En İyi 20 İstanbul Börekçisi ve Meşhur Börek Çeşitleri

0
15908
En İyi 20 İstanbul Börekçisi ve Meşhur Börek Çeşitleri
En İyi 20 İstanbul Börekçisi ve Meşhur Börek Çeşitleri

Pek çoğumuz için börek denilince akan sular durur. Kokusu tüm evi saran sıcacık börekler, pazar sabahları kalabalık aile kahvaltılarının baş tacıdır. Bazen annemizin elinden çıkan bazense en güzel yerlerden alınan dumanı üzerinde tazecik börekler tatlandırır soframızı.

Kimimiz kıymalı kuş üzümlü Sarıyer Böreği’ni sever, kimimiz bol ıspanaklı kol böreğini yemelere doyamaz kimimiz peynirli soğanlı Çengelköy böreğinden vazgeçemez, kimimiz ise üzeri yoğurtlu patatesli Boşnak Böreği’nden şaşmaz. Gelin anne elinden çıkmışçasına lezzetli börekler tadabileceğiniz İstanbul’un en güzel börekçilerine bir göz atalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İstanbul’un En İyi Börekçileri:

1) Tarihi Bilice Börekçisi, Büyükdere

Her daim tazecik börekleri olan Tarihi Bilice Börekçisi’nde kıymalıdan peynirliye, patatesliden pudra şekerli tatlı böreğe envaiçeşit börek var. Ancak Bilice’nin öyle bir kuş üzümlü ve fıstıklı kıymalı böreği var ki bence tam anlatılmaz yaşanır türden. Yolunuz Büyükdere’ye düşerse burada yapılan lezzetli börekleri mutlaka tadın.

2) Yeniköy Börekçisi, Yeniköy

Yeniköy’ün en nostaljik mekanlarından biri de Yeniköy Börekçisi. Yeniköy Börekçisi’nin taş fırında odun ateşinde pişen böreklerini yemelere doyamayabilirsiniz. Şöyle fırından yeni çıkmış mis gibi bir kıymalı kol böreği yiyip yanında tavşan kanı bir bardak çay içmek isterseniz adresiniz Yeniköy Börekçisi olsun.

Börek keyfinden sonra boğazda yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin.

3) Meşhur Sarıyer Börekçisi, Sarıyer

Bir Sarıyer klasiğidir fırından yeni çıkmış çıtır çıtır kıymalı börek. Siz de Sarıyer’e geldiğinizde semtin klasik ritüellerinden şaşmak istemeyenlerdeniz Meşhur Sarıyer Börekçisi’nin kıymalı kuş üzümlü böreğini yemeden dönmeyin.

Farklı lezzetler denemek isterseniz de üzeri pudra şekerli tatlı böreğinin tadına bakabilirsiniz.

4) İzol Börek, Bakırköy

Adana’nın uzayıp giden peyniri ile gönüllerde taht kuran efsane böreğinin İstanbul’daki en iyi temsilcilerinden biri de İzol Börek. Birkaç farklı yerde şubesi bulunan İzol Böreği görürseniz mutlaka girin ve yanında sıcacık bir bardak çayla o muhteşem peynirli böreğinden yemenizi kesinlikle öneriyoruz.

5) Levent Börekçilik, Karaköy

Yine Adana’nın efsane börekçilerden biri olan Levent Börekçilik İstanbul’da da fırtınalar estiriyor. Az tuzlu uzayıp giden peynirli Adana usulü çıtır çıtır bir börek yemek istiyorsanız Levent Börekçilik en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

6) Prava Pita Boşnak Börekçisi, Bayrampaşa

Prava Pita Boşnak Börekçisi’nin enfes böreklerini tatmadan bir börek için onca yol gidilir mi demeyin. Prava Pita’nın üzerinde yoğurt ile gelen patatesli Boşnak böreği kesinlikle favorim.

Yoğurtlu börek fikri size uzak geliyorsa böreğinizi yoğurtsuz da sipariş verebilirsiniz. Ama bana sorarsanız yoğurdu yanında isteyin ve yoğurtlu böreğin tadına mutlaka bakın.

7) Sarıyer Hünkar Börekçisi, Sarıyer

Kıyma, soğan ve kuş üzümü ile hazırlanan enfes Sarıyer böreğini tadabileceğiniz en lezzetli adreslerden biri de Sarıyer Hünkar Börekçisi. Kıymalı börek sevmezseniz de harika bir peynirli kol böreği var.

Tercihiniz hangisi olursa olsun Sarıyer Hünkar Börekçisi’nin ağızda dağılan çıtır böreklerini yemelere doyamayacaksınız.

8) Meşhur Kireçburnu Fırını, Kireçburnu

İstanbul’un en iyi fırınlarından biri olan Meşhur Kireçburnu Fırını’nın tüm lezzetleri damak çatlatan türden. Çeşit çeşit kol böreği, su böreği ve ev böreği gibi farklı börek çeşitleri olsa da benim önerim mantarlı patlıcanlı böreğini tatmanızdan yana olacaktır.

9) Bosnjak Mutfak, Karaköy

Boşnakların böreğinin ne kadar lezzetli olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

İşte Karaköy’deki Bosnjak Mutfak’ta malzemesi bol, yufkası incecik, çıtır çıtır Boşnak Böreği’ni yiyebileceğiniz İstanbul’daki en iyi adreslerden biri.

10) Börek Fırını, Rumeli Hisarüstü

İster sabah erken kahvaltı için isterseniz de gece bir şeyler atıştırmak için uğrayabilirsiniz Börek Fırını’na. Bence Börek Fırını’nın en güzel yanlarından biri de her daim taze ve sıcak çayları olması. Siz de böreği yanında taze demlenmiş çay olmadan içemeyenlerdenseniz Börek Fırını’na bir şans verin derim.

11) Tarihi Odabaşı Çiğ Börekçisi, Fatih

İçi hafif sulu dışı çıtır enfes çiğ böreklerden yemek için Eskişehir’e gitmeyi beklemenize gerek yok. Tarihi Odabaşı Çiğ Börekçisi’nin börekleri çiğ böreğin en meşhur olduğu Eskişehir’deki yerlerin pabucunu dama atabilir benden söylemesi.

12) Çiçi Çiğ Börek, Akaretler

Sadece börek yapan küçük ama sevimli bir mekan arıyorsanız adresiniz Çiçi Çiğ Börek olsun derim.

Çiçi’nin çiğ börekleri o kadar hafif ki asla doyduğunuzu anlamıyorsunuz. Söylemeden geçmek olmaz Çiçi’de vejetaryenler için sebzeli samosa alternatifi de var.

13) Çengelköy Börekçisi

Avrupa Yakası’nın Sarıyer’i varsa Anadolu Yakası’nın da Çengelköy’ü var. Siz de semtin meşhur parmak ısırtan böreğini yemek istiyorsanız adresiniz Çengelköy Börekçisi olsun derim.

Peynirli, ıspanaklı, kıymalı gibi klasik börekleri efsane olsa da benim favorilerim kesinlikle peynirli soğanlı ve cevizli peynirli çeşitleri.

14) Özen Börek ve Tatlı Evi, Anadolu Hisarı

Kol böreği, su böreği, sade börek gibi çeşitleri olsa da Özen Börek ve Tatlı Evi’nin spesiyali tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek ‘Yoğurtlu Börek’. Özen Börek’in tüm çeşitleri güzel ama bana sorarsanız oraya kadar gitmişken yoğurtlu böreğinin tadına mutlaka bakın derim.

15) Bülent Börekçilik, Ümraniye

Avrupa Yakası’nda da şubeleri bulunan Bülent Börekçilik Adana usulü böreğin İstanbul’daki en iyi temsilcilerinden biri. Adana usulü böreğin tadını tam anlamıyla alabilmeniz için böreğin peynirinin tamamen erimiş olması gerekiyor.

O yüzde Bülent Börekçilik’in sıcacık böreği için biraz beklemeyi göze almalısınız.

16) Kadıköy Merkez Börekçisi, Kadıköy

Eğer siz de benim gibi bir yere gittiğinizde daha fazla çeşidinin tadına bakmayı sevenlerdenseniz Kadıköy Merkez Börekçisi tam size göre. Çünkü Kadıköy Merkez Börekçisi’nde siparişlerinizi yarım porsiyon olarak verebiliyorsunuz.

Su böreğinden kıymalıya, ıspanaklıdan patatesliye her biri birbirinden lezzetli börekler yemek istiyorsanız Kadıköy Merkez Börekçisi güzel bir alternatif olacaktır.

17) Asu Börek, Göztepe

İstanbul’da Çorum’a özgü su böreği yiyebileceğiniz en iyi adreslerden biri Asu Börek. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı su böreğinin haricinde haşhaşlı cevizli, patlıcanlı kıymalı gibi harika börek çeşitleri de Asu Börek’te sizi bekliyor.

18) Taner Börek, Sahrayıcedid

Kıymalı, peynirli, patatesli, sade ya da pudra şekerli Taner Börek’te her damak zevkine göre bir börek bulmak mümkün.

Siz de son derece salaş ama bir o kadar da lezzetli bir yer de enfes börekler yemek istiyorsanız adresiniz Taner Börek olsun derim.

19) Dilim Börek, Ataşehir

Lezzeti de malzemesi de bol, çıtır çıtır bir börek istiyorsanız Dilim Börek güzel bir alternatif olacaktır. Dilim Börek’te su böreğinden Boşnak böreğine, dolamadan kol böreğine birçok farklı börek çeşidi sizi bekliyor.

20) Rumeli Börekçisi, Beylerbeyi

Anadolu Yakası’nın en iyi börekçilerinden biri de bence Beylerbeyi’nde hizmet veren Rumeli Börekçisi. Kıyamalı, peynirli gibi klasik börek çeşitleri olsa da benim önerim Rumeli Börekçisi’nin pırasa sevmeyenlerin bile yemelere doyamacağı pırasalı böreğini tatmanızdan yana olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız