Dubai Çikolatası Nerede Yenir? Dubai Çikolatasını Deneyebileceğiniz 10 Mekan Önerisi

0
2
Dubai Çikolatası Nerede Yenir? Dubai Çikolatasını Deneyebileceğiniz 10 Mekan Önerisi
Dubai Çikolatası Nerede Yenir? Dubai Çikolatasını Deneyebileceğiniz 10 Mekan Önerisi

Dubai çikolatasının içinde ne var?

Dubai çikolatasının içinde çıtır kadayıf, antep fıstığı kreması ve tahin bulunurken dışı ise sütlü çikolata kaplamasıyla çevrilidir.

Viral Dubai Çikolatası Nerede Satılır?

Viral Dubai çikolatası hem mağaza ve marketler de hem de çeşitli tatlıcı ve kafelerde satılıyor.

Dubai çikolatası kaç kalori?

Dubai çikolatasının 100 gramı yaklaşık 535 kalori içeriyor.


Son zamanların en popüler lezzetlerinden biri olan Dubai çikolatasını artık duymayan kalmamıştır. Sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan, bol kadayıflı ve Antep fıstıklı çikolata hem göze hem de mideye hitap ediyor. Özellikle tatlıseverlerin çok hoşuna gidecek olan bu çikolatanın adının Dubai çikolatası olmasının nedeni ise Dubai’de ünlü bir çikolata markası olan Fix’in ürettiği çikolatadan esinlenerek yapılması.

Sarah Hamouda’nın kurucusu olduğu Fix markası içi bol dolgulu büyük çikolata barlar üretiyor. Şu an en çok bilinen çikolatası ise tabi ki kadayıflı ve fıstıklı olan. Türkiye için de oldukça tanıdık olan ve sevilen bu tatlar çikolata ile birleşince oldukça ilgi gördü. Fakat Dubai çikolatasının içinde tabi ki sadece bu iki ürün bulunmuyor. Ayrıca tahin, hurma ve badem gibi ürünler de bulunabiliyor. Türkiye’de ise bu çikolatanın pek çok farklı versiyonunu bulmak mümkün.

Dubai çikolatasını denemek ya da farklı versiyonlarını görmek isterseniz sizler için Türkiye’de Dubia çikolatası yiyebileceğiniz en güzel 10 yeri derledik. 

1) Per La Food & Coffee, İstanbul

Per La Food & Coffee, İstanbul
Per La Food & Coffee, İstanbul

İstanbul Suadiye’de hizmet veren Per La Food & Coffee, Dubai çikolatası deneyimleyebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Dubai çikolatasının en güzel örneklerinden birini üreten Per La Food & Coffee, bol dolgulu çikolataları ile hayallerinizdeki deneyimi yaşamanızı sağlıyor. 

Per La Food & Coffee’ye gitmişken burada yemek yiyebilir ve kahve içebilirsiniz. Burada pizza, makarna ve daha pek çok yemeğin yanında pasta ve farklı içecek seçenekleri bulabilirsiniz. Ayrıca Per La Food & Coffee’de zaman zaman eğlenceli etkinlikler yapıldığını da hatırlatalım. 

Per La Food & Coffee konumu

2) Şekerci Cafer Erol

Şekerci Cafer Erol
Şekerci Cafer Erol

İstanbul ve Trabzon’daki şubeleri ve sosyal medyadaki tanınırlığı ile tatlı ve şeker denilince ilk akla gelen yerlerin başında tabi ki Şekerci Cafer Erol geliyor. Özellikle sevgililer günü, yılbaşı gibi dönemlerde yaptığı süslemeleri ile meşhur olan Şekerci Cafer Erol, Dubai Çikolatası denemek isteyenlerin de gözü kapalı gidebileceği bir yer. 

Hem bol çeşitli hem de estetik tatlı ve şekerlerin satıldığı Şekerci Cafer Erol dükkanlarında içi bol dolgulu lezzetli Dubai çikolatasını deneyebilirsiniz. Hatta sevdiklerinize hediye olarak götürmek isterseniz, bu çikolataların dış ambalajlarının da oldukça şık olduğunu söyleyelim. 

Şekerci Cafer Erol konum

3) Comfy Cadde, İstanbul

Comfy Cadde, İstanbul
Comfy Cadde, İstanbul

İstanbul Caddebostan’da bulunan Comfy Cadde, İstanbul Anadolu Yakası’nda Dubai çikolatası yiyebileceğiniz yerlerden biri. Modern tasarımlı ve şık bir mekan olan Comfy Cadde, Dubai çikolatasını orijinal haline oldukça yakın bir şekilde yapıyor. Yeşilden beyaza, turuncudan kahverengiye her renkten Dubai çikolatasını burada bulabilir ve deneyebilirsiniz. 

Ayrıca Comfy Cadde’de bu meşhur çikolatanın yanı sıra pek çok tatlı çeşidi de bulunuyor. Waffle, kruvasan ve rengarenk içeceklerin yanı sıra Comfy Cadde, müşterilerine “kendin hazırla” konsepti ile tatlılarını kendi istedikleri şekilde baştan yaratma olanağı da sağlıyor. Comfy Cadde’ye giderek hem Dubai Çikolatası alabilir hem de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Comfy Cadde konumu

4) Ceviz Ağacı, İstanbul

Ceviz Ağacı, İstanbul
Ceviz Ağacı, İstanbul

Koşu Yolu, İstanbul’da bulunan Ceviz Ağacı da Dubai Çikolatası alabileceğiniz konumlardan bir tanesi. Üstü rengarenk süslenmiş ve orijinal Dubai çikolatasına oldukça benzerlik gösteren çikolataları Ceviz Ağacı’nda bulabileceğiniz gibi eğer fıstık, kadayıf ve çikolata üçlüsünü seviyorsanız, Dubai çikolatasından yola çıkarak yaptığı Dubai Cheesecake’i de tadabilirsiniz. 

Ceviz Ağacı’nda ayrıca özel pasta yaptırabilir ve farklı dolguları olan İzmir Bombası tatlılarını deneyebilirsiniz. Ayrıca bu mekanda kahvaltı da yapabilirsiniz. 

Ceviz Ağacı konumu

5) Portolino Bakery & Patisserie, İzmir

Portolino Bakery & Patisserie, İzmir
Portolino Bakery & Patisserie, İzmir

İzmir, Bayraklı’da bulunan Portolino Bakery & Patisserie, Dubai çikolatasının en güzel halini deneyimlemek isteyenler için güzel bir seçenek. İnce çikolata kaplaması, bol iç dolgusu ile doyurucu ve lezzetli bir deneyim sunan bu çikolataların yanı sıra Portolino Bakery & Patisserie müşterilerine kruvasan, tiramisu, kek ve kahve gibi seçenekler sunuyor. 

 Portolino Bakery & Patisserie konumu

6) ZEYN Chocolate, İstanbul / Ankara

ZEYN Chocolate, İstanbul / Ankara
ZEYN Chocolate, İstanbul / Ankara

ZEYN Chocolate, hem İstanbul’da hem Ankara’da şubesi bulunan şık bir tatlıcı. Waffle, krep ve profiterol gibi pek çok tatlı seçeneği olan ZEYN Chocolate, Dubai çikolatasının farklı bir versiyonunu müşterileri ile buluşturuyor.

Dubai çikolatasından ilham alarak yapılan waffle hem görüntüsü hem de lezzeti ile deneyenleri etkiliyor. Adı Palm Crep olan bu krep özellikle yoğun çikolata ve fıstık lezzetiden hoşlananlar için oldukça güzel bir seçenek olabilir. 

ZEYN Chocolate, İstanbul konumu

ZEYN Chocolate, Ankara konumu

7) Chocolate Dream, Bursa

Chocolate Dream, Bursa
Chocolate Dream, Bursa

Akışkan iç kreması ile dikkat çeken Dubai çikolatasını Bursa’da deneyimleyebileceğiniz  Chocolate Dream, bu popüler çikolatayı bir üst seviyeye taşıyarak vişneli gibi farklı iç dolgularla da üretmiş. Böylece fıstıklı ve kadayıflı çikolatanın yanı sıra meyve tadının baskın olduğu bir çikolata deneyimi yaşamak isteyenler için de burada seçenekler bulunuyor. 

Dubai çikolatasının yanı sıra farklı lezzetlere sahip çikolatalarını, Japon pankeklerini ve kruvasanlarını da deneyebilirsiniz. 

 Chocolate Dream konumu

Dehan’ın notu: Eğer farklı tatlar denemeyi sevenlerdensiniz burada yenilebilir altından yapılan tatlıları tadabilirsiniz.

8) Hane Çikolata

Hane Çikolata
Hane Çikolata

Pek çok farklı konumda bulunan Hane Çikolata da Dubai çikolatası bulabileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Minimal bir dış görünümü tercih eden Hane Çikolata, kendi ürettikleri Dubai çikolatasında iç güzellikte hiç de minimal davranmamışlar. Dolu dolu bir iç dolgusuna sahip olan Hane Dubai çikolatasını denemek için kendinize en yakın Hane Çikolata şubesine gidebilirsiniz. 

9) Tatlı Krizi, Kırıkkale

Tatlı Krizi, Kırıkkale
Tatlı Krizi, Kırıkkale

Kırıkkale’de bulunan Tatlı Krizi de Dubai çikolatasına farklı bir soluk getiren mekanlardan. Özellikle Dubai çikolatasını deneyip beğendiyeseniz kesinlikle denemenizi önerdiğimiz bir lezzete imza atan Tatlı Krizi, Dubai çikolatalı magnolia yapmış. Bunun yanı sıra Tatlı Krizine gittiğinizde Dubai çikolatasının güzel bir örneğini Dubai çikolatalı cheesecake ve matilda gibi lezzetleri de bulabilirsiniz. 

Ayrıca Tatlı Krizi, müşterilerine farklı aromalar içeren magnolia ve matilda seçenekleri de sunuyor. 

Tatlı Krizi konumu

10) Viyana Kahvesi

Viyana Kahvesi
Viyana Kahvesi

Türkiye’de pek çok yerde bulunan Viyana Kahvesi de Dubai çikolatasına farklı bir soluk getirmeyi tercih etmiş. Kahve ve tatlı ikilisiyle keyif yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği Viyana Kahvesi’ne fıstıklı kadayıfın yoğunlukta olduğu bu lezzeti tatmak ve de yanında güzel bir kahve içmek için gidebilirsiniz. Hem lezzeti hem de görünüşü ile oldukça güzel olan bu lezzet Dubai çikolatasının en güzel hallerinden biri olabilir. 

Önceki İçerikAmasya Gezi̇lecek Yerler: Yeşi̇lırmak’ın Kıyısında Keyi̇fli̇ Bi̇r Tati̇l
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız