İstanbul’un En Lüks 15 Oteli

0
1867

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul edilen İstanbul’da şehrin güzelliğini yaşatacak birbirinden lüks ve keyifli oteller bulunuyor.

Bu çarpıcı şehri gerçek anlamıyla yaşamak isteyen ziyaretçilerin ilgisini çekecek lüks otelleri sizler için bir araya topladık.

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İstanbul’un en lüks otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

İstanbul’un En Lüks Otelleri:

1) Raffles Hotel

İstanbul’un gözde alışveriş ve kültür merkezlerinden biri olan Zorlu Center’da hizmet veren Raffles Hotel, ihtişamı ve konforu bir araya getiren adreslerin başında geliyor.

Düğünler başta olmak üzere, birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapmasının yanı sıra; İstanbul’a seyahat için gelen konuklarını da en iyi şekilde ağırlıyor.

Şehrin merkezi noktasında konumlanan Raffles, sahip olduğu harikulade şehir manzarasıyla da keyifli bir İstanbul deneyimi için tercih edilecek oteller arasında yer alıyor.

2) Four Seasons Hotel

Boğazın ortasına açılan büyüleyici bir yer arıyorsanız, Four Seasons Bosphorus en doğru tercih olacaktır.

Tarihi yarımadada olmak, İstanbul’u daha iyi hissettiriyorsa, o zaman da Sultanahmet’te bulunan Four Seasons İstanbul’u seçmelisiniz.

Boğazda bulunan Four Seasons, eski bir sarayın estetik detaylarını koruyarak restore edildi ve tüm ihtişamıyla misafirlerini büyülemeyi başarıyor.

Sultanahmet’te bulunan Four Seasons ise, masal diyarında gibi hissettiren mimarisiyle aklınızı başından alabilir.

Her iki tesiste de hizmet kalitesinin ve sunulan olanakların üst düzeyde olduğunu muhtemelen tahmin ediyorsunuzdur. Peki, siz hangisini seçerdiniz; boğaz mı, tarihi yarımada mı?

3) Çırağan Palace Kempinski

Çırağan, kurulduğu günden bu yana, İstanbul’un en cazibeli ve çarpıcı otelidir. Hatta bir otelden çok daha fazlası, şehrin sembolik yapılarından biridir. Bu yüzden Çırağan’da olmanın yarattığı hissi, başka hiçbir yerde bulmak mümkün değildir.

Osmanlı İmparatorluğu’na ait tek saray-otel olma özelliğinin yanı sıra; nefes kesen manzarası, ihtişamı, tarihi havasının verdiği hazzı, estetik detayları ve kaliteli hizmet anlayışıyla kendini şımartmak isteyen herkesin gitmesi gereken yer Çırağan Palace Kempinski’den başkası olamaz.

4) Shangri La Bosphorus İstanbul

Shangri La, dünya çapındaki en iyi otel zincirlerinden biri. İstanbul’daki ilk ve tek tesisi, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nde bulunuyor.

1930 yılından kalma tarihi yapının ve boğazın tüm cazibesinden faydalanılarak yaratılan ambiyansta kendinizi kral/kraliçe gibi hissetmeniz kaçınılmaz.

Shangri La Hotel için lüks tanımının gerçek karşılığı denebilir.

5) Swissotel The Bosphorus

Swissotel, İstanbul’un en iyi otelleri dendiğinde yıllardır ilk akla gelen tesislerden biridir.

Karşı konulmaz boğaz manzarasıyla göz göze bir konumda bulunan binası, şık ve modern çizgilerle tasarlanmıştır.

Ayrıca, kaliteli hizmet anlayışıyla da misafirlerini mutlu etmesini bilen bir oteldir.

Zarafet ve lüksün buluştuğu Swissotel’de İstanbul’u en keyifli şekilde yaşayabilirsiniz.

6) Hagia Sofia Mansions İstanbul

Hilton oteller zincirinin bir tesisi olan Hagia Sofia Mansions, İstanbul’un tarihi merkezi olan yarımadada hizmet veriyor.

İhtişamlı bir simgesel yapının çatısı altında konuklarını ağırlayan Hagia Sofia’da şehrin tarihi dokusunu soluyarak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Cami gibi sembolik yapılara yürüme mesafesindeki bu gizli cazibe merkezi, İstanbul seyahatleri için çarpıcı bir tercih olacaktır.

7) Conrad İstanbul Bosphorus

Beşiktaş’ın merkezinde konumlanmış olan Conrad İstanbul, yıllardır ülkenin en iyi otelleri arasında yer alıyor.

Enfes boğaz manzarası ve modern çizgilerle tasarlanmış mimarisi ile gerçek bir şehir oteli.

İstanbul’un hayat enerjisini en iyi şekilde hissetmek isteyenlerin adresi, burası olmalı.

8) Hilton İstanbul Bosphorus

Hilton oteller zincirinin İstanbul’daki ilk tesisi olan Hilton İstanbul Bosphorus, aynı zamana ülkenin ilk beş yıldızlı otelidir. Bu köklü ve klasik otelin mimarisi, döneminin en ileri tasarımlarından birine sahiptir. Hala da çarpıcı ve ilgi çekici bir duruş sergiliyor.

Konuklarını özenle ağırlayan Hilton; boğaz manzarası, Beyoğlu’na yakın konumu, kusursuz hizmet anlayışıyla yıllardır süregelen iddiasını sürdürüyor.

9) Divan İstanbul Hotel

Divan İstanbul, 1950’li yılların başında Harbiye’de hizmet verirken, ülkenin beş yıldızlı ilk üç otelinden biriydi.

2008 yılında yıkıldı ve yeniden, aslına uygun şekilde yapılarak 2010 yılında hizmet vermeye başladı.

Eski ihtişamını korumayı başaran Divan İstanbul, hala şehrin en çarpıcı ve lüks otellerinden biri.

Konumu, mimarisi, hizmet anlayışla çarpıcı bir otel olan Divan’ı, kendine iyi bir İstanbul tatili armağan etmek isteyenler tercih edebilirler.

10) Fairmont Quasar İstanbul

Dünya çapındaki en büyük otel zincirlerinden biri olan Fairmont Quasar’ın İstanbul’daki tesisi Mecidiyeköy’de bulunuyor.

Şehrin iş merkezi olan bu bölgenin en hareketli noktasında konumlanan, yine de kalabalığı ve kaosu asla hissettirmeyen yapıda bir otel.

Modern çizgileri, lüks ve konforla birleştiren dekorasyonu ile misafirlerine unutulmaz bir konaklama deneyimi vaat ediyor.

11) Rixos Pera İstanbul

Rixos oteller zincirinin en etkileyici tesislerinden biri olan Rixos Pera, İstanbul’un ikonik merkezi Pera’da doğu ve batı sentezinin yansıması olarak tasarlanmış bir otel.

Tarihi bir yapının çatısı altında hizmet veren kozmopolit bir otelde konaklamak; şehrin yüzyıllardır kültürel sembolü olan İstiklal Caddesi’ne, Haliç’e ve boğaza karşı keyif sürmenin paha biçilemez deneyimini yaşamak isteyenlerin tek adresi.

12) Pera Palace Hotel

Şu duvarların dili olsa da konuşsa dedirtecek türden bir otel varsa, o kesinlikle Pera Palace’tır.

Burası, ulu önderimiz Atatürk’ün konakladığı ve odasının aslına uygun şekilde müze olarak ziyarete açıldığı özel bir oteldir.

Ayrıca, Agatha Christie ve Ernest Hemingway gibi özel yazarları da misafir etmiş olan otelde her ikisinin de odaları orijinal haliyle konaklamaya açıktır.

Eski İstanbul’un naif dokusuyla sarmalanıp, yeni İstanbul’a bakmak ancak Pera Palace’ta mümkün olabilir.

Zaman tünelinde yolculuk yaptığınızı hissettirecek olan bu otelin misafiri olmak gerçek bir ayrıcalıktır.

13) Wyndham Grand Kalamış

Anadolu Yakası’nın en güzel noktalarından biri olan Kalamış’ta hizmet veren Wyndham Grand Kalamış, dinamik ve modern çizgilere sahip mimarisiyle şehrin göz alıcı otellerinden biri.

İstanbul’u farklı bir açıdan izleme imkanı sunan otel, tüm detaylarıyla dört dörtlük olmayı başarıyor. Konforlu, özgür, genç ve lüks bir tesis arayışında olanların ilk tercihi, Wyndham Grand Kalamış olmalı.

14) Intercontinental Ceylan Hotel İstanbul

İstanbul’un ikonik otellerinden biri olmayı başaran Intercontinental Ceylan Hotel, Taksim’de hizmet veriyor.

Çağdaş bir mimari ve hizmet anlayışı olan otel, her dönem alanında öncü olmayı başarmış tesislerden biri.

İstanbul’u kuş bakışı seyre dalmak, keyifli ve kaliteli bir şekilde ağırlanmak isteyen İstanbul ziyaretçileri için en iyi seçim burası olacaktır.

15) Grand Tarabya Hotel

Boğaz’ı ve İstanbul’u yaşamak isteyenler için en doğru tesis, Grand Tarabya Hotel’dir.

Yeşilçam filmlerine dahi konu olan ihtişamı, konforu ve cazibesiyle İstanbul’un tüm güzelliklerini konuklarının ayaklarına seren bir yer.

Baktıkça iç açan manzarası, dinamizm ve nostaljiyi buluşturan mimarisi, kaliteli hizmet anlayışıyla unutulmaz bir İstanbul seyahati vaat ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız