Dünyadaki En Güzel 21 Eğlence Parkı

0
5873

Yaz tatiline en çok kim sevinir? Tabi ki çocuklar! Okul tatil, havalar güzel ve etraf her zaman aydınlık! Bir çocuk daha ne isteyebilir ki? Cevap veriyoruz: Birçok şey! Ebeveynler bize hak vereceklerdir, çocukların heyecanları ve merakları asla azalmaz. Hep daha fazlasını isterler!

Çocukları mutlu etmek ise kolaydır. Etrafta eğlence olduğu sürece, bir çocuk her zaman mutlu olabilir. Tıpkı lunaparkta olduğu gibi. Lunaparklara bakın, orada asla mutsuz çocuk görmezsiniz. Sadece mutlu çocuk çığlıkları duyarsınız.

Dünyanın en iyi lunaparklarında ise sadece çocuk çığlıkları değil, yetişkin çığlıkları da duyarsınız! Adrenalin patlaması oluşturan ultra hızlı eğlence trenleri, çılgınlarcasına coşturan su kaydırakları ve insanı şaşkına çeviren teknolojik mega oyuncaklar…

Dünyanın en iyi eğlence parklarında heyecan asla bitmez. Adrenalin ve eğlence peşindekiler için dünyanın en iyi lunaparklarında, sanal bir tura çıkıyoruz.

Dünyadaki En Güzel 21 Eğlence Parkı

Disney’s Magic Kingdom, Florida, ABD

Disney’s Magic Kingdom

Disneyland’in başarılı bir kopyası olan Disney’s Magic Kingdom, Florida eyaletinde bulunan Buena Vista Gölü çevresine inşa edilmiş devasa bir eğlence parkı.

Orijinal Disneyland’ten sonra yapıldığı halde yıllık ortalama ziyaretçi sayısında onu geçme başarısı gösteren Disney’s Magic Kingdom, bu alanda dünyanın en iyi lunaparkı konumunda.

Disney’s Magic Kingdom’ı, yılda ortalama 19 milyon insan ziyaret ediyor.

Zamana uygun bir şekilde güncellenen ve her yıl yeni konseptlerle geliştirilen eğlence parklarıyla Disney’s Magic Kingdom, çocuklardan yetişkinlere kadar Disney hayranı herkesin büyüleneceği bir yer.

Pamuk Prenses ile Yedi Cüceler, Karayip Korsanları, ve Küçük Deniz Kızı gibi Disney’in en ünlü hikayelerini içeren konsept oyun alanlarıyla unutulmaz eğlence anıları sunan Disney’s Magic Kingdom’da, gezegenin en iyi su kaydırağı olarak tanımlanan “Splash Mountain”, ziyaretçilerin en çok tercih ettiği atraksiyonlar arasında.

Tokyo Disneyland, Tokyo, Japonya

tokyo disneyland

Dünyanın en eğlenceli parkları denilince, ilk sıraları Disney’in domine etmesi kaçınılmaz.

Günümüzün en büyük eğlence firması Disney, dünyanın birçok ülkesinde tasarladığı eğlence merkezleriyle her yıl milyonlarca insana keyifli anlar yaşatıyor.

Tokyo’da bulunan Disneyland, açıldığı 1983 yılından beri her yıl ortalama 17 milyon insanı kendine çekiyor.

Standart Disney karakterlerinin yanı “Space Mountain” ve “Big Thunder Mountain” gibi özel konsept eğlence bölümleriyle adrenalin tutkunlarına heyecanlı dakikalar yaşayan Tokyo Disneyland, Tokyo’nun lüks bölgesi Urayasu taraflarına konumlanmış.

130 milyon dolardan fazla bir bütçe ile kurulan “Pooh’s Hunny Hunt”, burayı ziyaret etme şansına erişen eğlence severlerin hiçbir şekilde kaçırmaması gereken bir atraksiyon.

Universal Studios Japan, Osaka, Japonya

Universal Studios Japan (2)

Teknolojide en gelişmiş ülkelerden biri olan Japonya, ülkenin büyük şehirlerine konumlanmış tematik eğlence parklarında coşkuyu ve heyecanı arayan maceraperestleri bir araya getiriyor.

Dünyaca ünlü film stüdyosu Universal imzasıyla beyaz perdeye aktarılmış karakterler ile hikayeler, Osaka’da yeniden canlandırılıyor. Örneğin “Jaws Ride” ya da “Jurassic Park Ride” aktivitelerine katılan sinemaseverler, kendilerini bir anda filmin içinde buluyor.

Universal Studios Japan, Harry Potter hayranlarını da unutmamış. “Wizarding World of Harry Potter” atraksiyonuna dahil olan ziyaretçiler, büyülü bir dünyada hayatları boyunca hatırlayacakları anılar biriktiriyor.

Restoranlar, alışveriş merkezleri ve dinlenme alanlarıyla tam teşekküllü bir eğlence parkı olan Universal Studios Japan için turizm acenteleri özel turlar düzenliyor; gitmek isteyenlere duyurulur!

Disneyland, Paris, Fransa

paris disneyland

Avrupa’nın en çok turist çeken eğlence parkı Disneyland Paris, her yıl ortalama 10 milyon eğlence peşindeki insan tarafından ziyaret ediliyor.

Avrupa tarzı mimari ile şekillendirilmiş Disneyland, şehrin doğusunda bulunan Marne-la-Vallée isimli bölgeye konumlanmış.

Disneyland’ın en gözde atraksiyonlarından “Space Mountain: Mission 2” ve “Pirates of Caribbean” gibi hız treni ve HD simülasyon konseptlerini bir araya getiren bölümleriyle heyecanın doruklarında gezmek isteyenlerin beklentilerini karşılıyor.

Ayrıca Disneyland Paris’teki “Big Thunder Mountain” su kaydırağı konseptini yeni bir seviyeye taşımış durumda. Heyecan çığlıkları atmaya hazır olun!

Islands of Adventure, Florida, ABD

Islands of Adventure

Orlando’da bir merkezi bulunan dünyaca ünlü film şirketi Universal Studios’un tematik parkı “Islands of Adventure”, Türkçesi ile “Macera Adaları”, 6 farklı konsept üzerine şekillenmiş eğlence parklarının birleşiminden oluşuyor.

Universal Studios’un en popüler tematik eğlenceli parklarından  “Wizarding World of Harry Potter”, 2010 yılında prömiyerini burada yaptığında onbinlerce Harry Potter fanını bünyesinde toplamıştı. Daha sonradan Hogwats Ekspresi isimli hız treninin de eklenmesi ile Islands od Adventure, günümüzün en büyük Harry Potter temalı eğlence parklarından birine dönüştü.

ABD’nin en cazip eyaletlerinden Florida’da konumlanmış Islands of Adventure, farklı temalara göre düzenlenmiş eğlence parklarında keyifli bir gün geçirmek için mükemmel bir seçim.

Ocean Park, Hong Kong

ocean park hongkong

Hong Kong Disneyland’ın gittikçe büyüyen popülaritesine rağmen, Uzak Doğu’nun bu çılgın ülkesinde eğlence tutkunlarının alışkanlığı değişmiyor: Ocean Park, hâlâ ülkenin en çok ziyaret edilen eğlence parkı.

Okyanus temalı bir lunapark olan Ocean Park, yılda ortalama 7.5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bir dipnot; Hong Kong nüfusu da 7.5 milyon. Yani eğlence parkı, her yıl ülkedeki insan sayısı kadar ziyaretçi topluyor.

Sıra dışı hayvanların sergilendiği akvaryum ve orman modellemelerinin yanı sıra “Thrill Mountain” ismi verilmiş dev lunapark treni ile heyecan dolu anlar yaratan Ocean Park, Hong Kong gezisi dahilinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

Özellikle çocuklar, burada vaktin nasıl geçtiğini anlamayacak ve hayatlarının en güzel anılarından biri olmaya aday günlerden birini geçirecekler!

Lotte World, Seul, Güney Kore

lotte world

Güney Kore’nin başkenti Seul, tam bir eğlence şehri. Şehrin dört bir tarafında, son teknolojinin üstün nitelikleri ile donatılmış eğlence parkları bulunuyor.

Sanal ortamlarla gerçek dünyanın iç içe geçtiği bu eğlence parklarının en ünlüsü, Disneyland’e olan benzerliği ile sıklıkla eleştiri konusu olan Lotte World.

Disney tarzı şatolarla bu eleştirilerin pek de boşa olmadığı söylenebilir ama bu durum, Lotte World’ün başarısını değiştirmez. Seul’un en ünlü eğlence parkı Lotte World, yılda 7.5 milyon ziyaretçi çeken dev bir eğlence kompleksi.

2013 yılında açılan “Mystic Manor” isimli korku evi, bir evden çok daha fazlası. Sanal görsel oyunlarla çeşitlendirilmiş odalarla, kendi kalbinizin atış seslerini duyabilirsiniz çünkü burası çok ürkütücü!

Everland, Seul, Güney Kore

Everland

Samsung sponsorluğunda ortaya çıkan Everland, Güney Kore’nin en büyük eğlence parkı konumunda.

Aynı zamanda bir su parkı ve hayvanat bahçesi içeren bu devasa boyutlardaki lunapark, “European Adventure (Avrupa Macerası)”, “Magic Land (Sihirli Topraklar)” ve “American Adventure (Amerikan Macerası)” gibi tematik eğlence alanlarıyla çeşitlenmiş.

Zaman zaman çeşitli robot gösterilerine sahne olan Everland, bir çocuğun her rüyasını içeren kocaman bir mutluluk dünyası. Yolunuz Seul’a düşerse, Everland ziyaretini es geçmeyin!

Lotte World ve Everland Eğlence Merkezleri haricinde Seul’de gezilecek yerleri de keşfetmek için linke tıklayabilir ayrıca Seul seyahati için bilmeniz gerekenleri kontrol etmek için Seul Seyahat Rehberi‘ne göz atabilirsiniz.

Songcheng Park, Hangzhou, Çin

Eğlence parkları, sadece çılgın hız trenleri ya da su kaydıraklarından oluşmuyor. Bazı eğlence parkları, kültürel öğeleri ön plana çıkartarak eski zamanlardan gelen gelenek ve görenekleri keyifli bir şekilde yaşatmaya devam ediyor; Songcheng Park’ta olduğu gibi.

Çin’in en büyük eyaletlerinden Zhejiang’a konumlanmış Songchen Park, Çin’in kadim kültürünü yaşatırken her sene ortalama 5 milyon eğlence düşkününü bir araya getiriyor.

Antik zamanlardan kalma büyüleyici Çin danslarının modern bir anlayışla yeniden yorumlandığı Songchen Park, özellikle Everlasting Love isimli gösterisi ile çok ünlü. Bu gösteriye denk gelirseniz, Çin kültürünün ne kadar renkli olduğunu gözlemleyebilirsiniz. 500 sanatçı ve dansçı tarafından kurgulanan Everlasting Love, hem büyüleyici hem de nefes kesici!

Europa Park, Rust, Almanya

europa park

1975 yılında açıldığında, dünyanın en yeni ve heyecan verici hız trenlerine sahip olan Europa Park, modernitesini o zamanlardaki kadar yüksek tutmamış olabilir ama bu durum, onun günümüzde de Avrupa’nın iyi lunaparklarından biri olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bünyesinde bulunan beş yıldızlı konaklama tesisi, yeme-içme alanları ve dinlenme bölümleriyle tam teşekküllü bir eğlence parkı olan Europa Park, Bolliger & Mabillard hiper hız treninde adrenalin patlamaları yaşayarak çığlıklar atabileceğiniz; korku tüneli ve hız treni konseptlerinin mükemmel bir kombini olan “Blue Fire” isimli düzenekte hayatınızın en heyecanlı dakikalarını geçirebileceğiniz bir yer.

Almanya gezinizde yolunuz Rust şehrine düşerse, Europa Park’a kesinlikle bir gün ayırın.

Tivoli Bahçeleri, Kopenhag, Danimarka

Tivoli Bahçeleri, Kopenhag

Kopenhag’ın en gözde turistik yerlerinden Tivoli Bahçeleri, dünyanın en yaşlı ikinci eğlence parkı.

Paris ve Londra’nın ünlü barok bahçelerinden ilham alınarak 1843 yılında düzenlenen Tivoli Bahçeleri, o zamanlarda birçok gösterinin ve oyun alanın bulunduğu bir eğlence parkı iken; İkinci Dünya Savaşı zamanlarında Nazi destekçileri tarafından yakılıp yıkılmış.

Daha sonrasında restore edilecek kamuya tekrar açılan Tivoli Bahçeleri, günümüzde tarihin hüzünlü anılarına mutluluk kazandıran bir yapı.

Yemyeşil doğası eşliğinde keyifli atraksiyonlara katılabileceğiniz Tivoli Bahçeleri, Kopenhag gezinizde görülecek yerler listenizin en üst sıralarında olması gereken bir eğlence Parkı.

Üç farklı temadan oluşan “Daemonen” isimli hız treni, Tivoli Bahçeleri’nin en eğlenceli atraksiyonu.

Efteling, Kaatsheuvel, Hollanda

Efteling, Kaatsheuvel, Hollanda

Hollanda’nın en büyük lunaparkı olan Efteling, peri masallarında geçen eski zaman kasabaları şeklinde dizayn edilmiş dev bir tematik eğlence merkezi.

Her yıl ortalama 4 milyon insan tarafından ziyaret edilen Efteling, hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik korku temalı hız trenleri ile kesinlikle ziyarete değer bir yer.

“Flying Dutchman” isimli su treninde serin bir maceraya atıldıktan sonra “Joris en de Draak” isimli orman temalı hız treninde heyecanlı anlar yaşayabileceğiniz Efteling, özellikle yaz mevsiminde eğlence severleri Hollanda’nın en yeşil bölgelerinden Kaatsheuvel’de bir araya getiriyor.

Lezzetli yemekler satan seyyar satıcılar, mutluluk kahkahaları yayan çocuklar ve keyifle gülümseyen aileler… Efteling’te bir lunaparktan bekleyeceğiz her şeyin daha fazlasını bulacaksınız.

Busch Gardens, Florida, ABD

Busch Gardens

Amerika Birleşik Devletleri’nin okyanus kıyısına uzanmış eyaleti Florida’da görülebilecek birçok eğlence parkı var.

Devasa bir alana kurulmuş Busch Garden, bunlar arasında ultra hızlı lunapark trenleri ile ön plana çıkıyor.

Her yıl ortalama 4 milyon insan tarafından ziyaret edilen bu eğlence merkezi, inanılmaz dalış ve yokuş çıkmalar üzerine tasarlanmış hız trenleri ile yürekleri ağza getirirken, trene binenler arasındaki en sakin insana bile heyecan çığlıkları attırıyor.

Serengeti ovalarından ilham alınarak modellenmiş mekanlar, mağara ve şelaleler ile süslenmiş yollar, çevrede bulunan birkaç canlı çita…

Busch Gardens, heyecanı zirvede yaşamak isteyenlere özel dev bir eğlence merkezi olarak Tampa bölgesinde meraklılarını bekliyor.

“Cheetah Hunt” konseptli hız treni, buranın en gözde atraksiyonu!

Knott’s Berry Farm, Kaliforniya, ABD

Knott’s Berry Farm, Kaliforniya

Walt Knott tarafından önceden işletilen bir meyve bağı iken daha sonrasında devasa bir lunaparka dönüştürülen Knott’s Berry Farm, adını çiftliğin kurucusundan aliyor.

1934 yılında çiftlik sahiplerinin yoldan geçenler için bir kızarmış tavuk restoranı açması ile başlayan süreç, yıllar içinde tesisin dev bir lunaparka dönüşmesi ile son bulmuş.

Devasa lunapark trenlerinin bulunduğu Knott’s Berry Farm, her yıl ortalama 3.7 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.

İçerisinde inanılmaz boyutlarda bir su kaydırağının da bulunduğu su parkı ile eğlenceyi çeşitlendiren Knott’s Berry Farm lunaparkı, Kaliforniya eyaleti içerisinde gidebileceğiniz en keyifli yerlerden biri.

Buraya yolunuz düşerse “Silver Bullet” isimli hız trenine mutlaka binin; pişman olmayacaksınız! Eğer dairesel bir şekilde hareket eden hız trenleri size korkutucu geliyor ise pişman olabilirsiniz. Aklınızda bulunsun!

Canada’s Wonderland, Ontario, Kanada

canada’s wonderland

133 hektarlık bir alana kurulmuş devasa eğlence parkı Canada’s Wonderland, ülkenin en gözde lunaparkı olarak her yıl ortalama 3.5 milyon eğlence tutkununu bir araya getiriyor.

Burada neler yok ki… Çılgın formlarda şekillenmiş hız trenleri, sanal gerçeklik ile geliştirilmiş korku evleri, dolu dolu bir macera arayanlara özel tematik su parkları ve çocukların yepyeni şeyler öğrenebileceği eğlenceli sergiler, Canada’s Wonderland bünyesindeki mutluluk kaynaklarından sadece birkaçı.

Çocuklara özel tasarlanmış Planet Snoopy ve KidZville gibi bilgi verici alanların yanı sıra 100 metre yüksekliğe uzanan ultra büyüklüğüyle Leviathan, görüp görebileceğiniz en büyük hız trenlerinden biri. Leviathan, tepelerin ve yapay göllerin arasından yavaşça geçerken etrafı izlemek huzur verici ama tren hızlanmaya başlayınca her şey flulaşıyor!

PortAventura, Salou, İspanya

PortAventura

Avrupa’nın en gözde eğlence merkezlerinden bir diğeri ile devam ediyoruz: PortAventura.

Dört otel çevresinde şekillenen onlarca eğlence atraksiyonu üzerine kurulmuş dev bir kompleks olan PortAventura, İspanya’nın en büyük lunaparkı konumunda.

Çocuklardan yetişkinlere kadar özelleştirilmiş birçok hız treni seçeneği sunan PortAventura, macera ve eğlence dolu bir tatil için gidilebilecek bir yer.

Susam Sokağı’na ithaf edilmiş bir bölümün de bulunduğu PortAventura, çocukların Avrupa’daki eğlence mabedi olarak görülüyor. Her yıl, Avrupa merkezli olmak üzere dünyanın dört bir yanından ortalama 3.4 milyon insan, PortAventura’yı ziyaret ediyor.

110 metre yüksekliğe varan Hurakan Kondor hız treni ve saatte 133 km/s hıza ulaşabilen Smambhala adlı lunapark treniyle adrenalin tutkunlarına bile fazla gelebilecek atraksiyonlara sahne olan PortAventura, İspanya gezisi dahilinde görülecek yerler listesine eklenmesi gereken yerlerden biri.

PortAventura’da değil saatlerin, günlerin bile nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız!

Liseberg, Göteborg, İsveç

Liseberg

İskandinavya’nın en büyük eğlence parklarından biri, İsveç’in Göteburg şehrine kurulmuş.

Devasa dönme dolapların ve heyecanın asla düşmediği hız trenlerinin bulunduğu bir lunapark olan Liseberg, her yıl ortalama 3 milyon insan tarafından ziyaret edililiyor.

Doğa ile iç içe tasarımı sayesinde aynı zamanda huzur verici bir ortama sahip Liseberg, tepe ve ormanlardan oluşan bir parkur üzerinde şekillenen devasa hız treni “Lisebergbanan” ile çok popüler.

Göteborg şehrinde tüm günü eğlenceye ayırmak istiyorsanız, Liseberg eğlence merkezine doğru yol alın. Orada sizi mutlu kahkahalar, sevinç çığlıkları ve zirvelerde gezen heyecan duygusu bekliyor olacak.

Six Flags Magic Mountain, Kaliforniya, ABD

Six Flags Magic Mountain

Amerika Birleşik Devletleri’nin neredeyse her eyaletinde dev bir eğlence merkezi var. Kaliforniya’da ise birçok.

Hız treni konseptini, neredeyse tam dairesel tasarımlarla yepyeni bir seviyeye taşıyan Six Flags Magic Mountain eğlence parkı, her yıl ortalama 3 milyon ziyaretçiyi kendine çekiyor.

1990’lı yıllarda küçük bir lunapark iken, 2005 yılında inşa edilen devasa boyutlardaki Kingda Ki hız treni ile rekorlar kırarak bölgenin en popüler eğlence merkezlerinden birine dönüşen Six Flags Magic Mountain, o yıldan sonra gelişimine asla ara vermedi ve yeni parkurlar ile beraber devasa bir eğlence kompleksine dönüştü.

Yolunuz Kaliforniya’da düşer de Santa Clarita bölgesinde inşa edilmiş Six Flags Magic Mountain’i ziyaret edesiniz gelir ise “El Toro” isimli hız treni atraksiyonuna kesinlikle katılın.

Heyecan yaşamayı seviyor iseniz, burada unutulmaz anlar biriktireceğinize emin olabilirsiniz.

Gardaland, Verona, İtalya

gardaland

İtalya’nın Verona şehrinde, kocaman bir alana kurulmuş devasa eğlence kompleksi Gardaland, heyecan ve coşku ile zaman geçirmek isteyen maceraperestlere özel bir yer.

1975 yılının Haziran ayında büyük bir açılışla prömiyerini yapan Gardaland, o yıldan beri Castelnuovo del Garda bölgesinde her yıl geliştirilen temalar ile günden güne daha da büyüyor.

Parkın ilk lunapark treni olma ünvanına sahip “Magic Mountain” ve daha sonrasında inşa edilen Blue Tornado, kavisli raylar üzerinde yükseklerde hız yapmak isteyen adrenalin tutkunlarına sesleniyor.

Jungle Rapids isimli hız treni ise ormanlardan ilham alınarak tasarlanmış ve yer yer ıslanma garantisi veren rotası ile heyecanı doruğa çıkarıyor. Hız treni ve su kaydırağı konsepti size çekici geliyor ise Jungle Rapids atraksiyonundan keyif almamanız imkansız.

İtalya gezinizde rotanızda Verona şehri varsa, Gardaland’a mutlaka bir gün ayırın. İster ailecek gidin ister yalnız, burada çok fazla eğleneceksiniz.

Alton Towers, Staffordshire, İngiltere

alton towers

İngiltere’nin en gözde eğlence parklarından Alton Towers, görüp görebileceğiniz en sıra dışı mimariye sahip yerlerden biri.

Gotik tarzda tasarlanmış bir kır evi çevresinde şekillenmiş lunapark Alton Towers, eski zamanların atmosferinde keyif dolu saatler geçirmek için gidilebilecek bir yer.

Farklı temalara göre şekillenen devasa boyutlarda 7 tane hız treni parkurunun bulunduğu Alton Towers, her yıl ortalama 2.5 milyon ziyaretçiyi kendine çekiyor.

202 hektarlık bir alana kurulmuş bu dev eğlence merkezindeki korku tünellerinde, sahip olduğu gotik mimarileri ve kusursuz bir yaratılıcılık ile düşünülmüş ürkütücü öğerler sayesinde, heyecanlanmamak imkansız gibi.

Özellikle günümüz korku evi anlayışında bir dahi işi olarak görülen Nemesis bölümü, en çelik sinirleri bile yıldıracak düzeyde gerilimli bir yer.

İngiltere geziniz esnasında yapacak bir şeyler ararsanız ve Alton Towers’tan başka da birçok görülecek mekanın bulunduğu Staffordshire kontluğunu ziyaret etmek isterseniz, kesinlikle pişman olmazsınız.

Özellikle gotik atmosferli lunaparklardan hoşlananlardan iseniz, Alton Towers gezisini ömrünüz boyunca hatırlayacaksınız.

Six Flags Mexico, Meksiko, Meksika

Six Flags Mexico

Dünyanın en sıra dışı bölgelerinden biri olan Meksika, çok eski çağlardan kalma renkli kültürü ve hareketli yaşamı ile Güney Amerika’nın en ilgi çekici noktalarındandan biri.

Güney Amerika kıtasının en gelişmiş şehirlerinden başkent Meksiko, bu bölge sınırları içerisinde kalan en büyük ve kapsamlı eğlence merkezine ev sahipliği yapıyor: Six Flags Mexico.

Farklı temalara göre şekillenmiş hız trenlerinin yanı sıra birçok simülasyona yer veren sanal gerçeklik odaları, Six Flags Mexico’yu geleneksel eğlence anlayışıyla teknolojinin açtığı yeni heyecan dünyalarını birleştiren bir komplekse dönüştüyor.

Her yıl ortalama 2.3 milyon insan tarafından ziyaret edilen Six Flags Mexico, sayısı yüzleri geçen aktivite ve oyun alanları ile beraber tüm günü kapsayacak bir eğlence şöleni için gidilebilecek bir yer. Mesela Superman el Último Escape, Güney Amerika’nın en hızlı, en yüksek ve en büyük hız treni konumunda.

Amerika Birleşik Devletleri’nin ünlü eğlence merkezi markası Six Flags tarafından tasarlanmış bu kompleks, aynı zamanda Amerika’nın en ünlü kahramanlarını da buraya getirmiş.

Superman ve Batman özelinde tasarlanmış oyun alanlarında, bu karakterlerin hayranları doyasıya eğleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız