İstanbul’da Araç Kiralamak İçin 6 Cazip Neden

0
349

Dünyanın en güzel, en kalabalık, en hayat dolu şehirlerinden biri İstanbul…  İki kıtayı hem 3 köprüyle hem de yer altından bağlayan şehirde görülecek, gezilecek, yaşanacak çok şey var! İster İstanbul’un yerlisi olun ister turist, şehri rahatça keşfetmenin en kolay ve eğlenceli yolu onu arabayla adım adım gezmek.  

İstanbul’a uçakla gelenler için kiralık araç hizmeti sunan birçok rent a car firması var. İstanbul Yeni Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra havalimanı araç kiralama firmalarından kısa sürede uygun fiyatlarla araba kiralama imkanına sahipsiniz.

İstanbul’un hem Anadolu Yakası’nda hem de Avrupa Yakası’nda görülmesi gereken yerlerini günün dilediğiniz saatinde görme ayrıcalığını yaşamak için İstanbul araç kiralama firmalarıyla iletişime geçebilirsiniz. Size en yakın araç teslim noktalarından size uygun bir araçla şehri yaşamaya anında başlayabilirsiniz.

İstanbul’da Araç Kiralamak İçin 6 Cazip Neden

1) Yıllık Maliyeti Düşürüp Tasarruf Edebilirsiniz

İstanbul gibi yoğun nüfuslu bir şehirde yaşıyorsanız, trafik gün içinde en fazla vakit harcadığınız yerlerin başında geliyor. Özellikle mesai saatlerinde artan trafik yüzünden aracınızda saatler geçirip, trafik stresine maruz kalıyor olmanız çok muhtemel.

Bu yüzden günlük işlerinizi hallederken veya işe gidip gelirken Marmaray, Metrobüs veya metro ağı sizin için daha pratik bir seçenek haline geliyor olabilir. Bunların yanı sıra iş yerinizin servis imkanı varsa; şahsi arabanız size pek çok ekstra masraf yaratıyor.

Kendi arabanız için her yıl ödemeniz gereken kasko, trafik sigortası, MTV, HGS gibi birçok masraf, her yıl binlerce liraya mal oluyor.

Bunun yerine hafta sonları veya seyahat etmek istediğiniz diğer zamanlar için aylık veya günlük araç kiralama yaparak, bu toplu masraflardan kurtulabilirsiniz.

2) Değer Kaybı Yaşamazsınız

Kendi arabanıza sahip olmak ilk bakışta çok konforlu görünse de beraberinde birçok ihtiyaç ve sorumluluğu beraberinde getiriyor.

Araç satın almak hem masraflı hem de uzun vadede değer kaybı yaşama ihtimali olan bir seçenek. En iyi ihtimalle aradan geçen yıllar aracınızın değerini düşürürken yapılan kazalar, sürtmeler ve çarpmalar da aracınızın değerini olumsuz etkiliyor.

Araç kiralayarak büyük meblağlar ödemeden dilediğiniz aracı dilediğiniz müddetçe kullanmanın konforunu yaşayabilirsiniz. Kiraladığınız aracın keyfini sürerken, alım-satım vb. birçok prosedürle uğraşmadan hangi araca isterseniz, istediğiniz sürece sahip olabilirsiniz.

3) Park Yeri Sorununu ve Park Yeri Kazalarını Düşünmeyin

İstanbul gibi kalabalık bir şehirde maalesef her apartmanın kendisine ait otoparkı yok. Hatta otoparkı olan apartmanlarda bile tüm araçlara yetecek kapasitede otopark alanı bulunmuyor. Bu nedenle her gün aracınızı nereye park edeceğinizi düşünmek uzun vadede stres yaratan bir soruna dönüşüyor.

Ayrıca her ne kadar aklımıza getirmek istemediğimiz bir ihtimal olsa da kazaların tamamı araç hareket halindeyken yaşanmıyor. Sokağa park ettiğiniz aracınıza yoldan geçen bir aracın sürtmesi veya çarpması gibi tatsız sürprizleri azımsanmayacak ölçüde yaşanıyor. Bu da siz ne kadar dikkatli bir sürücü olursanız olun, aracınızı değer kaybından korumanın her zaman mümkün olmadığını gösteren bir başka etken.

4) Dilediğiniz Marka, Dilediğiniz Model ile Gönlünüzce Test Sürüşü

Hepimizin hayalini kurduğu bir araba markası ve modeli vardır. Ne yazık ki bu araçları her zaman satın alma imkanına sahip olamıyoruz ancak bu hayalinizdeki arabayla gönlünüzce gezmeye engel değil.

İsterseniz üzeri açık bir spor araba, isterseniz 4×4 lüks bir jip veya kalabalık aileler için bir minibüs… İhtiyacınıza uygun bir aracı kiralayıp gönlünüzce seyahat edebilirsiniz.

Eğer araç satın almayı düşünüyorsanız ve test sürüşü sizin için yeterli değilse; almayı planladığınız aracı kiralayarak bu aracın gerçekten size uygun olup olmadığını kolayca kestirebilirsiniz.

Örneğin yeni çıkan hibrit modelleri veya elektrikli araçları denemek istiyorsunuz, bunun otomatik vitesli, manuel, hatchback veya sedan olmak üzere sürüş keyfinize uygun aracı, size en yakın rent a car’dan kiralayabilirsiniz.

5) Uzun Mesafeler İçin Ulaşıma Daha Az Ödeyin 

Eğer tek başınıza seyahat ediyorsanız bir başka şehre otobüs veya uçakla ulaşmak daha ekonomik olabilir. Ancak geniş aileler ve arkadaş grupları için uzun mesafeleri tek araçla mümkün olan en kestirme yoldan gitmek çok daha kârlı. 

Örneğin 4 kişilik bir ailenin uçakla İstanbul’dan Manisa’ya gitmesi için en az bir saat öncesinden havalimanına gitmesi gerekiyor. Evden havalimanına ulaşım için taksi veya toplu taşımaya binilmesi gerekiyor. 1 saatlik uçuşun ardından taksi veya havalimanı servisleriyle Manisa merkeze gitmek ve buradan gideceğiniz yere bir vasıtaya daha binmeniz gerekecek.

Tüm bu indi bindiler için yapacağınız ödemeleri ve valizlerle girdiğiniz zahmeti düşününce bir araba kiralayıp evden çıkıp doğrudan Manisa’ya gitmek çok daha avantajlı. Üstelik yolda dilediğiniz gibi mola verebilir, dilerseniz yol üzerinde görmek istediğiniz yerlere uğramanın keyfini yaşayabilirsiniz.

6) İzole ve Hijyenik 

Pandemi sonrası hayatımızdaki pek çok şey gibi seyahat alışkanlıklarımız da değişti. Hava yolu şirketleri ve otobüs şirketleri pandemi doğrultusunda ve yasal yükümlülükleri gereği sağlık önlemlerini önemli oranda artırdı. Maske, sosyal mesafe gibi önlemlerin yanı sıra araçların kapasitelerinde azaltmalara gidildi. Bu da pek çok insanın araç kiralayarak seyahat etmeleri için önemli bir neden oluşturdu. 

Kalabalık ve kapalı ortamlarda mümkün olduğunca az kalmayı önemseyen pek çok kişi, uzun yol seyahatleri için araba kiralama opsiyonunu daha yoğun kullanıyor. Müşterilerinin gönül rahatlığıyla seyahat etmesini hedefleyen birçok firma, bu doğrultuda sağlık ve hijyen önemlerini artırdı. 

Pek çok firma her yolcu sonrası araçları dezenfeksiyon işleminden geçirip belirli bir süre havalandırıyor. Ayrıca tek başınıza veya ailenizle birlikte seyahat etmek, sağlık açısından daha güvende hissetmenizi sağlıyor. 


obilet.com üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ihtiyaçlarınıza uygun aracı kiralayabilirsiniz.

Bu yazılara da mutlaka göz atmalısınız:

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız