En Güzel Manzara Fotoğrafı Çekilebileceğiniz Yerler

0
1715
manzara fotoğrafı çekebileceğiniz yerler
En Güzel Manzara Fotoğrafı Çekilebileceğiniz Yerler

Ülkemiz, muhteşem güzellikleri ve benzersiz manzaraları ile dolu bir coğrafyada yer alıyor. Doğal ve tarihi zenginlikleri ve çeşitli kültürel mirasıyla Türkiye, fotoğraf çekmeyi sevenler için bir cennet. Bu eşsiz ülke, kendine has kontrastları ve çeşitliliği ile her mevsimde farklı bir büyüye sahip.

Anadolu toprakları, batıda Ege ve Akdeniz’in mavi sularıyla kucaklaşırken, doğuda Karadeniz’in coşkulu dalgalarıyla buluşur. Kuzeyde Karadeniz’in yeşilin her tonuyla kapladığı dağları, güneyde ise Akdeniz’in sıcak kucaklamasıyla karşılaşan muazzam ovalarıyla çevrili bir ada gibi. Orta Anadolu’nun bozkırlarından, Doğu Anadolu’nun karla kaplı zirvelerine, Güneydoğu Anadolu’nun gizemli tarihine ve Marmara’nın etkileyici panoramasına kadar her bölgesinde kendine özgü bir güzellik gizli.

Her mevsimde kendine özgü atmosfere bürünen bu muhteşem topraklarda, yazın cıvıl cıvıl enerjisi, baharın taze renkleri, sonbaharın nefes kesen yapraklarının güzelliği ve kışın beyaza bürünen masalsı manzaraları ile her anınızı ölümsüzleştirmeniz mümkün.

Bu yazımızda, Türkiye’nin en güzel manzara fotoğraflarını çekebileceğiniz en etkileyici yerlere odaklanacağız. Anıtsal dağları, kristal berraklığındaki gölleri, antik yapıları, mistik ormanları, benzersiz kıyı şeritleri ve göz alıcı güneşiyle Türkiye’de manzara fotoğrafı çekebileceğiniz güzel yerler.

1- Kapadokya

Kapadokya
Kapadokya

Türkiye’nin en etkileyici doğal güzelliklerinden biri ve fotoğrafçılar için vazgeçilmez bir mekân. Bu eşsiz bölge, binlerce yıl önce aktif olan volkanların lav ve kül tabakalarının erozyonuyla oluşmuş ve peribacaları, gizemli yer altı şehirleri, eşsiz kaya oluşumları ve antik yerleşimleri ile dünyanın dikkatini çeken bir nokta.

Kapadokya’nın benzersiz coğrafi yapısı, fotoğrafçılar için eşsiz fırsatlar sunuyor. Peribacaları olarak adlandırılan yüksek konik şekilli kaya oluşumları, güneşin doğuşu ve batışı sırasında olağanüstü görseller sunuyor.

Sabahın erken saatlerinde balonların süzülüşleriyle birleşen renkli balonlarla dolu bir gökyüzü, kartpostallardan fırlamış gibi görünen muhteşem manzaralar sunuyor.

2 – Abant

Abant
Abant

Türkiye’nin göz kamaştıran doğal güzelliklerinden biri ve manzara fotoğrafçıları için sakinliği ve doğal zarafeti ile büyüleyici bir mekân. Bolu iline bağlı olan Abant, masalsı güzelliği ve etkileyici gölüyle oldukça ünlü.

Abant’ın en çarpıcı özelliklerinden biri, Abant Gölü. Göl, yemyeşil ormanların kucaklaştığı doğal bir vaha. Özellikle sonbaharda yaprakların altın ve kırmızı tonlarıyla renklendiği zamanlarda, göl çevresi adeta bir renk paletine dönüşüyor. Fotoğrafçılar, bu zamanlarda gölün yansımaları ve doğal ışık oyunlarıyla şahane manzaralar yakalayabilirsiniz.

3 – Nemrut Dağı

Nemrut Dağı
Nemrut Dağı

Türkiye’nin doğu kesiminde yer alan Nemrut Dağı, Adıyaman il sınırları içinde bulunan etkileyici bir tarihi ve doğal mekân olarak karşımıza çıkıyor. Antik Kommagene Krallığı’nın anıtsal bir eseri olarak kabul edilen Nemrut Dağı, ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunan büyüleyici bir dağ tepesi.

1987 yılında UNECO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilerek kültürel ve tarihi önemini uluslararası düzeyde onaylatan Nemrut Dağı’nı ziyaret etmek isteyenler dağın eteklerinden başlayarak yamaçları tırmanmalılar. Bu güzel yürüyüş sırasında, bölgenin benzersiz bitki örtüsü ve doğal güzellikleriyle çevrili muhteşem manzaranın tadını çıkarabilir, bu anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

4 – Galata Kulesi

Galata Kulesi
Galata Kulesi

İstanbul’un tarih kokan semtlerinden biri hiç şüphe yok ki Beyoğlu! Galata Kulesi de bu eşsiz şehrin ve semtin manzarasını seyretmek, tarihi dokusuyla bütünleşmek isteyenler için vazgeçilmez bir durak. Tarihi Yarımada’nın karşı kıyısında, Galata Köprüsü’nün başlangıcında konumlanan bu etkileyici yapı, İstanbul’un simge yapılarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Galata Kulesi, 6. yüzyılda inşa edilmiş. Farklı dönemlerde birçok onarım geçiren kule, 67 metre yüksekliğe sahip olması ile şehrin en yüksek noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Bu sayede İstanbul manzarasını panoramik olarak gözler önüne sermiş oluyor.

Galata Kulesi’nin tepesinden İstanbul’u farklı saatlerde ziyaret edebilir, bu sayede farklı atmosferlerin tadını çıkarabilirsiniz. Gün doğumu ve gün batımı ise kuleye çıkmanın en güzel anlarından. E tabii bir de Galata Kulesi’ne çıkmadan önce efsanesini unutmayın deriz.

5 – Ortaköy Sahili

Ortaköy Sahili
Ortaköy Sahili

İstanbul’un kendine hayran bırakan semtlerinden biri olan Ortaköy, Boğaziçi’nin büyüleyici manzarası ile ünlü. Ortaköy Sahili, Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda, Beşiktaş ilçesine bağlı olarak konumlanıyor. Ortaköy Sahili, her gün yerli yabancı binlerce turistin uğrayıp fotoğraf çekildiği bir yer.

Ortaköy Sahili’nin en ünlü yapılarından biri de Ortaköy Camii. Bu tarihi camii zarif mimarisi ve benzersiz manzarasıyla hem dini hem de estetik açıdan büyük öneme sahip. Sahil boyunca yürürken veya çevredeki kafelerde otururken, Ortaköy Camii’nin göz alıcı silueti eşliğinde muhteşem boğaz manzarasının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

6 – Tuz Gölü

Tuz Gölü
Tuz Gölü

Tuz Gölü, Türkiye’nin en büyük ikinci kapalı gölü ve ülkemizin merkezi olan Anadolu Bölgesi’nde yer alıyor. Konya ve Aksaray illeri arasında uzanan bu muhteşem doğal güzellik, fotoğrafçıların vazgeçilmez mekânı olarak biliniyor. Binlerce yıl önce içerisinde su birikintileri olan büyük bir göl olan Tuz Gölü, zamanla kuruyarak bugünkü tuzlu düzlüğüne dönüşmüş. Bu benzersiz yapı hem doğal zenginlikleri hem de tuz çıkarımıyla ekonomiye katkı sağlayan önemli bir alan.

Tuz Gölü’nün etkileyici manzaraları, fotoğrafçılar için gerçek bir cennet. Özellikle güneşin doğuşu ve batışı sırasında gölün yüzeyinde yansıyan renkler, gökyüzündeki bulutların ahenkle dansı ve tuz kristallerinin parıltısı, eşsiz fotoğraflar yakalamanıza olanak sağlıyor. Gölün tuzlu düzlüğünde tek başınıza uzandığınızda sakinliği ve huzuru hissederek unutulmaz kareler çekebilirsiniz.

7- Şavşat

Şavşat
Şavşat

Doğu Karadeniz’in eşsiz güzelliklerine sahip şirin bir ilçesi olan Şavşat, Türkiye’nin kuzeydoğusunda Artvin il sınırları içerisinde yer alıyor. Doğal zenginlikleri, yemyeşil dağları, şelaleleri ve tarihi dokusuyla büyüleyici bir destinasyon olarak karşımıza çıkıyor. Fotoğrafçılar için Şavşat adeta bir doğa cenneti ve muhteşem manzaralar sunan bir yer.

Şavşat’ın doğal güzellikleri arasında en öne çıkan, Çoruh Nehri vadisine hâkim olan dağlar ve yaylalar diyebiliriz. Bu bölgeler, zengin flora ve fauna ile çevrili. Özellikle bahar ve yaz aylarında çiçeklerin rengarenk bir hale bürünüyor. Fotoğraf çelmeyi sevenler için muhteşem manzaralar sunan yaylalarda, kırsal yaşamın güzelliklerini ve doğanın huzurunu objektifinize yansıtabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız