İstanbul’un En Keyifli Terasları

0
1454

İstanbul’un gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel. Işıl ışıl yanan boğaz köprüsü, tüm ihtişamıyla şehri selamlayan tarihi binaları ile kendine hayran bırakan bir şehir bence İstanbul. Günlük hayatın koşturmacası içinde zaman zaman kaotik gelse de şehirde özellikle bahar ve yaz aylarında nefes aldığınızı hissedebileceğiniz pek çok teras var. Kimileri biraz klişe ama nefes kesen klasik bir İstanbul manzarasına sahip, kimileri özel gün kutlamalarında gidebileceğiniz şık restoranlar kimileri ise yazın tadını doyasıya çıkarıp günbatımı keyfi yapabileceğiniz teraslar. Lafı daha fazla uzatmadan sizi İstanbul’un en keyifli terasları ile baş başa bırakıyorum.

İşte İstanbul’un en keyifli terasları:

Avrupa Yakası

1 – Barnathan, Galata

19. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilen tarihi Galata apartmanlarından birinin terasında Galata Kulesi’ne karşı keyif yapmak isterseniz hiç düşünmeden Barnathan Galata’nın yolunu tutun derim. Günün her saati keyif yapmak için uğrayabileceğiniz Barnathan’da hem göze hem de mideye hitap eden bir serpme kahvaltıdan nefis başlangıçlara, fajitadan somona pek çok farklı lezzet bulabilirsiniz. Söylemeden de geçmek olmaz Barnathan’ın menüsünde tofu peynirli wrap, falafel burger gibi vegan lezzetler de bulmak mümkün.

Adres: Şahkulu Mahallesi, Tımarcı Sokak, No: 1, Galata, Beyoğlu

Telefon: 0850 360 06 27

2 – Suvla Bistro, Levent

Şehirden uzaklaşmadan hatta şehrin tam ortasında İstanbul’un kaosundan kaçabileceğiniz en keyifli teraslardan biri bence Kanyon’daki Suvla Bistro. İstanbul’un en merkezi noktalarından birindeki Kanyon Alışveriş Merkezi’nin terasında yer alan Suvla Bistro’da nefis şarapların yanı sıra yemelere doyamayacağınız yemekler sizi bekliyor. Özellikle çiğ enginarlı avokadolu salatası ve taze mozarellalı füme antrikot pizzası favorim. Bu güzel şarapların yanına bir de makarna yakışır derseniz de içinde trüf mantarı da olan üç mantarlı el yapımı taglioninin tadına bakmanızı öneririm.

Adres: Kanyon AVM, Sinemalar Asansörü (3. Salon yanı), Kat: R, Teras Kanyon, Levent

Telefon: 0507 056 34 47

3 – Roof, Beşiktaş

Panoramik Boğaz manzarası ile insanı büyüleyen 16 Roof, Swiss Otel’in içinde yer alıyor. Karides tempuradan kalamar tavaya, bao buns kokoreçten çökertme kebabına, istiridyeden sushiye oldukça seçkin ve geniş bir menüsü olan 16 Roof bence özel gün kutlamalarının en keyifli mekanlarından biri olmaya aday. Söylemeden de geçmek olmazi 16 Roof’un viskiseverlerin gözdesi olmaya aday güzel bir viski menüsü, insanı seçim yapmakta zorlayan kokteylleri ve şarapları var.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Acısu Sokak, No: 19, Maçka, Beşiktaş

Telefon: 0549 326 11 12

4 – Roka, Galataport

Roka, dünyanın pek çok yerinde olan ve Uzakdoğu Mutfağı’ndan muhteşem lezzetler sunan bir restoran. Tadım menüsünün haricinde içinde oldukça özel lezzet bulunan “Omakase Menü” Roka’nın en çok tercih edilenlerinden. Sizin için de Uzakdoğu Mutfağı sushiden çok daha fazlasıysa Roka’yı mutlaka listenize almalısınız. Galataport’ta göz alıcı bir İstanbul manzarası eşliğinde tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetler tatmaktan daha keyifli bir deneyim olabilir mi?

Adres: Kılıçalipaşa Mahallesi, Meclis-i Mebusan Sokak, No: 14 / 2E, Beyoğlu

Telefon: 0212 401 02 60

5 – Mangerie, Bebek

İstanbul’un bilinen en eski teraslarından biri olsa gerek boğazın incisi Bebek’in Mangerie’si. Özellikle kahvaltıları ile meşhur Mangerie hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin derim. Mangerie’ye kahvaltıya giderseniz kuşkonmazlı Eggs Florentine’den ya da çikolata kreması ve mevsim meyveleri ile servis edilen pankekinden tatmanızı öneririm. Kahvaltım daha karbonhidratlı olsun derseniz de tostlarından ya da sandviçlerinden gözünüze kestirdiğiniz bir tanesinin tadına bakabilirsiniz. Focaccia ekmeğine yapılan ıspanaklı baconlı tost ise benim favorim.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No: 69, Beşiktaş

Telefon: 0212 295 57 12

6 – Divan Brasserie, Beyoğlu

Günün hangi saati giderseniz gidin lezzetli bir şeyler bulabileceğiniz bir yer Divan Brasserie. Ancak bana sorarsanız akşam saatlerinde gidip ışıl ışıl parlayan İstanbul manzarası eşliğinde keyif yapmanın tadı bir başka. Divan Brasserie’ye akşam giderseniz taş fırında pişen ekşi mayalı pizzalarından tatmanızı öneririm. Biraz daha ana yemek tarzı bir şeyler yemek isterseniz de enginarlı levreğin ya da fırınlanmış kuzu inciğin tadına bakabilirsiniz. 

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Caddesi, No: 181, Merkez Han, Beyoğlu

Telefon: 0212 243 24 81

7 – Alexandra Cocktail Bar, Arnavutköy

Elimde en güzelinden kokteylim, masamda lezzetli paylaşımlık tabaklar, karşımda da İstanbul olsun diyorsanız hiç düşünmeden Arnavutköy’ün klasiklerinden biri olan Alexandra Cocktail Bar’ın yolunu tutun derim. Klasik kokteyllerin yanı sıra Alexandra’nın pek çok imza kokteyli de var. Giderseniz tercihinizi onlardan yana kullanın derim.

Adres: Arnavutköy Mahallesi, Arnavutköy Caddesi, No: 50, Beşiktaş

Telefon: 0530 287 58 48

8 – Monkey İstanbul, Şişhane

Eşsiz bir günbatımı, efsane kokteyller ve keyifli bir müzik vaadeden Monkey İstanbul açıldığı günden beri şehrin en sevilen teraslarından biri. Siz de iş çıkışı arkadaşlarınızla keyif yapmak ya da gece boyunca kendinizi müziğin ritmine bırakıp gönlünüzce eğlenmek isterseniz Monkey İstanbul en güzel alternatiflerden biri olacaktır. Hala gitmediyseniz ilk fırsatta soluğu Monkey İstanbul’da alın derim. Emin olun pişman olmazsınız.

Adres: Nejat Eczacıbaşı Binası, Şişhane.

Telefon: 0532 605 81 56

9 – Teras Emirgan

İçkinin yanında harika gidecek peynir – şarküteri tabağı, çıtır kalamar, somon tartar gibi aperatifler, paylaşımlık sandviçler, deniz ürünlü seçeneklerin de olduğu başlangıçlar, makarnalar ya da somondan ete herkesin kendi damak zevkine göre bir şeyler bulabileceği ana yemekler. Kısacası Teras Emirgan’da hem lezzetli yemekler yiyip hem de uzun saatler boyunca manzara eşliğinde keyif yapabilirsiniz.

Adres: Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Caddesi, No: 14/A, Sarıyer

Telefon: 0212 277 88 07

Anadolu Yakası

1 – Jigger Kitchen and Bar

Kalamış Marina’daki Wyndham Grand Otel’in terasında yer alan Jigger Anadolu Yakası’nın en keyifli teraslarından biri. Jigger Kitchen and Bar’ın lezzetli bir yemek menüsü ve oldukça özel bir kokteyl menüsü var. Yolunuz Bağdat Caddesi taraflarına düşerse sırf kokteyl içmek ve güzel müzik dinlemek için bile uğrayabilirsiniz Jigger Kitchen and Bar’a.

Adres: Fenerbahçe Mahallesi, Kalamış Caddesi, No: 29, D:2

Telefon: 0216 400 00 40

2 – Mirror, Suadiye

Adalar manzarası eşliğinde dünya mutfaklarının en sevilen lezzetlerinden tatmak isterseniz Mirror, Anadolu Yakası’ndaki en keyifli alternatiflerden biri olacaktır. Mirror’ın kahvaltısı da oldukça güzel ama bana sorarsanız yaz demek akşam saatlerinde teras keyfi yapmak demek. O yüzden Mirror’a giderseniz benim önerim güneşi güzel bir kokteylle batırıp ardından keyifli bir akşam yemeği yemeniz.

Adres: Suadiye Mahallesi, Plaj Yolu Sokak, No: 18, Kadıköy

Telefon: 0216 464 27 11

3 – Moda Teras Buselik

Türk, Rum ve Sefarad mutfaklarının en sevilen mezelerinin başrolde olduğu yeni nesil bir meyhanede gönlünüzce keyif yapmak, kadehinizi İstanbul’a kaldırmak isterseniz istikametiniz Moda Teras Buselik olsun derim. Moda Teras Buselik’in bütün mezeleri güzel ama, zahterli kırma zeytin salatası, badem ve fıstıklı Girit ezmesi, fesleğenli ve kırmızı soğanlı levrek marin, Erzincan tulum peynirli ve cevizli bezirgan favorim.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Mektebi Sokak, No: 1, Kadıköy

Telefon: 0216 418 01 20

4 – Saltator, Suadiye

Saltator’da özellikle gün batımında efsane bir manzara oluyor. Batan güneşin kızıla boyadığı gökyüzü eşliğinde yemek yemenin tadı da keyfi de çok başka. Alacart menü seçeceği de var ama Saltator’a giderseniz benim önerim yemek seçmekle uğraşmayıp içinde levrek marinden atoma, Saltator salatadan Girit yahniye, Rum böreğinden günün balığına ve tabi ki tatlıya pek çok seçenek olan fiks menüyü seçmenizden yana. Siz kendinizi manzaranın güzelliğine kaptırın, bırakın masanızı Saltator ekibi donatsın.

Adres: Suadiye Mahallesi, Plaj Yolu Sokak, Suadiye Park, A Blok, No: 18, Kat: 3

Telefon: 0506 918 07 69

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız