İstanbul Tarihi Yarımada’nın En İyi Lezzet Durakları

0
6997

Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi ile çevrili olan Tarihi Yarımada Bölgesi, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerindendir.

Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan Tarihi Yarımada, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alanların da olduğu bir çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Geçmişten beri İstanbul’un kalbinin attığı en canlı semtleri kapsayan Tarihi Yarımada Bölgesi’nde keşfedilmeyi bekleyen sayısız yer var.

Gelin bu yazıda hem bölgedeki tarihin ardına gizlenmiş hem de tüm ihtişamı ile İstanbul’u kucaklayan lezzet duraklarını keşfe çıkalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

Eminönü’nün Lezzet Durakları

İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden olan Eminönü, adını Osmanlı Dönemi’nde orada bulunan Gümrük Eminliği’nden alıyor.

Eminim ki Eminönü denildiğinde pek çoğumuzun aklına semtle özdeşleşen balık ekmek tekneleri geliyordur ancak Eminönü’nde balık ekmekten çok daha fazlası var.

İşte tarihten beri İstanbul’un kalbi sayılan Eminönü’nün lezzet durakları:

Pandeli, Mısır Çarşı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Pandeli Lokantası (@pandeliistanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

Mısır Çarşısı’nda keyifli bir tur attıktan sonra yemek molanızı mutlaka Pandeli’de verin derim.

Mustafa Kemal Atatürk, Kraliçe İkinci Elizabeth gibi pek çok önemli ismi ağırlayan Pandeli, eski İstanbul’un ruhunu koruyarak hizmet veren ender restoranlardan biri.

İstanbul’un tadına, şehrin kültürüne dair pek çok ize rastlayabileceğiniz Pandeli misafirlerine adeta bir lezzet şöleni sunuyor.

Pandeli’nin tüm lezzetleri damak çatlatan türden ama benim önerim ‘Geleneksel Kuzu Etli Hünkar Beğendi’sinin ya da ‘Fırında Patlıcanlı Kuzu Kebabı’nın tadına bakmanızdan yana olacaktır.

Daha klasik lezzetler denemek isterseniz de döner kebabı ve güveçte kuru fasulyesi de bir efsane benden söylemesi.

Hamdi Restaurant, Eminönü

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Hamdi Restaurant (@hamdirestaurants)’in paylaştığı bir gönderi ()

Güneydoğu Anadolu Mutfağı’nın eşsiz lezzetlerini en otantik haliyle sunan Hamdi Restaurant, kurulduğu günden beri bir İstanbul klasiği olmaya devam ediyor.

Siz de Tarihi Yarımada’da gönlünüzce gezip ardından büyüleyici bir İstanbul manzarası eşliğinde şık bir yemek yemek istiyorsanız Hamdi Restaurant güzel bir alternatif olacaktır.

Yolunuz Hamdi Restaurant’a düşerse acılı Birecik kebabının ya da haşhaşlı kebabın tadına bakmanızı tavsiye ederim.

Virginia Angus, Eminönü

Son yıllarda giderek artan burger furyasının İstanbul’daki öncülerinden biri olan Virginia Angus, bulunduğu bölgenin dokusundan oldukça farklı lezzetler sunuyor.

Siz de içi hafif sulu, köftesi ile aklınızı başınızdan alacak enfes bir burger yemek istiyorsanız istikametiniz Virginia Angus olsun derim.

Benim önerim dana fümeli, peynirli ve karamelize soğanlı ‘Virginia Burger’i tatmanızdan yana olacaktır.

Ancak Virginia Angus’un menüsünde aklınızı çelebilecek bir çok alternatif var. Karar vermekte zorlanırsanız mini mini dört burgerden oluşan ‘Fantastic Four’dan sipariş verebilirsiniz. Böylece favorinizi belirler, ikinci gidişinizde daha kolay seçim yapabilirsiniz.

Dürüm Ocakbaşı Büfe, Tahtakale

Salaş mı salaş ufacık bir mekan Dürüm Ocakbaşı Büfe. Dışarıda minik taburelerde oturduğunuz yer sofrasından hallice iki masası var.

Tahtakale’nin en cafcaflı yerinde tadı damağınızda kalacak bir Adana kebap ya da kuzu şiş yemek istiyorsanız Dürüm Ocakbaşı Büfe oldukça lezzetli bir alternatif olacaktır.

Belirtmeden geçmek olmaz. Mekanın müdavimi çok o yüzden dışarıdaki iki masadan birinde oturmak istiyorsanız tanımadığınız kişilerle masanızı paylaşmak durumunda kalabilirsiniz.Ne derler bilirsiniz ‘Yemek Birleştirir’ ama yine de ben bu durumdan rahatsız olurum derseniz içerideki küçük masalardan birini tercih edebilirsiniz.

Lezzet-i Şark Antep Sofrası, Tahtakale

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Lezzet-i Şark Antep Sofrası (@lezzetisark)’in paylaştığı bir gönderi ()

Tahtakale’den Mısır Çarşısı’nda doğru yürürken solunuzda kalıyor Lezzet-i Şark Antep Sofrası.

Siz de Antep Mutfağı’nın öne çıkan lezzetlerini tatmak istiyorsanız Lezzet-i Şark Antep Sofrası’na bir şans verebilirsiniz.

Kebapları da güzel ama bence Lezzet-i Şark Antep Sofrası’nın esas yıldızı sıcacık servis ettikleri çıtır çıtır künefesi. Sırf künefe yemek için bile uğrayabilirsiniz.

Namlı Gurme, Tahtakale

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Namlı Gurme’nin meşhur Pazar kahvaltısı başladı! Günlük hazırlanan lezzetlerimiz ile kendi kahvaltınızı kendiniz oluşturun…

Namlı Gurme | Yemek & Restoran (@namligurme)’in paylaştığı bir gönderi ()

Karaköy’den aşina olduğumuz Namlı Gurme’nin Tahtakale’de de harika bir yeri var.

İster kendi seçeceğiniz malzemelerle kocaman bir sandviç yaptırın isterseniz de günlük olarak hazırlanan meze ve zeytinyağlı çeşitlerinden kendinize sağlıklı bir tabak hazırlatın tercih sizin.

Namlı Gurme’nin üst katında keyifli bir oturma mekanı olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Bir de küçük tavsiye verecek olursam: Buraya kadar gelmişken Ankara’nın meşhur Çubuk turşusundan ve pazar kahvaltınız için harika kahvaltılıklar almadan da dönmeyin.

Sirkeci’nin Lezzet Durakları

Sirkeci’de yeme içme denilince ilk akla gelen yerlerin pek çoğu Hocapaşa Sokağı’nda yer alıyor.

Sadece gezmeye gelenlerin değil esnafın da sıklıkla ziyaret ettiği lokantaların pek çoğu Hocapaşa Sokağı’nda yan yana sıralanmış.

Ancak Sirkeci elbette ki Hocapaşa’dan ibaret değil gelin Sirkeci’de nerede ne yenir bir göz atalım.

Baldır, Sirkeci

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Baldır Burger Sirkeci (@baldirsirkeci)’in paylaştığı bir gönderi ()

Dananın arka bacaklarının üst kısmı ve kuyruğunun bir kısmının karıştırılması ile elde edilen ‘baldır’ için tek kelimeyle muhteşem bir et diyebilirim.

İşte Sirkeci’deki Baldır’da adından da anlaşılacağı üzere, özel bir teknik ile düşük ısıda yaklaşık 18 saat pişirilen baldır eti ile damak çatlatan lezzetler hazırlıyor.

Tam buğday unu kullanılarak hazırlanan patatesli, kavrulmuş soğanlı ve taze baharatlı bir ekmekle servis edilen mekanın da spesiyali olan ‘Baldır’ı yemeler doyamayacaksınız, benden söylemesi.

İçeriği daha da zengin bir lezzet ararsanız Baldır’ın karamelize soğanlı, mantarlı ve yumurtalı çeşitlerinin olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Güvenç Konyalı Etli Ekmek ve Fırın Kebabı, Sirkeci

Konya mutfağının İstanbul’daki en başarılı temsilcilerinden biri de Güvenç Konyalı.

Sıcacık bir bamya çorbası, çıtır çıtır bir bıçak arası ya da etli etmek veya ağızda dağılan bir fırın kebabı için uğrayabilirsiniz Güvenç Konyalı’ya.

Tüm bu yemeklere yakışacak lezzette açık ayranları olduğunu da belirteyim.

Fileto by Osman Kasap, Sirkeci

Yıllardır hizmet veren Osman Kasap’ın etteki uzmanlığının muhteşem lezzetlere dönüştüğü bir restoran Fileto by Osman Kasap.

Siz de ‘Sezar Salata’dan ‘Fettucini Alfredo’ya, ‘Cafe de Paris Soslu Izgara Bonfile’den ‘Döner’e her damak zevkine uygun çok çeşitli menüsü olan bir yer arıyorsanız Sirkeci’deki adresiniz Fileto by Osman Kasap olsun derim.

Fileto’nun harika bir de kahvaltısı olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Kral Kokoreç, Sirkeci

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kral Kokoreç ®️ (@kralkokorec34)’in paylaştığı bir gönderi ()

Büyük Postane’nin sokağına adım attığınız anda burnunuza gelen kokuyu takip ederek Kral Kokoreç’i bulabilirsiniz.

Kokoreç sevenlerdenseniz Tarihi Yarımada turunuza mutlaka kısa da olsa bir Kral Kokoreç molası verin derim.

Şehzade Cağ Kebabı, Hocapaşa

Erzurum’un en meşhur lezzetlerinden cağ kebabını İstanbul’da tadabileceğiniz en iyi adreslerden biri de Şehzade Cağ Kebabı.

Dönerle kıyaslandığında biraz daha yağlı olan cağ kebabı ya da nam-ı diğer yatık döner, özel şişlerde geleneksel hali ile servis ediliyor.

Siz de gelen şişleri lavaşa sarıp bir bir yemek istiyorsanız Hocapaşa’daki adresiniz Şehzade Cağ Kebap olsun derim.

Tatlı olarak tercihinizi tabi ki yine bir Erzurum klasiği olan kadayıf dolmasından yana kullanın derim.

Tarihi Hocapaşa Pidecisi, Hocapaşa

Küçücük bir dükkanda hizmet veren Tarihi Hocapaşa Pidecisi’nin pidelerinin karşı konulmaz bir lezzeti var desem yeridir.

İstanbul’un kalbi diyebileceğimiz noktalardan birinde başta bölge esnafı olmak üzere pek çok İstanbullunun favori mekanlarından olan Hocapaşa Pidecisi’ne giderseniz ‘Kıymalı Kaşarlı’ ya da ‘Kıymalı Yumurtalı’ pidesinin tadına bakın derim.

Namlı Rumeli Köftecisi, Hocapaşa

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Namlı Rumeli Köftecisi (@namlirumelikoftecisi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Namlı Rumeli Köftecisi tam bir Rumelili. Namlı’nın iç harcını ekmekli olarak hazırladığı yuvarlak tombik köfteleri bir hayli lezzetli.

Ancak Namlı Rumeli Köftecisi’nin öyle bir kuzu şişi var ki onu da tatmadan asla kalkmayın derim. O yüzden Namlı Rumeli Köftecisi’ne giderseniz benim önerim yarım porsiyon köfte, yarım porsiyon da kuzu şiş söylemenizden yana olacak.

Ancak belirtmekte fayda var çok geç vakte kalırsanız kuzu şiş bitebilir o yüzden elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Meşhur Filibe Köftecisi, Hocapaşa

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Meşhur Filibe Köftecisi 1893 (@meshurfilibekoftecisi1893)’in paylaştığı bir gönderi ()

1893 yılından beri hizmet veren Meşhur Filibe Köftecisi lezzetini nesilden nesile aktaran bir aile işletmesi.

Köftelerini hala geleneksel usül ile hazırlıyor Filibe Köftecisi. Yüzde yüz dana eti kullanarak hazırladığı köftelerinin lezzet sırrı bence içindeki kimyon ve soğanda saklı.

Siz de yumuşacık bir köfte, yanında da enfes bir piyaz yemek istiyorsanız Sirkeci’deki adresiniz Meşhur Filibe Köftecisi olsun derim.

Kapalıçarşı’nın Lezzet Durakları

Orhan Veli’nin de dediği gibi Kapalıçarşı gerçekten de kapalı kutu. Her kapısının bambaşka bir dünyaya açıldığı Kapalıçarşı İstanbul’un kalbinin attığı muhteşem bir yer olmanın haricinde aklınızı çelecek sayısız esnaf lokantası ile dolu muhteşem bir lezzet mabedi.

Tarihi esnaf lokantaları, kebapçıları, dürümcüleri, büfeleri ile Kapalıçarşı’da keşfedilmeyi ve tadılmayı bekleyen kocaman bir dünya var.

Gelin şimdi 21 kapılı, onlarca hanlı labirenti andıran Kapalıçarşı’nın tarihine değil de tarihine tanıklık eden en keyifli lezzet duraklarına bir göz atalım.

Doğan Kebap, Kapalıçarşı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Doğan Kebap (@dogan.kebap)’in paylaştığı bir gönderi ()

Efsane güveçleri ile ünlenen Doğan Kebap, Kapalıçarşı’nın en sevilen lezzet duraklarından biri.

Son derece salaş ama bir o kadar da lezzetli bir mekan olan Doğan Kebap’a giderseniz o meşhur güvecinden tatmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kocaman bir toprak güvecin içinde pişen sebze ve etin lezzetli tam anlatılmaz yaşanır türden. Yalnız bu muhteşem lezzetin hafif bir de acısı olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Havuzlu Restoran, Kapalıçarşı

Kapalıçarşı içinde yer alan en şık, en tarihi restoranlardan biri de Havuzlu. Adını önündeki tarihi fıskiyeli havuzdan alan restoranın mutfağından her gün onlarca çeşit tencere yemeği çıkıyor.

Menüsünde ağırlıklı olarak Osmanlı ve Türk mutfağından lezzetlere yer veren Havuzlu Restoran’ın spesiyalleri arasında cevizli pilav, patlıcan beğendi ve döner var.

Yolunuz Kapalıçarşı’ya düştüğünde esnaf lokantasına gitmek yerine biraz daha turistik takılmak isterseniz tercihinizi Havuzlu Restoran’dan yana kullanabilirsiniz.

Derman Kebap, Kapalıçarşı

Derman Kebap, Kapalıçarşı’nın aralarından birinde saklı enfes bir lezzet durağı.

Siz de ağızda dağılan mis gibi bir kuzu şiş ya da damak çatlatan bir yoğurtlu kebap yemek istiyorsanız Derman Kebap’a mutlaka bir şans verin derim.

Derman Kebap’ın ciğer ve çöp şişinin de efsane olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Derman Kebap’ta et tercihiniz ne olursa olsun masanızda mutlaka ezme salata olsun derim.

Dönerci Şahin Usta, Kapalıçarşı

45 yılı aşkın bir zamandır yaklaşık beş metrekarelik minik bir dükkanda hizmet veren Dönerci Şahin Usta’nın kapısının önünde her daim kuyruk var.

Şahin Usta’nın Hatay usulü kalın kesim döneri tercihinize göre ekmek arası ya da tırnak pide arasında servis ediliyor.

Mekan oldukça küçük olduğundan oturma yeri yok. Ama oturma yeri yok diye bu lezzetten mahrum kalmak da bence olmaz. O yüzden benim önerim dönerinizi alıp hemen karşı kaldırıma geçerek ayaküstü yemenizden yana olacak.

Gül Ebru Kantin, Kapalıçarşı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Çarşının Mutfağı Gülebru (@gulebrukantin)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kapalıçarşı’nın en ünlü hanlarından biri olan Zincirli Han’ın yakınlarındaki Gül Ebru Kantin, lezzetli dönerin izinden gidenlerin favori mekanlarından.

Birkaç masa ve taburenin yer aldığı Gül Ebru Kantin çarşı esnafının da sıklıkla tercih ettiği mekanlardan.

Gül Ebru Kantin’de kömür ateşinde pişen enfes dönerin haricinde lezzetli tost seçeneklerinin olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Fahri Usta, Kapalıçarşı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Fahri Usta (@fahriusta1965)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kapalıçarşı esnafının yakından tanıdığı, Kalcılar Hanı’ın Sıra Odalar Sokağı’na gizlenmiş, bilmeyenin bulmakta zorlanacağı bir esnaf lokantası Fahri Usta.

Kuru fasulye, köfte ve helva Fahri Usta’nın öne çıkan lezzetlerinden.

Yaşı 90’nın üzerinde olmasına rağmen tezgahın başında hala Fahri Usta var. Ancak söylemeden geçmek olmaz Fahri Usta pek güler yüzlü değil, size yemeğinizi verirken biraz aksi davranırsa üzerinize alınmayın çünkü her gün gelen esnafa da aynı şekilde davranıyor.

Mesela ana yemek yemezseniz size helva vermediği oluyor ama esnaf onun bu haline alışmış çünkü yemekleri çok lezzetli. Hatta çarşının yemekleri en erken biten lokantaları arasında ilk sıralarda yer alıyor diyebilirim.

Kilisli Ali Usta, Kapalıçarşı

Kapalıçarşı’nın Tacirler Kapısı yakınlarındaki Kilisli Ali Usta, kebaptan vazgeçemeyenleri bekliyor.

Yanında enfes bir bulgur pilavı ve közlenmiş biberle servis ettiği kebapları Kilisli Ali Usta’nın en sevilen lezzetlerinden.

Kebap yemek istemezseniz de yumuşacık, ağızda dağılan kuzu etinin tadına bakmanızı öneririm.

Kilisli Ali Usta’ya giderseniz masanızda kebabın haricinde nar ekşisi ile tatlandırılmış bir çoban salata da mutlaka olsun derim.

Bu yemeğin üstüne tatlı bir son lazım derseniz de lezzetli bir künefenin sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Kebapçı Şeyhmus, Mollafenari

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kebapçı Şeyhmus (@kebapciseyhmus)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kapalıçarşı’nın en favori lezzet duraklarından biri de Kebapçı Şeyhmus.

Satır kıymasından hazırladıkları domates ve biberli ‘Şeyhmus Kebap’ mekanın spesiyal kebabı.

Fıstıklı ve kaşar peynirli seçenekleri de bulunan Şeyhmus Kebap’ı tatmak isterseniz benim önerim kesinlikle fıstıklısını tatmanızdan yana olacaktır.

Kebap yemek istemezseniz de Kebapçı Şeyhmus’un lahmacunu da oldukça lezzetli demedi demeyin.

Tarihi Subaşı Lokantası, Nuruosmaniye

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tarihi Subaşı Lokantası (@tarihisubasi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Tarihi bir mekanda, 1959 yılından beri hizmet veren Tarihi Subaşı Lokantası’nda dededen yadigar tariflerle hazırlanan enfes geleneksel lezzetler bulabilirsiniz.

Mutfak ve oturma kısmının iç içe olduğu Tarihi Subaşı Lokantası’nda etli yemeklerden zeytinyağlılara birçok lezzet sizi bekliyor.

Siz de nerede olursanız olun ev yemeklerinden şaşmayanlardansanız Tarihi Subaşı Lokantası’na bir şans verebilirsiniz.

Köfteci Mustafa, Mercan

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

. . . . . . . . . #köfte #köfteci #lezzet #lokanta #yemek #mercan #istanbul

Köfteci Mustafa (@koftecimustafa_mercan)’in paylaştığı bir gönderi ()

İçi hafif sulu, yuvarlak köfteye asla hatır diyemeyenlerdenseniz yolunuz Kapalıçarşı’ya düştüğünde Köfteci Mustafa’ya mutlaka uğrayın derim.

Soğan ve közlenmiş biberle servis edilen köftenizin yanına Köfteci Mustafa’nın enfes piyazından söylemeyi de ihmal etmeyin.

Bahar Restoran, Nuruosmaniye

Öğle yemeği saati geldiğinde çarşı esnafının aklına ilk gelen yerlerden biri de Bahar Restoran.

Günlük olarak taze hazırlanan yemeklerden oluşan zengin bir büfesi var, Bahar Restoran’ın.

Siz de enfes bir beğendili tas kebabı için uğrayabilirsiniz Bahar Restoran’a. Ancak bir hatırlatma yapmakta fayda var. Oldukça popüler bir yer olduğundan yemeklerin büyük bir kısmı saat 14:00 civarı bitmiş oluyor. Daha fazla çeşit tatmak isterseniz erken saatlerde gitmeye özen gösterin derim.

Aslan Restoran, Nuruosmaniye

Bir Nuruosmaniye klasiği olan Aslan Restoran Kapalıçarşı’nın Nuruosmaniye girişine uzanan cadde üzerinde yer alıyor.

Aslan Restoran’da menü yok, yemeğinizi tencere yemeklerinin ve zeytinyağlıların sıralandığı tezgahtan kendiniz seçiyorsunuz.

Karnıyarıktan dolmaya, sulu köfteden balık buğulamaya bir çok çeşit bulabileceğiniz Aslan Restoran’ın tatlılarının da tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kaymaklı tatlıları ile ön plana çıkan Aslan Restoran’da denk gelirseniz bir Ermeni tatlısı olan ‘havidz’in tadına mutlaka bakın derim.

Dürümcü Mustafa, Mollafenari

Dürüm denilince pek çoğumuzun aklına döner dürüm gelse de Dürümcü Mustafa, Adana, Urfa, ciğer ve yürek dürümleri ile öne çıkıyor.

Yanında közlenmiş kırmızı biberle servis ettikleri dürümleri arasında benim favorim kesinlikle Adana. Ama ciğer dürümün de çok methedildiğini duyduğumu söylemeden geçmek olmaz.

Gaziantep Burç Ocakbaşı, Kapalıçarşı

Kapalıçarşı’nın en eski mekanlarından biri de Gaziantep Burç Ocakbaşı.

Antep mutfağının olmazsa olmazlarından patlıcanlı kebap ve Antep usulü lahmacun Burç Ocakbaşı’nın öne çıkan lezzetlerinden.

Siz de Antep mutfağını sevenlerdenseniz Gaziantep Burç Ocakbaşı’na bir şans verebilirsiniz.

Pedaliza Restoran, Kapalıçarşı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Pedaliza hamsi sezonunu açtı….Beklerizz

Pedaliza Balık & Pide Restoran (@pedaliza_restorani)’in paylaştığı bir gönderi ()

Cebeci Han’ın girişinde bulunan bu mütevazi restoranın adı Lazca’da kelebek anlamına geliyor.

Parmak ısırtan ev yemekleri bulabileceğiniz Pedaliza Restoran’da Karadeniz mutfağının hakimiyeti görülüyor.

Son olarak Pedaliza Restoran’ın sarmalarının ve tatlılarının oldukça lezzetli olduğunu da belirtmeden geçmek olmaz.

Tarihi Yarımada’da Kahve ve Tatlı Molası Durakları

Peak Coffee Hub, Sirkeci

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Peak Coffee Hub (@peakcoffeehub)’in paylaştığı bir gönderi ()


Tarihi Yarımada’nın en keyifli ve en iyi üçüncü nesil kahvecileri arasında bence ilk sıralarda yer alıyor Peak.

Tam tramvay yolunun üzerinde yer alan Peak Coffee Hub konumu itibariyle nostaljik bir hava sunsa da modern ve şık iç dekorasyonu eski İstanbul’a bambaşka bir soluk getiriyor.

Peak Coffee Hub’da mis kokulu kahvelerin haricinde harika atıştırmalıkların olduğunu da belirteyim.

Brew Coffeeworks, Sirkeci

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Brew Coffeeworks (@brew_coffeeworks)’in paylaştığı bir gönderi ()

Mavi tonların ağırlıklı olduğu dekorasyonu ve lezzetli kahveleri ile size huzurlu bir kaç saat vaadeden Tarihi Yarımada’daki üçüncü nesil kahvecilerden biri de Brew Coffee Works.

Brew Coffeeworks’e ister güne taze demlenmiş bir kahve ve lezzetli bir tatlı ile başlamak için, isterseniz de günün yorgunluğunu atmak için uğrayın.

Brew Coffeeworks’ün kahve içmeyenler için farklı lezzetlerin harmanladığı güzel bir çay menüsü olduğunu da belirteyim.

Fes Cafe, Nuruosmaniye

Kapalıçarşı’nın Nuruosmaniye girişinin hemen karşısındaki caddeyi kesen ara sokaklardan birinde bulunan Fes Cafe, bir kahveden çok daha fazlasını vaad ediyor.

Her köşesini çekmek isteyeceğiniz dekorasyonu ile göze hitap eden Fes Cafe’nin muhteşem menüsü de insanı bir hayli cezbediyor.

Siz de eski İstanbul’un kalbinde mola verebileceğiniz şık bir yer arıyorsanız istikametiniz Fes Cafe olsun derim.

Hafız Mustafa, Sirkeci

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Hafız Mustafa 1864 (@hafizmustafa1864)’in paylaştığı bir gönderi ()

Vitrinine bakmak bile insanın iştahını açıyor. Özellikle turistlerin favori duraklarından biri olan Hafız Mustafa tatlı denilince Tarihi Yarımada’da akla ilk gelen yerlerden.

Özellikle şerbetli tatlıları ve lokumları ile dikkat çekse de harika sütlü tatlıları ve enfes şekerlemeleri var.

Sadece orada yemekle yetinmeyip Hafız Mustafa’dan birkaç kutu da eve götürmelik tatlı ya da lokum almak garanti, benden söylemesi.

Day Day Pastanesi, Kapalıçarşı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

DAY DAY PASTANESİ (@daydaypastanesi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Fırından yeni çıkmış böreklerin kokusu eşliğinde her sabah yedide kapılarını açıyor Day Day Pastanesi.

Kıymalı, patatesli, ıspanaklı, kaşarlı gibi enfes böreklerin haricinde muhteşem poğaçalar da çıkıyor Day Day’ın fırınından. Ancak bu ürünlerin çoğu sabah on olmadan bitiyor ve tezgah tatlı tuzlu atıştırmalıklara, çöreklere kalıyor.

Bence her ürünü lezzetli ama Day Day Pastanesi’nin öyle bir tahinli çöreği var ki lezzetli dillere destan. Siz de benim gibi tahinli çörek görünce kendini kaybedenlerdenseniz Kapalıçarşı’ya gittiğinizde Day Day Pastanesi’ne mutlaka uğrayın derim.

Son olarak merak edenler için bir de küçük bilgi vermek istiyorum. Day Day Ermenice’de ‘dayı’ anlamına geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız