sizin için bu sıra dışı şehri inceledik. Belfast’ta görülmesi gereken tarihi eserler ve doğal güzellikler hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz Belfast’ta Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Belfast’a Ne Zaman Gidilir?

Belfast’a Ne Zaman Gidilir?

Belfast oldukça kuzeyde yer alması sebebiyle kışları soğuk yazları ise serindir. Şehri ziyaret etmek için en uygun zaman nisan ayı ile ekim ayı arasındaki dönemdir. Belfast’ta ağustos ayında bile en yüksek sıcaklık 27 derece civarında olduğundan yazın asla terlemezsiniz.

[awesome-weather location=”Belfast” size=”tall” units=”C”]

 

Yılın neredeyse 200 günü yağışlı olan havayı göz önüne alarak her mevsim yanınızda şemsiye veya yağmurluk bulundurmanız gerekir. Ancak yağmur yağmadığı zamanlarda şehrin tadını çıkarmanızı sağlamaya yetecek kadar parlak güneş ışığı vardır.

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize uygulaması söz konusu. Diplomatik pasaport dışında tüm pasaport sahiplerinin İngiltere ziyaretleri öncesinde vize almaları gerekiyor.

İngiltere Schengen Bölgesi’ne dahil değil ve Avrupa Birliği üyesi değil. Bu yüzden Schengen Vizesi de geçerli değil.

Başvurular İngiltere Büyükelçiliği ve Konsolosluğu’nun yanı sıra bu iş için konsolosluk tarafından yetkilendirilen kuruluşlar ve seyahat şirketleri yoluyla yapılabiliyor.

İngiltere Konsolosluğu’na yapacağınız kısa süreli vize başvuruları 3 ile 12 hafta içinde sonuçlandırılıyor.

Belfast’a Ulaşım

Belfast’a Ulaşım

Belfast’a Nasıl Gidilir?

İngiltere’de Kuzey İrlanda bölgesinin başkenti Belfast’a doğrudan ve aktarmalı uçuşlarla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerden uygun fiyata uçak biletleri bulmanız mümkün. İngiltere uçak biletlerine göz atarak Belfast’a ulaşabilirsiniz.

Belfast’ta Ulaşım

Kuzey İrlanda toplu taşıma sistemi Translink tarafından işletiliyor. Translink tarafından sağlanan otobüs ve trenlerle seyahat etmek için SmartCard seyahat kartı veya telefonunuza yükleyebileceğiniz uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Mobil bilet alabilmek için Google Play’den veya App Store’dan ücretsiz mLink uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Şehir içindeki otobüs hizmetinin yanı sıra Rambler Otobüs Servisleri tarafından sağlanan kırsal alanlara yönelik otobüs hizmeti de mevcut. Bu otobüsler yürüyüş yapmayı sevenler ve bisikletçiler için oldukça faydalı. Otobüs tarifeleri ve ücretleri için (028) 90 66 66 30 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Otobüsün yanı sıra Belfast’ta metro alternatifi de mevcut. Metro DayLink kartıyla Belfast metrosunu kullanabilirsiniz. Kartınızla günlük sınırsız metro kullanımı yaklaşık 3,50 Pound tutuyor. DayLink kartınıza günlük, 5 veya 10 günlük yükleme yapabilirsiniz.

Belfast Ziyaretçi Kartı şehirde art arda 1, 2 veya 3 gün boyunca sınırsız otobüs ve tren seyahati sağlayan entegre bir Translink akıllı kartı. Aynı zamanda ziyaretçi mekanlarında, şehir turlarında, eğlence ve perakende satış mağazalarında, kafelerde ve restoranlarda cazip indirimler de sunuyor.

Belfast’ta Masraflar

Belfast’ta Masraflar

İngiltere oldukça pahalı bir ülke. Bu yüzden Belfast da oldukça pahalı bir şehir. Belfast’ı ziyaret edecekler için kişi başına günlük ortalama harcama 130 sterlin. Belfast’ta bir gün içinde üç öğün yemek ve su fiyatı 40 sterlin. Ulaşım için 15 sterlin ve eğlence için 25 sterlin. Belfast’ta ortalama bir otelde bir kişi için ortalama kalış masrafı 60 sterlin.

Belfast’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

Belfast’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

National Geographic, Belfast’ı 2016’da yemek için ziyaret edilecek en iyi on yer arasında saymıştır.

Queens’de Deanes de dahil olmak üzere şehir çevresinde birçok mükemmel restoran bulacaksınız (bu arada risottolarını denemelisiniz).

Belfast’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

Ve Condé Nast Traveler tarafından dünyanın “sıcak restoranları” arasında yer alan The Ox gibi Michelin yıldızlı restoranlara da sahip olan Belfast, küresel gurme haritası üzerindeki iddiasını kesinlike hak eden bir şehir.

Ulster Fry

Ulster Fry, İngiliz Kahvaltısına benziyor, ancak kızarmış ekmek, kızarmış patates ve hatta basit bir dilim kızarmış ekmek dahi içermez. Bunun yerine, Ulster Fry’ınız hem geleneksel soda ekmeği hem de patates ekmeği ile tamamlanır ve gevrekleşene kadar kızartılır.

Domuz eti yemiyorsanız, yanında gelen sosisler konusunda temkinli olmalısınız.

Ürünlerin tamamı en iyi yerel üreticilerden geliyor.

Otelin kitapçığında yer alan “Kahvaltımı kim yaptı?” bölümünde tüm malzemelerin nereden sağlandığı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Sokak Yemeği

Sokak yemekleri Belfast’ta oldukça popüler. Etkileyici burgerler, tatlı patates kızartması, karides ve somon balık köftesi gibi farklı sokak lezzetlerini Wolf and Devour’da deneyebilirsiniz.

Tüm malzemelerini Kuzey İrlanda’nın en iyi yerel tedarikçilerinden temin ediyorlar.

Belfast’ta Alışveriş

St George Pazarı Belfast

St George Pazarı

St George PaSt George Pazarı Belfastzarı Belfast

Bu bölgede 1604‘ten beri sürekli açılan bir Cuma pazarı var, ancak 1890-1896’da inşa edilen St George Belfast’ta hayatta kalan tek yapı kapalı Victoria pazarı.

İngiltere’nin Ulusal İngiliz Pazar Otoriteleri Birliği tarafından 2014’ün en iyi kapalı pazarı seçilmiş.

Cuma günleri balık çeşitliliği pazarında 248 büyüleyici tezgâh bulunur. Cumartesi ve Pazar günleri bölgeye özel cazip yiyecekler satılan yiyecek ve el sanatları pazarına ilave olarak yerel sanat ve el sanatlarına ev sahipliği yapan tezgâhlar da bulunur.

İrlanda Keten ve Hediye Merkezi (Irish Linen and Gift Center)

Dükkânın kendi fabrikasında üretilen Şam keteni masa örtüleri, peçeteler ve mendiller. Guinness kıyafetleri ve hediyelik eşyalar, Belleek çinileri, İrlanda atkıları ve mücevherleri burada bulabilirsiniz.

Çok çeşitli Titanik hediyelik eşyaları da dahil Belfast’a özel birçok ürünü satın alabileceğiniz bir alışveriş merkezi.

Steensons

Gümüş, altın ve platin gibi değerli taşlar ve pırlantalarla çalışan The Steensons pahalı zevkleri olanlar için gidilebilecek bir mağaza.

Equinox

Çok hoş cam ve seramik ürünleri için ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Belfast’tan Ne Alınır?

Belfast’tan Ne Alınır?

Belfast’tan dönerken hem bu eşsiz geziyi yaşamınızın geri kalanında anımsamak hem de sevdiklerinize değer verdiğinizi göstermek için bu şehre ve Kuzey İrlanda’ya has hediyelikler almak isteyeceksiniz. Hediyelikler kapsamında sizin için aşağıdaki listeyi hazırladık:

  • Mücevherler
  • Triko Ürünler
  • Seramik Ürünler
  • Titanik Hatıra Eşyaları
  • Tekstil Ürünleri
  • Cam Ürünleri
  • Dokuma Ürünleri
  • Müzik Enstrümanları
  • Çini

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız