İngiltere’den Alınabilecek Hediyeler

0
2387

Devasa sarayları, kırmızı otobüsleri, köprüleri, her mevsim yağışlı havası, yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı doğası ve müzeleriyle İngiltere, benzersiz bir tatil rotası olarak karşımıza çıkıyor.

Her seyahatin vazgeçilmez kısmı ise şüphesiz ki alışveriş yapmak. Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla buranın biraz daha pahalı olduğunu söylememiz gerek. Özellikle başkent Londra’da alışveriş yapmak yüksek maliyetli olabilir.

Kendiniz ve sevdikleriniz için İngiltere seyahatinizin dönüş bavuluna ekleyebileceğiniz hediyelikleri sizler için araştırdık.

İngiltere’den Alınabilecek Hediyeler

1) İngiliz Çayı

İngiliz Çayı

Meşhur İngiliz çay saati hepimizin malumu. O yüzden İngiltere’deki neredeyse tüm hediyelik eşya dükkanlarında minik çay setlerini görebilirsiniz.

Türkiye gibi dünya üzerinde en çok çay tüketen ülkelerden birisi olan İngiltere’ye gidildiğinde tüm aile bireylerine ve arkadaşlara alınacak ilk hediye kesinlikle çeşit çeşit aromasıyla raflara dizilen çay olmalı.

Özellikle Londra’da oldukça ünlü bir çay marketi olan Whittard’dan mutlaka alışveriş yapmanızı öneriyoruz.

2) Bisküvi ile Çikolata

İngiliz Kurabiye

Bir Almanya kadar popüler olmasa da İngiltere’de birbirinden lezzetli bisküvi ve çikolatalarla karşılaşabilirsiniz.

Aile bireyleriniz ve arkadaşlarınız için ülkenin simgesi olan kırmızı otobüs veya telefon kulübesi şeklindeki metal kutularda satılan bisküvilerden seyahat hediyesi hazırlayabilirsiniz.

Özellikle Hershey Company ve British Cadbury markalarını tercih edebilirsiniz.

3) Scotch Viski

Scotch Viski

Bu viski türünün ana vatanı İskoçya olsa da konumu itibariyle İngiltere’ye yakın olduğu için buraya geldiğinizde rahatça viski satın alabilirsiniz.

Ülkenize döndüğünüzde arkadaşlarınızla kutlama yaparak viskinin tadını çıkarabilirsiniz.

4) Kitap

Charing Cross Yolu Kitapçıları, Londra, İngiltere

Shakespare gibi dünyaca ünlü bir yazarın memleketinden onun dilinde kitaplar almadan dönmek olmaz.

Charing Cross Yolu Kitapçıları, Londra, İngiltere

Arkadaşlarınızı sıra dışı bir hediye fikri ile sevindirebilirsiniz. Ülkenin her yerinde kafe olarak da hizmet veren kitapçılar görebilirsiniz.

Özellikle Londra’daki Hatchards adlı kitapçıda saatlerinizi geçirebilirsiniz.

Londra’da Edebiyat Turu yazımızı inceleyerek Londra şehrine damgasını vuran edebiyatçıların izini sürebilirsiniz.

5) Fan Ürünleri

Harry Potter Fan Ürünleri İngiltere

Harry Potter ve Game of Thrones gibi ünlü dizi ve kitapların doğduğu yerin İngiltere olduğunu biliyoruz. Hal böyle olunca ülkede hayranlık duyduğunuz bu karakterlere ait lisanslı pek çok ürünün satıldığını görebilirsiniz.

Eğer koyu bir futbolseverseniz Liverpool, Chealsea gibi dünya devlerine ait kulüp ürünlerini de hediye etmek için satın alabilirsiniz.


Tüm bunlara ek olarak; her seyahatin unutulmaz hediyelik eşyası olarak burada birbirinden sevimli magnetleri görebilirsiniz. Ülkenin simgeleri arasında bulunan London Eye, Big Ben, Tower of London ve kırmızı otobüslerin magnetlerini görünce satın almadan duramayacaksınız.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız